Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
kas jätaksite...
 
zanna 26. september 2012, kl 19.59
oma lapse vanavanemate hoolde ,ise välismaale töle minnes.Kel kogemusi ja kui kaua võttis lapsel aega leppimisega ,et tema eest hoolitsevad ainult vanavanemad?
 
oleneb 26. september 2012, kl 20.17
sellest, kui vitaalsed need vanavanemad on ja kui vana on laps ning milline on eelnev läbisaamine. Asjalik vanaema võib emale kasvatuses silmad ette anda.

Küllalt vanavanemaid, kes lapselapsi kasvatavad, kui emmed seda mingil põhjusel ei saa või ei soovi seda teha.
 
laps 26. september 2012, kl 20.57
lepib ja tahab väga oma vanavanematega olla ja sel juhul oleks hea võimalus mõlemal lapsevanemal eri riikides korralikku sissetulekut saada ja lapsele kõike võimaldada.Milleks teha sama tööd Eestis odavama raha eest ,kui võimalus hoopis välisriigis ennast arendada ja head ,väärilist sissetulekut omada.
 
- 26. september 2012, kl 22.15
miks mitte lapsega koos minna? väga ei poolda sellist perekonna lahutamist kui just midagi väga olulist ja kriitilist pole. eks see jätab lapsele mingi märgi ikka sisemusse.
 
ma 26. september 2012, kl 23.08
ei jätaks mitte mingil juhul. Kuigi mul on normaalsed vanemad.
 
igal 27. september 2012, kl 00.03
juhul jäta laps vanemate hoolde. lapsel on kodus vanavanematega alati turvalisem.
last välismaale kaasa vedades - kuhu sa ta seal jätad võõrkeelses kohas, võõras ümbruses.
ma ei tassiks iialgi last kaasa, et ta tervist ja närve rikkuda.

ma
arvan et oled isekas. mõtle siiski lapsele, mitte ainult endale.
 
ahh? 27. september 2012, kl 06.15
ja mees pole ,et mööda ilma reisib ja võimalus teenida.Miks selline naiste diskrimineerimine,kas need polegi inimesed ?Lapsele mõtlengi ,et see talvel nt lasteaeda minemata jätab puhtalt seetõttu ,et pole miskit selga ,jalga panna ja ema ei jõuaks lasteaia maksu maksta ,et selgi mõned korrad süüa saada.Ja muide ,kas olete kuulnud sellist väidet ,et ,kui on laps siis esmalt peab mõtlema lapse ema iseendale ja siis on ka lapsega kõik korras.
 
2 lapse ema 27. september 2012, kl 07.53
ei jätaks ja ka minu mees ei läheks pere juurest ära. ükski raha ei ole seda väärt, et lõhkuda pere. Kui -siis koos.
Lastele on vaja ema - mäeltan, kui olin 6.a ja ema pidi oleme kuuaega sanatooriumis - kuidas me vennasega igatsesime ta järgi, siiani on meeles.
to laps - arvan et see et, see lause siis on lapsele võimalik kõike lubada - ütleb kõik. Materiaalsed hüved ei ole seda väärt, et jätta lapsed ilma ema lähedusest.
 
lastega 27. september 2012, kl 09.15
ei jätaks - mitte mingil juhul !
 
to 2 lapse ema 27. september 2012, kl 11.37
Ei pea kasvatama hellikuid. Ja usu mind, kui esmavajadused nagu söök, peavari ja riided pole täidetud, siis ela need lapsed emaarmastusest. Ja ema võib küll mõne aja kõik oma vajadused alla suruda, kuid ükskord prahvatab vimm. Ema on endiselt naine ja naine on inimene ja inimene on eraldiseisev olend. Laps on tõepoolest täiskasvanutest sõltuv, kuid ei tasu kasvatada mingit sõltuvat täiskasvanut.
Aga eks meie emmekesed kasvatavadki tihti hellikuid. Kurb lausa vaadata. Seda eriti poisslaste puhul.
 
