Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Perekond
valetamine...:(
 
aidake mind!!! 13. veebruar 2007, kl 22.57
mu mees valetab mulle pidevalt ja päris tõsiseid asju,esimene kord ma ütlesin talle et ära rohkem mulle valeta,teine kord ütlesin et ära palun mulle valeta ,ma ei ole ju selleks siin,kolmas kord ütlesin et kui veel valetad siis lähen minema!olin juba asjad kokku pannud(meil laps ka,kolme kuune,oleme neli aastat koos olnud)aga järgmisel päeval ta juba valetas mulle,kuigi see vale oli pisike,aga ikkagi vale!paar kuud hiljem valetas jälle ja mitu asja järjest!!!need valetamised on hakanud hiljuti(u 4 kuud tagasi)...armastan teda,aga ei taha vales elada,ja kardan et ta valetamised ajavad mind temast eemale,andke palun nõu,mida teha,pean oma lapsele ju ka mõtlema!!!!
 
mallu 13. veebruar 2007, kl 23.10
ega vist midagi teha olegi :( mul oli mees samasugune - vale vale otsa. ma olin täitsa paanikas juba, et mis lahti on ja mix, mix, mix...oeh... proovisin ka hea ja halvaga ning isegi kolisin minema ta juurest (meil samuti väike laps- aastane), tulin aga aja ja lubaduste möödudes tagasi.. ei saa öelda, et valetamine on lõppenud, kuid ajapikku on vähemax jäänud.
loodan ja ootan, et varsti leiab see hirmus vastik komme om lõpu ja see ei trügi enam meie vahele!

ürita sina ka rohkem keskenduda oma lapsele ja kui ikka muud üle ei jää ja sa samme paremuse poole ei märka, siis mine minema ta juurest (loodan, et sul on ikka koht, kuhu minna). las ta siis kahetseb.

(võib väga vabalt asi ka selles olla, et teil on nii väike laps-mehed üldiselt muutuvad lapse sündides - kes paremuse poole, kes mitte.kui ära harjub selle mõttega, et teil on laps, siis tuleb ehk mõistus pähe)

ole tugev ja proovi ikka kuidagi hakkama saada :)
 
kurjam 13. veebruar 2007, kl 23.14
Mida need mehed teile siis valetavad?
 
mureplika... 13. veebruar 2007, kl 23.28
ei taha eriti avlikuks minna...
 
kurjam 13. veebruar 2007, kl 23.37
Noojah...mis sest teemast sel juhul üldse puudutada. Valetavad siis valetavad.
 
mureplika... 13. veebruar 2007, kl 23.40
aga suht @!#$ on nii elada!!!tahaks rohkem soovitusi...
 
kurjam 13. veebruar 2007, kl 23.58
Ega mees ei valeta ju ilma põhjuseta, midagi on järelikult juba enne nihu. Paljalt selle jutu peale, et mees valetab, ei oska mina küll midagi öelda. Palju oleneb ikka vale sisust ja sellest, mis põhjusel valetatakse.
 
möh 14. veebruar 2007, kl 01.21
valetatakse enesekaitseks ja valetavad nõrgad inimesed, kes ei julge tõde näkku öelda. äkki oled abielus liig tugev mamsel ja su mees kardab sind? mõtle järele:)
 
mm 14. veebruar 2007, kl 05.22
Tavaliselt valetavad mehed sellepärast, et arvavad, et naine ei kannata tõde välja. Tahavad naist säästa ebameeldivuste eest. Kõlab nõmedalt, aga nii see on.
 
