Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Kodulaen
 
Khk 25. veebruar 2020, kl 09.31
On elukaaslasega kahe peale võetud kodulaen, mille tagatis on hetkel tema teises linnas asuv väga väikse väärtusega maja. On oht, et meie teed lähevad lahku, kuid mina tahaksin jääda elama meie koos elatud korterisse. Kumbki meist rahalist sissemaksu korterisse ostmisel ei teinud, küll aga olen mina umbes 15k eest korterisse investeerinud remondi jaoks. Igakuiseid laenumakseid olen tasunud mina üksi.
Laenukalkulaatori järgi on minu maksimaalne laenusumma suurem kui praegune laen (u 50k suurem, nii et "ruumi" peaks olema). Lisaks arvan, et ostmise hetkel oli korteri väärtus väiksem kui on täna (hinnad on läinud kõrgemaks ja lisaks oleme teinud korteris ka kõvasti remonti). Kas kellelgi on kogemust sarnase situatsiooniga, et kui sooviksin elukaaslase osa nö "välja osta", tema maja laenust vabastada? Samas aga uut sissemaksu laenu ise ei soovi teha, ehk siis loodan sellist olukorda, et kuna korteri väärtus on tõusnud ja laenujääk väiksem, siis pank enam ei nõua sissemaksu ega tagatist.
On kellelgi olnud sarnaseid situatsioone?
 
noh 25. veebruar 2020, kl 12.00
kindlasti on olnud sarnaseid olukordi, aga iga olukord on erinev ja pank ei kohtle ka kõiki laenajaid ühe mõõdupuuga. Seega ei aita sind kuidagi kellegi teise situatsioon, pöördu panga poole ja räägi oma jutt neile. Ja siis nad ütlevad, millised võimalused konkreetselt sinul on.
 
KHK 25. veebruar 2020, kl 12.46
Pank tahab sellisel juhul rääkida mõlema laenutaotlejaga aga minu situatsioonis ei ole see hetkel kõige parem mõte. Olen hetkel maad uurimas, et oma tagala kindlustada juhuks kui elumuutus lähiajal toimuma peaks, et teaksin oma rahalisi voimalusi. Saan ise ka aru, et situatsioonid erinevad ja ei ootagi siit kuldmuna, küll aga oleks hea teada, kas keegi teine midagi sarnast teinud ja kui suur muudatus see lepingu mõttes on, palju aega võttis jne.
 
noh 25. veebruar 2020, kl 17.50
nagu ütlesin, iga juhtum on erinev ja üritades ennast kellegi teise olukorda pannes enda arvates kindlustada, võid väga valusalt ja sügavale ämbrisse astuda.
Veelkord, mine räägi laenuhalduriga. nad on näinud igasuguseid olukordi ja oskavad ka ilma teise laenajaga rääkimata öelda, kas ja mis võimalused sul üldse oleks. Tõesti, siit mingit põhjapanevat nõu oodata oleks küll suurim rumalus, mida teha võid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!