2 lapse ema 27. september 2012, kl 11.53
jutt ei ole sõltuvuses - vaid sellest, et lastele on ema vaja, ema tagab lastele turvatunde ja mitte üks asi ei asenda ema lapsele lapsepõlves -ei vanaema ega vanaisa. ema olemasolu ei muuda last hellikuks ega temast sõltuvaks.
Minul on 14.a. poeg, kes ikka vahest poeb mulle teleka ees kaissu ja tahab oma muresid jagada. Ta teab ma olen olemas ja ta usaldab mind. Loomulikult on temal oma asjad, mida ei räägita, aga ikkagi asju mida tahetakse emaga jagada, rääkimata väiksemast lapsest.
Kui oleks jutt täiskasvanud lastest - siis ei oleks ju üldse teemat.
Üks põhjus, miks juba 15.a. elavad paariselu- ongi see et lapsed ostsivad väljast poolt kodu soojust ja armastust. enamik noorelt sünnitanud toovad põhjuseks halvad suhted emaga, mis sundis neid otsima lähedust ja armastust vastassugupoolelt.
 
Emps 27. september 2012, kl 15.17
Ei jätaks last kunagi kellegi hoolde, et ise välismaale minna. Mul igati normaalsed vanemad ja lapse isapoolne suguvõsa on ka igati okei, kuid mina vajan oma last nagu tema mindki. Ma pole temast eemal olnud ega plaani ka mitte. Lihtsalt sellel põhjusel, et ta on MINU laps ja MINU valik ja MINU kohustus, mitte kellegi teise. Ja kui mina peaks ta hülgama, siis kes teda veel armastama peaks, kui ta oma emagi temast ei hooli, vaid laseks saba seljas nelja tuule poole. Ealeski!!! Ma muidugi ei ela Eestiski, vaid juba mitu aastat võõras riigis, kuid on siin näha selliseid emasid. Eestlased just - endal on PISIKESED lapsed kodus (kellel 2-aastane, kellel 5-aastased kaksikud). Mehed ja nende vanemad siis "kasvatavad". Ise siin tõmmatakse mitme mehega ringi - tehakse kaugeid reise, aga laste juurde koju jõutakse kord aastas. Ja siis soiuvad, et lapsed ei tahagi emmega olla jne. Muidugi ei taha - miks peaks laps võõrast inimest hoidma. Ajaga ju suhted ununevad - eriti lastel on nii. Aga katsu sa midagi öelda! Jumal jumal. Siis olen kohe mina paha ja vastik ja õel. NEMAD tulid siia oma perele paremat elu pakkuma. Ise juba tükk aega siin, aga perekonda ei tooda siia millegipärast. Kuidas üks ema saab küll oma pisikesest 2-aastasest sedasi eemal olla. Minu süda emana ei anna siis ka rahu, kui mu tirts paar tundi sõbranna juures on, et ma saaksin hambaarsti juures käidud või tööasju korraks ajada. Ikka helistan ja küsin. Sai pikk ja kuri jutt, aga oma last peaks iga ema hoidma. Kui pole valikut, siis kuu-poolteist, et võõras riigis kohaneda - elukoht, töö, dokumendid jne. Selel aja ehk võiksid lapsed olla vanavanemate juures, aga pärast seda võtaks lapsed ka ikkagi kaasa enda juurde. Lapsed vajavad emasoojust ja turvatunnet, mida ükski teine lähisugulane eales ei korva.
 
jah,õige aga. 27. september 2012, kl 17.44
on üks aga .Nimelt ,kui mees väidab ,et nt töötuks jäämise korral toetab ainult last ,siis kus maalt läheb piir ema ja lapse vahel.Mina pean olema kodus lapse jaoks olemas ja ei ole võimalik ka iga kellaajalist tööd vastu võtta ,kuna lasteaed ei ole ööpäevaringselt avatud ,et ema saaks pikki öövahetusi töötada.Esmalt pean ma ka ennast üleval pidama,kuna last toetab ju lapse isa.Seega jääks mulle vaba valik ,et ka töötada välisriigis ja tunda oma tööst rõõmu ,kuna seal tasutakse tunduvalt rohkem.Orjata meie riigis pisku raha eest ,on pigem oma psüühika kahjustamine.
 
