Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
miks me eestlased ei ühine?
 
miks me.. 11. november 2012, kl 14.00
Küsimus ongi pealkirjas. Kirume valitsust, nende pimedust tavainimese elu suhtes, meie kehva elu, aga ei me võta midagi selle jaoks ette, et meid ka Toompeal kuuldaks? Miks me ei ole ühtsed? Pigem kannatame, kirume kommentaariumis ja istume üksi oma toanurgas? Miks on eesti inimene nii omapead sahkerdaja ja ootaja? Miks ainult oodatakse passivselt, et midagi muutuks või paremaks läheks? Teame ju kõik Kreeka näiteid, kus inimesed oma pahameelt näitavad tänaval avalikult -meie aga ussitame omaette. Miks me ei ühine, et häält kuuldavaks teha?
 
Nneka 11. november 2012, kl 14.03
Mis su ettepanekud siis on?
 
minake 11. november 2012, kl 14.15
sellepärast, et me oleme argpüksid ja lambad, kes lasevad end tümitada ja enda üle irvitada. ainult anonüümselt julgeme häält teha, kui sedagi.
 
irw 11. november 2012, kl 14.21
seetõttu, et äkki siis läheb naabri toomasele paremini. Ja üldse, meile on 20 aastat räägitud, et kui naabri toomasel praegu halvasti läheb, siis too ongi ise loll, laisk, joodik ja heidik.
Kui me aga ise Toomase asemele langeme, siis teised arvavad, et me oleme lollid, laisad, joodikud ja heidikud. Simple.
 
orjarahva 11. november 2012, kl 14.27
asi, ega me muudmoodi oskagi. Peremehe vastu kätt tõstma nüüd!
 
palun täpsustada 11. november 2012, kl 14.28
Tunneks kah huvi, millised on teemaalgataja ettepanekud "ühinemise" osas ja välismaa "ühinemiste" näidetel:
1. kas hakkab toimuma kusagil mingi autode süütamine?
2. kas hakkab toimuma kusagil mingi akende sissepeksmine?
3. kas hakkab toimuma kusagil mingi käsikähmlus korrakaitsejõududega?
4. kas hakkab ...?
5. jne ...
 
tartus 11. november 2012, kl 14.34
Ühinetakse ju! Tartus nt toimub 13. novembril meeleavaldus:
http://www.tartupostimees.ee/1034520/tartus-tuleb-valeliku-poliitika-vastane-meeleavaldus/
 
tallinnas 11. november 2012, kl 14.36
Tallinnas ka. Info nt facebookis (ei pea olema facebooki kasutaja, et infot näha)
http://www.facebook.com/aitabvaledest
 
miks me.. 11. november 2012, kl 14.38
Kas selleks, et meelt avaldada peab alati midagi lõhkuma või märatsema? Mul on ideid küll, aga minu küsimus on -miks me ei tee oma häält kuuldavaks ja endid nähtavaks meie valitsusele? Mis teie arvamus on, miks eesti inimesed ei ühine, et seista oma õiguste, elu, töö jne. eest?
 
hoopis nii 11. november 2012, kl 14.43
Ma ühineks pigem ajakirjanduse vastu, mis ässitab rahvast pidevalt üles. Kelle huvides? Ehk meenutaks ajalugu!
Jah, valitsusel on mõned prohmakad, aga need pole suured. Kellelegi enam ei meenu, et nt Soome, kus palgad kõrgemad, pole vene võimu all lagastada olnud 50 aastat. Eesti on olnud tubli ja mina hindan seda ja kui punaajakirjanduse vastu keegi marsi organiseeriks, siis läheksin.
 
korralik 11. november 2012, kl 14.44
nii ongi
seadused on olematud
kui julged häält teha ,siis saad kinga,peksa,malakat,mõnitatakse maaalla,võetakse see viimanegi cent ,hea et hing sisse jäätakse.
mis muud visadus viib võiduni.
lootus ei kao,ikkagi oleme olemas
 
juula 11. november 2012, kl 14.55
mina ei näe põhjust ühineda - palk on hea, laene ei ole. minu elu ei ole nii nõrk, et sõltub valitsusest või presidendist. Ka mu lähikondsetel on elud-olud kindlustatud, kõigil kinnsvara ja töökohad olemas. Loll oleks streikima hakata minusugusel, kelle kõik olemas - ise saavutatud ja tehtud.
 
mnjaa 11. november 2012, kl 14.59
Miks meil on vanasõna - oma särk on ihule ligemal.
Karl Kindermacher 11. november 2012, kl 15.05
Nägime ju seda üksmeelt alul õpetajate ja pärast arstide streigi ajal. Sõimu tuli vasakult ja paremalt. Loomulikult pole vaja süütamisi, lõhkumisi, vägivalda. Vaja on ainult riigiisadele meelde tuletada, et nad on valitud rahvast, mitte raha teenima. Et nad ei kõnniks kodanikest mööda, ei pööraks kõrvale, ei puistaks valesid ega ässitaks rahvast üksteise vastu.
Seda viimast võiks ka mõni püsikommenteerija endale meelde tuletada.
 
