palavad tervitused sullegi, j,
vaata, pole meil tõesti kahjuks olemas seadust, mis keelaks sõjaväkke võtta mehe, kes juba 15aastaselt ise endale raha teenis. aga mulle jäi siiski arusaamatuks, mille konkreetse pärast sa niiväga muretsed? et vend on haige ja ikkagi peab sõjaväkke minema? see on arusaadav, loodan, et paraneb. samas ei usu, et väevõimuga teda väetikest, nui neljaks, kasarmu poole tirima hakatakse. kui oled kursis praeguste oludega ekv-s, siis teaksid, et soovijaid on rohkem, kui kaitsevägi vastu suudaks võtta, nii et ei usu kohe mitte, et sinu venna asemele kedagi teist ei saaks võtta.
aga samas lööd hädakisa ka muude asjade ümber, mis ei ole seoses su venna haigusega. nii et tundub ikkagi kuidagi kõrvalehiilimisena... kas sa kujutad ette, et kõik, kes on käinud tööl alates 15 eluaastast ja on abielus, peaks vabastatama teenistusest?
saan aru ka sellest, et pere sissetulek väheneb, samas aga elab sõdur enamuse ajast riigi kulul. ka minu mees läheb kordusõppustele (mis muidugi pole võrreldav 8-kuuse teenistusajaga), ja mitte just nädalaks ajaks vaid kauemaks. aga samas on üle elatud tema ajateenistuse aeg, mis ei olnud mitte 8 kuud vaid terve aasta. võtab muidugi ohkama, sest pangalaenud ennast ise ei maksa jne, aga kõikidele asjadele on olemas lahendus. oli küll natuke võõras ja natuke keeruline olukord tookord ja saab ka nüüd olema, aga ma ei mõtle välja totraid põhjendusi, et igati väita: ekv on saast. lihtsalt mõnel inimesel on viriseda vaja selle asemel, et asjad selgeks mõelda, elu mõneks ajaks ümber korraldada ja oma kohus eesti vabariigi ees täita.