Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
millise seaduse vastu ma eksin
 
leena 13. november 2019, kl 10.07
teema on oletuslik hetkel. on korter, korteris elab liikumispuudega isik. kahjuks joodik. joomakaaslased käivad pidevalt seal. teatud ajast elab üksi, kuna viimane hooldaja, tema vana ema, suri. korteri välisuks käib lukku aga seda on võimalik seestpoolt avada ja nii kõik tahtmatud külalised sisse saavadki. isikut ei ole võimalik valvata ööpäevaringselt koha peal ja kuskile teda vastu ka sellise probleemiga ei võeta. kord päevas siiski käiakse teda toitmas ja vaatamas, et oleks soe jne. rohkemat ei ole võimalik teha. vist. kui kellelgi veel ideid, andke julgelt teada. peab ju ligimest ikkagi aitama. korteris asub kohalik tuletõrjesüsteem nublu ja vingugaasi andurid ka. korterisse pääseb läbi maja koridori, mille ees on uks, mis ei käi lukku. meie mõte on see uks lukustada ja jätta ukse peale teade, et kui helistate telefonile see ja see (mis vastab ööpäevaringselt), siis öeldakse selle ukse võtme asukoht. võtme asukoht on väljas st. õues. et juhul kui puudega isik peaks tulekahju tekitama või muul moel abi vajama, siis on võimalik kiiresti välisuksest sisse saada. tahaks enne selle teostamist teada, mis seaduse või punkti vastu võime eksida, et pärast ei oleks midagi veel hullemat. tänud, kes oskab kommenteerida asjalikult.
 
Anne 13. november 2019, kl 12.23
Maja välisukse lukustamine kindlasti seadusevastane tegu pole. Aga kõigil majas elavatel isikutel peaks siiski olema võimalus seda ust avada, eelkõige seestpoolt ja hädaolukorras. Sobiks hästi see nn liblikaga lukk.
Ei saanud aru, kas see puudega isik on võimeline ise niipalju liikuma, et pääseb välisust avama või mitte. Kui on, siis muidugi laseb ta oma joomasõbrad sisse. Kui tal aga liikumine ei võimalda välisukse juurde minna, siis võiks kirjeldatud telefoninumbri ja võtme peitmise süsteem isegi toimida.
 
leena 14. november 2019, kl 09.18
libliklukk ei sobi jah, sest ainuke kes selle ukse taga elab , ongi too puudega isik. ta saab ennast vedada kätejõul ukseni, seda on ta siiani ka teinud. seega meil olekski vaja varianti, et ta ei saaks sisse lasta kedagi, kes ei tule sinna elupäästval eesmärgil, mida joomasõber kindlasti otseselt ei olegi.
 
Anne 14. november 2019, kl 10.48
Siis on keeruline olukord. Teovõimelist isikut tema tahte vastaselt luku taha panna minu teada ei tohi. Sellise teoga rikutakse põhiseadusest tulenevaid inimese põhiõigusi, konkreetselt öeldes siis õigust vabadusele. Isegi vangid pöörduvad kohtusse kui neid on nende arvates ilma mõjuva põhjuseta paigutatud eraldatud lukustatud kambrisse ja sellega piiratud nende suhtlemisvabadust teiste kaaslastega.
Maaks 15. november 2019, kl 09.58
Lihtne, töötled füüsiliselt neid joomakaaslasi, et nad ei julgeks selle maja lähedalegi tulla.
 
ei saa hästi aru 16. november 2019, kl 13.56
Mis koridor (majakoridor) see on, kust pääseb joodiku korterisse? Mingi üldkoridor ja sealt läheb uks korterisse? Kas seda üldkoridori siis ei annaks lukku panna?
 
JUBE 25. veebruar 2023, kl 13.51
Ääretult jube küsimus, kust Teie sellise inimese küll välja otsisite? Inimene vajab abi, te lasete joomaritest kaabakad tema lähedale? Kas siin riigis kasvatatakse ja haritakse üldse inimesi või on see mingi loomade farm? Ahaa, teema on oletuslik ikkagi jah?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!