Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
öine pissimine
 
kata 28. oktoober 2001, kl 22.25
Mu seitsme aastane poeg pissib öösel ikka veel voodisse, vahel isegi kaks korda. Arste oleme külastanud väga palju. Nüüd leiti uus põhjus, et ei pissi päeval korralikult põit tühjaks. Kästi teha lõõgastavaid harjutusi. Midagi pole paranenud, äkki on kellelgi olnud sama mure ja on abi millestki saanud, ma tõesti enam ei jõua tekke ja patju ja linu iga hommiku pesta.
 
emme 29. oktoober 2001, kl 15.38
Mina olin omal ajal ka aknge allategija. Mitte küll iga päev, aga ikka juhtus. Arstid ei leidnud midagi. 20 aastasena tekkis mul esimene põiepõletik ja seda olen vahelduva eduga põdenud 8 aastat, heal juhul korra aastas, halvemal korra kuus.
Äkki leevendavad probleemi igasugu põieteed? Kuigi nähtavasti oled neidki proovinud.
 
realist 29. oktoober 2001, kl 20.26
ôhtul ei tohi anda soolast sööki ega juua. öösel laps yles äratada ja wc-sse viia. ja lapse elus ei tohi olla stressi ega psyyhilist koormust. ôine voodimärgamine on sageli lastel emotsionaalsetest pingetest pôhjustatud (tylid kodus, koolis vôi sôpradega).enamasti kasvab välja.
 
Mallikas 31. oktoober 2001, kl 10.51
Just ei tohi öösel üles äratada. Meil aitas graafiku sisseviimine-täpid kalendrisse ja eduka kuu puhul eelnevalt kokkulepitud preemia.
 
ema 31. oktoober 2001, kl 21.22
mispärast ei tohi äratada? et las teeb alla?
minu kogemus, et kui kesköö paiku ta pissile viia (kasvõi une pealt), siis pärast on hommikuni kuiv. realisti juttu võta ka tõsiselt.
laps võib ka olla väga raske unega ja ei tunneta ära oma häda. seal ei aita mingi prääniku jagamine.
ehk kasutaks mingi aeg mähkusid, keegi peale koduste ei tea ju ja voodi oleks kuiv. ehk ta jääb nõusse.
 
Bella 01. november 2001, kl 11.19
Nii vanale poisile võib ju keskööks äratuskella helisema panna - siis tõuseb ise ja käib ära. Ja kui teatud aeg niiviisi kellaga on treenitud, peaks laps ise hakkama juba kindlal ajal ärkama- tekib refleks. Aga äratada tuleb kindlasti (vt vanu nõukogudeaegseid raamatuid). Mallika jutt suisa jama on, seda ei tasu tõsiselt võtta, unes ei suuda inimene ennast kontrollida.
 
lu 01. november 2001, kl 16.19
Meil sama mure, poiss 7 aastane ja linad pidevalt märjad. Käisime Mustamäel vastava arsti vastuvõtul. Selliseid lapsi on kohutavalt palju, kellel öise pissimisega probleeme. On olemas erinevaid tablette, aga need mõjuvad ainult siis, kui neid võtad. Nii, kui võtmise lõpetad, hakkab jälle alla laskma. Mina arvasin, et keemiat ei ole vaja sisse süüa. Teine variant oli alarmiga püksid. Nii kui esimesed tilgad püksi tulevad, hakkab alarm tööle. Need lapsed on enamasti väga raske unega, neid tulebki harjutada üles ärkama. Ja veel - oma poja puhul olen täheldanud, et tal on päeval kogu aeg tegemist ja pole aega juua. Trennid ja nii sama õues jooksmised aga ajavad higistama + veel loomulik vedeliku kaotus. Päeval ei ole aega juua, õhtul aga tahaks hirmsasti. Olen küll proovinud piirata, aga ega vedeliku kadu ka hea pole. Viimasel ajal olengi kooli pudeliga juua kaasa pannud ja trenni ja koju päevaks ka lauale valmis. Kui käe ulatuses on siis joob ka. Ja õhtul seega vähem. Ja tund magama minekut vähemalt iga 20 min tagant ajan WC-sse, siis ei teki jääkuriini. Nüüd on asi juba paremaks läinud, eks vajab veel natuke aega. Raske see on, eriti emadele- muudkui pese ja triigi, aga noh, mis teha. Jõudu teile, kel sama mure!
 
JJ 02. november 2001, kl 19.11
Kui väga jooma ajab, võib see viidata suhkruhaigusele.
 
reelika 07. november 2001, kl 13.05
Oli sama mure, laps pissis öösel alla, käisime erinevate arstide juures ja lõuks saime öise alarmi, mis pannakse pidzaama külge, ja kohe kui märjaks saab hakkab sireen tööle, üsna koleda heliga. Pissimisest saime lahti umbes kuuajaga, sellest möödas 2 aastat ja pole rohkem olnud hommikul märga voodit.
Arstil käisime Tallinna Kesklinna Lastepolikliinikus, alarme sai ise osta ja rentida, rentimisel pikk järjekord, ostes maksab umbes 900 krooni
 
Eva 20. november 2001, kl 15.32

Tere!
See teema on mulle väga tuttav ja kohati tundub ,et võiksin lausa uurimuse kirjutada.Mida olen teinud:
1.konsult.arstiga, et välistada põletikud ,väärarengud jne.
Veri ,uriin, ultraheli.
Kõlab koledalt aga on vajalik.
2.ravimteed
3.piirata joomist kaks tundi enne magamist.
4.kaks tundi pärast uinumist tõstad magava lapse poti peale
varahommikul kordad protseduuri
5.punktmassaaz, moksaga soojendamine õhtuti
6.enurees võib olla põhjustatud lapsel ülepingest,näiteks liiga palju arendavaid ringe
7.laps reageerib ka pere ringis esinevatele pingetele
8.mida pole veel kasutanud- ravim Minirin,kellukesega pükse,
on lootust et ei peagi kasutama.

Edu soovides Eva.
 
reet 30. märts 2002, kl 06.10
Mina arvan ,et see pole haigus ja vahele segada kuni lapse 9,10, eluaastani pole mõtet. See lihtsalt on nii ,et mõni pissib kauem voodisse. Igasugused ravid traumeerivad last ja on oht ,et tuleb vastupidine reaktsioon. Kui oled väga tüdinenud linade pesemisest pane mähe õõseks alla.Arvan ,et see on mingi ajastu märk ,et paljud lapsed pissivad öösel alla elu on läinud nii kiireks ja närviliseks ,et kuskilt peab järgi andma. Täiskasvanud on stressis ja lapsed pissivad öösiti alla.Kui tahtmist ja aega jälgige päevad kui ise olete rahulikud nt. nädalavahetused puhkus jne. on laps hommikul kuiv. Mina näiteks mäletan ,et jäin kuivaks. Vanemad lahutasid kui olin 5 aastane ja peale selle hakkasin jälle voodisse pissima kuni 14. aastaseni vahel ikka juhtus. Käisime paljude arstide juures kuid abi ei kusagilt kuni jöudsime psühholoogi juurde möned korrad ja sain end kellelegi nö. tühjaks rääkida ja asi oli korras voodi kuiv.Põhikooli löpueksamite aeg hakkasid asjad ülepea kasvama ja ühel hommikul oli voodi märg kohe kiiresti-kiiresti psühholoogi juurde ja jälle asi korras. Nii-et otsige põhjus ja hakake öigest kohast pihta sest pikaleveninud voodisse pissimine võib pöhjustada stressinkontinentsi ja see on juba palju raskem haigus .
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!