Cybaramoor 28. september 2012, kl 18.44
Sõltub palju lapse vanusest ja sellest ka kui kauaks plaanid välismaal olla. Ise olen jätnud oma pooleteist aastase lapse vanaema hoolde 2-3ks nädalaks (reisimisega seoses) ja laps leppis väga hästi. Poleks ilmselt mingit probleemi kui see aeg oleks olnud kasvõi aasta. Aga palju pikemat aega ma ei kujutaks nagu ka ette, lihtsalt emana hakkaks kahju, et ei näe oma lapse kasvamist ja arengut.
Teistsugune olukord, mis juhtus minu kunagise tuttavaga, oli selline, et ema jättis oma 11-aastase tütre vanaema kasvatada minnes ise USA-sse tööle. Sellest ei saanud head nahka, laps ei leppinud emast eemal olekuga, hakkas nägema õudusunenägusid jne.
 
lapse vanus 28. september 2012, kl 19.00
lapse vanus 3 ja loomulikult vajaks laps ema ja ka veel siis vanaema lisaks.Peale armastuse on elus muudki vajalikku tarvis ja paraku on meie riigi palgad nii piskud ,et sellega ei ela ,ei sure.Ma pole veel olnud lapse kõrvalt päevagi ära ja ei teaks samuti tema leppimist antud olukorraga.Eestis töötamine ei ole enam "nauding"ja paremad palgad kutsuvad kaugemale.Kuna ka teistes välisriikides ei pooldata naistööjõudu,kel väike laps kantseldada ja siis ei oleks võimalik teda kaasa võtta,takistaks töötamist.
 
nalja 28. september 2012, kl 20.17
teed või?
kolme aastase lapse tahad välismaale kaasa vedada?
kus su mõistus on?
kuhu ja kellega sa ta jätad, kui ise tööl oled?
kui vanemad on toredad, siis tuleb laps loomulikult koju jätta.

ise olen olnud välismaal üsna pikalt. mitte mingil juhul ei tariks ma last kaasa. võrreldes eestiga on siin laste olukord ikka üsna kole.
ja arvan, et need "välismaad" on selles suhtes kõik üsna sarnased.
 
said valesti aru 28. september 2012, kl 21.17
ma just ei võtaks seda last kaasa,kuna temast on välisriigis töötamisel hoopis probleeme,kuna ei ole võimalik rahulikult töötada.Laps on ka teistes ühiskondades tülinaks.
 
heleen 29. september 2012, kl 17.57
Minu välismaal töötamise perioodid pole küll väga pikad olnud, aga ei tulnud mõttessegi laps maha jätta. Muidugi olen ka keskmisest hakkajam ja hea organiseerimisvõimega, nii et olen lihtsalt näinud selle vaeva ja endale lapsehoidja kaasa organiseerinud. Aga õhtuti tahaks ju ikka oma pisikese kaissu võtta ja talle unejuttu lugeda ja lapski tahab kõige rohkem oma emmet.
 
nii aktiivne 30. september 2012, kl 08.36
nii aktiivne ema ma kahjuks pole ,et saaksin endale välisriigis lapsehoidjat võimaldada ja lihtsam variant on lapsele siia oma riiki jääda ja sõbrad ,tuttavad tal siin.Ühiskonnad (k.a välisriigid) ei soosi tööd otsivaid emasid ja lapsest ei tasuks tööandjale mainidagi ,sest sel juhul ei tasu tööst unistadagi.Siin riigis olen jäädavalt pettunud.
 
marra 30. september 2012, kl 08.54
mitte iial ei jätaks 3.a. last maha, eelkooliealine laps vajab oma ema kõige rohkem, seda ei asenda ei vanaema ega keegi muu. teed suure raha nimel suure vea.
 