No 11. november 2012, kl 15.11
minu meelest om meie riik vastutustundlik, ei ela laste kulul, laene võttes ja neid meie järeltulijate õlgadele ladudes.
Ma ei saa aru kerjamismentaliteedist, et riik muudkui andku. Meie esiisadele oli uhkuse asi iseend ja pere ära toita, ei istutd ahju peal.
Tulid sugulased välismaalt, kuulsid emapalgast, olid vaimustusest shokis lausa. Ei kanta midagi igalpool inimesi kätel nagu siin arvatakse.
 
! 11. november 2012, kl 15.12
10 points mnjaa!!!!!!!!!!!
 
hm 11. november 2012, kl 15.16
üheski riigis ei tagata emale 3 aastat (!) töökohta ega maksta 1,5.a. emapalka. Lugege Eesti Naisest Epp Pertrone kirjutist, kuidas 3-kuused lapsed pannakse sõime USA-s, istuvad tooli, krõpsud ees ja bvahivad telekat.
 
miks me... 11. november 2012, kl 15.22
Juhuslikult läks Usa-näitega halvasti, juhuslikult on mul sealse eluga kogemust. Tõesti emapalka pole ja ka mingit puhkust pole, aga tõdegem -ennast elatada ja raha on seal oluliselt kergem teenida, kui viitsid tööd teha, kasvõi lihttööd.
Emapalk on tore küll, aga mis saab peale seda?
 
just 11. november 2012, kl 15.24
ma ka siin omas nurgas vahest olen mõelnud, et miks ma peaks mässama? mida MULLE see juurde annaks?? pigem paiskaks elu segamini...
mul on palju tuttavaid, kellel samuti kõik korras. tegemist on töökate inimestega, kellel polegi aega süveneda valitsuse tegemistesse... mis muidugi ühtpidi on ju halb, kuna nii saavad igasugu loomad (oravad ja konnad ja sarvikud ja krtteab kes seal veel on) teha, mida tahavad.
samas olen ma kindel, et teevad oma trikke, kuidas nad teevad, aga kõige selle trikitamise juures säilitatakse ikkagi riik kui selline ja nii palju, kui see üldse enam võimalik on.
praegu on eestis kolm sorti inimesi- õigemini neli:
1. need kes tõesti ei saa hakkama. teenivad miinimumi jne. ja ei suuda isegi hädaldada.. (kaasaarvatud penskarid ja töövõimetud, kes ka tõesti ON töövõimetud (simulante on ka kahjuks ja mitte vähe))
2. inimesed, kes teenivad natuke rohkem /piisavalt/, aga tahaksid teenida veel rohkem, sest igal aastal ei saagi hurghaadasse- ohh häda. nad muudkui tarbiks ja tarbiks... need hädaldavad kõige rohkem ja sorivad teiste rahakottides. (need, keda mina tunnen, on keskmise haridusega mugavusi armastavad linnainimesed, kellel on palju nn tühja aega)
3. on inimesed, kes tahavad ka tarbida rohkem, aga ei hädalda, vaid lihtsalt otsivad teenimisvõimalusi kuni väljamaale kolimiseni välja- need ka hädaldajate punti ei löö.
4. on inimesed, kes tulevad toime ja elavad vastavalt võimalustele. oskavad säästa, kui vaja. ei ole tarbimishullud, on töökad ja leiavad väljapääsu, kui üks uks peaks sulguma.- neis pole ka mässajat, sest nad teavad et ennast tuleb kõigepealt ise aidata.
 
pensionär 11. november 2012, kl 15.31
kaua te toote vabanduseks seda viitkend aastat nõukaaaega. Veel viissada aastat v? kui riiki juhtida ei oska, siis hea vabandus ALATI varnast võtta.

minu laste kasvatamine jäi nõukaaega, siis kui emapalgast ei teadnud keegi muhvigi. mis on selle teadmisega mul peale hakata nüüd?

meie karmis kliimas ei pea ka inimese tervis nii kaua vastu, et kuuekümneviieselt veel tööle ennast loivata. seaduste vastuvõtjad muidugi on oma pensioni kindlustanud, mis neil sest.
 
rita 11. november 2012, kl 15.40
Kõigepealt - ei tasu eestlasi süüdistada ühtsuse puudumises. Reaalses igapäevaelus pole ükski rahvus nii ninnu-nännulikult ühtne, nagu seda mingis eriolukorras või mingil rahvuslikul pidupäeval välja näidatakse.

