Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Kui mees toob luukere kapist välja...
 
Sirje 11. mai 2014, kl 17.32
Kui sinul pole ühtegi probleemi olnud, siis on väga-väga hästi. Aga sinu elust on paraku väga erinevaid elusid, mis ei pruugi olla halvemad ega õnnetumad, kui sinu oma. Samas - sinu elu pole veel ju ka läbi?
Ise ilmselt hoiaksin vangis istunust kaugele, lihtsalt tõin näite, et võib minna ka hästi.
 
nonii 11. mai 2014, kl 17.35
Mees
sa vist ei lugenud korralikult, et tüübil on olnud ka peale vanglat väikeseid seaduserikkumisi ja trahve. lisaks on ta juba keskeas nii et muutumiseks vähe hiljavõitu, eks ole.
teiseks - naise põhiülesanne on kaitsta oma lapsi, mitte olla hooldajaks ja poputajaks mingitele abivajavatele kahtlase väärtusega meestele.
oma mõistmis- ja hukkamõistmisteooriaid võid edasi arendada kirikus ja nõustamisteenustega tegelevates firmades. kui naisel pole selget mõistust ja intuitsiooni, kannatab ta ise ja kannatavad ta lapsed. naised ei saa endale selliseid mänge lubada, nagu sina siin soovitad ja unistad.
 
nonii 11. mai 2014, kl 17.38
Sirje
minu elus on olnud väga tõsiseid probleeme. seetõttu selles teemas nii julgelt sõna võtangi.
probleeme pole mul olnud aga oma praeguse abikaasaga, sest oskasin oma eelnenud probleemidest ÕPPIDA ning kasutasin mulle õnneks kaasa antud intuitsiooni.
 
nonii 11. mai 2014, kl 17.42
ja veel Sirjele.
tulevikku ei tea meist keegi ja elus pole midagi kindlat. loomulikult võivad probleemid ilmuda ja täiesti ootamatutest kohtadest. ning siit ongi järeldus - ära sega end asjadesse, kust sa juba praegu ise aru saad, et head sellest tulla ei pruugi.
 
1 naine 11. mai 2014, kl 18.57
Teemaalgataja, mulle tundub, et Sa omistad liialt suurt tähtsust sellele, et see mees sind justkui väga usaldas, rääkides sellest, et on vanglas olnud. See ei pruugi olla mingi usaldus, vaid lihtlabane kalkuleerimine: ta ju teab, et mingil hetkel saad sa sellest teada (nt ta täisnime googeldades). See võib olla tema poolt lihtsalt probleemi ennetamine - tema räägib kõik ära ja sina veel justkui peaksid hindama seda ausust ja kaasa tundma jne. Muidugi on kõik inimesed erinevad ja mõned õpivad tehtud vigadest AGA siin on minu meelest kaks mure tekitavat kohta: 1) Sinu sõnul on tal hilisemaid karistusi veel (järelikult ei õppinud ju vigadest?) ja 2) ta on juba keskealine (keskealised inimesed üldjuhul enam ei muutu).
 
