Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
mehe ja naise kooselu mõte
 
mõtiskleja 17. jaanuar 2015, kl 12.52
Jätame lapsed/lapselapsed hetkeks kõrvale. Mille jaoks peate oluliseks elada koos? Mina hetkel peale rahaliste küsimuste ei näegi erilist mõtet.
 
naine 17. jaanuar 2015, kl 13.01
polegi mõtet. keppi saab niisama ka sellejaoks mingi töll pea kodus diivanil lösutama.
 
noh 17. jaanuar 2015, kl 13.01
no rahaline küsimus on ka tänapäeval väga oluline minu meelest
 
tuulepesa 17. jaanuar 2015, kl 13.12
Mida aeg edasi, seda mottetum see tundubki
 
Naine 17. jaanuar 2015, kl 13.14
Koos elatakse ikka siis, kui armastus hoiab koos. Raha pärast küll endale meest ei võta, raha on endal piisavalt. Ega vaja kellegi ülalpidamist ning teist last elamisse ei vaja ammugi mitte!
 
phähh 17. jaanuar 2015, kl 13.36
Ma elan koos selleks, et saada mehelt: "emotsionaalne side, väärtustamine, romantika ja kuum seks" ning seda kõike igapäevaselt. Oma laste, raha ja elamisega saan vabalt hakkama, selle tarvis küll pole mõtet kooselu aretada. Kellelegi "emmet" mängima kah ei hakka, oma hoolitsemisvajaduse saan laste peal välja elatud.

NB jutumärkides on tsitaat siit: http://naistekas.delfi.ee/suhted/suhted/taiesti-ausalt-miks-naised-tegelikult-oma-kallimaid-petavad?id=70569889
aga see sobib väga hästi iseloomustamiseks.
 
galita 17. jaanuar 2015, kl 14.08
Naine saab seksi alati kui naine ainult seksi tahab.
Emotsionaalsed sidemed on sõbrannadega. Kuna mees ja naine on looduse poolt loodud erinevateks, siis mehe ja naise vahel ei saa mitte kunagi olema nii tugevat emotsionaalset sidet kui seda on sõbrannade vahel-teaduslikult tõestatud, et naine vajab oma ellu sõbrannat.
Rahale seatud kooselu on elu kõige suurem viga, kuna muudab naise/mehe abituks ning täielikult sõltuvaks oma elukaaslasest.
Jääb veel üle armastus ja lapsed, aga kui armastus otsa saab ning lapsed oma elu peale lähevad?
moosimadu 17. jaanuar 2015, kl 14.37
Kuidas saab armastus otsa saada? Armastus muutub, seda küll, aga et lausa otsa saaks...
Oli see siis üldse armastus või oli see ainult kohusetunne?
 
mees 17. jaanuar 2015, kl 15.07
Milleks pidada kodus säutsuvat ja rahamaiast kanaarilindu, kui kepinäljas linnukesi on ööklubid paksult täis.
 
mees 17. jaanuar 2015, kl 15.33
aga meie oleme armunud, sellepärast oleme koos. hommikul, kui laiali lähme, tundub õhtu niinii kaugel.
 
jaa 17. jaanuar 2015, kl 15.49
Seda on hea lugeda, mees....loodan, et selline meeleolu kestab veel kaua.
 
vot nii 17. jaanuar 2015, kl 16.37
Koos ikka lõbusam vananeda ja peaaegu alati on olemas keegi, keda kallistada või siis kelle õlal nutta ja kes alati kuulab ära, mis öelda on, olgu see hea või halb. Ideaalsuses on see, et sa ei pea ennast mitte kuidagi muutma ja ei tunne kuskilt otsast survet oma kaaslasega olles - nii see minul on ja ma ei kahetse mitte grammigi, et tema pärast loobunud mitmestki asjast, mis oleks mulle väga meeldinud...aga see oli seda väärt, sest kooselu sellise inimesega on hindamatu.
 
spekuleerin 17. jaanuar 2015, kl 16.43
Armastus ei saa otsa. See süveneb ja tekib kiindumus. Kui saab otsa, nagu mõni väidab, siis seda pole kunagi olnudki. Tehke selgeks enne, mis on armastus ja siis hakake seda oma kaaslasele avaldama. Kerge on valetada siiralt näkku ja siis hiljem lihtsalt minema jalutada, põhjendusega, et ei armasta enam - kuidas see siis sai otsa äkki? Inimesed on ikka nii lollid, et ei tee tunnetel vahet. Voodisse hüpates on see instinkt ehk loomalik iha, mitte armastus. Seksiga ei väljendata armastust, kuigi paljud arvavad, et kui seksitakse, siis armastatakse ja see on nagu armastuse põhialus - ??? Ega vist ei ole küll. Kui oleks, siis läheks niipaljud lahku ja ei otsitaks kõrvalt kedagi teist.
 
jah 17. jaanuar 2015, kl 19.26
kes lööb see ikka armastab ja vot see on õige ARMASTUS!
 
ise 17. jaanuar 2015, kl 19.27
hävitaks kogu meessoo ilma pealt.
 
