Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Mees unustas tähtpäeva
 
Naine30 18. detsember 2013, kl 16.31
Lugu järgmine: Pole abielus, kuid 6a kooselu. Oleme siiani tähistanud igal aastal päeva kui kohtusime (millest alates oleme lahutamatud olnud). Sel aastal aga esimest korda unustas mees selle päeva täiesti. Mina nagu ikka valmistasin ette kingituse, isegi tordi jms. Kuidas reageeriksite teie sellises olukorras, kui mees peale 6a-t unustab selle päeva ja teeb õhtuks hoopis omad plaanid väljas? Kas teete sellest numbri või ei? Kas pean seda liiga tähtsaks päevaks?
 
Naine 18. detsember 2013, kl 16.45
Jah, mina oleks küll solvunud.
 
vabaltkoos 18. detsember 2013, kl 16.55
Oota, ma ei saa aru, kas mees siis ei teadnud, et sa teed tordi ja et SUL on "eriline õhtu" planeeritud? Millal mees "oma plaane" tegi? Samal päeval või?
Meie tähistame ka igal aastal tutvumise aastapäeva, aga me võtame juba varakult kas teatripiletid selleks õhtuks või planeerime mingi muu ürituse, sellist olukorda küll ei saa tekkida, et mehele tuleb üllatusena see tähtpäev.
 
naine30 18. detsember 2013, kl 17.00
to vabalkoos - meil polnud selle päeva tulekust seekord mingit juttu.. plaanisin salaja. erilist õhtut küll ei planeerinud, kuid eeldasin, et tuleb õhtul koju nagunii ja siis teen üllatuse. hetkel veel polegi kingitust ega torti üle andnud, olen teinud näo nagu midagi poleks, ootasin, et äkki üllatab vms. Aga nüüd olen aru saanud, et üllatust ei tule, tal omad plaanid.
 
naine30 18. detsember 2013, kl 17.02
plaanid tegi ta paar päeva varem ja torti ei küpsetanud kodus, seega miski ei viita minu poolt ettevalmistustele..
 
soig 18. detsember 2013, kl 17.05
Jäta maha see kloun.Mõttetu mees ei pea tähtpäeva meeles.
 
naine30 18. detsember 2013, kl 17.08
ma ei saa isegi aru, kas see oli irooniaga öeldud või jätavad naised tõepoolest mehi seepärast maha.. :D
 
vabaltkoos 18. detsember 2013, kl 17.08
Tead, ära unista ega looda VÕIMATUT, mehed ei viitsi selliseid asju meeles pidada ja tähistada. Meile, naistele, on need tähtpäevad tähtsad. Ja sellepärast ära tee mingit saladust ega "üllatust" sellest päevast, võta varakult planeerimine oma kätte, osta teatripiletid, kui elate Tallinnas, on see lihtsam, valikut rohkem; meil on aastapäev suvel ja isegi meie oleme ÜLE EESTI otsinud selleks päevaks mõne suvelavastuse või vabaõhuetenduse. KUI tõesti kuskil midagi ei toimu, lähme lihtsalt mere äärde (suvi ikkagi). Loomulikult valime KOOS selle etenduse ja isegi piletid ostame KOOS (Selveri infoletist), et mehele ikka meelde jääks, et selline üritus on tulemas.
 
naine30 18. detsember 2013, kl 17.10
Arvad, et draamat pole vaja teha sellest? :D terve päev küll nii raske olla olnud ja nii kurb.. või elangi oma unistustes.. ?!
 
möö 18. detsember 2013, kl 17.11
no see kohtumise aastapäev ongi täiesti mõttetu meeles pidada. Abiellumise aastapäev on oluline ja kui mees selle maha magab, siis võiks solvuda, aga kohtumise päev... Täiesti tähtsusetu. Ma isegi ei mäleta, mis päev see täpselt oli, millal me mehega esimest korda kohtusime. Sama hästi võiks tähistada siis näiteks esimest korda koos shoppamise tähtpäeva.
 
naine30 18. detsember 2013, kl 17.15
Olen alati arvanud, et mehe "kohus" on ikka naist üllatada ja hellitada ja viia ja organiseerida, et saaks ise jääda naise rolli:). Aga sellised mehed on vist kõik võetud. Ei taha olla ise alati algataja ja orgunnija. Lihtsalt on vähe selline tunne, et ei hoolita piisavalt. Vb mõtlen üle..
 
naine30 18. detsember 2013, kl 17.18
to möö - aga kui mõni paar ei abiellugi, kas siis nende koos elatud aeg ei olegi väärt tähistamist? Ma ei leia, et abiellumis-aastapäev kuidagi tähtsam oleks kui kooselamis-aastapäev. Nt kui paar on 10 a koos elanud ja 2 a abielus olnud, siis imelik tähistada 2a aastapäeva.. kuigi tegelikult on 12a praktikat..
 
ei saa aru 18. detsember 2013, kl 17.21
kui oled ise alati algataja ja orgunnija, siis mees ei hooli. kahjuks nii see on. ja kui veel tunne ka ütleb, et ei hoolita piisavalt, siis miks sa oled sellise mehega?
 
naine30 18. detsember 2013, kl 17.29
to ei saa aru - Sest ma olen arvanud, et selline on lihtsalt tema iseloom ja olemus. Olen lootnud, et mitte hoolimine on minu madala enesehinnangu vili mitte tegelikkus.
 
