Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
varjatud tulud
 
Maanaine38 01. mai 2012, kl 08.08
Oh, ma olen nii vihane praegu, et nutt tuleb peale. Mees jättis mobiili vedelema, sest oli maitule tähistamisest lääbakile vajunud . Kuna see on minu muretsetud mobiil, siis mõtlesin uurida, mis huvitavat on. Sattusin lugema sõnumeid, mis teatasid pangakontodele raha laekumisest. Need summad olid üle poole suuremad kui ta meile ütleb. Mida te tunneksite kui teate, et peate tulema välja piskuga, pidevalt pingutades ots-otsaga, et kuidas saaks kõhu täis ja kõik. Pidevalt kokkkuhoid ja kokkuhoid, mees pidevalt korrutab kui vähe raha tal on ja seepärast ei saa keegi midagi endale lubada. Tavalised säästutoidud. Väljaskäimistest ja muust meelelahutusest ei tasu ka rääkida. RAHAPUUDUS!!!? Hoiame ja pigistame eks? Huvitavaim osa on veel see ka , et ta ütleb, et mina peaksin andma kogu oma säästud ja tulud majapidamisse. Ma saan peretoetust ja töövõimetuspensioni, mis mul peaaegu kõik arveteks ära läheb. Pidev vingumine kui palju me sööme ja kulutame mehe poolt- täitsa masendav.Ja mina mõtlen pea halliks kuidas saaks odavalt söönuks ja kuidas saaks puid osta ja muud igast asja vaja kodu ümber. Lapsele liivakast nt. ehitada ja mingid muud asjad lapsele õues tegevuseks..... Rahapuuduses on kuurid puudest tühjad, maas lihtsalt ämbritäis liiva lapsele mängimiseks. Nii paljust oleme loobunud ja tuleb välja, et kõik : MILLE NIMEL , ma ei saa aru, kuhu mees pani pidevalt poole oma palgast. Lihtsalt masendav. MASENDAV ülekohus. Kui ma tööl käisin, siis sain omale krediitkaardi. SEalt ma siis kasutasin raha kui puudu jäi. Mees ütles, et vaja! Ja ma loll kulutasin siis krediiti. Issand kui jubedalt ma ennast tunnen. Ma ei suuda kirjeldada...
 
? 01. mai 2012, kl 08.39
Aga nuuskimise pärast ei tunne häbi või end jubedalt? Ma pole kunagi aru saanud inimestest, kes teiste järel luuravad ja nuusivad. Päris hull lugu, kui elukaaslane lappab su telefoni ja meile. Vahet ei ole, kes mobla või arvuti ostis, see ei ole mingi vabandus.
 
RR 01. mai 2012, kl 09.30
Mine ise tööle ja teeni raha. Oma teenitud raha on kõige parem üle lugeda. Ei saa tööle minna, sest tervis läbi ja saad töövõimetuspensioni. Kes su tervise tuksi keeras? Sina ise? Jõid liialt alkoholi?
 
Cybaramoor 01. mai 2012, kl 09.34
Tunnen kaasa, see teeb haiget. Minu arust on selline käitumine oma perega hullem kui näiteks tulude varjamine maksuameti eest. Ka viimane on minu arvates taunitav. Ega ei oskagi muud öelda ega soovitada. Ideaalis nõuaksin maksuameti kombel saamata jäänud tulud sisse (pluss intressid), aga reaalselt vist ei saaks muud teha, kui mees maha jätta.

