Feministi nurgake
peekon
bree 21. oktoober 2012, kl 18.00 |
Tõsi ta on 21. oktoober 2012, kl 18.16 |
Ma kardan, et enamik lihakraami poes sisaldab vett :( Samamoodi tuleb hakklihast vett välja ja selline hapukas hais on ka juures. Ja liha on ka selline maitsetu ja kummine. Ema ikka räägib, et vanasti oli liha ülimaitsev, ikka lihamaitsega ja eriti hea olevat olnud kanaliha. Ise ei oska öelda, pole tollest ajastust, aga liha praegusel ajal ei maitse tõesti eriti hästi. Kas te ostate turu pealt seda taluniku kraami või käite suisa otse talust toomas? Kust saaks head liha...?
bree 21. oktoober 2012, kl 18.21 |
Mina tellin varaait.ee kõik lihad ja kalad. Ja no imemaitsvad tooted saan alati. Kord unustasin tellida ja ostsin poest hakkliha aga see hais, mis kööki täitis kui seda praadisin... Tülgastav. Kahju inimestest, kes igapäevaselt sellist jama peavad sööma. Kuigi ma ei ütleks, et varaaidas kallim oleks, sest kvaliteet on hea. Ma parem söön harvemini aga kvaliteetsemat.
Soolakalaga on mul alati see probleem, et poe oma on niiiiii soolane. Sealt olen tellinud ja väga hõrk.
Lihtsalt nüüd olengi hakanud tähele panema, kui vahel poetooteid kasutanud toidu valmistamisel või niisama söönud, siis on märgatav vahe. Poest ostes liha tihti haiseb vastikult.
Soolakalaga on mul alati see probleem, et poe oma on niiiiii soolane. Sealt olen tellinud ja väga hõrk.
Lihtsalt nüüd olengi hakanud tähele panema, kui vahel poetooteid kasutanud toidu valmistamisel või niisama söönud, siis on märgatav vahe. Poest ostes liha tihti haiseb vastikult.
NikumuKidze 21. oktoober 2012, kl 18.22 |
Karl Kindermacher 21. oktoober 2012, kl 18.22 | Registreerus: 11 aastat tagasi Postitusi: 856 |
Tavaliselt põhjendatakse seda kasvuhormoonidega. Siga, kes on normaalse ja loomuliku toidu peal loomulikult kasvanud, on ka maitsvam. Kui siga kasvatatakse kiiresti ja kasvuhormoonide najal, siis olevat maitse juba teine. Kas see on tõsi, või nö. linnalegend, ei tea.
Aga taimetoitlus ei ruuli. No kuidas saab tõsiselt võtta inimest, kelle sees pole muud kui paljas põhk?
Aga taimetoitlus ei ruuli. No kuidas saab tõsiselt võtta inimest, kelle sees pole muud kui paljas põhk?
perenaine 21. oktoober 2012, kl 20.13 |
bree 21. oktoober 2012, kl 23.08 |
tükk 22. oktoober 2012, kl 09.49 |
Natuke võiks ikka teada, mida süüakse. Teadmatus on tõepoolest õndsus, aga uuri siiski, mida su toit sisaldab, saad ise targemaks ja teed ka targemaid valikuid ja otsuseid.
Liha koostisaineid lugedes leiad sealt stabilisaatoreid ja tardaineid. Need ongi need, mis lihasse vett lasevad süstida, hoiavad vee liha sees.
Juba asjaolu, et lihatüki pealt on vaja koostisaineid lugeda, on paras pettus. Aga loe, loe ja õpi, mis see tähendab, mis seal kirjas on.
Liha koostisaineid lugedes leiad sealt stabilisaatoreid ja tardaineid. Need ongi need, mis lihasse vett lasevad süstida, hoiavad vee liha sees.
Juba asjaolu, et lihatüki pealt on vaja koostisaineid lugeda, on paras pettus. Aga loe, loe ja õpi, mis see tähendab, mis seal kirjas on.
bree 22. oktoober 2012, kl 10.37 |
Selge-selge. No ma ei ole päris ignorantne, ikka vaatan, mida suhu pistan. Loen pakenditelt infot. Asi selles, et ega ma poolfabrikaate ei ostagi, veel vähem valmistoitu. Vorstid jms meie kööki ei jõua.
Olen küll linnatüdruk aga kõik koolivaheajad+mõni aasta maal elanud ja tean, mis vahe oli nt poepiimal ja värskelt lüpstud piimal. Esimesega hakkab mul kõht valutama, teisega on kõik kõige paremas korras.
Ma olen nö naturalist, kui asi puudutab toitu. St, et minu arvates ei ole vaja toiduga meeletult manipuleerida, see ei ole hea. Toit peaks valmistamisprotsessi läbima võimalikult valutult. Mitte nii, et võtame osadeks lahti ja siis paneme uuesti kokku, ainult et nüüd läheb "liimi" ka vaja vms.
Olen küll linnatüdruk aga kõik koolivaheajad+mõni aasta maal elanud ja tean, mis vahe oli nt poepiimal ja värskelt lüpstud piimal. Esimesega hakkab mul kõht valutama, teisega on kõik kõige paremas korras.
Ma olen nö naturalist, kui asi puudutab toitu. St, et minu arvates ei ole vaja toiduga meeletult manipuleerida, see ei ole hea. Toit peaks valmistamisprotsessi läbima võimalikult valutult. Mitte nii, et võtame osadeks lahti ja siis paneme uuesti kokku, ainult et nüüd läheb "liimi" ka vaja vms.
oops 22. oktoober 2012, kl 12.23 |
no 23. oktoober 2012, kl 03.21 |
Kuulge, ka see, mida lihaks nimetatakse, sisaldab endas igasuguseid aineid. Miks peab mõne toiduaine, nt tärklise või glükoosisuhkru puhul nimetama selle peaaegu keemilist nime, kuid liha, mis sisaldab antibiootikumide, väljaheidete jääke ja kusihapet, võib ära märkida lahtiseletamata kujul?
Lisa postitus