Sama teadmise osaliseks saanu. 13. mai 2014, kl 15.06
Mina saan rääkida oma kogemusest. Sain suhtlusportaalis tuttavaks keskealise mehega -46 a.- peale pikka skype-suhtlust saime ka kokku, käisime väljas jne. Meeldisime üksteisele väga. Siis tuli ta välja teatega, et on kunagi kinni istunud, lausa 5 aastat. Esimene ehmatus oli suur, mõtlesin juba , et 5a. võib eestis vabalt ka tapmise eest saada. Selgus siiski, et kuritegu oli seotud salakaubandusega. Eestis ei olekski selle eest nii pikka karistust määratud, kuid selle teoga jäi ta vahele välismaal, kus seadused karmimad, istus seal ka kinni. Eesti kohtutoimikutest ei leiaks midagi tema kohta,üldse ei saa tema kohta internetipõhist taustauuringut teha.Mitte kusagil ei figureeri tema nime.Mis mind ise selle ülestunnistuse juures enim häiris, et ta ise väga rõhutas , et ta tahab minuga aus olla-no ta oleks võinud siis ju algusest peale aus olla.Tema arvas, et võiks selle aususe eest kuidagi kiita saada. Olin natukene aega jahmunud, kuid suhtlesime ikkagi edasi.Tal on samuti pisirikkumiste eest politseiga pahandusi olnud -nt. kiiruseületamise eest.
Vangis istus ta nii 14 aastat tagasi e. mitte just väga noore mehena...
Kui teemaalgataja kuritegu polnud isikuvastane, siis ei tasu üle reageerida.
Minu teed selle mehega läksid küll lahku,sest mind hakkasid häirima tema kummaline käitumine-ta nagu tahtnuks mind kuidagi lõa otsas hoida, samas ise oli pidevalt kellegi parema otsingu.Mulle tundub tagantjärele, et tegemist on manipulaatoriga. (Vangid teatavsti on osavad manipulaatorid). Meie suhe sai otsa, kuid siiani kutsub ta mind "kallikeseks"-kui ta leidis endale uue huviobjekti, siis kustutasin ta oma skype kontaktide hulgast-sellepeale helistas küsides, miks ma niimoodi käitun. Üldse -siiani ei saa aru , mida ta tahab. Kord teatab, et tahab minuga kokku saada ja kui mina midagi konkreetset välja pakun, siis tõmbub tagasi-üks vabandus teise otsa. Kui mina helistan ja pakun potensiaalse aja välja, siis küsib solvunult, et kas ta on minu meelest mingi õuedaam, keda vajadusel välja kutsutakse.Selline kummaline suhtumine, mulle jäi igal juhul mulje, et ta ise arvab , et hoopis mina pean see alati valvel õuedaam olema, kes iga kutsumise peale kohale peab lendama.
Nüüd on ta mul ikka Skypes, aga me ei suhtle. Kui ta on nö. sees ja mina talle midagi kirjutan, siis ei vasta ta pea kunagi. Samas kui mina ei kirjuta midagi, siis küsib, et kuhu ma kadunud olen...Selline suhtlusviis on pannud mind arvama, et parem on temast eemale hoida. Ettevaatlikuks teeb ka see, kuidas ta oma endist naist siunab ja üle-eelmisit samuti. Samas oma nelja lapsega ta täitsa tegeleb.
Niiet see tema vangisolek mind niiväga ei häirinud-oleneb mis "lisaväärtused" veel konkreetse mehega kaasnevad.Ettevaatlik tasub ikkagi olla.
 
õde 13. mai 2014, kl 15.19
to Sama teadmise osaliseks saanu

Ah, mis sa selle psühhopaadiga mässad. Võid pea kandiliseks mõelda, aga tema motiividest ikka aru ei saa. Ta käitub nii, sest tahab ja mingi empaatia ega südametunnistus pole talle takistavaks teguriks nagu normaalsetel inimestel. Parem kustuta see tüüp skypest ja unusta igaveseks. Mis muidugi pole sedasorti manipulaatorite puhul kerge, sest nad leiavad ikka võimaluse, kuidas su ellu tagasi pugeda ja negatiivseid emotsioone tekitada. Nagu sinu näites see tõmbav-tõukav käitumine, kord soe-kord külm, tüüpiline haigete manipulaatorite tehnika.
 
nu 13. mai 2014, kl 22.10
Eksimine on küll inimlik ja alati pole vale võimaluse andmine. Teine teema on justnimelt selliste inimeste puhul kaasneda võivad "lisaväärtused", manipuleerimine, egoistlik käitumine, mistõttu suhtlemise kestvus sõltub juba igaühe taluvuspiirist. Kui inimene on suhelnud teiste pahadega ja saanud ajupesu osaliseks, siis on see tõenäoliselt mõjutanud ja mõjutab kogu ta edaspidist mõtlemist ja käitumist. Alguses väikesed valed, siis suuremad, ettearvamatus, liigne emotsionaalne seinast-seina on see, mistõttu tasuks ettevaatlik olla, juurdunud käitumismalli ja olemust paraku enam muuta ei saa.
 
nonii 13. mai 2014, kl 23.02
Sama teadmise osaliseks saanu
noh, aga mida oligi vaja tõestada ju. vastik, ebameeldiv tüüp. pätt on pätt. ega sinna vanglasse ikka kullakesed ei satu ju:))

loomulikult kustuta see mees omna skypist ära. mida kaugemale hoiad, seda parem.
 
