Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
järjekordne hämming Eesti hindade teemal
 
Aur välja 07. november 2012, kl 16.34
Tellisin endale Inglismaa netipoest järgmiseks aastaks uue Paperblanksi kalendermärkmiku. Märkmik maksis ca 16 eurot, postikulu läks ca 5 eurot juurde. Täna märkasin juhuslikult samasugust Apollo poes. Ja ole sa lahke - hinnaks 32 eurot. Hingasin sügavalt sisse-välja, kordasin endale, et väikese turu hädad jne jne - aga no kurivaim küll, et see "väike turg" siis nüüd NII palju hinnale otsa virutab?
 
ö 07. november 2012, kl 16.47
See ju ammu teada, et Eestis topelt hinnad.
 
Vana Tõde 07. november 2012, kl 17.12
Vaid veerand müüdavatest raamatutest ostetakse. Seepärast pöörased hinnad
 
aga 07. november 2012, kl 17.24
Vaene müügimees tellib ka oma kauba samast kohast, kus sa ja tahab kasumit teenida. Kui lisab juurde ainult 1-2EUR siis tuleks neid märkmike müüa ju tuhandeid, et mingit raha teenida. Kui aga lisada 10EUR juurde, siis vaja müüa ainult mõned sajad.
 
Apollos on kallis 07. november 2012, kl 17.30
tellisin www.tellimine.ee ühe raamatu - ilma saatekuluta -hind 3,2€ (toodi koju), sama raamat maksis apollos üle 6 €, seega hinnavahe oli 50%
 
usin tellija 07. november 2012, kl 19.05
paar kuud tagasi tellisin nicon-kaamerale aku hongkongist. originaal maksis 16 eur, mitteoriginaal 6 eur. võtsin originaali. eelnevalt käisin ka siin poode mööda ja sama aku eest küsiti 63 eur.
mees tellis kusagilt saksast Xenon-tuled autole, maksis 70 eur, eestis küsiti sama asja eest üle 200 euri....
meie kaupmeestele soovitaks need asjad küll endale hoida. ja ei ole vaja siin rääkida väikesest turust. meie palgad on ka siin ju väikesed. minu teenistus nt u 4-5 korda väiksem kui igal pool mujal maailmas sama töö eest. toetaks hea meelega eesti kaupmehi ostes kaupa nendelt, aga no ei ole võimalik:)
 
öine uitaja 08. november 2012, kl 00.32
Kulla kodanikud. Vat ei saa aru teist. Oli aeg, kus te ei saanud netist tellida neid asju(polnud netti veel). Siis pidi keegi ettevõtlik kodanik tegema firma, et neid asju siia tuua. Pidi laenama raha, üürima ruumid, palkama inimesi, teha kindlustusleping, tuletõrjeleping, raamatupidamisfirmale maksma, kommunaalkulud jne. Ja muidugi väike kasum ka, muidu ei saa firma edasiareneda. Loomulikult saab nüüd ise tellida, aga õnneks või kahjuks enamus sellega ei tegele ja seega neid firmasid on ka tänapäeval vaja. Aga kui suudad odavamalt müüa, anna minna. Turumajandus ju sellel püsibki:)
Karl Kindermacher 08. november 2012, kl 06.33
No siis peab ettevõtlik kodanik lihtsalt oma äris mingeid muutusi tegema ja ajaga kaasas käima. Kui just kõrbeda ei taha.
 
eke 08. november 2012, kl 22.10
Mis jama jutt, Karl. Meie ettevõtje tõstab kõrbemise hirmus hoopis hindu ja mulab midagi kvaliteedi säilitamisest vms.
 
