Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Kui mees toob luukere kapist välja...
 
saatust mitte uskuv naine 10. mai 2014, kl 19.06
Sain internetis tuttavaks toreda mehega, kelle puhul üle tüki aja tekkis äratundmine, et sellest võiks saada suhe kogu eluks. Kuni ühel hetkel mees avaldas, et ta on nooruses mõned aastad kinni istunud. Ma sain täieliku šoki, kõik kukkus hetkega kokku. Olin nii suures segaduses, et kuidas nüüd reageerida või mida üldse mehele vastata. Seda enam et mees ise ka hakkas kohe küsima, et kas nüüd on kõik. Ma ei tea, mille eest ta istus, kuid väiksemaid pahandusi on olnud hiljem ka, isegi viimasel ajal. Üks tingimisi karistus ja mõned trahvid.
Ma tunnen, et kardan nüüd seda inimest. Ma ei tea mida teha. Kuni selle fakti väljaütlemiseni oli kõik väga ilus.
 
:(( 10. mai 2014, kl 19.37
no kui inimene esimesest kinniistumisest õppust ei võtnud, siis polegi loota, et midagi paremaks võiks minna. Soovitus, hoia sellisest kaugemale.
 
kalli 10. mai 2014, kl 19.37
LIHTNE kas jah või ei. Vahepealset varianti ei ole.
Mees oli aus et avaldas sulle, kuigi minevik ju.
Otsustada saad ainult ise, kysi mille eest istus ja siis saad otsustada (lase tal kõik ausalt ära rääkida, kui sulle loeb miks ta oli vangis). KUI sulle miski ei sobi või on sinu väärtushinnangutega vastuolus, siis nii ütlegi. Suhe on vaba valik.
 
nonii 10. mai 2014, kl 20.10
ebameeldiv lugu.
las räägib täpselt ära, mille eest istus. arvesta, et ta kindlasti üritab oma süüd vähendada. mille eest need viimased rikkumised ja trahvid on?
kiiruse ületamine, purjus peaga sõitmine, prügi maha panemine, võlgade maksmata jätmine?
igatahes tundub, et on tegu tüübiga, kes satub ebameeldivustesse.
mõtle hästi järgi, kas tahad end sellisega siduda. ta tõmbab oma probleemidesse kaasa ka sinu ja sinu perekonna.
kõige parem oleks mehe tausta uurida. mida räägivad temast koolikaaslased, naabrid, tuttavad. sinu puhul on probleem see, et teil vist ühiseid tuttavaid üldse pole?
mees on pärit hoopis mujalt?
 
õde 10. mai 2014, kl 20.30
Soovitan teha korralik taustauuring ja mitte mehe jutukesi uskuma jääda. Kohtulahendid on minu teada avalikud. Googelda. Vanglas istumine on tõsine asi, sinna niisama lihtsalt ei panda. Armunud naine on pime ja silmaklappidega naine, aga arvesta, et kui mees on kinni istunud raske isikuvastase kuriteo tõttu, siis võid olla edaspidi ohus nii sina kui ka su lähedased. Kirjutasid, et kardad teda nüüd. Kuula oma sisehäält, see püüab sulle midagi öelda.
 
ehh 10. mai 2014, kl 20.35
Külaklatši küll ära kuula! (Naabrid, tuttavad, koolikaaslased jne.) Sageli ju inimesed laterdavad seljataga täielikke väljamõeldisi ja mustavad pahatahtlikult. Vähemalt panevad kõvasti värve juurde. Ega siis teiste pilli ja arvamuse järgi saa oma elus tantsida. Nii ei saa kunagi õnnelikuks. Ikka ise ja otse tuleb inimest tundma õppida. (Naabrid, koolikaaslased jne.) Arvesta sellega, et kui nüüd mehe aususe tõttu tagasi kohkud ja teie suhtele võimalust ei anna, ei pruugi sa enam kunagi endale nii hästi sobivat kaaslast leida. Ega siis seaduserikkumised tema häid külgi ära ei tühista, need jäävad ikka alles, isegi kui mõningaid ebameeldivusi edaspidi veel peaks ette tulema.
Aga jah, saan aru, et see on keeruline olukord. Tegelikult on paljudel mingid luukered kapis, aga need lihtsalt ei tule välja ja ei peagi alati tulema. Otsuse teed sina, ära arva, et tahaksin sind ergutada astuma suhtesse, mille eest su intuitsioon sind ehk hoiatab. Seda viimast kuulagi!
 