See nuuskimise pärast noomija on mingi provokaator või idealist, kes elab, sööb ja magab vist roosade prillidega.
 
häbene 01. mai 2012, kl 09.44
kas sa siis pidid mehe järel nuuskima?
ilus see ei olnud ju

ei saanud su postitusest ka aru, kas tegemist abikaasaga või lihtsalt mehega, kellega sa hetkel koos oled - miksi aga õtleb et lihtsal elad mehega koos
selisel juhul pole mee sju kohustatud sind ülal üidama,piisab kui ta toetab oma last kui teil muidugi on ühine laps.

kuhu mees raha paneb?
- vb tal on k aoma isklik elu, vb mingid trahvid või võlad varasemast või siis maksab oma lastele elatist.
 
asohh 01. mai 2012, kl 11.09
mees elab koos naisega, sööb temaga ühest lauast, tarbib elektrit, vett ja kütet. Ja nüüd leiab mingi kari, et mees ei peagi panustama heaollu ja võibki lihtsalt tarbida. Lisaks laseb veel naisel endale vanemahüvitisest mobla osta. Ja kõigele lisaks peab veel naine häbenema kah? Ei tea, mida tal häbeneda on?

Ausal mehel ei ole miskit varjata.

On ikka tore mees küll, keda meeleheitlikult kaitsta.

Mina küsiks otse välja, miks ta tulusid selliselt varjab ja ootab, et teda üleval peetakse ja tema eest hoolitsetaks.
 
Maanaine38 01. mai 2012, kl 14.24
Lugesin vastused läbi ja vastan mõnele küsimusele.
Miks töövõimetuspensionil? Alkohoolik? Kaasasündinud probleemi pärast. Alkoholi ei tarbi.
Tegu on elukaaslasega , kellega meil 4 last ja koosoldud 22 aastat.
Ma ei tea kuhu ta raha paneb. See painab...
 
juuli 01. mai 2012, kl 14.34
saan sust aru, aga arvan teadvat - mees kogub raha. paljudel meestel on hirm homse ees, mis paneb neid koonerdama ja säästma. Mitte et see oleks vale, aga siis peab olema naise vastu aus v.a. kui naine on selline, kes ei suuda käsi säästudest eemal hoida.
Tegeliku säästan ka mina, mehe teadmata st. mees teab, et on säästuarve, aga ülevaade puudub - seal on mul ca 3000 eurot - ostan suurema asja või reisi - ja kogun jälle edasi.
 
Arvamus 01. mai 2012, kl 15.33
Ma ei õigusta küll seda, et pere peaks närutama, kui on võimalust paremini elada, aga antud juhul ei pea õigeks ka naise suhtumist. Kui on teada, et endal on töövõimetus ja et pere majandusjärg ei ole hea, siis miks muretseda 4 last? Saan aru, et see suure kokkuhoimise ajajärk ei tekkinud hiljuti ja üleöö. Mina ka ei tahaks aastakümneid kogu oma sissetulekut mehe ja laste peale panna. Ise tahaks ka natuke ikka elada. Ei ole õige enamikke pere kulusid mehe elule panna mõtlemisega, et naine sünnitab ju lapsi ja tegeleb nendega.
 
2 arvamus 01. mai 2012, kl 16.31
arvan, et mees on ettenägelik, kuna noorim laps veel liivakastis mängib siis lastel ju kooliaeg veel ees.
ja see ämbritäis liiva - vahet pole palju seda on, mängitud saab ju.

samas kui oled ise töövõimetuspensionär siis tea, et ka sul on õigus ja võimalus töötada, mine ja otsi endale töökoht - ega siis mee süksi ei pea teie lastekarja ülal pidamaja koolitama
 
Maanaine38 01. mai 2012, kl 16.31
Lapsed saime juba enne kriise. Pesamuna jah on 2 aastane. Pisi veel. Töövõimetuse asi tuli ilmsiks alles 2005 aastal. Kui 3 last juba olemas.
Mees pole mul säästja. Muidu oleks okey,et keegi ka säästab. Aga mille arvelt, minu pangalaenude arvelt? Kasvav intress minu arvelt?
Mees pole säästja, see ilmneb tema kulutamisest. Kui on õrn lootuski raha saada, siis kulutab juba ette. Palgapäevale järgnevatel päevadel on hirmus kulutamine ja kuskil nädala pärast hakkab virelemine peale.
 