möö 18. detsember 2013, kl 17.35
naine30 Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> to möö - aga kui mõni paar ei abiellugi, kas siis
> nende koos elatud aeg ei olegi väärt tähistamist?
> Ma ei leia, et abiellumis-aastapäev kuidagi tähts
> am oleks kui kooselamis-aastapäev. Nt kui paar on
> 10 a koos elanud ja 2 a abielus olnud, siis imelik
> tähistada 2a aastapäeva.. kuigi tegelikult on 12a
> praktikat..

kui ei abiellu, siis ongi see nende valik (üpris rumal valik, siin riigis ja praegu kehtivate seaduste juures vähemalt). Järelikult polegi tõesti olulist tähtpäeva, mida tähistada, sest mingi kohtumise kuupäev... täiesti mõttetu kuupäev. Eks seegi on nende oma valik, et ei peeta sellise, tähistamist väärt kuupäeva tekitamist oluliseks. Kui soovitakse elada nö.kohustustevabalt (see ongi ju väga levinud põhjendus vabakooselu puhul) siis ärge kaagatage ka, et olete millestki ilma jäänud, mis abiellunutel olemas on.
 
juli 18. detsember 2013, kl 17.46
sa saada mehele igal aastal tema kalendrisse meelespea, no kui on kiire elu, siis lihtsalt ei tule moned asjad meelde...
 
Raske mõista 18. detsember 2013, kl 17.50
Mis selle abielu väärikamaks teeb kui lihtsalt kooselu? Paber või inimesed selles suhtes?
Ega kooselu ka just väärikas ei ole, kui selles austus puudub teineteise vastu, teeskle palju sa tahad neid tundeid.
 
Raske mõista 18. detsember 2013, kl 17.51
Ka abielus inimesed teesklevad oma ilusaid tundeid.
 
võta kasutamisjuhend 18. detsember 2013, kl 17.56
küsid kas ikka draamat teha või mitte? kuidagi absurd ei tundu või? ise elad oma elu või kusagilt saadud eeskirjade järgi manad oma tunded esile?
 
naine30 18. detsember 2013, kl 18.03
to võta kasutamisjuhend - tunne on selline, et tahan välja elada, st draamat teha, aga mõistus ütleb, et see võib egost tingitud olla, mistõttu peaksin selle üle kontrolli saama ja teisiti lahendama. Minu tunnete juht on mõistus kahjuks. St elan vist jah eeskirjade järgi: iseenda eeskirjade järgi.
 
mõttetu kooselu 18. detsember 2013, kl 18.11
see aasta viska tort näkku kui küsib mis tort see on:)
järgmine aasta saad varakult kaks piletit teatrisse - hästi läheb siis uuelt mehelt
 
naine30 18. detsember 2013, kl 18.23
to mõttetu kooselu - aitäh, et mind naerma suutsid ajada:) aga enamasti ei saa loota, et mitme aasta pärast asjad sama romantilised on kui suhte alguses.. see vist normaalne..
 
Abiks! 18. detsember 2013, kl 18.29
Asjad ei pea sama romantilised olema, kui suhte alguses, aga lugupidamine võiks ikka säilida.
 
naine30 18. detsember 2013, kl 18.31
äkki on kellegi soovitusi, mida "vaimukat" kaardile kirjutada? :D
 
Talib 18. detsember 2013, kl 18.42
No miks peaks mehest mingit romantikat välja pigistama, kui seda seal ei ole? Kui sust muidu ka ei hoolita, siis võid mahajätmisele mõelda, aga mingi tähtpäeva unustamise pärast draamat teha on ka piinlik. Selliseid asju juhtub ka lihtsalt niisama, lihtsalt meeste aju ei pea 24h töötama selle nimel, et naine saaks taga rahul olla. Vahest võiks ka vastupidi olla.
 
Abiks! 18. detsember 2013, kl 18.45
Ikka tahad mehele midagi vaimukat korraldada?
 
Abiks! 18. detsember 2013, kl 18.50
Nagu keegi kirjutas, tort näkku ja minekut.
 
naine30 18. detsember 2013, kl 18.55
to talib - tähtpäev tähtpäevaks, aga ma leian, et mehele peaks korda minema see, mis tema naise jaoks on oluline.. vahet pole kui see mees sellest midagi ei pea. Tõelises armastuses ju peaks kõige olulisem olema see, mis teise jaoks on tähtis. Jah, vahel asju unustatakse.. aga ma peaks ju midagi enamat olema kui unustatud arsti appointment. Mulle lihtsalt ei istu kui suhet hakatakse võtma iseenesestmõistetavana,mille jaoks peale naise kätte saamist pole mõtet enam pingutusi teha.
 
naine30 18. detsember 2013, kl 18.59
to Abiks! - oleks eile kaardi kirjutanud, oleks see ilmselt väga nunnu tulnud.. aga seoses tänase päevaga.. ma lihtsalt ei tea enam, mida kirjutada, sest tunded pole nii ülevad ja samas imelik ju suhtuda/ kirjutada nii ka nagu kõik oleks ok.
 
Abiks! 18. detsember 2013, kl 19.00
Ise juba vastad endale ju. Kõik oleks arusaadav, kui mees lihtsalt ühe tähtpäeva unustaks ja kõik, muul ajal on tore ja armas mees. Aga asi ju selles, et muidu ka ei hooli, seega milleks enam.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!