Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Hädas mesilastega
 
reet 06. aprill 2007, kl 16.47
Maja kõrvale suure pärna õõnde on sisse kolinud mesilassülem. Otse nende lemmik-lennujoonele jäävad marjapõõsad, rabarberipuhmad, lõkkeplats... Eelmise nädala ilusate ilmadega ei saanud seal aia osas mitte midagi teha, kohe tulid ründama. Auk puutüves on küllaltki pisike, nii et nende kättesaamine on vist küsitav. Mehega oleme mõlemad väga tugevalt allergilised, nii et igal juhul tuleks neist kiiremas korras lahti saada. Paluks nõu.
Või kui keegi mesinik tahab proovida neid ikkagi puuõõnest välja koukida (ei ole kõrgel), siis oleks ka väga tore, sest mesilased iseenesest ei ole ju milleski süüdi... Sülem asub Tartumaal.
 
mesiniku lapselaps 06. aprill 2007, kl 23.12
kurda kõigepealt seda muret naabritele/naabrite naabritele/ lähimas külapoes jne.
Tõenäoliselt on tegu kuskilt jalga lasknud mesilasssülemiga.
kui jutt laiali lasta, tuleb omanik kiirelt järgi ja viib tarru tagasi.

kui omanikku ei leia, küsi mõnelt sama kandi mesinikult nõu, äkki kingib sulle tühja taru (neid neil ikka on) ja aitab mesilased sinna ümber sättida.

meite mummud need pole - pärnumaalt sinna liiga pikk tee ;-P
 
jürka, hobimesinik 07. aprill 2007, kl 00.25
Mesilaste sülemlemiseks on aeg liigvarajane. Kui sülem/pere pisike (alla rusikasuuruse), siis on tõenäoliselt muud mutukad. Kui aga tõesti mesilased ja tuttavat mesinikku pole, siis on ainus võimalus nende hävitamine või ärapeletamine - nt. voolikuga vett pesasse. Ümbertõstmine lähedalolevasse tarusse ei õnnestu, sest mesilased lendavad tagasi.
Muideks, tundmatu päritoluga (haigused!) peresid mesinikud tavaliselt ei taha.
 
n 08. aprill 2007, kl 06.13
Mesilane ei ründa kedagi kui Sa teda ise ei ründa.

Ilmad lähevad soojemaks, pane neile ümberkolimiseks lähedusse tühi taru kärgedega. Võimalik, et lendavad ise minema.
Jürka, ära soovita olla julm.
Ära neid tapa, oi ei! Küsi ikka nõu, helista messinikele.
 
reet 09. aprill 2007, kl 08.33
n- le: Kui mesilane tuleb ja esimesel võimalusel nõelab täiesti rahulikult aiatöid tegevat inimest, siis see on ründamine.

Jürkale: me oleme igasugu putukate osas nii võhikud, et ei ole selle peale tulnudki, et ka mesilased võiksid haiged olla. Aga aitäh soovitamast, eks me vaatame, mis teha annab.
 
kiki 09. aprill 2007, kl 15.07
Mesilased võivad jah igasugu haigusi levitada. Kevadel, üks mis kohe meelde tuleb, on kõhutõbi. See näitab, kui hästi nad on talve üle elanud. Kas tarus on haudumisi tekkinud, kuidas mesi säilinud on jne jne.

Pole küll mesinik, kuid selliseid repliike olen kuulnud küll, et jälle selles tarus pasanteeria.
 
jürka 09. aprill 2007, kl 17.04
Mesilased on väga kohatruud. Paned taru perega ühe meetri jagu kõrvale vanast asukohast ja nad ei leia seda üles. Üllatav, eks ole?
Nii et kui seal tõesti mesilased on, milles ma sugugi kindel pole, ja tahtmine neid päästa, siis tuleb pere viia vähemalt 10 km kaugusele
 
tartukandi kolivmesilased 26. juuni 2015, kl 17.15
Sama lugu, suure puu külge kogunesid hiljuti mesilased, järgmisel päeval enam kuskil näha polnud. Tüve juures lendlejad ja sumin lõpuks reetsid, et nad olid hoopis tolle puu sisse kolinud. Aga õnnetuseks mahavõtmist vajava ohtliku oksa kõrvale. Ega ikka ei sae seal küll.
 
Mesila 19. juuli 2019, kl 12.01
Meil ka Asulas pidas siin üks olid tal mesilased kes olid päris saatana käsilased. Raisad olid dreseeritud. Mesipuus oli kaks sektsiooni. Ühte tegid müügi jaoks suhkrust käisid aga inimeste suhkrutopsidest lahtisest aknast suhkruteri toomas. No mis kuraditega teed sellistele ei saa suhkrutrahvi ka väänata. Teises osakonnas tegid siis pererahva jaoks korjasid kanapersete pealt. Aga no lõpuks keemia tegi õigust saatis nad igavestele korjemaadele
 
Amatöör Luulutaja 19. juuli 2019, kl 12.02
need mesilased
on saatana käsilased
ta tunneb oma mesilaste üle uhkust
ei nad pea puhkust
teevad mett suhkrust
erilised
geneetilised
mesilased
nad suhkrumett toodavad
ja lolle hanesi ootavad
ta mesilstel on kummikud jalas ja tundlad blondeeritud
bersseaugud läikima poleeritud
jääb karu sellest suhkruhaigeks
suhkrusisaldus on seal räige
saad sa sellest aru
et sellest meest jääb suhkrutõppe karu
 
Surnupealuu 29. november 2021, kl 20.54
https://arhiiv.err.ee/guid/201109201822417010010002081001517C41A040000005528B00000D0F042936
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!