Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
valimistulemused

keegi 14. juuni 2004, kl 15.45
Kuna juba enne oli selge, et sotsid saavad enamuse, ei hakanud sinna lisa andma ja valisin isamaa. Olen rahul.

meees 14. juuni 2004, kl 16.25
Lühike mälu ikka rahval. Selle peale võib alati mängida. Isegi Isamaaliidu erastamistrikid ununevad.

dea 14. juuni 2004, kl 16.29
Minu mäluga on muideks kõik korras.
Ja Isamaa oli tõesti see sinisilmneloll, kelle kaela aeti kõik istuvate direktorite erastamised. Koonderakondlikud murumängud on selle kohta palju sobilikum öelda.

irma 14. juuni 2004, kl 16.31
Ka mina julgeks oma mälule anda hinnangu, et see on ikkagi veel normis siiski.

Aga, meees, v.huvitav, kelle poolt sina siis hääletada oleksid soovitanud? Lase aga tulla!

meees 14. juuni 2004, kl 16.39
Eks hääletasin nende poolt, kes arengusse panustavad.

irma 14. juuni 2004, kl 16.45
Meees, ah või arengusse panustavad? Ja kui panustavad, miks sa siis välja ei julge öelda, kes need geeniused on??

*juba kerge põlgusega

meees 14. juuni 2004, kl 16.47
Ei kõiguta sinu põlgus.
Majanduse mõistmiseks ei pea geenius olema. Reformarid on ainukesed, kes panustavad kiirele arengule.

irma 14. juuni 2004, kl 16.49
Ahaa, seda ma arvasin.

meees 14. juuni 2004, kl 16.51
Kuidas sa seda arvasid? Siiski usud, et nad on ainukesed, kes meid kiiresti edasi viivad?

irma 14. juuni 2004, kl 16.56
Meees, ma arvan seda, et reformipartei poolt hääletavad ka paljud nendest, kes peaks tegelikult hääletama sotsiaaldemokraatide poolt. Kui nad tahavad, et nende elu reaalselt paremaks läheks. Reformierkonna ideaali on vähesed võimelised saavutama, eriti sovetliku initsiatiivi mahasuruva kogemuse osaks saanud inimesed.

Ei, ma ei arva, et Reformipartei viib Eestit edasi, ma arvan, et ta viib Eestit tagasi. Kunagi viis küll edasi jah, aga need ajad on möödas, never to return.

meees 14. juuni 2004, kl 16.59
Ja kes siis on arengu mootor Eestis? Sotsid? OK. Lepime siis kokku, et hakkame alates homsest elama sama rikkalt, nagu sakslased. Reklaam oli päris ilus. Vaata et pisar silma ei tule :)))

irma 14. juuni 2004, kl 17.11
Meees, ma ei väida, et sotsid. Ma väidan, et lihtsaid lahendusi ei ole olemas enamikul juhtudest, ei saa öelda, et reformipartei viib meie elu edasi, rahvaliit tagasi ja isamaaliidu koht on üldse ajaloo prügikastis. Kui tema poolt hääletati, siis järelikult ei ole koht prügikastis ja vaielda ei ole siin midagi. Kui ma oleks viitsinud enda vanad ja valutavad kondid valimistele vedada, oleks Malt (vabandust!) või Tunne-Väldo ka minult 1 täiendava hääle saanud. Isamaaliit vastab rahvuskonservatiivse erakonna tüübile, mis on kõigis Euroopa riikides olemas ja elujõulised (vrd. Saksamaal Kristlik-Demokraatlik Partei, Suurbritannias toorid jne, jne).

Asi on selles, et Eesti on nii väike riik, et me peame hindama iga elu, iga "hinge" , kes meil on. Reformierakonna poliitika juures aga aktiivsem osa lihtsamast rahvast emigreerub, sest palgad on siin ju vaja madalal hoida, et edukalt Indiaga konkureerida, mitteaktiivsem osa aga joob ennast poe taga surnuks või poob ennast suure stressi kätte üles. Me ei saa seda endale lubada lihtsalt, see on fakt. See tähendab, et Reformierakond on väga hea partei ja mis seal salata, ka minul endal on teda väga kasulik valida, kuid me ei saa seda endale lubada. That's the truth, my poor dear.

irma 14. juuni 2004, kl 17.15
Kusjuures, meees, anna mulle andeks, aga sina jätad mulle sellise ebaküpse inimese mulje, kes üritab esineda reformierakonna pooldajana, sest nii on kuul ja "ega ma mingi kuramuse luuser pole" . See on poos, mida kohtab väga tihti.

meees 14. juuni 2004, kl 17.18
Nõus, et lihtsaid lahendusi ei ole.
Aga sellest ei saa aru, miks peaks aktiivsem osa rahvast emigreeruma? Me asume kiire majanduskasvuga regioonis, millest veel unistada? Pigem lähevad välismaale need, kellele meeldib stabiilsus (kontoriametniku või koristaja tasemel - pole vahet minu jaoks). Tegijatele on Eesti piisavalt atraktiivne koht.

meees 14. juuni 2004, kl 17.19
Aga paku mulle mõni parem poos välja.

irma 14. juuni 2004, kl 17.25
Meees, see viimane lause näitab, et minu 17.18 oletus oli paraku õige. Ja näitab ka seda, et sa kas ei saanud aru või ei tahtnud aru saada, et enamik rahvast ei ole tegijad, ei ole seda kunagi olnudki ja ei saa selleks kunagi. Või mis on tegija, mida see üldse tähendab, see on tühi mõiste, sõnakõlks tegelt.