to õde 10. mai 2014, kl 20.40
Kahjuks võib sisehääl ka eksida. Või igatahes ei tööta see kõigil inimestel hästi. Näiteks kästa asjatult põgeneda või siis hoopis liigselt usaldada. Tean omast käest - mina ei tea, mis on intuitsioon. Võib-olla mul seda polegi või siis ei oska ma seda kuulata. Õppida ka ei anna seda minu meelest.
 
õde 10. mai 2014, kl 20.55
Ma arvan, et intuitsioon ei eksi. Lihtsalt me pole harjunud seda kuulda võtma, eirame sisetunnet. Mul oli elus mingi sarnane olukord nagu teemaalgatajal ja kui oleksin oma sisehäält tookord kuulda võtnud, oleks palju pisaraid valamata jäänud.

Ituitsioon pole mingi müstiline ülivõime, mis ainult väljavalitud eriti sensitiivsetel inimestel on. See on lihtsalt alateadvus, mis annab märku hetkel teadvustamata asjaoludest. Kõigil olemas ja õpitav-harjutatav seda rohkem märkama.
 
nonii 10. mai 2014, kl 21.07
mina olen õega nõus. väga mõistlik.
sisehääl ei eksi kunagi. vähemalt minul mitte. alati on läinud halvasti, kui olen asja hakanud nö mõistusega võtma ja sisehääle hoiatuse sinnapaika jätnud.
ehh
külaklatsh on väga oluline infoallikas. arukas inimene oskab sealt vajalikku välja lugeda. rumal inimene muidugi mitte. aga nooruses pole meist keegi ekspert ja mõni pole seda ka vanaduses mitte.
mina tutvusin näiteks nooruses tüübiga, kelle kohta räägiti ainult head.
hiljem hakkas tulema ka teistsugust infot, kuid siis oli juba hilja...
nii et ära arva, et ainult halba räägitakse.
 
nonii 10. mai 2014, kl 21.08
to õde 20.55
ma arvan, et sa ei oska seda sisehäält tähele panna. kindlasti on see kõigil olemas.
 
nonii 10. mai 2014, kl 21.13
ehhile kaasa arutades.
mehe ausus jätab igatahes positiivse ja hea mulje. kuid probleem on selles, et aususest on vähe kasu, kui mees ise on loodud hädade jaoks. ja tundub, et seda see tüüp on.
kui vana mees on?
kui on tegemist noore inimesega, siis on ehk lootust. aga nõus õega, et tänapäeval moosipurgi varguse eest vangi ei panda. järelikult on ta teinud ikka midagi väga tõsist.
 
to nonii 10. mai 2014, kl 21.25
Aga kuidas seda sisehääle või intuitsiooni kuulamist ometi õppida saaks? Olen elus mitu korda oluliste asjade otsustamise ees püüdnud endast pikalt ja väsitavalt välja peilida, mida sisehääl mulle ütelda tahab, aga pole sellest kuidagi aru saanud ning olen teinud valed otsused, mida pärast kahetsesin. Mismoodi seda ometi õppida annaks, mul on tunne, nagu oleksin ma ilma intuitsioonita sündinud.
 
??? 10. mai 2014, kl 21.57
Aga kuidas neid koolikaaslasi, naabreid, tuttavaid küsitleda, kui tegemist on internetist leitud mehega?
Küsida tema käest aadresse ja siis sõita kusagile võõraste juurde taustauuringut tegema? Väga imelik.
 
õde 10. mai 2014, kl 22.10
Mees internetist.
Taustainfo internetist.
Info hankimine on tegelikult niivõrd lihtne, et lausa uskumatu.

