Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
mehed ja naised pole loodud kooseluks elu lõpuni
 
selline on elu 05. november 2012, kl 12.23
Hiljuti jäi silma ühe inimese mõtteavaldus.....Järjest rohkem veendun ma selles, et naine ja mees ei ole loodud elu lõpuni truult koos olema. Räägitakse, et ei viitsi/ei jõua/ei taha seksida, aga asi pole selles, et ei taha, vaid, et konkreetsest inimesest on kõini, ei eruta enam. Ilmub uus ja põnev, on ka seksiisu tagasi..... Lisan omalt poolt, et kuna seksisoov kooselu jooksul muutub, siis niipea kui üks partneritest seksi ei saa, muutub pahuraks, näägutavaks, pisiasjadest tülinorijateks ja lõpuks ei jää austusest grammigi järele. Kas olete nõus?
 
123 05. november 2012, kl 12.30
Kõik oleneb inimesest. On neid, kes tõepoolest kogu elu teisi ei näe. Aga kahjuks on neid tunduvalt vähem, kui neid, kes tüdinevad.
Ise kuulun paraku sinna teise gruppi.
 
456 05. november 2012, kl 12.36
Siit lähtuvalt ka tõsiasi _ Parim sex on exiga.
 
nonoh 05. november 2012, kl 12.45
Seks ei ole maailma kõige tähtsam asi. Inimesed valivad kooseluvormi siiski muudel põhjustel.
 
nonohile 05. november 2012, kl 12.50
Arvasin ka kunagi nii, kuid paraku peab tunnistama, et suuremad probleemid paaride vahel saavad alguse erinevast seksuaalvajadusest.
 
vastus 05. november 2012, kl 12.56
Vaidlen vastu!Kuna armumist aetakse segamini armastusega,siis juhtubki nii,et kiiresti kokku elama,abielu,lapsed...aga kaob see armumine ära ja siis hakatakse üksteises vigu otsima.Siit ka moraal:pole vaja kiirustada kokkukolimise ja lastega.Uskuge,peale 1 kuud tundmist,ei saa öelda,et tean inimest läbi ja lõhki.Oma partnerit õpitaksegi kuni surmani tundma.Ja kui tekob mingi ebameeldiv loomujoon välja tulema,kohe vastik.Kooselu mõtet tõlgendatakse ka valesti:see ei ole see,et elad ideaalse inimesega koos.Igal ühel omad head ja vead,nagu teate...ja tuleb elada just selle inimesega,keda valisite endale,mitte hakata teda enda järgi muutma.See on ka viga,mida paljud teevad.Inimesed ei oska enam üksteisega näost-näkku suhelda,sest kõik on nii arvutisse läinud ja telefonidesse.Millegipärast ongi digitaalsel moel kas maha jätta või midagi teatada palju ligtsam,kui nii,et vaatad inimesele silma ja ütled,mida vaja.Paratamatult kõik inimeste vahelised väärtused hääbuvad.Sellest ka palju möödarääkimisi üskteisest ja arusaamatusi paaridel.Lihtsalt rääkige üksteisega ja olge ausad.Siis ei teki neid probleeme ka nii palju suhetes.
 
alu 05. november 2012, kl 13.45
ainult 1 naine saab olla nii loll, et loodab keppi saada ainsamalt mehelt surmani. irw. mismoodi see mees peaks pandavaks lugema naist, kes on kortsuhunnik kogu ylejäänud pealekasvu hulgas?
 
hmm 05. november 2012, kl 13.50
ma olen seega see üks loll, kuna ka mees soovib sama vaid minuga
 
Lähedusest 05. november 2012, kl 13.53
Nõus, et tänapäeval käib suhetes kõik ülikiirelt. Kuid pikk teineteise tundmaõppimise periood ei välista probleeme tulevikus. Isegi kui õpitakse üksteist tundma kolm-neli aastat ja iseloomust on selleks ajaks mingi pilt olemas ning suuri üllatusi ei tohiks enam tekkida. Siis laste saamisega avastatakse end korraga probleemide rägastikust. Millest probleemid tekivad? Naine ei pööra mehele tähelepanu ja ei taha seksi, mees tunneb kõrvalejäetuna. Kui probleemid on ületatud, siis keskealistena ollakse taas probleemide ees, miks? Sest elukaaslane ei paku enam lähedust, ei mingit kallistamist, seksist rääkimata. Ja kui seda pole, siis elataksegi koos kui kaks torisejat ja pidevalt närvidele käies.
 