Maanaine38 01. mai 2012, kl 16.34
Töökoha kohta lisaksin, et pisikeses maakohas pole tööd võtta.
 
elatis 01. mai 2012, kl 16.34
lepi siis mehega kokku elatis lastele
miinimumsumma olöeks praegu 145 eur ühele lapsele

ja kui kokkuleppele ei saa siis läbi kohtu - kui arvad, et mees raha laristab siis ju see loogiline, et lastesse ka tuleb panustada
 
juuli 01. mai 2012, kl 17.43
jeerum, miks sellise mõttetu mehega 4 last said? Ok - 3 last muretsesid sellisega. aga olles töövõimetuspensionär, süüdimatu mees, elad kuskil koklas, kus töö ei ole ka siis, kui eesti kuuluks 5 rikkama riigi hulka - ja siis veel üks laps. lisaks lased endale teha krediitkaardi, milleks?
muide liivakasti ehitamiseks on vaja vaid mõned lauajupid - või on kõikidele lisaks su mees oskamatu looder ka? muide - selle tööga saaks ma ise ka hakkama
 
jube 01. mai 2012, kl 23.59
sinu mees on nõrk, manipuleerija, valetaja, nahaal, egoist, alatu, ebausaldusväärne, despootlik...

veel mõni omadussõna tema iseloomu kohta? nendest peaks piisama, et aru saada, kellega tegu. isegi kui ta koguks raha mustadeks päevadeks, siis andke andeks, seda ei tehta naise teadmata, vähemalt selle tedmata, kelle õlul on rahalised raskused ja pangalaenud. ja ei tehtaks oma laste arvelt. ta ise ei söö või, kujutan ette, et matsutab isuga ja sööb salaja laste kommidki ära.

ma lööks ikka kõvasti lamenti ja nõuaks selgitust. ja kas sa siiani oled pimesi teda usaldanud? see annabki talle ju võimaluse lahedalt elada sinu ja laste arvelt. mille üle siis imestad? tema kohta kehtib veel ka vanasõna: süües kasvab isu. kui ta vastutama ja eluraskusi jagama ei õpi, siis saada seenele selline mees.
 
võimalik, 02. mai 2012, kl 00.55
et tal on veel teine pere.

Tal on mingid kohustused, millega pole ta Sind tahtnud koormata.
Pole vaja meest "seenele saata", probleemid on lahendamiseks ja edasi elamiseks.
 
sarnane 02. mai 2012, kl 09.55
22 aastat vabaabielus ja 4 last, kõik sellesama mehega? Kui jah, siis see on mõnes mõttes sarnane minu elule, meil samuti 22 aastat kooselu, aga siiski ainult 2 last (ja rohkem ei tule ka).

Kas Sa siiski midagi rääkimata ei jätnud? Näiteks selle, et mehel on veel lapsi...? Või veel hullem: SINUL on näiteks kuskil mõni laps, kes ei ole selle mehega?
Kuidas edasi käituda? Ma ei tea! Igatahes võlgned mehele AUSA seletuse, et nuhkisid telefonis ja said teada, et ta teenib rohkem, kui Sulle ütleb. Aga arvesta, et mees võib selle peale niimoodi reageerida, et läheb lihtsalt minema, RAHA tal ju on, ostab endale kuskile korteri või isegi väiksema maja (maal ju hinnad odavamad), ja võtab uue noore lastetu naise...
Valik on SINU, kõik sõltub nüüd Sinust, kuidas teie elu edasi läheb...
alissandra 02. mai 2012, kl 10.14
Ma ütlekski otse, et näed nuhkisin ja sain tõe teada ning aidaa. Milleks ma peaksin veel toetama sihukest troppi? Elatise paneks peale ja elaks edasi nii nagu enne, aga oleks vähemalt üks vinguja ja valetaja majas vähem.
Aga selline olen mina ja minu arvamus. Mul pole 25 aasta jooksul kunagi sellist asja ette tulnud, et ma ei teaks palju elukaaslane teenib, nii et...
 
