Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Karmavõlg
 
Irje 30. jaanuar 2011, kl 00.37
Täna sain väga huvitava asja enda kohta teada. Nimelt ema ütles, et kuna mul elus midagi hästi ei lähe, siis pidi mul tema arvates kõva karmavõlg kaelas olema. Tunneb veel keegi, et temal samuti karmavõlg tasuda?
 
llll 30. jaanuar 2011, kl 01.10
kui mingi teooria kohaselt me sünnime uuesti, siis selles elus ma tunnen, et mul on mingi preemia saada :) suured ja hirmsad probleemid lahenevad tihti iseenesest ja võluväel. otse loomulikult ma sellele lootma ei jää ja muretsen ennast haigeks tavaliselt, aga mingi osa minust tunneb, et mul on lihtsalt õnne. kui uskuda karmasse, siis pead lihtsalt hea inimene olema ja hea tuleb tagasi, ma väga loodan, et ma ise oskan olla hea inimene ja õnn ühel päeval otsa ei saa :)
 
Tom 30. jaanuar 2011, kl 11.27
Mis asi see karma on? Ja kuidas selle eest saab võlgu olla?
 
Irje 30. jaanuar 2011, kl 11.58
Mul sama küsimus, mis Tom.il.
 
no 30. jaanuar 2011, kl 12.52
KKK: kasuta, k...t, googlet.
 
no 30. jaanuar 2011, kl 12.52
ups, ikka KKG
 
laualina 30. jaanuar 2011, kl 13.20
Mina olen hea inimene ja seda ütlevad teised ka. See ei tähenda, et ma veel parem ei võiks/saaks olla. Mitte endast ei tahtnud ma siiski ääkida. Kas need nn halvasti käituvad ja halba tegevad inimesed ikka saavad aru, et nad halvad on? See, et mina hea olen, on ju kuidagi sisse programmeeritud mulle. Miks ma muidu püüan hea olla ja käituda nii, et teistel ka hea oleks? Äkki siis need halvad mõtlevad ka, et teevad õigesti. Issand kui raske on seda arusaadavalt seletada mida ma mõtlen :)
 
Aike 30. jaanuar 2011, kl 14.00
Kõigil on karma, Sinu emal kah muide.
Karma on eluülesanne. Teema mille jaoks sa siia ilma tulid vabatahtlikult muide.
Kõigil meist on mõõnad ja vanemad on selleks et, mõne aastaga neid ette valmistada oma valitud teel eoime tulla.
Karmat ei saa hinnata. Algatuseks ehk see teadmine.
 
Merike 30. jaanuar 2011, kl 14.05
Rumal jutt. Igasugustest karmavõlgadest ja muudest esoteerilistest asjadest jahumine on lihtsamat teed minek - lihtne on ju süüdistada enda vigades halba saatust, karmat jne, kui tunnistada enda poolt tehtud vigu ja valesid valikuid. Kui kellelgi ei lähe elus just kõige paremini, siis jahumine karmadest ja muudest sellistest asjadest ei aita nendest probleemidest võitu saada, vaid probleemide põhjust tuleb otsida eelkõige iseendast. Olen üldiselt salliv inimene, aga see esoteerilise pahna vohamine on minu sallivust tublisti kärpinud - olen lihtsalt näinud väga lähedalt, mida on teinud need uskumised mõne minu tuttavaga, nad on peale nende esoteeriliste "tõdedega" tegelemist asunud elama mingisse enda väljamõeldud maailma ja ei saa enam päris elus oma asjadega üldse hakkama. Mõni on sattunud lausa enesetapu äärele. Ja see on veel väike probleem, et nad ise selle tõttu õnnetud on (kuigi nad ise sellest aru ei saa), vaid suurem probleem on see, et selle tõttu kannatavad ka pere ja lapsed.
 
hmm 30. jaanuar 2011, kl 14.30
Merike, ega esoteerika viga pole see, kui inimene endale valed pildid loob ja vales suunas läheb.
 
Tom @ Aike 30. jaanuar 2011, kl 14.52
Kust sa seda asja tead karma kohta? Lugesid kusagilt? Kas need tekstid, mida inimesed internetist loevad on usaldusväärsed? Ma arvan, et sama usaldusväärsed, nagu ajaleht vene ajal.
Feng Shui näiteks väidab, et keerdtrepp viib majast energiat välja. Millist energiat? Kuidas seda mõõta saab? Ma nimelt enne ei usu, kui olen seda mõõteriista pealt näinud. Vilets soojustus viib aga kindlasti majast energiat välja ja selle mõõtmiseks on olemas soojus kaamerad.
 