seda et 18. jaanuar 2015, kl 20.52
Mehe ja naise kooselul on siis mote, kui koos olla on parem, kui eraldi. Ehk teiste sonadega, elukvaliteet peaks olema koos elades parem ja seda igas mottes. Sobrannad meest ei asenda. Aga halva mehega koos olla on kindlasti hullem kui yksi elada.
 
naine 42 18. jaanuar 2015, kl 21.47
Nõus viimase postitajaga, nii ta on.
 
n42 18. jaanuar 2015, kl 23.17
Tõesti nõus.
Aga sellest ma ei saa küll aru: naine seksib ikka mehega, keda armastab, seksuaalne andumine on võimalik täielikult vaid mehele, keda naine armastab. Mingi poolseks või veerandseks on täiega rõve asi. Seepärast parem võtta pikalt aega, et teineteist tundma õppida, muidu on pettumus kiire tulema muidu heas suhtes. Ja siis ei korva seda enam miski.
Aga seksuaalne klapp peab lihtsalt olema, muu pärast pole mõtet koos eladagi. Ühiseid huvisid võib harrastada ka spordi- või matkaklubis. Paarisuhe on ikka seksi jaoks, olgu siis vanus milline tahes.
 
N50 19. jaanuar 2015, kl 11.40
Kui ühiseid lapsi ei planeerita, siis hoiab suhet koos hea sex. Armastusel ja sexil pole suurt ühist nimetajat kui just ei olda teismelised, kes niikunii mõtlevad hoopis teistmoodi.
Kui just ei olda paadunud materialistid, kellel on ühised asjad ja neid ei suudeta jagada, siis elatakse ka koos, aga sel pole enam ei armastuse ega sexiga mingid seost.
Seega- minu kogemus ütleb, mees ja naine elavad koos või siis suhtlevad tihemini vaid selleks, et teineteist nautida, kui kaob kirg, kaob ka koos olemise elamise mõte sootuks. Olen ise just praegu selle elutõe ees- kirg on kadunud, sex pole enam see mis varem ja mul ei olegi selle isasega enam millestki rääkida, me ei tee koos mitte midagi, mul on kolleegid-sõbrad et veeta huvitavat vaba aega, temal puuduvad igasugused huvid, ainus lõbu-sööks ja vaataks telekat.
tegin otssue- elan parem üksi edasi ja las tema elab ka oma kodus üksi edasi või vaadaku endale uus moor
 
vanem eit 19. jaanuar 2015, kl 12.35
mina küll mingi seksi pärast mehega koos ei ela. elan sellepärast, et armastan oma meest ja tema mind ning meil on koos hea ja tore olla. me võime olla koos 24/7 ja ei tüdine teineteisest. teeme koos kõike, reisime, tegeleme lastelastega, suvel müttame aias, talvel vaatame telekat, arutame vaadatu üle, käime suusatamas, koertega väljas. mulle meeldib ka mu rutiin, koos kokata ja koristada, kodus hubaseid õhtuid nautida, koos küünlavalgel muusikat kuulata, lugeda ja loetust rääkida. mida iganes. mõnus on isegi vait olla, teades, et tema on lähedal.

kusagile pole mu armastus kadunud, see on veel sügavamaks tundeks muutnud, kui oli seda noorena.
 
bab 19. jaanuar 2015, kl 12.54
Kui sa mõtet ei näe, siis sul tähendab kooseluks erilist mõtet ei olegi :). Minul on mees hea sõber, kellega saan kõigist maailma asjadest rääkida ja võib-olla selle toongi esimeseks punktiks, kõik ülejäänud punktid on alles järgmised - teineteise toetamine, sex, raha jne :).
 
Ülla-ülla 19. jaanuar 2015, kl 13.41
Miks elavad siiani koos minu vanemad - sest nemad on kasvatatud niimoodi, et on olemas meestetööd ja naistetööd ja kumbki teise omadesse oma nina ei topi. Noored vaatavad heldinult, et oh kui ilus, kuldpulmad juba olnud, ja ikka nii üksmeelselt koos! Aga tegelikult on asi hoopis selles, et meie vanaema ei saa ise hernekeppi tehtud ega lillepeenart kaevatud, pliidipuid tuppa toodud ega keskkütteahju köetud. Rääkimata prügiämbri väljaviimisest või kapsaste hapendamiseks riivimisest (meie peres on see meestetöö!) Meie vanaisa ei saa ise süüa tehtud ega tuba koristatud, pesu pestud ega triigitud - no tegelikult ei leia ta riidekapist puhast pesu üles ka relva ähvardusel vist, ta on harjunud, et saunapäeval talle puhas pesu kätte antakse ja selga panna kästakse. Kõige muuga on samamoodi, kuigi praeguseks on suur osa elust taandunud sellele, et vanaisa ei tee enam ise, vaid käsutab poisid korstent pühkima ja õunu puu otsast alla võtma ja muru niitma ja muid meestetöid tegema, mina olen söögitegemise, rohimise ja muu sihukese vaikselt vanaema käest enda kaela tõmmanud. Ja kui mu pojad siis supi valmis keedavad ja vanaisa-vanaema laua taha kutsuvad, siis on see vanaisa poolt nii . . . pikkade pilkudega . . . kahtlustavate ninakrimpsutustega . . . põlglike mühatustega . . . ja selgelt mõista antud, et nüüd on asjad ikka väga valesti . . .