Iga rahvus jaguneb huvigruppideks ja neil huvigruppidel on tihtipeale täiesti vastandlikud huvid. See on paratamatu.

Sa täpsusta, milline huvigrupp täpselt ei ühine,ei seisa oma õiguste eest jne. Ei piisa sellest,kui ütled üldistavalt: "eestlased, noh"

Kõik kreeklased ka ei ole seal tänavatel, mõnedel kreeklastel on hoopis hea meel,et riigi palgal olevate ametnike hüvesid vähendatakse jne. Sa ei saa öelda,et KÕIK kreeklased absoluutselt ühtsed ja tänavatel ja seisavad selle eest,et teatud inimestel palkasid ei vähendataks jne.
Karl Kindermacher 11. november 2012, kl 15.54
Tasuks aru saada, et kui rahvas oma rahuleolematust näitab, on see normaalne demokraatlik protsess. See pole veel mässamine.
 
rita 11. november 2012, kl 15.57
mnjaa 11. november 2012, kl 14.59
Miks meil on vanasõna - oma särk on ihule ligemal.


Nojah, kuid naiivne oleks arvata,et mujal oleks asi teisiti. Ikka on nii,et igas riigis riigiteenistujad vaatavad teat kadedusega ärisektorist sissetulekut saavate poole ja ärisektori inimsed muretsevad, kas need seal riigisektoris äkki liiga hästi palka ei saa.

Välisvaenlase vastu võib küll võidelda grupp nimega "eestlased", "prantslased" jne.

Kuid kui asi läheb juba sissetulekute eest võitlemiseks, siis paratamatult tulevad grupi "eestlased" sees mängu väiksemad grupid, kelle sissetuleku suurus ja saamise viis erineb. Ja huvid võivad olla vastandlikud - nii siunasid meditsiinitöötajaidki need, kes arvasid,et ah mis neil meditsiinitöötajatel ikka viga, aga vat meie...
 
rita 11. november 2012, kl 16.08
Muidugi on rahvusesisene puselemine sissetulekute ja hüvede eest mõnele raskem taluda kui rahvusvahelise konflikti aegne "ja nüüd me läheme selle teise rahvuse/riigi vastu"- ühtsusmeeleolu.

Sealt tulevadki sellised arusaamatused,et aga miks eestlased KÕIK koos ei võitle jne.Nad ei saa aru,et rahu ajal on selline totaalne ühtsus võimatu ja paratamatult peab taluma,et jageletake omavahel,ei olda täiesti ühtsed. See on kõigil rahvastel nii. Kuigi mõnel juhul algatatakse nende ühtsusmeeleolude saavutamiseks lausa meelega konflikte teise rahvusega -jällegi, mõistatakse et sissetulekud vms. rahuaja probleemid tervet rahvust EI liida, paratamatult.
 
ehh 11. november 2012, kl 16.58
me ühinemegi kui on ühine vaenlane, antud juhul on aga toompeal seltskond, kes sai valimistel kõige rohkem hääli. me ei saa ühineda iseendi vastu.
Karl Kindermacher 11. november 2012, kl 17.34
Jutt jumala õige: ise valisime need mehed ja naised ennast esindama ja kõik on igati seaduslik ja demokraatlik. Aga paar näidet järelmõtlemiseks.

Pärast 2011. aasta Riigikogu valimisi kuulutas keegi saadik (ei mäleta, kes), kuidas ta nüüd on omadega plussis: palju ta teenib ja palju ta kõrvale paneb ja kui kõvasti ta kasumis (sic!) on.

Eelmisel sügisel, kui 2012. aasta eelarve oli tegemisel, teatas Aaviksoo õpetajatele, te raha pole ja enne 2015. aastat ärge lootkegi.

Paari ministri väljaütlemised rahva kohta on olnud üsna üheselt halvustavad ja üleolevad. Fooliummütsikeste jutt pole siin kaugeltki mitte kõige hullem - seda võiks pigem huumoriga võtta.