Siin on üks aga. Päris paljudele naistele meeldivad pahad poisid. Võimalik, et see teemaalgatajat mehe juures algusest peale võluski, isegi kui ta ei teadnud, et mees on kriminaalkorras karistatud. Alateadvus on kummaline nähtus. Üldiselt ma arvan, et teemaalgataja on mehest sisse võetud, pisut küll põeb, aga ei jäta meest maha.
 
nonii 10. mai 2014, kl 22.33
???
no ega sel juhul ei saagi.
ineternetist saab igasugu infot, aga mina isiklikult kahjuks poleks nii osav. ma ei oskaks midagi kasulikku leida. näiteks minu kohta pole netis midagi. on neiupõlve nimega ainult, millal lõpetasin kooli ja ka ühest töökohast mingi üldsõnaline inf, kus minu nimi figureerib. aga uue nimega ei tule midagi välja. justkui mind polekski.
parem ikka, kui kuuled inimeste jutte ja arvamusi.

to nonii
tavaliselt on sisehääl kas tunne või esimene mõte, mis pähe tuleb. näiteks mina tegin paar nädalat tagasi suure vea, kuna ei kuulanud oma sisehäält. sest peale tunnet, mis ütles mulle, et mul ei tasu ühte soovitatud ettevõtmist ette võtta, mina hiljem ikkagi, rääkides tuttavatega, tegin seda ja tekitasin endale ülisuure probleemi.
 
nonii 10. mai 2014, kl 22.37
õde
kusjuures võib olla nii, et äkki on teemaalgatajale saatuse poolt ette nähtud pätiga kohtuda? ja äkki siis sisehääl leiabki, et see on õige?
ausalt öeldes on see kõik üks segadusttekitav asi.
minu sisehääl ütleks vist antud juhul, et teemaalgataja peaks tüübist loobuma.
kui vana on teemaalgataja?
kui sa ikka kriitilises eas pole, et see on su viimane võimalus mees leida, siis.. kas tasub ikka end pätiga siduda?
 
teemaalgataja 11. mai 2014, kl 00.28
Oleme mehega mõlemad keskealised inimesed. Mul ka lapsed olemas, lisa ei soovi. Nõnda et otsin (elu)kaaslast iseendale, mitte potensiaalset laste isa.
Ühest küljest on mul tohutud süümekad, justkui ma oleksin reetnud mehe usaldust. Ma ei tea, kas te saate üldse aru. Selles mõttes, et ma ise poleks ehk niipeagi sellisest faktist teada saanud, kuid mees usaldas mind ja otsustas ise rääkida. Mees sai loomulikult sellisest sammust valusa laksu, järgmisele naisele ta võib-olla enam seda ei räägigi.
Teisest küljest ma tunnen, et mul on niigi probleeme küllaga, ma ei jaksa kõikvõimalikke jamasid lisaks kaela võtta. Ma ei taha olla ühel päeval olukorras kus ahastan, et üksi oleks olnud ikka palju lihtsam. Ma kardan, et selline suhe ei teeks mu elu mitte kuidagi lihtsamaks, pigem tekitaks probleeme juurde.
Loomulikult - armastuse puhul niimoodi külmalt ei kalkuleerita. Kuid ma pole enam mässav teismeline ka, et lähtuksin ainult emotsioonidest ja mõistuse häält üldse kuulda ei võtaks.
Kuid paha tunne on ikka. Mehe ees usalduse kuritarvitamise pärast. Ja iseendast on hale, et ilus asi nii äkki otsa sai.
 
oleneb jamadest 11. mai 2014, kl 01.50
oleneb, mis jamad tal kaelas on ja ma vähemalt ei abielluks ja ei looks ka ühist majapidamist ( laenud näiteks, ei võtaks ühislaenu, ei hakkaks käendajaks jne)
Veel üks aga, kui tal on karistusajalugu, siis igalepoole reisima ka ei saa. ameerikasse näiteks mitte, neid ei huvita, mille eest karistus anti, neid huvitab, kas seda on või ei ole olnud..
Majanduskuriteod on "peenem" kuritegude valdkond, aga tundub et intelligentse suliga siin ka tegemist pole.
 
