Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Lapse huvid elatisraha maksmisel
 
piripiiiga 12. detsember 2014, kl 15.51
see "üks lugu mu tutvusringkonnast" ei tundu tõene.
 
väga tõene 12. detsember 2014, kl 17.48
see lugu tundub vägagi tõene arv arvestades exmeeste ja nende uute naiste kasuahnust.kõik need uued ju langenud inglid. irw
 
Täitsa Shrek 12. detsember 2014, kl 17.54
Vaatad, loed neid lugusid siin ja selge on, et kõik naised teevad enda ja laste parema elu nimel midaiganes, samal ajal, kui mehed ei tee midagi või veel takistavad naisi.
Ka see ei tundu tõene vaid lihtsalt naiste enese upitamine meeste arvelt, kus need on naiste poolt viimasteks ussideks ja sítapeadeks tehtud.
Laske aga edasi/ärge laske ennast häirida:-)
 
naine Läänemaalt 12. detsember 2014, kl 19.38
vot mul oli Läänemaal naabripere kus kasvamas 5 toredat last. Laste ema loobus oma erialast, jäi koduseks, pidasid palju loomi, 10 lehma oli, naine käsitsi lüpsis, sead lambad ja muud loomad linnud lisaks veel.
Aga mees leidis ka uue kodu ja läks lahedama elu peale.
Lahedama elu peale ses mõttes, et pere elas ju kahes väikeses toas 7 inimest, lisaks ka mehe emagi kaheksandaks elas seal äga sageli.
Uues kodus oli aga mees uue naisega kahekesi terves majas. Keskealised inimesed, mees 50 ringis, uus naine kümmekond aastat vanem.

Ei julenud see lastega naine mehelt küsida raha ja mees ise ka ei andnud. Majapidamisest saadud raha läks kõik mehe kätte ka siis kui juba lahus elati. Naine lastega elas lasterahast ja majapidamissaadusi tohtis ka tarvitada. Vahel tõi mees, kes tegeles kaubandusega, oma podidest säilivusaja ületanud leiba, saia jms kaupa ja küsis selle eest ka raha.
Maine ei julenud vastu vaielda kuna elas mehe hirmu all ja kartis.
Lõpuks õnnestus naisel mujale kolida. Jah, ta salgas mehe eest või õigemini ei rääkinud mehele, et võitis pereloosiga suurema summa, mille eest ostis kodu oma lastele. Vormistati aga see ost nagu kingitus ja lotopilet läks otse maja müüjale.
Kui oli siis elanud uues kohas aasta julges ka lahutuse kohtusse anda, sest mees vabatahtlikult lahutust ei andnud. Lahutuse tingimus oli mehe poolt, et elatist ei nõua. Ei nõudnud ka see naine midagi.
Mees on aga väga tuntud inimene, eestimaa uhkus ja kogukonna pärl..
 
moor 13. detsember 2014, kl 02.05
Mul on üleskutse meestele, kes maksavad miinimumi ja arvavad, et selle summa eest peavad lisaks lapsele ka oma eksnaist üleval .175 euro eest maksta kommunaalid, osta süüa, riided-jalanõud, hügieenitarbed jm. Ja lisaks saan veel kunstküüned ja klubides mehi lantimas kah käia. No kes mulle sellist elukunsti õpetab, tulen hea meelega õppima!!!
Shrek: neid kommentaare sa muidugi lugeda ei oska,kus on kirjas, et kõik mehed pole sellised ja on ka väga tublisid. Nagu silmaklappidega hobune jaurad oma.
 
