to eit!
olen ise kasvanud isata -emata ja ei oska ka neist puududt tunda seetõttu. Kuid pean väga tähtsaks ausust ja usaldust.
Sain mehega tuttavaks, teadsime ja tundsime teineteist 3 aastat enne kui otsustasime abielluda ja koos elama asuda. Mu mees oli ja on senini mu elu ainus mees. Põhimõtteliselt, ei pea keegi teine mees minu last kasvatama ja kui laps piisavalt vana, eks siis aeg näitab. Seni aga olen oma lapüse jaoks.
Jah, mu mehe vanemad ei olnud just suures vaimustuses minu lastekodu taustast... Kuulsin mõnigi kord, et nojah, et seal lastekodus on igasuguset lapsed ja mine tea ja et ega ei ople ikka sela õiged inimesed. Kui rasedaks jäin siis juba oli vihjeid kuulda, et laps tulemas, aga ka son imma oma mehe oma, et need lastekodu omad ju nagu teada kõik.. ei saa neist korralike naisi.
Laps sündis ja terve mehe suguselts käis teda "imetlemas". Oleme mehega mõlemad heledad, laps aga tumedapäine. ja lapse kasvades ikka kuulsin neid ütlemisi, et laps pulmalistesse. Mu mees uskus mind, et mul pole olnudkedagi teist peale tema, kuid hakas ka ühel ajal rääkima, et teeks selle DNA ehk ära, et siis jääb rahvas rahule. Sis tuli mees juba jutuga, et teeme Dna ära saab tema ka kahtlustest vabaks.
Jah, ma olin solvunud algul, aga siis käis nagu mingi prõks must läbi ja olin täiesti tuim, käisime tegime DNA ära.
Samal õhtul võtsin lapse ja asjad ja läksin meie kodust ära. Sõbranna poole ja elasin tema vanade sugulaste juures algul. Mehega vahel juhtusime kokku ja ka mehe sugulastega. Mehe ema ja õde ütlesid alati möödudes mulle mürgiseid märkusi ja inetusi. Ei öelnud ma neile midagi vastu. Lihtsalt vaikisin.
Kohtusime paar korda ka mehega, ta ootas mind kui töölt tulin ja tahtis rääkida. Kui vastused saadeti siis mees küsis, et mis nüüd edasi saab, et kõik usuvad, et laps pole tema oma siiski.
Mõtlesin päris pikalt ja ei saanud mitu ööd magada. Ma ei osanud, ei saanud, ei suutnud end tõestada - oli selline jõuetu tunne. Oli võimalus saada tööd sellest kohast kaugemal ja nii läksingi. Lahutasime ja oleme elanud oma elu lapsega, ei ole häirinud meest ega tema sugulasi.
Ma ei tea seda, kas mees on oma perele rääkinud testi tulemustest ja ega ei ole ju minul õigus minna nendele asju selgitama ja testist rääkima. Kui lahku läksime siis mees oli see, kes ei tea mida teistele öelda, minul oli sel hetkel ükskõik. Ütlesin tõesti mehele, et ta võib ju öelda mida soovib, et minu jaoks pole sel enam mingit tähtsust kas laps on tema või kellegi teise oma. Oli mehest kahju, et tema peab ju seal edasi elama ja tal on vaja kuidagi sellest välja tulla. Ja seepärast ütlesingi, et ta võib ju öeldagi, et laps ei olnud tema oma. Kuid ma pole olnud juures, ega kuulnud kas ta ka seda on öelnud. Mehe ema suhtumisest ja jutust aga jäi arusaamine mulle, et ju vist mees ikka nii ka neile ütles. Kuid kui ta ütles siis see oli juba mehe enda valik ja ka mehele sai Dna proovi vastus, niiet ta võinuks ju seda ise näidata kui tahtnuks.
Tundsin, et mul lihtsalt poleks olnud mingit elu enam, kui oleksin sinna edasi elama jäänud ja poleks suutnud ka lapsega toime tulla.