Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Isa
 
Älly 28. märts 2017, kl 21.26
Raseduse lõpus läksime elukaaslasega lahku. Sünnitunnistusel jätsin tühjaks isa lahtri. Üksikema.
Nüüd aastaid hiljem otsis ta meid üles ja soovib last toetama hakata. Olen selle poolt. Soovib enda nime sünnitunnistusele. Kuhu pean pöörduma? Kas saan seda üksi teha, ilma tema kohele tulekuga?
Aitäh
 
äpule 28. märts 2017, kl 21.42
kuidas küll nii saamatud lapsi muretsevad, kuidas üldse nendega hakkama saate,
ilmselt tuleb ikka sinnasamasse pöörduda, kus lapsele nime panid ja sealt siis uurida, kasvõi telefoni teel, mis täpselt on nõutav selle isaduse vormistamiseks,
meil on olemas ka eesti.ee
 
naiivikale 28. märts 2017, kl 22.01
misjaoks sa kohe vormistama jooksed? tema tuleb, tema soovib... las aga hakkab toetama, kui isa tahab olla ning tegeleb lapsega. tõenäoliselt on tegemist hundi jutuga. vormistamisega on aega küll ja küll. kui vormistatud, siis katsu sa pärast puugist lahti saada.
 
irw 28. märts 2017, kl 22.54
Varsti kolib sisse ja teeb uue tite ka valmis.
 
ehh jahh 28. märts 2017, kl 23.40
kindel see.
 
mina. 29. märts 2017, kl 02.21
Ettenägelik mees! Või hoopis kaval? Nüüd, mil laps aastaid ilma tema toeta kasvanud, arvab paraja aja olevat end lõpuks isaks registreerida, et vanaduspõlves oleks, kellelt abi ja hoolitsust nõuda.
Kui aga tõesti südametunnistus ärkas, tõestagu siis ennast ja toetagu vähemalt esialgu oma last niisamagi, nagu eespool kirjutati.
 
PASSI --KOHE ISASE NIMI 29. märts 2017, kl 05.58
irw Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Varsti kolib sisse ja teeb uue tite ka valmis.
SEE MEIE BANAANI VABARIIK TEGI SUURE VEA =?
1,, JA SEE ONGI SUUR VIGA ;;
KUI LAPSEL ON ISA ----AGA POLE
ENNAST SUVATSENUD KIRJA PANNA :::
SEE ON KA EMADE VIGA ,,,,KES SEDA EI OLE SEADUSTEGA NÕUDNUD ;;; ===????
2,, ENSV ---KORD ÜTLES ÕIGED SÕNAD::
SÜNDINUD LAPSEL OLGU ISA NIMI----JA ,,EMA NIMI MÕLEMAL PASSIS !..
MIKS MEIE OINASTE ---VABARIIK ---SEDA EI TEE=? SEE ON LAPSE KASVATAMISEL ISEGI VÄGA TÄHTIS ,,, JÄÄB KA ISADEL KOHUSTUS ;;
 
eks 29. märts 2017, kl 07.57
Jättis raseda naise üksi ja toetuseta. Tõeline mees.
Nüüd, aastaid hiljem, tahab saada isaks ka seaduse silmis ja asuda last toetama.

Sellisel pöördel peab olema mingi põhjus.
Ma küll ei kiirustaks sellise mehe soove täitma, kui ei ole asjas selgusele saanud.
 
Nõustun 29. märts 2017, kl 13.02
eelkõnelejatega. Selleks, et toetada, ei pea mitte sina jooksma hakkama, vaid tema las siis toetab. Alati ei pea ju toetama/maksma läbi kohtuotsuse. Aastaid eemal olnud ja väga halval kombel eemaldunud mehega tasub olla äärmiselt ettevaatlik. Pane tähele, tegevist on tulevikuga - soovib toetama hakata. Las siis hakkab ja toetagu aga kuude kaupa. Ametlikuks jõuab asja iga kell teha, seda tagasi pöörata aga enam ei saa. Uuri ka mehe tervise kohta, äkki on tema soov ajendatud ebaausatest kavatsustest hakata oma lapselt hiljem hooldekodu rahasid nõudma. Üldse, toetamine on nii hägune mõiste, ma isegi ei kõssaks selle peale. Mis summast jutt käib ja kas sellel hakkab üldse regulaarsust olema, seda näitab ainult aeg. Ühe korra sigatses sinuga, võib ka tulevikus sigatseda, kannatajaks hakkab olema laps.
 