kle 30. september 2012, kl 09.41
Kuhugi ei lähe,kas eestis tööd vähe on??!!!!!See on jube loll jutt et tööd ei ole,on ikka küllalt,vaja vaid vaeva näha natukenegi ja laiskus välja ajada.Kui ei saa siin hakkama siis välismaal ammugi ei saa.Laps pikaks ajaks ilma emata jätta,no ma ei kujuta seda ette.....Ega sina kah ei kujuta mis lapse hinges toimub....Head kindlasti ei midagi.Ja kunagi saad kõik tagasi...
 
samas isa 30. september 2012, kl 10.10
lapsel isa samuti olemas ja ka temal ei kõlvanud eestis töötada.Naised vajavad samuti vaheldust.Tööd on ,aga palk pole piisav äraelamiseks.milleks ennast alavääristada .Sa viimane pole küll keegi ütleja ,et mida ma tegema peaks ja ,mis kõige õigem on.Kas töötan Eestis kodukohast eemal või mõnes välisriigis.Siis mõlemal juhul näeb laps oma ema väga vähe.Vahe on seega ainult töötasus.
 
to samas isa 30. september 2012, kl 10.17
küsimus oli seatud selliselt, et kas teie jätaksite oma lapse...
enamik vastab oma seisukohalt -et ei jäta. Küsimus ei ole selles, kes ja kus peaks töötama, vaid selles - et kuidas käituks keegi teine samas olukorras
Mis tähendab -et naine tahab vaheldust? Andku laps lastekodusse ja nautigu vaheldust täiel rinnal. Sünnitamine on naise valik ja ilmselt teab igaüks et sellega kaasneb 18.a. kohustusi ja vastutust.
5.a. taheti kohe saada rikkaks laenude abil, siis nüüd hüljatakse pered ja ka väiksed lapsed välismaal suure raha jahtimisel.
 
vastutada 30. september 2012, kl 10.38
vastutada saab ka kaugemal olles ja laps ei ole ainult naise vaid ka mehe jagu.Elu ongi keeruline ja võib olude sunnil ka just nii asjad lõppeda nagu sa viimane väitsid.Kuulda võib igast kandist nii tööalaliselt ,kui eraelu poole pealt,et "kui ei meeldi ,mine ära".On vastuväiteid?!
 
z 01. oktoober 2012, kl 02.05
sa pead lahenama olukorra nii, et sa ise oleksid rahul. teistga on hea arutleda ja teised aitavad ehk välja tuua olulisi momente, mida tähele panna ja millega arvestada.. aga iga inimene on erinev, niiet..leia lahendus, niiet süda on rahul
 
tundub nii 02. oktoober 2012, kl 17.25
et tulebki hakata rohkem iseendale hoopis mõtlema ja algust teha sellega ,mis hingele parim.
 
... 04. oktoober 2012, kl 12.06
ära tee seda
 
et... 04. oktoober 2012, kl 15.39
ära tee ja ole mehest edasi kehvem .Lase ennast siin alavääristada ja tööta alla igasuguse palgataseme,seda pidasid vist silmas.Pealegi ei suudaks ma siin alampalgalisena isegi mitte hea emana ennast tunda ja pigem rahulik ema kaugel ,kui närvipundar kohapeal.
 
*** 04. oktoober 2012, kl 15.59
kindlasti mitte!
Et hülgate põhimõtteliselt lapse selleks, et "talle kõike võimaldada"??
Õnnelikku turvalist lapsepõlve kahe vanema seltsis te ju talle justnimelt ei võimalda niimoodi. Nintendo, PS3 ja Iphone, seda küll.
 
selline on elu 04. oktoober 2012, kl 16.58
,et tänapäeval enam armastusest ei piisa.Meie riigis pole võimalik peret koos hoida.Selleks ,et elada normaalselt,peab üks kindlalt välisriigis elama ,töötama ja toredast "perekonnast" ei tasu lihttöölisel üldse mitte unistadagi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!