Põhipoint on, et meile on vaja ka neid inimesi, kes pole tegijad. Ja see, kas meie sinuga seda oleme või ei ole mitte, ei lähe antud juhul üldse arvesse, sest sellisel puhul tuleb asjale läheneda kogu rahva seisukohast, selle rahva seisukohast, kelle enamik ei näita kunagi üles initisatiivi ja ei vasta ega hakka avastamagi tüübile, kellele on suunatud RE poliitika. Aga meil on neid vaja ja rohkem, kui me arvatagi oskame! Seda nimetatakse muide, riigimehelikuks mõtlemiseks. Äkki oled kuulnud?

irma 14. juuni 2004, kl 17.26
Parema poosi leiad minu 17.25 kommi eelviimasest lausest.

Pole tänu väärt!

dea 14. juuni 2004, kl 17.27
Kui nüüd võib sekka piiksatada, siis edasiviiv kooslus oleks Reform ja Isamaaliit koos.Ainult raha ei saa olla prioriteediks, a päris püksata ei saa ka aadetega vehelda. Ja seepärast ei saagi olla ühegi partei liige, et alati on nende tegevuses miski, mis häirib.

meees 14. juuni 2004, kl 17.30
Eestlastele tuleks näidata, milline oli elu Euroopas ca 30-40 aastat tagasi ja siis jutustada, kuidas praegune heaolu on saavutatud. Kõva tööga. Naiivne oleks loota, et Eestis teisiti läheb. Ja reform üritabki rahvast tööla suruda, mis ongi õige.

irma 14. juuni 2004, kl 17.32
Kuid ei toimi, üle teatud piiri vähemalt mitte. See piir on aga käes kardetavasti.

meees 14. juuni 2004, kl 17.34
Need, kes tööd ei viitsi teha, virisevad ka Euroopas edasi.

irma 14. juuni 2004, kl 17.38
Meeees, su jutt koosneb klisheedest. Ma arvan, et eestlaste hulgas on by nature vähe neid, kes ei viitsi tööd teha. Ja kui, siis selle põhjuseks on mingi haigus vms. Aga iga inimene tahab/tal on õigus ka oma töö eest vastu saada korralikku tasu ja normaalset kohtlemist. Kui ta seda ei saa, siis ta lähebki paremaid jahimaid otsima. Või loobub.

meees 14. juuni 2004, kl 17.42
Need on minu mõtted ja kui tahad, võid nimetada klisheedeks.
Samas inimene ei peaks loobuma. Ja kui loobub, siis on ikkagi laisk minu mõistes. Sest tegutsemine viib varem või hiljem eduni. Aga enamus ei viitsi kannatada ja tõusu ära oodata. Siis ikkagi laiskus.

irma 14. juuni 2004, kl 17.45
See ei ole laiskus, see võib-olla kõige lihtsam haigestumine, füüsiline või vaimne. Ja osa lihtsalt lahkub siit konnatiigist, neid ei olegi nii vähe, muideks.

meees 14. juuni 2004, kl 17.49
Las lahkuvad. Kui nad Eestis ei osanud rikkaks saada, siis valmis ühiskonnas (Euroopas) ei löö nad ammugi läbi (mõtlen siin jõudmist ühiskonna rikkama kihi hulka).

irma 14. juuni 2004, kl 17.52
Kes räägib rikkaks saamisest? Lihtsalt seal makstakse sama töö eest korralikku palka.

meees 14. juuni 2004, kl 17.55
Seal on palgad normaalsed, aga samas ka hinnad kallid. Nokk kinni - saba lahti.
Selleks, et pagarile rohkem palka maksta, peaks tarbija leiva eest rohkem raha välja käima. Eks ole? Kusagilt kõrvalt ei tule ju raha juurde?

irma 14. juuni 2004, kl 17.58
Meees, jah, aga ikkagi on nende reaalpalk ehk ostujõud ka suurem. Minu jutu mõte on see, et me ei saa rõhuda madalatele palkadele siin Eestis, midagi kavalamat tuleb välja mõelda.

Homseni!

meees 14. juuni 2004, kl 18.00
Ilusat õhtut!

valinud 14. juuni 2004, kl 19.49
Valisin reformika Signe Kivi. Re sai oma loodetava arvu hääli, seega olen tulemusega rahul. Resbublikaanide tulemus on muidugi täielik ämber.

Eesti pole rõhunud madalamale palgale, me lihtsalt ei oska veel seda teha, mida maailmale kallimalt müüa ja ei oska me ka end kallimalt müüa. Kui on soov müüa end kui tööjõudu kallimalt, siis see raha tuuakse läänepool töötades koju suht kiiresti. Läände investeerides ei pea aga kodust lahkumagi. Praegu sõidab välismaale tööle siiski valdavalt see seltskond, kes tahab lahedamalt tarbida, aga mitte seal investeerida või ettevõtjaks hakata. Ma leian, et on üsna loomulik, et Eesti Nokiate väljamõtlemiseks peab mõtlejal motivatsioon olema ja seda mitte ainult selles, et selle tootmisel ja müümisel saab rahvsukaaslastele tööd pakkuda.

Mina näen ohtu hoopis meie ülepaisutatud avalikus sektoris, mis näiteks kutsehariduspoliitikas ukumatult lolle ideid oskab genereerida.
Lisa postitus
Autor:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!