Täitsa Shrek 13. detsember 2014, kl 16.00
Mida moor õppida kavatseb? Kuidas mehelt rahasid kätte saada ja lapsi poole minimumi peal elatada? Nagu siit välja võib lugeda, elatab mõni neid veel alla sellegi. Mine sinna õppima, lüpsma ja loomi talitama..
 
eelmisele 13. detsember 2014, kl 19.13
no seal kus loomi peeti ja lehmi lüpsti, sai ju mees ka lisaks veel kogu rahalise tulu omale, naine tegi tööd vaid oma ja laste toidu eest
 
naisel on kohustusi 13. detsember 2014, kl 19.56
moor Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mul on üleskutse meestele, kes maksavad miinimumi
> ja arvavad, et selle summa eest peavad lisaks laps
> ele ka oma eksnaist üleval .175 euro eest maksta k
> ommunaalid, osta süüa, riided-jalanõud, hügieenita
> rbed jm. Ja lisaks saan veel kunstküüned ja klubid
> es mehi lantimas kah käia. No kes mulle sellist el
> ukunsti õpetab, tulen hea meelega õppima!!!
> Sh
> rek: neid kommentaare sa muidugi lugeda ei oska,ku
> s on kirjas, et kõik mehed pole sellised ja on ka
> väga tublisid. Nagu silmaklappidega hobune jaurad
> oma.

Kuule moor, mehel pole mingisugust kohustust 4000 teenida, mine ise tööle ja teeni korralikku palka, vana suguhaiguste mulk!
 
hea naine 13. detsember 2014, kl 20.10
meie kandis peeti heaks naiseks seda naist kes peale lahutust läks lastega mujale elama ja ei küsinud mehelt sentigi ega tülitanud ka meest ega ta sugulasi peale lahutust.

mees sai uue elukaaslasega ka lapse ja siis juhtus temaga õnnetus. Uus naine aga tark inimene ja kasseeris mehe esimestelt lastelt, kes selleks ajaks olid täisealised mehe kirstu ja hauakaevamise raha sisse
 
moor 13. detsember 2014, kl 20.54
Shrek
Moor tahab õppida, kuidas min alimentidaga kahekesi ära elada. Ma maksan omast taskust sulle 175 euri ja palun tõesta mulle ära, kuidas on võimalik sellega 2 inimesel normaalselt ära elada? Sa ju arvad, et miinimum alimentide saamine on mehelt raha välja petmine. Antud teemas mees maksis 2 kuud topelt, see on karjuv ülekohus, aga kui enne seda üldse ei maksnud,siis oli sinu meelest kõik korras ja õige? Ja aitäh soovituste eest, aga loomi lüpsmas ja talitamas käin igal suvel ning teenin sellega arvatavasti mitu korda rohkem kui sina siin, nii et ära alaväärista ausaid ameteid.
"naisel on kohustusi" kas su tuju läks paremaks, kui said mulle suguhaigused külge pookida? Häid pühi sullegi!
 
tule taevas appi! 14. detsember 2014, kl 15.02
Just minu mõte, saage täiskasvanuks, 12. detsember 2014, kl 15.11. Siin ongi peamiselt lapsemõistusega inimesed koos vastastikku vaidlemas ja oma "õigust" tõestamas. No mitte ei saada aru, et lapse kulud tuleb katta pooleks, mitte oodata, et üks vanem kõik kinni maksaks. Muudkui tuiatakse aga üht: mees maksab nii vähe, et lapse kuludeks sellest ei jätku. Aga ema nagu lapsel polekski?
 
ema töö 14. detsember 2014, kl 17.28
huvitav et see lastekasvatuse töö nagu 50 ja 50 % kummalegi vanemale ei ole. ikka nagu 170 euri toetusraha mehelt, kusjuurres, koristmaise, söögitegemise, transpordi, koolitamise, põetamise ja õpetmaise jne jne igapäevase elu tööd jäävad kõik naise kanda.
kas kuskil jagatakse selliseid teenuseid tasuta vä?
igal kodutööl on hind, mehed peaks sellest ka ju 50 protsenti ära tegma ja oma aega panustama.
aga möla taevani mingi 170 euri eest.
alu vanamehel sherkil nagu häbi ükskord ka ei hakka vä?
 