öine uitaja 09. november 2012, kl 00.20
Miks te tema pärast muretsete? Tolle ettevõtja pärast. See ju tema mure. Ja teil on alati valik mitte osta:). Kasutage seda ja ärge virisege:)
 
alu 09. november 2012, kl 00.49
euro hinda ei tõsta! irw
Karl Kindermacher 09. november 2012, kl 05.28
Just, just uitaja, olen Sinuga päri. Isiklikult mina olen alati nõus vähem maksma.
 
primadonna 09. november 2012, kl 09.11
alu
kas tõesti oled sina üks neist naiivitaridest, kes vankumatult usub, et eesti krooni jätkumisel oleks hinnad hetkel täpselt samal tasemel kui näiteks kolm aastat tagasi? hoolimata sellest, et eesti krooni kurss oli otseses sõltuvuses saksa margast ja hiljem eurost.
ei mingit inflatsiooni ja totaalne majanduslik paradiis keset ümbritsevat kaost.
praegusel hetkel jäi küll sinust mulje nagu eriti blondist beibest, kes finantsteemadest jagab sama palju kui küülik kondoomi kasutamisest. ning vabal ajal käib ilmselt savisaare poolt hääletamas.
Karl Kindermacher 09. november 2012, kl 12.44
Primadonna, see oli kaunis ja ilmekas sõnastus. Tõesti imetlen!
 
alu 09. november 2012, kl 12.46
jah emme (primadonna), ma olen yks neist, kes kogus ja maksis kah nende kleepsude eest, et euro hinda ei tõsta.

no irw tõepoolest. mai hakka oma muljest pikemalt rääkima-ei sobi, mees ju.
 
primadonna 09. november 2012, kl 13.15
Karl,
mis teha, mõnikord oponendi rumalus inspireerib:p

alukene,
nii nunnu kui mõne kleepsuga oleks võimalik globaalset inflatsiooni peatada. aga võrdle hindu aastal 1992 ja nt. 2009 ja märkad õudusega, et pääsukese pilt rahapaberil ei toiminudki hinnatõusuvastase garantiina. muidugi oleks mõned tarkurid ehk eelistanud, et pääsukese väärtus oleks üleöö 10-15 korda väiksemaks devalveerunud. siis oleks ju Hinnad samaks jäänud...
Karl Kindermacher 09. november 2012, kl 14.53
Muidugi teemasse tagasi tulles: mul meenus üks hiljuti kuskilt läbi käinud põhjendus hinnatõusuks. Kõik hinnad on kasvanud, me peame ka tõstma, sest meie hinnad on elustandardile jalgu jäänud.
No tere talv! Kui viimane klient nälga sureb, siis näed seda standardit.
Karl Kindermacher 09. november 2012, kl 15.04
Õhtuleht pole teab mis usaldusväärne allikas, aga kuidas Sa, primadonna, kommenteeriks seda pealkirja:
http://www.ohtuleht.ee/496118
 
kahekümpine 10. november 2012, kl 11.12
Küll targutavad alles... Mis see ettevõtja siis tegema peab? Et saaks kuludega nulli? Makse, mida maksta, on tohutult palju, et ettevõttel hästi läheks ja päris urkas ei peaks oma pinda rentima.
 
alu 10. november 2012, kl 11.47
yhest kyljest võib mõista ettevõtjat, kes on maksudega koormatud ja kurnatud aga teisest kyljest tekib ikka kysimus kyll, et kus on loogika, kui mõtekam on enda ja laste riided osta Londonist nii, et hinna sisse mahub ka edasi ja tagasi lend? kust krt need eesti vahendajad neid hilpe omale sisse ostavad, et hind nii krõbe peab olema? jääbki arusaamatuks, et kas tegemist on ylejõu käiva rendipinna, liigse kasumiahnuse või oskamatu sisseostupoliitikaga. ahjaa, yks võimalus on veel-kulud eurole yleminekuga on nyyd hajutatud kauba peale laiali-ei tahaks siiski uskuda, et ykski äriettevõte, kelle ainus eesmärk on siiski kasumi teenimine, hakkaks nyyd investeeritavatest vahenditest või kasumist katma neid juba tehtud kulutusi..
 
