Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Eks-õpetaja-õpilane suhe
 
abiline 20. märts 2011, kl 22.11
Minu sõbrannal on suhe ühe noormehega, kuid nende elu on väga keeruline hetkel. Vähemalt ise nad nii arvavad. Nimelt on sõbranna olnud oma noormehe õpetaja gümnaasiumis mõned aastad tagasi. Vanusevahe ei ole neil suur ja omavaheline klapp tundub suurepärane.
Nüüd aga on sõbranna silmad vees, et suhe hakkab katki minema, sest nad ei suuda enam seda varjata. Nimelt millegipärast ta ei soovi, et ümberkaudsed teaksid nende suhtest. Kardab üldsuse arvamuse ja oma töökoha pärast.
Tahaksin sõbrannat aidata, kuid ei oska ... teine nii õnnetu. Kahju vaadata, et nii õnnelik paar istub ninad norus ja tahavad plaanivad lahku minekut...
Kas tõesti on see probleem, et nad on olnud õpetaja-õpilane? Mida teie sellisest suhtest arvaks?
 
DJ 20. märts 2011, kl 22.16
Ei ole probleem, see, et nad KUNAGI on olnud õpetaja-õpilane, ei tähenda PRAEGU enam midagi. Su sõbrannal ei maksa oma koha pärast karta, kinga saaks ta ainult siis, kui noormees ikka veel ta õpilane oleks. :)
 
arvan 20. märts 2011, kl 22.45
teiste arvamuse pärast küll oma armastust matta ei tohi, ja kui veel õpilane on kooli lõpetanud, siis nende elu on nende elu,
 
õpetaja 20. märts 2011, kl 23.09
ma ei saa aru, milles on probleem? õpetaja-õpilase suhe ei ole lubatud. praegu, nagu aru saan, on poiss ju kooli lõpetanud. järelikult on tegemist kahe täiskasvanud inimesega.
või on poiss siiski alaealine ja õpib kuskil teises koolis?
imestan, et see naine on õpetaja, kuid ei tea oma õigusi ja kohustusi.
 
mh 20. märts 2011, kl 23.11
Oleneb mis ajaühik on kunagi. Kui see kujutab endast näiteks aastat, siis on probeemi sisu arusaadav. Kui ajaühik kunagi puudutab 10 aastat, siis on mure küll pigem enda mingites kompleksides kui reaalses olukorras. 10 aastapärast naljalt ei mäleta enam keegi, kes kellegi õpetaja oli. Kui just isikud ise seda igal sammul kõigile teatavaks ei tee.
 
mees38 21. märts 2011, kl 09.30
Ei näe mingit probleemi.
Vaadake, mis enne on analoogsetel juhtumitel toimunud? Enda koolist üks naisõpetaja abiellus poisiga, ei mingit probleemi, vallandamist vms. Viljandimaal juhtus samas asi, natuke vinguti kommentaariumis ja vaikus.
Oleks meesõpetaja, no siis ilmselt jah vallandataks ta häbistades koolist.
 
noor õps 21. märts 2011, kl 09.53
Kus on ametijuhendis see punkt, et oma õpilasega ei või suhet olla? Mina pole seda küll näinud.
Saan aru, et seda peetakse ebamoraalseks, aga vallandada selle pärast küll ei saa.
Liiatigi veel oma eks-õpilasega suhtes olles. Probleem on pigem neil kõrvade vahel kinni. Samas vb nende suhe ei olnudki nii tõsine või sügav nagu esmapilgul tundus. Oli kerge armumine vms ja nüüd on see läbi.
 
a 21. märts 2011, kl 13.29
kui poiss on täiskasvanud, 18+, siis ma ei näe küll mingit probleemi
 
Liilii 24. märts 2011, kl 13.55
Kui klapp OK, siis muret pole. Tean mida räägin, minu mees oli minu õpetaja - vanusevahe 9 aastat ja nüüd abielus oldud 28 aastat juba. Ei kahetse!
 
õpetaja 24. märts 2011, kl 20.57
noor õps
teemaalgatusest on lugeda, et noored ei ole enam õpilane-õpetaja, nii et ametijuhend ei puutu asjasse.
midagi ei peaks lahti olema ka siis, kui tegemist on täisealistega.
lisaks - kõik asjad ei peagi ametijuhendis kirjas olema. õpetajal peab olema kainet mõistust.
 
oeh 25. märts 2011, kl 19.55
Kui praegu õpetaja-õpilase suhet ei ole, siis ei vaata keegi viltu. Oleks õpilane abiturient või alaealine, siis saaks probleemist aru. Ülikoolis ju ka õppejõud ja tudengid omavahel paari läinud.
 
meesõpetaja 25. märts 2011, kl 20.55
Kas mõni naissoost exõpilane sooviks intiimsuhet? Minu poolt on uksed valla.
 
trulli 25. märts 2011, kl 22.54
meesõpetaja
räägi lähemalt - kes sa oled, kust oled. äkki mina olengi su exõpilane?
 
noor õps 25. märts 2011, kl 22.59
õpetajale:

Ma sain aru, et nemad ei ole enam õpetaja-õpilase staatuses, AGA kui oleks? Siin väideti, et vallandamine ootab ees, mina väidan, et see pole seadusega keelatud! Misasi on see nn kaine mõistus? Et õpetaja peaks ise aru saama, et selline suhe oleks ebasobiv? Nii ja naa, ehk saabki, kuid kui tunded mängu tulevad, on mõistusel vähem sõnaõigust.
 
saaresinine 26. märts 2011, kl 18.24
to mees 38: ei vallandataks ega häbistataks midagi. eurolaulik sandra nurmsalugi sai lapse oma kehalise kasvatuse õpetajaga.
 
õpetaja 26. märts 2011, kl 19.32
noor õps
mina sain samuti aru, et siin pole tegemist õpetaja ega õpilase suhtega. seega ei saagi aru, milles probleem üldse seisneb.
probleemi lihtsalt pole ja kui, siis ainult selle noore naise peas.

eestis suhtutakse asjasse üsna leebelt, aga mõnes teises euroopa riigis oleks õpetaja kohe koolist vallandatud, kui mitte pedofiiliks tembeldatud.
ma mõtlen siin seda, kui suhe oleks õpilase ja õpetaja vahel. igatahes mina sulle emana armu ei annaks, kui sa õpetajana näiteks mu 17 -18a koolilapsest poja ära võrgutaksid. siin ongi see koht, kus tuleb kainet mõistust kasutada:))
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!