Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
Lastepsühhiaatrile
 
Margereet 27. veebruar 2002, kl 13.25
Kas kellelgi on kogemusi, kas võiks abi olla eelkooliealise lapsega lastepsühhiaatri juures käimisest? Lapsel (5 a) on nö käitumishäireid ja ta on hästi seltsimatu. Mis seal konsultatsioonis tehakse?
 
ehee 27. veebruar 2002, kl 16.47
mismoodi need käitumishäired välja näevad? mis sa arvad ise, miks ta seltsimatu on?

tegelikult ei ole vaja kõksepealt lapsega minna, vaid ise nõuküsimas käia eelnevalt, kahjuks soovitada kedagi konkreetset ei oska
 
Kats 27. veebruar 2002, kl 21.29
Olen näinud üht last, kelle käitumishäire väljendus teiste kiusamises ja asjade lõhkumises. Ei saanud temaga hakkama kasvatajad (poiss 6-aastane) ega vanemad. Lõpuks võttis emme kätte ja hakkas pojaga psühhiaatri juures käima. Juba järgmisel nädalal vastas poiss küsimuse peale "miks sa teda lõid?", "miks sa teise lapse palli ära lõhkusid?" ülbelt: "sellepärast, et ma olen närviline." Oli lihtsalt uue lause selgeks saanud ja asi läks aina hullemaks ja hullemaks... Mis muidugi ei tähenda, et psühhiaatrist mõnel puhul abi ei oleks. Aga see küll õige, et kõigepealt küsi ise nõu.
 
piix 28. veebruar 2002, kl 10.56
käisin kunagi oma pojaga (toona 6a) keskhaiglas sihukese ameti esindaja juures. poiss nimelt hakkas äkitselt pykse määrima ja noh oli kuidagi liimist lahti. see, mis temaga tehti, oli täielik möga. raamatutarkus.
tädi lihtsalt suunas lapse vastuseid. „kas sa näed unes kolle?”
no kurat, kollid ju lahedad, MUIDUGI NÄEN! (kusjuures poiss rääkis mulle muidu mida unes näeb ja see oli seotud meie suvekodu ja muu kauniga).
„kas kollil on suured või väikesed käed?”
NO MUIDUGI SUURED, palju vängem ju!
„joonistame nüüd selle kolli paberile, kortsutame paberi ära ja viskame prügikasti! kõik, kombes. kui veel probleeme tekib, tulge tagasi!”
vot tak, vot....:(
 
muksi 28. veebruar 2002, kl 13.31
proovi muusikateraapiat
 
uba 28. veebruar 2002, kl 15.05
Valige Tallinnas nooremat "sorti" psühhiaater. Need on kaasaegsete arusaamadega. Kui on väike laps, on parem Tartusse pöörduda. Seal on nii väikesete uurimiseks lihtsalt spetsialistid ja vahendid ja arusaamad olemas. Ja kõike rakendatakse.
PS Tartus võib ka küpsema arsti rahumeeli valida.
 
Meeli 03. märts 2002, kl 15.55
Aga kui ma ei taha oma linnas last psühiaatri juurde viia, vaid hoopis näiteks Tallinnasse või Tartusse, siis on mul ju ikka vaja suunamiskiri siit kellegilt hankida?
 
Margereet 04. märts 2002, kl 11.01
Meeli, meie perearsti jutu järgi ei ole lastepsühhiaatri juurde minekuks saatekirja vaja, sealne registr. ütles ka, et h.kassa kaart kaasa. Järjekord on küll umbes kuu aega (Tartus). Kuhugi polikliinikusse lastepsühholoogile minekuks on küll saatekiri vajalik, aga selle annab perearst.
Tasulistesse nõuandlatesse saab muidugi ilma saatekirjadeta.

Aitäh kirjutajatele.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!