autorile 11. mai 2014, kl 10.58
Sellise inimesega koos olles pead ette ja taha mõtlema, kas ta sulle mingit käkki keerab, esimesed paar aastat sa ei saa üldse midagi otsustada, sest nad on harjunud oma valedes elama ja räägivad mida iganes. Sina oled talle suitsukate ka siis kui sa ise ei tea, milleks sind parasjagu kasutatakse, tasapisi hakatakse sind kasutama tankistina. Nende maailmas on naine ka teatud garantii rollis, et näidata ennast usaldusväärsemana, kui ta tegelikult on. Varsti avastad, kuidas sul aju masseritakse, et panna sind tegema talle kasulikke otsuseid, teda ülal pidama, kuni tema arutult võetud laenud jm kohustused riigi ees makstud saavad. Mõtle enne hoolega järele, kui sellistele mingeid lubadusi jagad, sul ei pruugi olla hiljem võimalust ümber otsustada.
Kui sa oma ellu jamasid juurde ei taha siis peaks selge olema, et see mees sulle jamavaba elu ei paku.
 
to kalli 11. mai 2014, kl 11.31
Miks sa karjud sõna lihtne, juures? Ja miks kirjutad naise nime all kui ise oled vana mees.


Pole vaja sul mehega luua suhet, kes on vangis kinni olnud. Pärast kannatad. Miks ta kohe alguses ei öelnud aga alles siis kui tundis, et sa huvitud temast rohkem...Nii ta alustaski manipueerimisega, alles nüüd ütles, mitte kohe ennast tutvustades. Ütle, et sa ei soovi temaga enam edasi suhelda. Kui hakkab peale ajama ja ikkagi otsib sinuga sidet, on tegemist eriti vastiku tüübiga.
 
eelmisele 11. mai 2014, kl 11.32
Sinusuguseid inimesi nimetatakse kitsarinnalisteks inimesteks ja sellistegs on palju enam jamasid kui nendega, kes oma vigadest on õppinud ja ennast muutnud. Mina isiklikult riskiksin ja valiksin esimese variandi, kes tõesti püüab ja annab aru oma tegudest ning on ennast parandanud. Kitsarinnaline inimene aga ei muutu, sest ta on enda arvates algusest lõpuni ideaalne ja surub igal hetkel oma arvamust, tõekspidamisi ja reegleid peale. Kitsarinnaline inimene röövib su isikliku vabaduse, võtab õhu mida hingad ja kontrollib iga su liigutust omades sealjuures miljon põhjendust miks ta seda teha tohib ja tegema peab. Mõtle ise, kellega koos elada tahad ja millist tulevikku soovid.
 
lilleke 11. mai 2014, kl 11.33
mina ei teeks elus sellise inimesega tegemist. sünge, must ja teadmata on nende taust, sisemaailm ja mõtted.
ma pole nii vilets partii ka muidugi, et valida ei saaks. tahaksin et partner oleks enamvähem võrdväärne ja tunneksin end tema igas mõttes turvaliselt - nii isiklikult kui sotsiaalselt.

veel: suhtlemine (mitte suhe)ju on alles väga algusjärgus teil. alles koorub reaalset infi inimese kohta, mille järgi edasised arengud otsustataksegi. ja ära taolises asjas küll oma hirme seljatama hakka, ega see pole sul hambaarstile minek! kõhutunne karjub sul ju praegu, intuitsioon kõrgemas astmes.
 
pahad poisid 11. mai 2014, kl 11.35
on alati erutavad!;) Isegi Annale meeldib paha poiss kõigi korralike seast;))
 
tal siis ju ei ole 11. mai 2014, kl 11.48
ainult nooruses, vaid ka praegu. tal on ju sinu jutu järgi praegu kehtiv karistus peal. võlad ka või midagi. see tähendab, et inimene ei ole elu jooksul eriti arenenud, ilma jamadeta ta elada ei oska. aga otse loomulikult selline tahab ka naist. alguses võivad paljud hälvikud endast üksikule naisterahvale väga toreda mulje jätta. igatahes, tee mis tahad, sa suur inimene. aga mina ei usalda kahtlast inimest. oma ainukest elu ei ole võimalik jagada vastutustundetu inimesega, kes iseennastki ei armasta.
 