RR 02. mai 2012, kl 11.34
Sa oled tõeline kontrollifriik alissandra, tead igat mehe poolt teenitud senti. Tubli! Minu teada sul pole juba ammu meest või ma eksin? Mingi naabrimees käib aeg ajalt sulle armurõõme pakkumas:)

teemaalgataja jutus on veel üks ebakõla:

a) Töövõimetuse asi tuli ilmsiks alles 2005 aastal. Kui 3 last juba olemas.
b) Miks töövõimetuspensionil? Alkohoolik? Kaasasündinud probleemi pärast. Alkoholi ei tarbi.

Kuidas siis ikkagi on, kas oled kaasasündinud vea pärast kogu elu olnud töövõimetuspensionil või jäid 2005 aastal tervise tõttu töövõimetuspensionile?
alissandra 02. mai 2012, kl 11.42
Ma pole mingi kontrollifriik, aga meil lihtsalt pole mingeid saladusi, va mingid sulas saadud pisisummad haltuurade eest, neist mulle muidugi midagi ei räägita.

Muideks, mul polegi kunagi meest olnud, mul on laste isa.:P
 
eelmisele 02. mai 2012, kl 15.11
Sellepärast sul meest polegi, ainult laste isa...:)
alissandra 02. mai 2012, kl 16.16
Mis ma siis peaks nüüd nutma selle pärast või?:P See oli ju mu vaba valik, olen vaba inimene vabal maal ja teen mis tahan ja pole ka selliseid probleeme nagu teistel.
 
naljakas küll. 02. mai 2012, kl 17.12
Lugesin kõik läbi ja küsimusi ja emotsioone tekkis hulgi ja arvamusi ka.

1) kui oled kaasasündinud veaga naine, siis mille pagana pärast sa üldse võtsid vastutuse lapsi saada. Vähe egoistlik ja napakas suhtumine. Iga geneetiline viga võib lapses võimenduda, mida iga ema-isa peaksid igavesti teadma.
(pole ime, et igast seltskonda hakkab elujõulist lämmatama)

2) kui teil on perekond, mis siis, et mitte ametlik, aga kui on lapsed, siis on pere mu arust ja vastutavad seal nii ema, nii isa ja on võrdsed. Kui on probleemid, siis RÄÄGITAKSE ja kui asi sellest ei parane, siis TEGUTSETAKSE.

Neile aga, kes naist alati hukka mõistma kukuvad, ütlen, kui mees on joomamees ja valetaja lisaks, siis tulebki leida vahendeid, et TÕDE välja selgitada.
Ja jutul lõpp.
Mitte nii, et oh sa tupsununnuke, mu meheke, maga oma pohmas peake selgeks, küll mina miskit välja mõtlen. Halloo, naised, te ise teetegi kõik selleks, et need mehed sellised räbalad oleksid.
Esiteks kasvatate poegi "roosas vahus", et nad ikka juba maast madalast kasvaksid meesteks, kelle eest naine/ emme kõik otsustab, teeb ja vastutab, peaasi, et mehepoeg olemas oleks ja just ei nutaks.
 
ang 04. mai 2012, kl 03.57
Mehe ja sissetuleku varjamise koha pealt ma midagi ütlema ei hakka, siin arvamusi juba küllaga sel teemal. Sama käib teise telefonis tuhlamise kohta, aga kaasasündinud vea, laste, töövõimetuse koha pealt ütleks küll.