haug 14. veebruar 2007, kl 08.28
arad mehed kes ei julge tõde tunnistada, need arvavad et valetades probleeme pole
 
mureplika... 14. veebruar 2007, kl 11.59
olime üüri korteris,kolisime välja...ta valetas et ta ütles korteriomanikule et me välja kolime aga tegelt ei öelnud,valetas et maksis elektri ära aga ei maksnud,valetas et läheb sõbra juurde sauna tegelt läks veekeskusesse...(see oli see väike vale!!!)olin rase....tegin aborti pidi oma emale sellest rääkima aga ei rääkinud...hiljem tuli see meil ämmaga teemaks ja ta tegi suured silmad pähe et millest ma räägin...on see normaalne????vaevalt!!!niiet nüüd teate neid valesid ja oskate midagi tarka öelda!!!???...
 
luisa : 14. veebruar 2007, kl 12.24
mureplika:
miks pidi mees sellest abordist oma emale rääkima, mis mehe emal asja sellega, et sina aborti tegid, see nagu sinu ja mehe isiklik asi rohkem?
 
nikki 14. veebruar 2007, kl 12.39
No ehk teil pole piisavalt raha ja ta ei taha tunnistada, et ei jõua elektrit maksta...või siis läks meelest ja kuna sa hakkad kohe karjuma, siis targem on öelda, et tegin ära ja teha seda kohe järgmisel päeval:)
ja veekeskus...oh teid lapsi....irw
 
oot 14. veebruar 2007, kl 13.34
sa ähvardasid ära minna, kui veel valetab, valetas, aga elate ikka koos? no sa oled siis ju ka valetaja?!
inimene käitub teise inimesega just nii, nagu see teine inimene laseb endaga käituda (no jätame nüüd relva ähvardusel röövimise ja muud ekstreemsused välja, eks).
osad naised lasevad end peksta, osad naised lasevad end petta, osad naised lasevad endale valetada... sest mehed teavad, et näägutab, mis see naine näägutab, miski selle mehe mõnusas äraolemises ei muutu.
 
möh 14. veebruar 2007, kl 13.43
Mismõttes mõned lasevad valetada, kuidas siis seda olukorda lahendada, äraminek siis ainus variant. Kuidas seda veel teisiti muuta saaks. Ära ju ka ei taha minna, ikka jääb lootus, et äkki muutub. Andke siis tarka nõu, kes oskab, tahaks kohe teada.
 
Merilin 14. veebruar 2007, kl 14.01
Tavaliselt mingi asi reedab seda kui ta valetab,kui sa sellest aru saad siis kohe öelda aga miks sa valetad mis ma sinuga ikka teen.Üritada kuidagi mõjutada.Kui saad aru et valetab ja sa ütled et valetab ja ta raudkindlalt raiub vastu et nii on siis ütled ma saan nagunii teada.Mis ma öelda tahan hakka teda vahelevõtma räägi sellest ehk saab aru et pole ju mõtet kui vahelejääb.Ise olen nii teinud küll oma nooremaõe peal aga mõjus ei mingit jura enam küll üritab vahest aga nii kui ma ütlen ära valeta räägib asja ära!!
 
leemur 14. veebruar 2007, kl 15.24
vale on põnev, tal vastuseid mitu,
tõde on igav, vaid üht vastust pakub.
Valetan ka vahest ja lihtsalt sellepärast, et igav on. mõtlen välja igasuguseid juhtumeid ja serveerin neid siis tõestisündinute pähe. Need ei puuduta tavaliselt kedagi konkreetselt vaid on sellised kolmanda isiku stiilis. Ja vahel luiskan ka sellepärast, et ei viitsi hakata oma tõde selgitama. ja vahel sellepärast, et vale on palju ilusam või kasulikum, mida iganes.
 
arvan 14. veebruar 2007, kl 16.57
Valetamine on jama ja ilma usalduseta ei saa elada. Parem juba üksi.
 