lastetu 15. detsember 2014, kl 00.29
Loen seda juttu siin ja ausalt, pisar tuleb silma. Kas siis tõesti naised peavad lapse kasvatamist, talle söögi tegemist, pesu pesemist ja õpetamist tööks? Nagu endale süüa ei tehtaks, pesu ei pestaks? Ma saan täiesti aru, et lahuselavalt vanemalt tuleb saada lapsele elatist, aga hakata kõiki oma liigutusi arvestama rahaks? Te olge parem õnnelikud, et Teil on lapsed, mitte ärge tehke neist kauplemisobjekte. Meie tahame väga lapsi, aga mitte kuidagi ei saa. Need lastega vingatsid peaksid üks kord endale ettekujutama, mis tunne oleks olla üldse ja alati ilma lasteta!
 
to lastetu 15. detsember 2014, kl 00.52
nojah, ainult lastetu võib sellist lollust kirjutada. Nagu üks persoon ajaloost pläuksus, kui talle öeldi, et lihtrahval pole leiba - söögu siis torti. Sinu targutus on täpselt sama arukas.
 
lastetule 15. detsember 2014, kl 01.42
et sul nagu vale mees ette juhtunud või endal viga küljes, ei tee ju emade tööd laste kasvtamise, kasimisel, põetamisel jne jne ju olematuks või odavamaks.
miks see ema peab nagu kõike laste heaks tegma muidu, mees, laste isa aga lõikab elulilli ja välgutab tilli.
 
emakasaurusele 15. detsember 2014, kl 04.26
Miks peab mees aina maksma, laste ema hulgub ringi ja aeleb meestega linnapeal. Kõik naised ei ole emad, nad on kõndivad emakad.
 
mhhh 15. detsember 2014, kl 11.21
emakasaurusele Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Miks peab mees aina maksma, laste ema hulgub ringi
> ja aeleb meestega linnapeal. Kõik naised ei ole e
> mad, nad on kõndivad emakad.

Et kuna leidub paar tibi, kes oma lapsest ei hooli, siis annab see sulle õiguse KÕIK üksikemad oma lastest mittehoolivateks ringiaelejateks nimetada, kes meestelt laekuva raha oma uutele meestele ja baaridesse tassivad?? Häbi võiks olla sul.
 
raha on ainult lapsele 15. detsember 2014, kl 13.56
Et kuna leidub paar meest, kes oma lapsest ei hooli, siis annab see sulle õiguse KÕIKI mehi oma lastest mittehoolivateks ringiaelejateks nimetada?
 
niinii 15. detsember 2014, kl 14.35
no kui elatise raha on ainult lapsele siis ongi nii, et laps võib sellega teha mida soovib, kasutada enda äranägemise järgi
 
saidki aru 15. detsember 2014, kl 15.19
nii ongi, raha on lapsele, mitte naisele.
 
niinii 15. detsember 2014, kl 17.06
ostab omale kommi ja maiustusi, ehteid jms asju ja ema peab ikka oma vahenditest eluks vajalikud asjad ostma ja elamiskulud tasuma
 
lastetu 15. detsember 2014, kl 19.26
Meie maialmavaates ongi erinevus. Nimelt mina ei näe, et see mida ma oma pere heaks kodus on TÖÖ. See on perekond. Samuti ei pea ma tööks sügisel hoidiste tegemist, metsas seenel ja marjul käimist, rohimist, väetamist ja muruniitmist. Ma ei kujuta iialgi ette, et oma vanemate aitamine on samuti töö, mida tuleks rahasse rehkendada. Andke andeks, aga minu arvates ongi sellised vingatsid üksikemad just seetõttu, et panid juba mehega kooselades igale oma tegevusele hinnasildi a la pesupesimine x eurot, särgi triikimine y eurot. See ei ole perekond, see on äriline partnerlus. Ja kui siis seda partnerlust tabab kriis, siis ongi tagajärjed sellised, mida siin loeme. Loomulikult lähevad lahku ka täiesti normaalsed perekonnad, aga siis lepitakse kokku laste toetamine. Elatis makstakse ikkagi lapse vajaduste katmiseks. Vajaduste hulka kuuluvad loomulikult soe tuba, söök ja huviringid. Lahuselavad vanemad peavad ikkagi jääma lapsevanemateks. Või mida peavad kunagi tundma need lapsed, kes loevad siit foorumist, et nende emad on rehkendanud oma tööks lapse eest hoolitsemise, neile söögi tegemise? Ilmselt on nende saatus siis hooldekodu, mille arvele laps memme vaeva maksab?
 