ehh 05. november 2012, kl 13.53
inimesed erinevad. ei ole olemas üldist malli!!
 
vastus 05. november 2012, kl 13.55
Tead alu,enne kindlat kooselu võiks "sarved maha joosta" ,mis eeldabki selle seksinälja kustutamist erinevate partneritega.Mis sa arvad,et ma nüüd see süütuke,kes ainult ühe ja ainsaga seksinud?Hehee...ei ole.Mul neid rohkem kui üks või kaks olnud...aga eeldan elada siiski ühe mehega koos ja kui ma olen nüüd selle õige leidnud,siis tahan vaid temaga olla.Ja vanuse suurenedes muutuvad mõne inimse vajadused ja arusaamad kooselus ja partnerluse väärtustest.Mõned on aga kiimarotid elu lõpuni ja peavad trukkima erinevaid kuni surmani.Inimesed ongi erinevad,kas sa tead.
 
eelviimasele 05. november 2012, kl 14.01
Niikaua kui teie seksuaalelu on korras, siis probleemi polegi. Probleemid algavad siis kui üks tahab, aga teine ei viitsi.
 
* 05. november 2012, kl 14.21
Mina olen ka mõelnud, et kuna inimesed elu jooksul arenevad/muutuvad, siis tõenäosus, et arenetakse koos ja ühes suunas, ei ole suurem võimalusest, et kasvatakse lahku. Seega pole selles midagi ahastamapanevat, kui mingil hetkel lahutatakse ja uued kaaslased leiatakse, kellega parem klapp on. Pigem tuleb harukordseks ja ülistatavaks pidada seda, kui inimesed on kogu elu koos! Ehk siis on mõlemad variandid igati ok. Vähemalt minu meelest.
Millega ma aga nõus ei ole, on see, et parim sex on eksiga. Tean, et nii öeldakse, kuid mina küll ei igatse eksiga sexida, kuigi koos olles oli tore. Hea seks on ikka sellega, kellega on ka hea emotsionaalne klapp, aga eksiga ju seda pole - kes see loll muidu lahku läheks, kui seks ja emotsionaalsed vajadused jms klapivad?! Seega on see uljas fraas üks paras möga ja ekse võivad ülistada vaid need, kes pole paremat leidnud.
 
soo 05. november 2012, kl 16.05
Mehed ja naised pole muidugi loodud koos olema elulõpuni. Naised on loodud üksi veetma oma viimased kümmekond aastat, sest mehed surevad ennem maha.
Seksuaalelust ei maksa kõrges eas enam rääkida, sest oleme ausad, vanurite seks on ikka äärmine erand.
 
mõmmikarud 05. november 2012, kl 16.41
Saage juba ükskord aru, et romantiliste suhete puhul on kõik peale bioloogilise vajaduse st seksi inimeste endi välja mõeldud. See, et üks inimene peab olema ühega, on puhtalt ühiskondlik leiutis, vastandudes nt sellele, et ühel inimesel võib olla rohkem kui üks sõber. Kas see teeb elu lõpuni armastuse võimatuks? Sugugi mitte, aga vaid väikese osa jaoks, neile, kes tunnevad loomulikku vajadust ühe inimesega elu lõpuni monogaamias olla, kuid suurem osa on suhtes lihtsalt ühiskondlike kommete pärast ega mõtle seda läbi. Bioloogiliselt kestab armumine keskmiselt u 4 aastat ja pole mõtet milleski, nt endas või partneris, vigu leida, see lihtsalt toimub nii. Muidugi see arv varieerub piisavalt - on neid, kel on villand pärast üheöösuhet ja ka neid, kes suudaksid aaastasadu koos elada.
 
liisik 05. november 2012, kl 17.13
Minu vanavanemad elasid koos 60 aastat, veel viimastel aastatel käisid käsikäes... Ja kui üks suri, siis teine kohe järgi.
Nii et kuidas kellelgi. Kindlasti on ka neid, kes ei suuda ühe inimesega üle ühe öö koos veeta.
 
liisikule 05. november 2012, kl 17.44
See on ikka rohkem erand kui reegel. Pikad kooselud on võimalikud, kui omavaheline sobivus on tõesti kõiges väga hea, kuid sagedamini sellistes kooseludes üks lihtsalt pühendab end täielikult lastele ja kaasale, surub oma tunded ja soovid alla ja annab kõik ebameeldiva andeks. Nõukogude ajal ühiskond ei soosinudki lastega üksikvanemaid, elatigi laste pärast koos ja vanemaks saades mõeldi, kuhu mul enam minna.
 