Kerstin 30. jaanuar 2011, kl 16.21
Budismi kohaselt on karma hea ja kurja tasakaal. Minu jaoks on see kõige lihtsam seletus. Sealt tuleb ka ütlus, et karma on bitch, st et vahel ei saa need kurjad nö oma teenitud tasu. Sellesse ma veel usun, aga et eemlisest elust mingi karmavõlg kaasa tuleb, no ei tea. Samas võib see ka nii olla, et eelmises elus tegid palju kurja, kuid jäid ilma karistuseta, siis maksad selles elus. Aga eks mida keegi usub...
 
reila 30. jaanuar 2011, kl 16.44
laualina
mina saan küll aru. keegi ei ole omast arust paha. mõrtsukal, röövlil, lapsevägistajal ja loomapiinajal on samuti enda jaoks täiesti aksepteeritav seletus, miks ta seda teeb. kui ta leiaks, et ta teguviis on vale, siis ta ju ei teeks nii.

mulle tundub, et mina olen vähemalt ühe oma õppetunni ära õppinud. aga noh, kes teab...

Merike
sa oled kõik segi ajanud, nagu pudru ja kapsad:)).
karmast räägitakse nii budismis, kui hinduismis. ja need on traditsioonilised religioonid.
see et sinu tuttavatel probleemid on, tuleneb ikka neist, mitte pole esoteerika või religioonide süü.

Kerstin
aga mina loodan, et karmavõlg tuleb kaasa. muidu poleks ju üldse mingit õiglust olemas.
 
Merike 30. jaanuar 2011, kl 17.48
Just sellisest pudrust ja kapsast ongi mu paar tuttavat endale religiooni loonud - näpuotsaga ühte idamaist õpetust, sutsuke teist, lisaks veel horoskoope ja numeroloogiat ning ilmutuslikke unenägusid, jupike kahtlaseseid ravitsemistarkusi ja posimist, atribuutideks pendlid ja püramiidid ning tarokaardid, illustratsiooniks ka veel kristlust ja maausku ning ongi selline kompott koos, et ise ka enam aru ei saa, millisesse maailma inimene ennast ära kaotanud on. Ja kui pind on jalge alt kadunud, siis kaovad töö ja sõbrad, laguneb perekond ja vaesed lapsed peavad ema "hobi" pärast kannatama. Igasuguse esoteerilise värgiga tegeledes ei pruugi aru saadagi, millal süütu meelelahutus hulluseks üle läheb. Ma ei võtaks üldse sõna, kui poleks lähedalt neid asju pealt näinud.
 
Pets 30. jaanuar 2011, kl 18.00
Karma saadab meelega trollid, autod, rongid ja muud veel sind taga ajama ja otsa sõitma. Jooksed elu eest ja lõpuks ohates arvasid, et leidsid räästaaluse aga ei Karma seisab kõrval pomm kaenlas.
 
väga 30. jaanuar 2011, kl 18.11
hea kokkuvõte Petsil.;)
 
kass katusel 30. jaanuar 2011, kl 18.32
Kui "karma" tuleneb sõnast "karman", siis jah neid võlgu ikka jagub paljudel..
 
mis teha 30. jaanuar 2011, kl 18.39
Merike,

kaine ja konkreetne lähenemine. väga paljud nn "asjatundjad" tegelevad asjadedga, millest neil endal aimugi pole. ja siis pärast on süüdi karma, needus, halb õnn ja vale kuupäev kalendris. harimatus? liigne ahminine? iseenese tarkus (säärane mulk, mäletate ju küll). diletantlikkus kindlasti.

nii kaua kui sellised purdutajat ja kapsatajad ei tee kurja endale ega teistele, las mängivad. aga nn süvitsi tegelejad ja uskujad võiksid ikka tõepoolest süvitisi tegeleda ja endale asi selgeks teha. põhjalikult .

kurja küll, ega mungad asjata aastakümneid neid asju ei õpiks ega praktiseeriks...ja end ikka lollideks ei peaks.
 
Pets 30. jaanuar 2011, kl 19.25
Ega see usu vahetamine aita kui Karma sest üle sõidab. Ehk aitaks ikka sellest usust lahti ütlemine. ; ˀ)
Aga muidu ikka kehtib reegel: ''Teed halba teisele, tuleb see ringiga tagasi'' või siis, ''Ei tasu mängida kui ei oska mängida''. :)
 
n 30. jaanuar 2011, kl 19.35
Mängida ikka võib, ainult reegleid peab teadma. Ikka selleks, et neid rikkuda!
 
autentne õnnetunne 30. jaanuar 2011, kl 20.24
Kui inimene ise ei usu, et ta suudab oma elu kontrollida ja juhtida, siis ta otsibki midagi (kedagi) muud - jumalat, karmat, valitsust, horoskoopi, kurja saatust - kelle kraesse oma ebaõnnestumised ajada. Ja lõpuks võib jõuda täieliku õpitud abituse seisundisse, kus loobubki täielikult enda eest seismast, ja laseb teistel enda eest otsustada.
Mis puutub heategudesse ja üldse teiste vastu kena olemisse, siis see tekitab sügavama ja püsivama heaolutunde kui miski muu (raha, seks, mõnuained jms) ja kui inimene on sellest aru saanud, siis ta muutub aina paremaks inimeseks ja tunneb ise ennast ka aina paremini.
See karma jutt on seega kibestunud ja abitute inimeste hale eneseõigustus.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!