Kas teil, kallid kaaskommenteerijad, on arvamus, et kõik geneetilised vead on sünnist saati inimesel teada? Et sellist varianti polegi, et inimene sündis, elas, siis jäi haigeks ja uuringute käigus aastal 2005 selgus, et tal eluaeg juba viga man olnud, lihtsalt varem ei andnud tunda? On teil kõigil lapsest peale geenikaardid koostatud?Töövõimetuks jäävad inimesed ka suhkruhaiguse tagajärjel, kui asi väga hapuks keerab, kas nad seni, kui asi kehv pole, elada ei võigi ja loota, et kõik õnnelikult laabub? Kas õnnetuses ei või nii rängalt viga saada, et tööd pole võimeline tegema? Et ainult TEADAOLEV geneetiline viga või alkoholism? Arenege natuke, pole vaja lahmida.
 
mina 04. mai 2012, kl 07.47
nojah - ma ka mõtlen, et miks sa sellise mehega neli last hankisid - aga mis tehtud, see tehtud. mina küsiksin kuhu raha läheb. mis nuhkimisse puutub, siis ebausaldatavate tegelaste järgi peabki nuhkima. oleneb vastusest - kas edaspidi laekuks kogu mehe raha minu arvele või oleks lahutus ja elatusraha. see peaks hetkel olema 139.- lapsele. et 516.- siis kokku. ilmselt on veidi abiks. tänapaäeval ei anna sellest ka kõrvale hoida, kui midagi teenid, võtab kohtutäitur kõik kenasti arvelt maha.
hakka tegutsema. aaaa - ja kui ivaliid oled, peab ta sulle ka elatusraha maksma :)
 
to mina 04. mai 2012, kl 09.48
Lõpulausega tegid ennast küll väga lolliks! Abielus mitteolevatel elukaaslastel pole MITTE ühtegi juriidilist kohustust teineteise suhtes! Ei pea nad teineteist maha matma, ei pea nad teineteist põetama, rääkimata mingist elatise maksmisest! Püha jumal! Abielus mitteolevad mees ja naine on teineteisele seaduse silmis 2 täiesti võõrast inimest!
 
viimasele 04. mai 2012, kl 09.52
kaks võõrast inimest, kellel on neli last? minu meelest on sinu jutt ikka kordi lollim :D usun, et kohus saaks sellise jutu peale kõvasti naerda :)
 
Ei aja mitte naerma 04. mai 2012, kl 10.17
Miks see kohus naerma peaks? Kaks mitteabielus inimest on teineteisele seaduse silmis sedavõrd võõrad, et kummalgi ei ole kohustust teist maha matta, põetada, töövõimetuse korral elatada jne. Kohustused on vaid ühiste laste ees.
 
09.48 04. mai 2012, kl 10.22
Mina olen see, kes kirjutas 'sarnane' nime all 2. mail 9.55, ma olen samuti 22 aastat elanud mehega vabaabielus ja meil on 2 last. Just nimelt SEADUSE silmis oleme me teineteisele võõrad inimesed! Kui meil peaks mingi asi kohtusse minema (ma ei kujuta küll ette, mis asi), siis just nimelt kohtukulli ees oleme me võõrad. Meil on kummalgi kohustused laste ees, kuid mitte mingil juhul teineteise ees! Meil pole juriidilisi ega materiaalseid kohustusi teineteise ees. Nojah, moraalne kohustus, seda küll, aga mitte juriidiline. Me kumbki peame hoolitsema laste eest (mina nagu ema ja mees nagu isa), kuid teineteise ees meil kohustusi pole. Pole kohustusi, loomulikult pole ka õigusi.
Ma olen VÄGA palju omal nahal saanud tunda riigipoolset suhtumist selle tõttu, et me pole abielus. Ei hakka seda kõike enam meenutama, aga olen ma haiglas olnud või olen ma maksuametis olnud või isegi kui pere.büroos käisime lastele nimesid panemas - igal pool on suhtutud minusse kui rämpsu. Jah, eks ma olengi! Ja sa tuled sellise mögggaga lagedale, et mees peab mingile võõrale naisele elatist maksma!?
 
mine 04. mai 2012, kl 10.29
ok - endale ei saagi elatusraha. mis siis ikka, ilmselt on laste oma ka oluliselt rohkem, kui mees seni panustab. aga "mitteabielus olijatele" kes ennast rämpsuks nimetavad ja kummaliselt närvi lähevad - äkki psühhiaater aitaks?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!