suslik 14. mai 2014, kl 07.48
Ausalt öeldes,kellel meist poleks luukeret kapis? Kõigil on,iseasi kas me ise sellest välja teeme. Liiklustrahvid? isegi siseminister Kennil olid maksmata trahvid ja oli vabalt minister edasi. Seksuaalvahekorrad?Jaa,eks partneri seiklused võivad teid häirida küll,aga tuletage meelde omi samasuguseid seiklusi siin maailmas, kas te nendest julgeksite oma partnerile rääkida?Ei! Tuli välja et naine oli kunagi saunas olnud kahe mehega? Nohjah,eks minagi olen kahe naisega saunas olnud,miks pean siis seda teise juures halvustavaks.
Krimi. Paljud on kinni istunud omast lollusest, loodame et mõistus on selle ajaga pähe tulnud.
Joodik.Jah.joodikut päästab ainult haud, või esimene infarkt.Muu mitte,sellistega pole mõtet tegeleda.
Kui nõuda teiselt inimeselt ,et ta räägiks kõik omad patud hingelt ära,siis uskuge,te ei taha seda kuulda. See et mees on kunagi viis aastat kinni istunud,see ei ole määrav,kuigi vangide hulgas on retse ja psühhopaate , on neid vabaduses veelgi rohkem.Määravaks saab tema praegune suhtumine nii teisse kui teistesse inimestesse. Kõigil on omad luukered,iseasi kui kõvasti need kolisevad.
 
fakt 14. mai 2014, kl 19.19
Minu kogemus näitab, et kõige hullemad on kriminaalid, kes pole kunagi vangis olnud, kuid terroriseerivad teisi täiega ja muidugi ka manipuleerivad. Ühe sihukesega on mul aastatepikkune suhe ja alles nüüd hakkan vist vaikselt ära harjuma. Tõesti, täna üks ja homme teine ja pesueht suller on ta ka, ilmselt parandamatu. Olen püüdnud teda veenda, et ta peaks ärimeheks hakkama, selles valdkonnas see anne sobiks.
 
kahjuks samavõrd kogenud 26. mai 2014, kl 12.41
11.mai 10.58 postitus "autorile" nime alt oleks nagu minu kirjutatud, rida realt, kõik "märki".
"Sama teadmise osaliseks saanu" - Sinust ma ei saa kahjuks aru. Oled oma kirjutises nii hea analüüsi võimega, Sind ei seo selle tüübiga mitte miski, kõik on vabatahtlik. Miks Sa ei lõpeta?? Mis paneb mingeid kribamisi tegema, kui on teada juba inimese mustem pool?
Minu kogemus algas ajal, mil mul polnud ei arvutit, kust oleksin kasvõi foorumites mingeid vihjeid saanud ning mahajäetud naisena polnud eelnevat kogemust teatud tüüpidest eemale hoida. Miks lasin ennast kiiresti suhtesse tõmmata ja mehe oma koju elama, eks ikka turvalisuse defitsiit, polnud ei vanemaid ega lähedasi sugulasi. Selline nagu ma tol ajal oli, ongi kõige parem saak kõrgema pilotaažiga manipuleerijatele ja psühopaatidele. Lõpuks lasin ennast tanki panna, kuna ta oskas nii must-valgel ära tõestada, kui kergelt suudab kohustusi tagasi maksta ja üsna varsti ka ennetähtaegselt ära lõpetada. Mis tähendas seda, et olin aastaid "õnnelik", et ta OMA kohustusi tõesti ise maksis, kuigi need sooritused tähendasid minu võimlemist, et kelleltki raha vastu võtta kuskil pärapõrgus jne. kui ta ise teises riigis oli. Ja see tähendas loomulikult seda, et kõik elamispinna kulud kandsin üksinda, kuigi see oli/on ülimalt koormav mu sissetulekut arvestades. Äratuntav selliste tüüpide juures on see, et minu oma kiitis, kui puhas taust tal on, et kuskilt ei viska mingeid jamasid ette. Tagantjärgi targana tekib küsimus, miks üldse sellise asjaga kiidelda..? Ning oluline on talle ka, et keegi ta minevikku ei teaks.. Kõige hullem, mis üldse olla saab, on sellisest tüübist vabanemine. Nii kui olematust suhtest juttu teha, hakkab šantažeerimine, nüüd lasen tal seda lihtsalt kedrata ja ei kohku enam millestki, ta lubab juba ise igal võimalusel välja kolida. Iga jumala päev ootan, millal ta pakkima hakkab. Loodan talle kõige tasuvamat tööd ja paremat naist ta vajaduste rahuldamisel, peaasi et minu elust jäädavalt uttu tõmbab. Tahaksin küsida naistelt, kes mingeid äraarvamise mänge mängivad sellistega ja solvuvad, kui mees tujutseb, NAISED, MIS TEIL VIGA ON??!! Teil on vist liiga ilus elu siiani ja palju aega ning vähe probleeme, et neid juurde teete? Minul on kõige rohkem kahju kaotatud ajast, tahan oma eluga edasi minna ja see on jube, kui keegi venitab nii kuidas jõuab ning pidurdab igatepidi.. :(
 