Nneka 05. november 2012, kl 17.58
Ise olen ainult korra elus armunud olnud, tõelist armastust vaid kõrvalt näinud. Paljas armumine ei jää tõesti kestma üle 4 aasta.
Näiteid on palju. Ühed lähedasemad on vanavanemad ja teised olnud minu omad vanemad. Selliseid suhteid on väga ilus kõrvalt jälgida. Need on ikka vähe küündimatud, kes kõigis küsimustes ainult seksi tasemele laskuvad. Küsimus pole üldse tänapäevas, ka varem oli neid, kes igaühega ringi tõmbasid ja neid, kes terveks eluks ühe välja valisid. Pikkades suhetes armutakse üksteisse mitmeid kordi uuesti. Selleks eluaegseks kokkusobivuseks läheb ikka palju rohkemat vaja kui esialgne klapp voodis.
 
liisik 05. november 2012, kl 18.01
liisikule: minu vanavanemate case ei olnud ei allasurujate liit ega laste pärast koosolu, vaid võrdsete partneritega ja sügava sõprusega abielu. Neil oli üksteise vastu ikka meeletu lugupidamine ja armastus. Nõus, et üsna haruldane ja tõeline jackpot.
 
kahju 05. november 2012, kl 18.03
et naised-mehed lahutavad nii tihti. ei viitsita tegeleda om suhetega.
no on ju teglt ka muid variate: naine-naine, mees-mees. äkki neil õnnestub paremini.
ühele eelnevale kommenteerijale: kindlasti on vanad, kortsus mehed tunduvalt esteetilisema väljanägemisega kui naised. valik on sinu. ega sinagi nooreks jää...
 
aga 05. november 2012, kl 18.16
Sellepärast lahutavadki, et pole intiimset lähedust enam. Nooremas eas seksi, vanemas eas kallistust, käest-kinni kõndimist jne. Iga mees tahab seksi ja naine lisaks rohkem emotsionaaselt lähedust, kui seda ei osata küsida, nii et kumbki ei tunne ennast ärakasutatuna, siis hoiavadki koos vaid majalaen või lapsed.
 
alu 05. november 2012, kl 18.29
ja need kes ära ei lahuta ning jäävad oma kortsuhunniku kõrvale, on tegelikult norm inimesed. nad on aru saanud, et seda "õiget" tegelikult polegi olemas ning tuleb leppida olemasolevaga, tema vigadega ja yha vastikumaks muutuva väljanägemisega. mõistlikud inimesed, kes teavad, et elus on ka muud, kui mingis suhtes end teise vastu nyhkimine kõigile eeskujuks seatuna:)
 
aivu 05. november 2012, kl 19.17
oled väga rumal inimene, seetõttu loobu teistele soovituste jagamisest! väga rumal!
Karl Kindermacher 05. november 2012, kl 19.53
nonoh Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Seks ei ole maailma kõige tähtsam asi.

No kuis siis teisiti. Surmahirm, sugutung ja sotsialistlik võistlus on ainukesed asjad, mis liigutama sunnivad.
 
lotte 05. november 2012, kl 19.56
ikka pepusse pupsimine on tähtis, mitte miski muu
 
alu tütar 05. november 2012, kl 23.13
issi, millal mulle kortsud tulevad? issi, sa näed väga lontu välja, emme ütles. me peame su mahalaskmisele viima.
 
alu õde 05. november 2012, kl 23.18
mis sa mögised siin, lollpea?
 
alu 05. november 2012, kl 23.34
eri unistajad siin ikka kyll. arvate, et kui meest enam seks ei huvita, et siis mingi harjunud mooriga elu koos on hädavajalik? ilmselt mitte, kui siis, ehk vaid mugavuse pärast. ema on siis juba surnud ju! aga mitte et kuulata kellegi "mõtteid elust ja maailmast"-neid on kuuldud aastaid ja aina pessimistlikumas toonis. vaimne side-aga palun-noorus hukas ja maailmalõpp ei tule ega tule.
c'on-sõpradega saunas on alati etem:)
 
valja 05. november 2012, kl 23.36
kabistad seal saunas oma pakse sõpru ja lased ennast trukkida?
 
alu 05. november 2012, kl 23.39
irw. seda siis naised pelgavadki, kui mehed sauna lähevad, et kes neid pärast paneb..
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!