c 14. veebruar 2007, kl 17.08
tegelt on need väiksed ja hädavaled, millele võib leida põhjanduse:

olime üüri korteris,kolisime välja...ta valetas et ta ütles korteriomanikule et me välja kolime aga tegelt ei öelnud,
-võib olla ta unustas või lükkas ebameeldivat tegevust edasi ja lõpuks püüdis vältida sinu võimalikku näägutamist

valetas et maksis elektri ära aga ei maksnud,
- ei tahtnud näidata ennast sinule maksjujõuetuna või jälle püüdis vältida näägutamist

valetas et läheb sõbra juurde sauna tegelt läks veekeskusesse...
- võib olla tahtiski minan sõbra poole, aga sõber teatas äkki, et ära tule..miskiganes, siis mõtels, et saunata ka ei viitsi jääda.

olin rase....tegin aborti pidi oma emale sellest rääkima aga ei rääkinud...
- see on üsna ebamugav jutt ja miks ta pidi seda üldse ämmale rääkima? sina käskisid või?

Võiksid analüüsida oma käitumist, kas reageerid kõigile (ka ebameeldivatele) asjadele rahulikult ega hakka näägutama?

võib-olla oled sina küll leebus ise, aga tal on ehk lapsepõlvest jäänud teadmine, et väike vale on kasulikum kui kuulata pikka epistlit. Sel juhul oleks võimalik vast ümber kasvatada tõestades ja selgitades rahulikult, et ta võib tulla välja igasuguse tõega ilma kartmata sinu poolt ebameeldivaid reaktsioone.
 
lii 14. veebruar 2007, kl 17.22
abordist rääkimisest küll aru ei saa, miks pidi emale rääkima? see ikka ju nii rõve tegu, et seda üle küla ei pläägutada.
 
vale 14. veebruar 2007, kl 17.55
Mulle ka valetas, pärast ütles et ei tahtnud mulle haiget teha. Et tee aga ära vahele jää, kui ei räägi siis ka ei valeta?
 
valtabki 14. veebruar 2007, kl 19.03
Kuna sa lubasid ära minna kui valetab, seepärast valetabki, et sa kiiremini jalga laseksid, sa ei saanud siis aru!?
 
mureplika... 14. veebruar 2007, kl 23.10
vot sellepärast ma ei tahnudki neid probleeme kirjutada sest paljude jaoks on need mõtetud,ma tahtsin soovitusi mitte et minu käitumist hukka mõistetaks...ja ma arvan et kui inimesel 100000.- pangakaardil on siis ta mitte ei ole pankrotis!!!!!!!ja see et ma aborti tegin oli arsti soovitusel kuna võtsin mürgiseid rohtusid mis oleksid lapsele halvasti mõjunud!!!kas see siis on patt????
 
ära muretse nii palju! 15. veebruar 2007, kl 12.25
minu mees valetas mulle ka alguses ikka hullult palju, aga nüüd on ausus ise, suudame teineteisega täiesti avameelsed olla. tal oli kohe selline harjumus, et pidi kogu aeg valetama. nii tähtsate kui ka mõttetute asjade kohta. kui küsisin, miks ta valetas, vastas, et ei tahtnud riielda saada. aga mina ei olnudki temaga üldse eriti riielnud, ma ei tea, kust ta selle võttis. ju siis oli eelnevalt oma elus iga asja eest riielda saanud. noh, ja me rääkisime sellest tema valetamisest pikalt ning ma selgitasin talle rahulikult asju. ütlesin, et muidu ei olnudki ju asi kõneväärt (see, mille kohta valetas), aga just valetamine tegi asja halvaks ning sellepärast meil ongi nüüd see vestlus käsil. et kui ta oleks ausalt kõigest rääkinud, ei olekski ma pahaseks saanud, aga valetamine on andestamatu jne. tal oli endal ka väga häbi, et mind kohe ei usaldanud ning ma suutsin talle sisendada, et valed tulevad alati päevavalgele (ta jäi ikka palju kordi mulle valetamisega vahele). see rääkimine aitas ja enam ta mulle valetanud pole. püüa sama taktikat kasutada, aga pea meeles, ära mine endast välja. see on talle järjekordseks tõestuseks, et kergem on valetada, kui su hüsteeritsemist taluda. rahulik selgitamine võib aidata.
 