lastetule 15. detsember 2014, kl 20.21
su jutt on niii eluvõõras...
 
llakas eluvõõras moor, see lastetu 15. detsember 2014, kl 21.38
no sa võid ju heategevust kepi saamise nimel teha. sinu probleem.
ja partnerlussuhe toimib abielu sees ju hästi. miks naine peab meest ja lapsi orjama, pole mina iial aru saanud.
ja igal tööl ongi ajakuku ja hind.. kui ei usu, mine osta teenus sisse, vaata siis hinnanumbreid..
nii odav ei peaks ju üks naisterahva töö ka olema, et lausa hinnata.
ei usus, et tänapäeva laps nii rumal on, et aarvab, et temaga seostud tööd ja tegemised ükai vaid ema kanda peavad olema. üksikemade lastel on tavaliselt oma emadest väga kahju ja hindavad nende vaprust nende inimeseks kasvatamisel.
sa oled vähe juhm jah, sellepärast vist lastetu ka, et rumalad geenid ei paljuneks.
 
lastetu 16. detsember 2014, kl 23.16
No tõesti ajab naerma hetkel. Ma polegi ju propageerinud naiste orjatööd, lihtsalt väljendan oma arvamust perekonnadünaamikast. Mind on lihtsalt kasvatatud selliste väärtushinnangutega ja ilmselt oli mul õnne leida abikaasa, kes jagab samu väärtusi. Meil lihtsalt ei peeta perekonda tööks, see on olnud meie vaba tahe ja valik. Töö on ikka väljaspool kodu. Samuti on üksikvanema staatus valiku küsimus. Kui ikka ei ole võimalik kooselu jätkata, siis tulebki lahku minna, aga jääda selle juures inimesteks, mitte arveametnikeks. Ilmselt nende hing juba lapse ootamise ajal rehkendas, et mees on sellise ja sellise summa neile võlgu, kuna temake otsustas nende ühist last kanda ja sünnitada. Ja hullem veel, kui hiljem imetada ja süles kussutada. Ja väidangi, et kui sellise rehkendamise tulemusel selgub, et mehe finantsiline seisukord ei luba neid summasid hageda, oleks pidanud kohe teisiti otsustama. No kui kõigest tehakse äri, siis tehtagu seda juba korralikult algusest peale. Olen suurima heameelega see ullike, kes igale oma kodusele tegemisele hinnasilti külge ei pane ja oma perekonnast äri ei tee. Tegelikult tunnen vägagi kaasa nendele naistele, kes annavad peale lahutust endast parima, aga tihtilugu lihtsalt ei saa ühegi seadusliku ega inimliku mõjutusvahendiga mehelt mingit abi. Sellisel juhul oskan soovitada ainult seda, et laste eest ei tohiks seda varjata. Teatud vanuses tuleb sellest ausalt ja otse rääkida, sest muidu ilmub kunagi välja rongaisa ja jutustab endale kuldse kuu selga. Ja kui siis asjad juriidiliselt ebaselged, on sellel hüljatud lapsel vaja veel ka rongaisa vanadust väärtustada. Ja ma tõesti usun, et sellised väärikad naised ei ole kunagi pannud avalikku foorumisse kirja, et nende arvates on lapsele söögi tegemine, pesu pesemine ja koolis aitamine töö, mille eest nn tööandja jättis palga maksmata. Nad on isiksused ja emad, mitte "palga" eest lapsi sünnitanud ja kasvatanud naissoost inimesed.
 
ostabki kui ema ei keela 16. detsember 2014, kl 23.39
niinii Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ostab omale kommi ja maiustusi, ehteid jms asju ja
> ema peab ikka oma vahenditest eluks vajalikud asj
> ad ostma ja elamiskulud tasuma

Ema võiks lapse tegemiste suhtes huvi tunda. Pole vaja naabrimuttidega purtsujuttu ajada, tegelegu lastega!
 