Tänapäevasel põlvkonnal enam seda muret pole, et üksi lihtsalt ei saa hakkama, et keegi peab teenendama teise soo tööde osas. Tänapäeval võid tõesti vaadata selle järgi, et kas meeldib koos elada või mitte.
moosimadu 19. jaanuar 2015, kl 14.42
Omast kogemusest - kes ikka teiste oma teab - ütleks, et püsivad koos ka need abielud, kus kumbki ei jääks olmega üksi hätta. Omavaheline usaldus, austus, mälestused ja kõike siduv armastus. Piisab, jääb ka jagamiseks üle.
Kui kaasa ei meeldiks.... no siis poleks ei neid tundeid ega ka poleks koos oldud aastaid nii pikalt jagunud.
 
lisan 19. jaanuar 2015, kl 16.22
ülla-Ülla, sinu juttu oli nii tuttavalt koomiline lugeda, just nimelt vana aja inimesed, meeste tööd ja naiste tööd.
Külas, kus mu vanemad elavad, on ka nii et vaadatakse mis on meeste ja mis naiste töö. kord kolis sinna elama üks noor pere, kus mees tegi kevadel aiamaal peenraid- minu ema halvustas ikka väga- no mis peenramaategija mees kah on. Nüüd on tal naabriks vanem mees, kes tegeleb iluaiandusega- ema ei pea teda üldse millekski.
sest meil käisid peres asjad nii- naised (ema ja mina) tegid süüa, koristasid, pesid, tegid peenraid ja pliidipuid, suvel heina ja talvel rookisid lund, tassisid puid tuppa, kui vaja panime möölit ka kokku. Ja siis olid meil veel meeste (isa ja poeg) tööd- isa asi oli hommikul tööle minna ja õhtul vindise peaga koju tulla, süüa nõuda ja siis salaja veel juurde juua, et õhtuks saaks täis peaga hea une. Muid kohustusi temal ei olnud. Vend käis algul koolis, siis tööl, temal rasket joomise tööd küll polnud, aga temal oli päeval juba niigi raske, et õhtul jaksas vaeseke vaevu süüagi ise võtta, aga kui kõht täis, läks külasse karrte mängima ja sealt ilmus koju ikka siis kui ülejäänud juba magasid.
Vot olid minul ikka toredad ja ühte hoidvad vanemad, lausa lust vaadata, üle 50 aasta elasid koos.
 
juta 19. jaanuar 2015, kl 17.38
Mind ei hoia mehega koos raha, saan ise hakkama aga pagana mõnus on pugeda mehe kaissu. Kuigi oleme ka juba üle 30 aasta koos ei väsi ega tüdine teineteisest kunagi. Kuna lapsed suureks kasvatatud siis käes vabadus teha kõike mis parasjagu pähe tuleb,ringi sõita ilma näha, rääkida maailma asjadest ja nautida elu.
 
tähelepanek 23. jaanuar 2015, kl 18.00
need naised, kes väidavad, et saavad mehega ilma seksita hakkama - petavad eelkõige iseennast
mehe jaoks on seks ikka väga tähtis ja vanem eit võib oma koerte, lastelaste ja muuga aega surnuks lüüa, kuid see ei asenda seksi mitte kuidagi
 
piripiiiga 23. jaanuar 2015, kl 18.36
vanem eit ei väitnud ju, et nende majas ei seksita. ta tõi välja palju muid asju, mille pärast ta oma mehega kooselab. pigem on kummaline, et inimesed elavad koos ainult seksi ja kire pärast. või noh, mitte kummaline, aga minu jaoks oleks ainult see väga nõrk argument kooselu alustamiseks üldse.
 
kuri 23. jaanuar 2015, kl 19.23
Vanema eidega nous...samad sonad, samad motted.:)
 
nomaeitea 23. jaanuar 2015, kl 20.09
seks on nr 1 ja siis peale seda olgu koerad, lapsed, suusad, see on ju elementaarne
kui seks on stt, pole ka koertel, lastel ja suuskadel mõtet
moosimadu 23. jaanuar 2015, kl 20.23
nomaeitea Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> seks on nr 1 ja siis peale seda olgu koerad, lapse
> d, suusad, see on ju elementaarne
> kui seks on s
> tt, pole ka koertel, lastel ja suuskadel mõtet


Ok, oled noor, seks on viimase peal, seega tulevad riburadapidi koerad, lapsed, suusad.
Kolmkümmend... veel pihuga peale aastat on elatud koos, koerad koolnud, lapsed suured, suusad kulunud, seksipäike ei ole enam supernoova.
Küsimus ongi ju esitatud sedasi, et mis edasi saab? Restart? Hiljavõitu nagu pole või mis? Ja milleks restart, ka siis enam ei ole midagi, mis seob?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!