Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
kartulite maha panek
 
mitte seemnekartulid 19. mai 2010, kl 19.29
ostsin talvelt kartulikasvatusega tegelevast talust söögikartulit, kuid tegin valearvestuse ja neid jääb mul üle. mõtlesin, et äkki paneks osa nendest maha. aga nad pole niinimetatud seemnekartulid (mis oleks kallima kilohinnaga). kas need ikka annaksid saaki?
 
e 19. mai 2010, kl 19.45
annavad ikka
 
eps 19. mai 2010, kl 20.10
Kui sügisel kartulit võtad, siis on nad kõik ühe "ema" all koos, pole kellelgi silti:söögikartul-seemnekartul-seakartul.Saaki annavad nad kõik. Suuremal mugulal on rohkem "jõudu". Kui on liiga suured, võid pooleks lõigata. Nii et kumbagile poolele jääks ikka iduaugud,kui idusid veel pole.
 
peps 19. mai 2010, kl 21.47
peaks mainima,et tükkideks lõigatud katulid on haigus-ja kahjurialtimad.
 
Vanainime 20. mai 2010, kl 23.37
Kui laps olin, siis juhtus tihti, et kartulid kasvasid meie hästi väetatud "Null-koma kuuel" nii suureks, et seemnesuuruses kartulit polnudki eriti.
Lisa sai nii, et lõikasime kevadel kuhja lahti võttes suurtel kartulitel idudepoolsed otsad maha ja panime kasvama. Jäägi, ehk nagu vanaema ütles, "kartulipersed" tassisime keldrisse ja kasutasime toiduks.
Nipp oli see, et lõigatud kartuliseeme tuli jätta päevaks päikese kätte, siis kuivas lõikepind ära ja polnud enam nii kergesti vastuvõtlik haigustele.
 
Kartoffel 07. aprill 2020, kl 19.53
Mu vend käis üheksakümnendail Venemaal, mitte kaugel Eestist metsatöödel. 1 mail pandi kartul maha ja 9 mail võeti üles põhjendusega kusat nada ehk süüa on vaja Et niipalju siis venelaste säästudest
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!