mureplika... 15. veebruar 2007, kl 13.01
ma olen suht vaoshoitud inimene ma ei viitsi oma närvirakke raisata selle peale...aga küsimud kui vanad teie olete???meie oleme alles noored(18 ja 21)mina 18.
 
minni 15. veebruar 2007, kl 17.50
Minu vend valetab nõnda ja juba ammu... Lapsepõlves mina sellest aru ei saanudki, aga nüüd, paarkümmend aastat hiljem, endised lapsepõlvetuttavad mainivad... Ühel hetkel, kui vend oli juba abielus ja lapski olemas, läks valetamine eriti kohutavaks ja siis selgus tõsiasi - vend kasiinosõltlane...

Mina olen ka valetama õppinud... ei, ma pole sõltlane ega midagi seesugust, aga elukaaslane on täisvereline türann! Olukord peab kogu aeg tema kontrolli all olema... Mis kell koju jõuan, miks ma sinna lähen, kus ma olen, miks ma olen, jne... kui pean kauem tööl olema(oma firma) või tahaks sõbrannaga kohvikus istuda, siis see vale tulebki - leevendamaks tema reaktsiooni... a'la jah, kohe hakkan tulema vms. kahju tegelikult...
 
mureplika... 15. veebruar 2007, kl 19.00
nii on kah nõme elada kui pead aru andma,mul SEDA probleemi vähemalt ei ole...
 
võehhh 15. veebruar 2007, kl 22.45
rõve eit oled, endal üldse aju peas pole, arst käsib last tappa, sina juba jalad õieli kohe valmis
järgmisena käsib mees sul aborti teha, äkki tuleb laps samasugune valetaja, parem ta ära tappa
siis käsib ämm aborti teha, sest sa pole ikka see õige naine tema pojale, niisiis kõik sugulussidemed hävitada, lennult abordile

sa oled üks selgrootu mollusk, kel puudub isiksus

*sorry, tean, et karmid sõnad, aga võta endaga midagi ette
 
katjuša 16. veebruar 2007, kl 08.47
Eespool kõneleja c-ga nõus. Need vaid hädavaled. Pisiasjad, mida võib natuke hiljem teha(vestlus korteriomanikuga, elektri tasumine), väike plaanimuutus-sõbral polnud sooja vett[minek(sõbraga) veekeskusesse]. Mis puutub abordi teemasse, see ju pigem naiste teema. Meilgi sellest ju paha rääkida, mis veel meestelt oodata. Selliseid asju rääkige omavahel. Sinu ämma see küll ei puuduta. Ja kui mingilmääral, siis pihi talle ise, mitte ära palu seda oma mehel teha.

Kui Sa praegu sellistest pisivaledest endast välja lähed, mida teed siis, kui aastate pärast tõsisemad valed(a´la helistab, et on komandeeringus, tegelt aga veedab mõnusalt aega noore(ma) näitsiku seltsis , või mida iganes) lendama hakkavad?
Seega peaks praegu eos valede küsimus selgeks rääkima. V-b tõesti lapsepõlve kogemused( kardab riielda saada vms.).
Katsu Sa ka vähem näägutada(kui üldse näägutad), ole mõistev jne.
 
mureplika... 16. veebruar 2007, kl 09.54
teate mölisejad sorry tõesti et teie poolt mingeid soovitsi soovisin kuulda!!!!!!!!!oli VIGA!!!ja kes ütles et ämm mul aborti käskis teha???mida iganes!!!!!!!!!!!!kui teil kõigest savi siis jätke enda teada!!!mul ei ole vaja seda näägutamist kuulata kui ma tahan et keegi minuga näägutaks-läheksin ema juurde...ja seda abordi asja ma lihtaslt mainisin ...ah unustage ära!!!mina olen mõistev???aga kes mind mõistaks???isegi kui osad teist seda ei tee???!!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!