õnn ei peitu ju rahas 17. detsember 2014, kl 02.18
sa lastetui moor oled ju õnnega koos, et mees sind lastuna talub. küll varsti uue ja viljakama leiab, või palkab naabrimehe appi..
see sellks, aga rahas pole ju õnn,m mis siis vingud rahade kallal, mida laste emad laste isadelt välja nõuavad..
kui sul 170 eurot puuotsas kasvab, on tore ju, teised tasuvad sellega pool, rõhutan pool lapse kasvatmisekuludest.
pangad nagu su õnn pole rahas juttu eriti tõsieslt ei võta.. sellega ei maksa ka üüri ja ei osta koolitarbeid.
küll on hea targutada, kui oma auk kuivanud..
 
to ostabki kui ema ei keela 17. detsember 2014, kl 10.33
ostabki kui ema ei keela Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> niinii Kirjutas:
> ------------------------------
> -------------------------
> > ostab omale kommi j
> a maiustusi, ehteid jms asju ja
> > ema peab ikk
> a oma vahenditest eluks vajalikud asj
> > ad ostm
> a ja elamiskulud tasuma
>
> Ema võiks lapse teg
> emiste suhtes huvi tunda. Pole vaja naabrimuttideg
> a purtsujuttu ajada, tegelegu lastega!

??
Kuidas saab ema keelata kui ta ei teagi mis lapse kontol toimub. Ükski pank ei anna lapse konto kohta teavet lapsevanemale.

Endal oli näiteks juhus kus lapse isa kohtus avaldas, et on maksnud juba aastaid ja maksab ka edaspidi ainult lapse kontole igakuiselt kindla summa. Pank minule infot lapse konto liikumise osas ei väljastanud. Laps võttis pangast konto väljavõtte ja ei olnud sinna mingeid laekumisi toimunud isalt.

Isa ütleb lapsele, et see on lapse raha ja ongi kõik - ema läheb keelama ja laps solvub ka veel, et see ikkagi tema raha, isa antud ja sina kamandad. Ja et sa ei anna üldsegi raha ise.

Tean juhust kus laps sai tõesti isalt elatise raha, see oli krooni ajal ja summa oli 3 ema tööpalka suur. Elatise võlg oli, seepärast oli suurem summa. Ema ütles tüdrukule, et osta omale kooliasjad ära mis vaja. Tüdruk siis 16a vana. Aga selle asemel, et omale kooliks vajalike asju osta võttis piiga naabriplika kampa ja läksid ringreisule, tuttavatele külla. Midagi see tüdruk endale ka ostis, aga enamuses nipsasjakesi jms ja vana kasutatud arvuti mis pari kuu pärast täielukult otsad andis. Septembri algul, peale palgapäeva,läks siis ema ostma ka teistele lastele vajalike asju, mis selgus, et koolis vaja ja siis see tütar ütles, et temale ka vaja dresse ja tossusid jms asju.
Nii ei jäänudki emal muud üle kui ka sellele lapsele vajalikud asjad osata ja väiksemale suurema õe vanadest midagi kokku kombineerida
 