kahekümpine 10. november 2012, kl 11.53
Ei tea, mingi hilpude ületähtsustamine lihtsalt. Mul küll süda verd ei tilgu kui aeg-ajalt endale kaltsukast või soodusmüükidelt mõne hea hilbu soetan. Ei tasu selline hilpharakas olla, et kõik iga päev uus ja alati stiilne ja moekas peab olema. Pseudoprobleem.
 
kahekümpine 10. november 2012, kl 11.53
Ja raamatukogud on väga mõnus koht!
 
alu 10. november 2012, kl 12.00
eitea mis need raamatukogud siia teemasse puutuma peaks?:)

hilbud on pseudoprobleem muidugi aga seni, kuni ikka korralikult yle viskab, et pole nagu õieti midagi jalga panna. ja selle hinna eest, mis siin kysitakse ei tõuse käsi ikka ostma kyll. kaltsukad pole midagi taunimisväärset, kuid jalanõusid sealt valida pole ja teiste viltu tallatud kaunu kandma kah ei hakka.
 
kahekümpine 10. november 2012, kl 12.04
Sul on vale lähenemine - vali aga poes välja ja telli mujalt, miks tekitada endale kuskil poes probleemi ja õhku ahmida hindade peale, las ajavad oma joru need kinga/raamatumüüjad, lolle ju leidub :D Mis see raha üldse on? Mille jaoks? Hilpude?

Kulutad enamus oma elust raha teenimisele, siis hakkad raha eest oma tervist fixima ja lõpuks sured maha, pole nagu õieti elanudki...
 
alu 10. november 2012, kl 12.15
kle, tänan aga..mis elu õpetaja sa ka nyyd oled? vali poest välja ja telli mujalt-halloo, miks ma tellima peaks, kui ise järele minna on ju reis omaette+valikuvõimalused, millest ei oska undki näha? õhu ahmimine hindade peale ning tervise fiximine sellele on kah nagu naiste teema rohkem, ravimiks seks nolkidega:)
 
kahekümpine 10. november 2012, kl 12.38
Muidugi naiste teema - neid südaritega karjäärimehi on väga vähe, kaduvväike protsent lausa :D
 
alu 10. november 2012, kl 12.46
kusjuures mina pole kindel, kas neil jäi syda seisma hindade või naiste rumaluse peale. mõlemaid on hinnatud kõrgeks.
 
kahekümpine 10. november 2012, kl 12.56
Kusjuures ei vaidle üldse vastu. Vaadates mõnda äratõusnud suguõde, mina kaasa arvatud ;)
 
alu 10. november 2012, kl 13.02
kord sattusin nägema saadet eakatest, kellelt kysiti nende kõrge ea saladust. naised (neid oli mitu) rääkisid mingist suurest armastusest, usust ja mullist nagu fanaatikud aga see yks mees naeratas kavalalt ja ytles, et saladus on kalatoidud koos naiste võimaliku vältimisega.

?
 
zz 12. november 2012, kl 06.55
Juhiksin jutu nüüd tagasi teemasse, kui tohib.

Mind huvitab, et kui te olete leidnud mõne hea koha, kust tõesti -50% või rohkem soodsamalt tellida (k.a) postikuludega, siis miks te veidi oma sissetulekutele lisa teenida ei taha ja siin mingi putka püsti panna. Enamus inimesi Eestis ikkagi ei oska netist välismaa lehtedelt tellida või ei suuda ennast kokku võtta Londoni reisiks ning maksavad kohalikke hindu. Olen isegi vaadanud mõnda äri siit ja sealt poolt, et kas saaks midagi teostada, aga ei ole seda oma peaga välja mõelnud. Kui teie suudate paremini, siis miks te ometi ei rakenda oma teadmisi? Saate ise lisasissetuleku, rõõmustab ka vaene elanikkond soodsama kaupmehe üle jne. No võin ka öelda, et minu ainus pidur on seni olnud maksukoorem ja bürokraatia. Tõesti olen nii halb inimene, et läbiksin selle kadalipu ainult suuremat sorti kasumi ja inimestelt naha üle kõrvade tõmbamise jaoks. Aga see on ju minu eripära ainult.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!