Ainut surml 29. märts 2017, kl 15.51
muudab kõik katastroofiks.
Enne seda saab kõike parandada.
Endal oli lähedase töökaaslasega lugu, kus pärast õnnetusi surid nii elukaaslane kui laps. Elati perekonnana koos, mees tagas poja õppelaenu. Lõpuks pärast surmasid tekkis mehel probleem, kuna korteriomanik oli ametlikult naine. DNA- näitas isaduse suurt tõenäosust. Lapse isadust saab tunnistada täiskasvanu puhul vaid tema enda nõusolekul, aga antud juhul võiks ära leppida ja see kohtulik isadusprotsess läbida. Kõigil pärast parem, eriti lapsel.
Agne Tamm 29. märts 2017, kl 18.37
Sinule ikka kasulik, niikuinii pannakse maksma! Kui ära lepitud,tuleb vähem maksta tal! Või südametunnistus? Ära uut titte kohe tee? Kas ta ei suitseta, ei joo?
 
xxx 29. märts 2017, kl 20.35
"äkki on tema soov ajendatud ebaausatest kavatsustest hakata oma lapselt hiljem hooldekodu rahasid nõudma"

Hooldekodusse saab ka lasteta inimene minna, sel juhul maksab kohalik omavalitsus. Lastel tihtipeale ei olegi võimalik maksta, siis on parem, kui neid polegi. Aga lapse abi võib ju kodus vaja minna.
 
tpetus ikka 18 aasta eest 29. märts 2017, kl 22.58
las see mees maksab siis tagntjärele kõik toetusrahad ilusasti ära. lapsele pangaarvele, toetusrahade miinimumid ju koguaeg kehtesttaud olnud, niisiis saab seda võlga ju kindlaks teha. kui minevikurahad ära makstud, küll siis jõuab paberid ka korda ajada. muidugi, kui laps ise tahab.
 
eelmisele popkornile 30. märts 2017, kl 22.30
Kõik pole sinusugused pursuid, kellel on tuhandeid eurosid vaba raha kontol. Ja mõned lapsed on õnnelikud ka isa enda üle, mitte nagu sina - isa raha üle.
 
to tpetus ikka 18 aasta eest 31. märts 2017, kl 10.34
Sinu jutus on kaks olulist loogikaviga, esiteks ei ole kuskil mainitud, et laps on täiskasvanu (sel juhul ta otsustab ise, kas tahab teda omale isaks üldse või mitte) ja teiseks, elatist saab tagantjärgi nõuda ainult 1 aasta võrra. Kõigepealt peab isadus olema tuvastatud ja vastav kohtuotsus ka olemas.

Kui elatis on välja mõistetud ja mees pole maksnud, alles siis saab hakata tekkima võlg. Praegu, registreeritud üksikemana, pole naisel mingit õigust olematut võlga nõuda.
ex-riigiametnik 31. märts 2017, kl 13.58
eelnevale - jah, seadus on selline, et võlga saab nõuda ainult eelneva ühe aasta eest. Ja seadus ütleb, et selleks peab olema isadus kohtulikult tuvastatud. Nii et seadusega ei saa sina ja laps eelnevate aastate eest midagi nõuda, küll aga võib isa nõuda seda isaduse tuvastamist ja siis hakata lapselt hooldekodurahasid nõudma. Seda seadus lubab.

Nagu alati, ka see seadus on kaldu tugevama poole.

Nii et ole paganama ettevaatlik, enne kui lapse isa talle päriselt isaks kirjutad! Lahti sa temast enam ei saa, ei sina ega laps. Kui see isa ilmub välja siis, kui laps juba suur, tuleks tõesti kõigepealt kontrollida ta käitumist - kas tunnistab ainult oma õigusi või ka kohustusi. Kas esineb ainult nõudmistega või ka toetab last. Ja alles siis, kui on näha, et ta tõesti saab aru ka kohustustest (toetab last ka materiaalselt), võib hakata asju ametlikuks ajama.

Muuseas - tema lubadused ei loe, neid on ta ehk enne lapse sündigi andnud. Loevaf faktid ehk isa panus lapse kasvatamisse oma aja ja rahaga. Kas raatsib kulutada aega lapsele, kas raatsib last materiaalselt toetada. Justnimelt mõlemad pooled, sest nii mõnigi mees on kange vahutama, kuidas ta kõike teeb ja toob, aga kui tegelikkuseks läheb, on rahakotirauad klõpsti! kinni ja "küll ma järgmine kord maksan". Küllalt selliseid nähtud . . .
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!