Nonii, kas oled nõus, et need härrad ja prouad esindavad Sind ja mind või on neil midagi sootuks meelest läinud? Ja kui ongi meelest läinud, kas võime siis öelda, et Eestis demokraatia toimib? Traditsiooniliselt peaks nii olema, et kes ameti annab võib selle ka ära võtta.

Elatustaseme langus on teema omaette ja võimalik, et teemaalgataja just seda silmas pidaski. Siin on kindlasti proportsioonid paigast ära.

Kõige positiivse suhtes, mis eelpool öeldi, olen ma samal meelel. Enamgi veel: ma ei tea ühtki endist NL liiduvabariiki, kus oleks elu parem kui meil.
 
alu 11. november 2012, kl 19.17
et miks me ei yhine ega seisa vastu ylekohtule, ylbusele, topeltmoraalile ja ahnusele? aga sellepärast, et me ei tea, kes mille eest seisab, keda pooldab või soosib. eesti on väike. ja kuna mina nt ei tea, kes on need tropid, kes kordi on käinud valimas keskerakonda ja reformikaid, läinud kokkulepitud päeval nagu zombid kohale oma "kodanikukohust" täitma, siis mul lihtsalt pole võimalik kellegiga "yhineda". sama mingi armukese pidamise või yldse silmakirjalikusega-on selge, et selle malli kandjaid on tohutult aga kõigil on aus nägu peas. käime aasta isaks ja emaks ennast valimas, presidendiproua epistlit kuulamas lakutud näod peas. õujee.

kelle krdiga siin yhineda yldse saab, kui kogu yhiskond vohab mingist pugejalikusest, onupojapoliitikast, altkäemaksudest ja reetmisest? minna politseisse tööle-no thanks, alles oli skandaal ja kyll järgmine kah tuleb.

sestap istumegi oma kodus ja mõtleme, et kuidas kyll saaks kokku hoida. irw.
 
Sirts 11. november 2012, kl 20.31
Miks me ei ühine? Ei ühine mida tegema? Et kukutame valitsuse ja uue valitsuse ajal saab kõigil super elu olema või?
Ei ole ma reformierakonda kunagi valinud ja olen kriitiline nii mõnegi asja suhtes, kuid nii naiivne nüüd küll pole, et usuksin kellegi teise juhtimisel oluliselt teistsuguse tulemuse saamist.
Me riik on noor, omandit nõuka ajal praktiliselt polnud, seega "vana raha" meil olla ei saa. Võimaluste avanedes taheti elada nagu "vana rahaga" riikides. Võeti laene, ehitati, tarbiti, tarbiti kõvasti ette, sellest ka majanduskasv tollal. Nüüd tuleb laene maksta, tarbimist koomale tõmmata ja ongi majanduslangus. Langus on ka mujal ja mõnes kohas hullem kui siin, kusjuures hullemuse suunas liikudes, sest inimesed on juba põlvkondi harjunud tarbima, hüvesid maitsma. Kauaks aga vana rasva peal liugu ikka saab lasta?
Tänu tugevale põhjale on riike, kus olukord parem, ehk siis pole nii hullusti langenud. Sinna voorib oskustöölisi, spetsialiste, keda endal koolitada pole vaja, seegi lisakokkuhoid, samas suurenev elanikkond tarbib ja majandus püsib.
Samas tempos edasi tarbides saavad Maa ressursid aga ammendatud. Kui kogu maailmas kõik inimesed tarbiks sama palju kui keskmine eestlane, jõuaks see aeg oluliselt kiiremini kätte.
Kõige enam reformierakonna puhul on mind häirinud loosung - Eesti viie rikkama riigi hulka! Seda mitte selle võimatuse pärast, vaid et selline ei tohiks olla eesmärk, mitte enam, mitte praegusel ajal. Keskenduda tuleks kokkuhoiule, seda igas mõttes. Kokkuhoid ei tähenda ilmtingimata elukvaliteedi langust. Jah, näljasele on raske selgeks teha, et mõõdukas söömine on tervislikum kui mõõdutundetu toidu sissekühveldamine. Eks sama ole ka rikkustega. Vaene olnud pingutab rikkuse nimel, materiaalsed väärtused pimestavad, on nii ahvatlevad, teevad kadedaks. Aga kus on piir? Ehk oleks mõistlik mõelda, mida me tõesti eluliselt vajame?
 