kuri 17. detsember 2014, kl 12.08
olen lastetuga nous....perekond ja selles tehtavad tood ei ole motet rahaks arvestada....koige nomedam on kuulata emade kaest, et ma olen 24 tundi oma lapse korval..haigele lapsele annan mina rohtu ja vaatan tema jargi...mis mottes....keedan suppi ja pesen pesu aga edasi....muidu ei keedaks ja peseks siis voi...tanu lapsele saan hinnata, et teen kodus majapidamise toid...aitan oppida...ahahaha ...minu mehe eks pole iial lastega oppinud...ta ei oska isegi...issanda loomaaed...kui saaks ainult 177 euri mehe naiselt ja paneks ise 177 siis need lapsed oleksid soonud, joonud, riides...oleneb ikka milline ema on ja kas suudab ise seda raha rahakotis hoida..ja ma olen kuulnud lapse emalt, et laps vaatab telekat, kaib internetis, tahab sooja tuba ja suua ja riideid ja huviringides jne jne aga kui laps koike tahab siis ikka tasub emadel ennem moelda, et kui laps on nii kulukas siis pole motet soetada, kui parast ainult peavalu on...ei ole kunagi tulnud selle peale, et oma endisle mehel lahen ja kurdan, et kuule laps tahab kraanist kulma vett juua ja ma pean selle tassi kinni maksma....ei tohi hilja ohtul koju tulla, kuna trepkojas poleb tuli ja ma ei taha elektrit maksta...mis te raagite...mis arved siis kodus on, et 350 euri eest ei suudeta asju uhele inimesele ara maksta...kui ma oleksin saanud oma laste isalt 177 euri kuus oleksin ma elanud kui kuninga kass...mu lapsed oleksid kainud riides hasti, neil oleks veel rohkem voimalusi oma soprasega kaia valjas, kaia kontsertidel jne...aga nad ei ole ka midagi kaotanud....olen vaga uhke enda ule , et mu lastel on siiski isa (olenemata, et pole elus elatis maksnud) ta on selline nagu on ja laste asi kas nad tahavad temaga suhelda voi mitte. ma pole nende elu murigitanud sellega, et nende isa on koige kehvem inimene maapeal selleparast, et ei andnud raha.....hetkel need taiskasvanud inimesed utleva, et ema me armastame sind ulekoige maailmas, oled meie jaoks olemas ja see ongi koige tahtsam...
 
tu kuri 17. detsember 2014, kl 12.49
Sinu jutt ajab nüüd küll kurjaks!
Minu lapsed käisid riides kenasti, said käia väljas veeta vaba aega koos sõpradega, neil olid olemas soe ja puhaa kodu, toit laual, pesemisvõimalused olemas. Nad olid ravitud kui vaja.
Käisin tööl vahetustega ja kuna töötajaid oli puudu siis oli võimalik töötada suurema koormusega. Sageli oli võimalik teha isegi kahe koormuse tunnid ühes kuus.
Laupäevad, pühapäevad, riiklikud pühad - siis kui teised tööl olla ei tahtnud olin rõõmuga, sest sai ju teenida ja teenida oli vaja, sest lapsed vajasid katmist kasvatamist.
Ei ma ei osanud arvata ega ette mõelda lapsi saades, et pean nendega üksinda hakkama saama.
Tänaseks on lapsed (5 last) täiselised, omandanud elukutsed ja oma elu peal. Olen ka vanaema.

Võib- olla peate mind egoistiks, kuid ma ei saatnud lapsi kordagi nende isa juurde. Ei saatnud seepärast, et bussisõit oli üpris kulukas ja ühe lapse edasi- tagasi piletiraha eest oli võimalik juba poest tervele perele toitu osta. Isa ise ka ei tundnud laste suhtes huvi. Tema uue kaasa sõbrad elasid meiega samas linnas, vaid paar tänavavahet edasi ja seal külas käis mees oma uue perega päris sageli, sõites meie majast mööda. Lapsedki nägid teda mitmeid kordi majast mööda sõitmas.
Mees on palju reisinud, tegelenud oma hobidega, on kogukonnas tunnustaud inimene. Käib hästi riides.

Elatist ta ise ei olnud nõus maksma, ütles, et tehku ma tööd ja saan siis ju isegi hakkama.

Mulle meeldis käia teatris, tantsida rahvatantsu, reisida, lugeda...
Need asjad jäid olemata ajapudusel ja ega välja minekuks olnud ka riiet enam selga pannagi sest ega midagi endale osta ei olnud võimalustki, juuksed lõikasin ise ja sageli käis kilekott katkise jalanõu sisse, et jalad kuivad oleksid.

Kunagi kui lapsed veel noored olid küsis kord üks lastest, et ema kas sul ei olegi sünnipäeva?
Tõsi, ma ei pidanud oma sünnipäeva, sest sageli see lihtsalt ununes endal äragi, ma ei kutsunud külalisi, ei käinud ise külas...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!