Sirje 11. mai 2014, kl 12.45
Minu sugulane abiellus aastaid tagasi endast vanema, vangis istunud mehega. Oli suur armastus. Ja koos on nad siiani, lapsedki juba suured. Ega kõrvalseisjad kõike ju ei tea, aga eks probleeme on neil olnud (samas - kellel poleks?). Aga mees on igati tubli - õppis vajaliku ameti, lõpetas keskeas kõrgkooli, ehitas perele maja, loobus alkoholist. Naine - see minu sugulane siis - ütles kord, et igaühel peab olema keegi, kes temasse usub...
 
Ka näide elust 11. mai 2014, kl 14.16
Sirje sugulasel vedas. Kohe võin vastukaaluks tuua näite, kus naine, kes ka pakkus oma usaldust on nüüdseks aastaid surnud. Tema vangist mees tappis ta ära - ei osanud muudmoodi. Võttis naiselt, mis vaja, kui rohkem ei antud, lõi maha ja võttis ikka.
Ikka väga okkaline võib see valik olla.
 
nonii 11. mai 2014, kl 15.12
teemaalgatajale
see ongi hea inimese probleem, et tal on südametunnistus, kaastunne. sellega pahad ta õnge tõmbavadki, seepärast hea inimene kannatabki.
nüüd, kus selgus, et sul on ka lapsed ja oled keskealine inimene, siis ütlen sulle 100%-lise kindlusega - LOOBU sellest mehest ja KIIRESTI ja KOHE!!!
sa oled ema. mõtle eelkõige oma laste elule ja julgeolekule.
tean kahjuks mitut lugu, kus selline mees on naise lapse isegi ära tapnud. kiiresti tee sellele suhtele lõpp!
 
nonii 11. mai 2014, kl 15.24
eelmisele 11.22
sinusuguseid nimetatakse eluvõõrasteks lollideks:))

Sirje
mis tähendab - "...aga kellel neid jamasid siis poleks"?
minul pole oma mehega näiteks mingisuguseid jamasid. abielus oleme olnud 16a.
 
Abiks 11. mai 2014, kl 16.55
https://www.riigiteataja.ee/kohtuteave/maa_ringkonna_kohtulahendid/main.html


All on lahter "lahendi sisu otsing". Kirjutad sinna selle inimese täisnime ja vaatad, mis välja koorub. Oleksin ma omal ajal teadnud, et selline lehekülg on olemas, oleks väga paljud jamad ära jäänud (võlad, minu ja minu lähedaste ähvardamised/füüsilised rünnakud jne)
 
Mees 11. mai 2014, kl 17.28
Enne mahakandmist tasuks ikka uurida, mis vanuses see vaglasolek oli ja kuidas on kulgenud tema edasine elukäik.
Kui inimene on elanud seaduskuulekalt viimased 10 aastat, siis vanglas olek ehk on hoopis kasuks tulnud inimesele ja andud talle võimaluse paremini eraldada halva heast.
Ei ole sugugi kõik vangid paadunud retsid.
Väga palju loeb ka see, kas vangis viibiti ühel korral või satuti sinna mitmel korral.
Kui inimene rääkis ausalt oma minevikust, siis väärib ta vähemalt ettevaatliku edasisuhtlemist.
Kunagi rääkis üks pikaaegne uurija (naine), et suur osa kurjategijaid on tegelikult normaalsed inimesed.
Nooruses käivad väha paljud aktiivsed mehed seaduserikkumise piiril, mida mõjutab palju ka juhuslikkus.
Siinsete naiste kisa peale ei tasuks, küll mingeid järeldusi teha, sest enamus ei mõista meeste psüühikat ja ei saa aru miks mehed selliselt võivad käituda.
Hukkamõista on ju alati lihtsam, kui mõista.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!