Juku 11. november 2012, kl 20.37
Väga hea küsimus, isa ka pikalt selle üle mõelnud, isegi vaikselt üritanud arutama ärgitada antud teemal, aga nagu vastu seina.
Ei usu et lollid ja arad ja ei ole jäänud ka sellist muljet. Milles konks, ei oska öelda. Aga mis kindlasti on, see kõik täpselt teavad, miks on nii või naa.

Üks halvav asi on see nn vene kaard, kui keegi midagi teisiti arvab, siis kohe vene ees pugeja, endine jne.
See on see must valge mõtlemine, et siis oli KÕIK pahasti, olime näljas ja paljas.
Ei olnud see olemine nii hull, ainult seda ise tegemise ja mõtlemise vabadust ei olnud. See oli väga paha, aga mitte kogu elu.
Ja mis kõige hullem, väga paljudele. Isegi enamusele oli see väga mugav, aga õnneks enamus seda aega tagasi ei taha.

Ok, aga mis edasi, minu ettepanek on alustada mõttekodadest, moodustada erineva temaatikaga, vastavalt huvidele, nn mõttekodasid Kus arutada siis erinevaid elu ja olu valdkondi. Eks sealt areneks siis mõte edasi, mis ja kuidas teha.

Naabri Toomas, see on tugev kompleks küll, aga see on enamustel rahvastel ja see vast arengut eriti ei sega.
Laamendamine ja lõhkumine, õnneks ei ole see meile omane, eriti mõttetu tegevus.

Ettepanek ühineda pigem ajakirjanduse vast, see on üks vastikumaid taaku mida oleme nõuka ajast saanud,
ikka kellegi vastu. Ja kogu energia läheb vastu võitlemisele, nagu seni on läinud.
See õnnetu Savikas on kogu aeg kogu energia endale saanud, riigi arenguks ei ole midagi jätkunud.
See jutt, et meil on väga hästi läinud, et teistel on veel hullem, loll jutt.
Reformikad mõtlevad riiki juhtides rahvale, nad ehk ei usu ise ka seda.
Laari sugused tegelased, nemad ise kindlasti usuvad, ainult et mõistust ja oskusi pole ja see enesekiitus ja imetlemine, ja teiste maha tegemine, see on kogu nende tegemine ja tarkus. Aga see ei vii riiki edasi.

...mina ei näe põhjust ühineda - palk on hea, laene ei ole.
See on see Kalinini mõtlemine, oma naine vangis, aga Stalin on sõber, pugejate aju.

...Ma ei saa aru kerjamismentaliteedist, et riik muudkui andku.
Keegi ei kerja riigilt midagi, nõutakse olemasoleva arengusuutliku jaotamist.

Me elame riigi tasandil üle oma võimete, sellist riigiaparaati me ei suuda täna ülal pidada,
kõik inimesed ei ole võimelised elama oma majades, nad lihtsalt ei suuda seda ülal pidada.
Ja tulemuseks ei ole laenuga saadud majast ilma jäämine, vaid võlaorjus.

Elektri vaba turg, suur tsirkus, seni toitsime ühte juhtkonda, EE oma, nüüd hakkame toitma lõputut hulka aheriste,
kes hakkavad meile elektrit vahendama, pluss meeletu reklaam, mille maksame loomulikult meie kinni.

Kes huvitatud ja soovivad mõelda, saame kokku, arutame asja. Hullemaks see kindlasti olemist ei tee.
Hea algatus oli Nõlvaku Mõttetalgud ja kui valulikult valitsev seltskond sellele reageeris.
Siis ei õnnestunud, vast liiga suurelt taheti alustada, üritaks uuesti.
 
oopium. 11. november 2012, kl 21.22
et siis..., Toompeale meelt avaldama ja sinna sattusid need ollused loomulikult kuu pealt. :D polegi inimeste seast ja inimeste endi valitud :DDD

ausalt, need naiivikud kes siin kirjutavad, et meil kõik hästi, no mul võibki hästi olla, aga ma ka näen enda ümbrust ja nii ei arva. üks sry. p..se pühkimine siin tegelikult käib.
peab ikka puru loll olema, et mitte aru saada mis kamm sellel elektri "turul" käib, khm khm
viisa kätte ja ausalt- ma tooks venest kotiga elektrit ka kui saaks :D
... ja loomulikult ei plõksi ma ainult anonüümselt, ma ütlen alati oma arvamuse välja ka elus otse ja omadega, aga keda see nii väga huvitab ;)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!