Nõustun! 27. mai 2014, kl 14.26
nonii Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mees
> sa vist ei lugenud korralikult, et tüübil
> on olnud ka peale vanglat väikeseid seaduserikkumi
> si ja trahve. lisaks on ta juba keskeas nii et muu
> tumiseks vähe hiljavõitu, eks ole.
> teiseks - na
> ise põhiülesanne on kaitsta oma lapsi, mitte olla
> hooldajaks ja poputajaks mingitele abivajavatele k
> ahtlase väärtusega meestele.
> oma mõistmis- ja h
> ukkamõistmisteooriaid võid edasi arendada kirikus
> ja nõustamisteenustega tegelevates firmades. kui n
> aisel pole selget mõistust ja intuitsiooni, kannat
> ab ta ise ja kannatavad ta lapsed. naised ei saa e
> ndale selliseid mänge lubada, nagu sina siin soovi
> tad ja unistad.





Õige jutt!

Nii aus kohe mees oli?! irw Sa näed ja ei mürista!?
 
loogik 27. mai 2014, kl 19.16
Mis intuitsioonist te siin ometigi räägite, see ju kõik puhas mõistuse hääl ja hirm?
Intuitsiooniga oleks asi seotud siis, kui kohe alguses, ilma selle ülestunnistuseta oleks olnud ebamäärane kahtlus hinges ja mingi ähvardav eelaimus.
Olen ka eelneva kirjutajaga nõus, võib-olla oli näiteks tegu hilise pubekaeaga ja mingi kambavärgiga ja nüüd on mees iseseisvunud ja sellest veast õppinud. Võib nii olla ja võib ka mitte, aga kui ta sulle ikka siiani igati ok tundus, siis võiksid uurida infot kõikidest võimalikest kohtadest enne inimese mahakandmist. Vaata ja kaalu siis kõiki fakte.
 
loogik veel 27. mai 2014, kl 19.21
Võtan oma viimased sõnad tagasi, juhul kui tegu on mingi internetisümpaatia, mitte reaalse suhtega - peas sündinud suhte puhul ei ole tegelikult ju mitte mingit garantiidki, et see mees on teistkordset vaatamist väärt.
 
aida 27. mai 2014, kl 22.52
Mõned siin kohe nõuavad eriti kurjalt, et naine suhtlemise lõpetaks. Meid on õpetatud suhtlema CV-dega, mitte inimestega. Meid on õpetatud plusse ja miinuseid kokku lööma, nagu kauba ja teenuste puhul. Lisaks on veel lademes teooriaid ja raamatuid, kus on (endisi) vange kujutatud ohtlike retsidena, kes kindlasti probleeme tekitavad ja maha löövad. Aga probleeme tekitada ja maha lüüa võivad ka need, kes ei ole kinni istunud. Sitt iseloom võib ka vabalt olla ilma kinni istumiseta. Seega ei ole CV mingi esmane näitaja. Usaldaksin sisehäält. Sisehääl võib tõesti ohutundest karjuda ka siis, kui teiselpool ekraani on ideaalse CV-ga mees. Samas võib ta anda sulle positiivse vastuse, kui CV on plekiline.
 
reisile sinuga 28. mai 2014, kl 01.55
reisile selline mees ei saa, vähemalt mitte väljaspoole EU-d ja kuna viisavabaduse viisale tuleb märkida ka kogu perekond, siis ühel hetkel võib see mees ju pereliikmeks osutuda ja kogu perel kriip peal. muidu toredad inimesed ju, ainult mujal ilmas naljalt ei usuta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!