Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Geid, lesbid...
 
mõtiskleja 28. oktoober 2014, kl 22.31
Täna on nad Ameerikas kiuslikud ja panevad usklikke vangi, homme siin. Ega see asi veel selle seadusega piirdu. Ja ega siin ei ole ju vahet, kas inimesed keelduvad homoseksuaale "teenindamast" oma usuliste tõekspidamiste pärast või lihtsalt sellepärast, et nad sellist kooselu kõlblusvastaseks ja loomuvastaseks peavad.
 
moosimadu 28. oktoober 2014, kl 22.39
Palun täpsusta, mida sa pead "teenindamise" all silmas?
Kirikutoiminguid?
Sügavalt sekulaarset Eestit ja puritaanide asutatud Ameerika kirikutraditsioone pole vist mõtet võrrelda?
 
ang 28. oktoober 2014, kl 22.41
Sa ilmselt ei saa aru, et jutt käib ühe USA väikelinna kohalikust seadusest. Lee maakonnas ei tohi kolmapäeviti peale päikeseloojangut maapähkleid müüa. Arvad, et see seadus tuleb siia ka?

Samas, kõik homoabiellujad, kes justnimelt selles kirikus, nui neljaks, abielluma peavad, võiks ka oma eesmärgid üle vaadata. Kindlasti on neid hirmus palju, eks. :)
 
heterovanaema 29. oktoober 2014, kl 17.40
Vaatasin üle mitme päeva siia teemasse ega saa sõna sekka ütlemata jätta.
mõtiskleja, kas tead mis organisatsioon oli/on Ku Klux Klan? Ma olen valmis kihla vedama, et kõnealune vanapaar on selle organisatsiooniga väga lähedalt seotud. Võid pidada seda "ajupestuseks" või "homoaktivismiks" või milleks iganes soovid, aga ma ütlen, et need "vaesed usklikud" tulebki vangi panna. Väga pikaks ajaks seejuures. Lühikesest ajast ei piisa sellistele usufanaatikutele mõistmaks, et ei saa oma inimvihkajalikkust jumala nime taha peita. Ütlesin juba eespool - homoseksualism on väga levinud ka loomariigis, nii et ei ole vaja endast erinevate poole rusikaid viibutada. Sa võid üksnes arvata, et oled teistest mingil moel parem või "kõrgem". Ei ole. Kaugeltki mitte.
 
moosimadu 29. oktoober 2014, kl 18.51
@Heterovanaema, netis olev info Donald (kirjutage nimi õigesti, kui te inimest eeskujuks toote!) ja Evelyn Knappi keeldumisest oma kabelis samasoolise paari laulatust läbi viia, mille eest neid ähvardab osariigi seaduste järgi karistus, on KKK-ga seotud läbi võrdluse, et mida oleks osariigi ametivõimud teinud, kui laulatamast oleks keeldutud stiilipuhast KKK-paari. Ma ei leidnud mingit teavet, et see paar olnuks otseselt klanniga seotud, lihtsalt suuremas osas artikleist on seee võrdlus sees.

Kuid asja veel pisut süüvides sai pilt karistamise põhjustest pisut selgemaks.
Knappide abielupaari kodukohas on ametlike laulatustseremooniate läbiviimise litsents seotud kohustusega täita kehtivat seadust. Kui seadus ütleb, et samasoolistel paaridel on õigus abielluda, siis peab ametiluba omav ametnik või vaimulik selle tseremoonia läbi viima, vaatmata sellele, et talle ei meeldi abiellujate sugu. Knappid rikkusid seadust ja hoolimata, et selle eest on karistused meie meelest grotesksed, on siiski tegu seaduserikkumisega. Pole mõtet teha kangelast neist, kes on valinud omale töö koos kohustusega täita seadust, kuid soovivad oma kohustust rakendada valikuliselt.

Kui võrrelda meie seadusi, siis sellele juhtumile võiks võrdluseks tuua väljamõeldud näite ametnikust, kelle töö on lastele sünnitunnistuste väljakirjutamine ja kes keeldub ühele lapsele sünnitunnistust välja andmast, sest laps on kiilaspäine ja ametnikul on peladofoobia.
 
lõpetuseks 29. oktoober 2014, kl 19.07
Moosimagu on päris hea demagoogitseja jälle. Esiteks kuulus see kabel juba 100 aastat sellele suguvõsale ja nad on kristlased, katoliiklased. Kuna kristluses on homoseksuaalsus täiesti üheselt hukka mõistetud patt, sellest saab lugeda Pauluse kirjast Roomlastele. Kas teile see meeldib või mitte, nii see on ja nii see jääb. Seda, et alles viimastel aastatel on sellised seadused homoringkondade poolt läbi surutud, ei muuda kuidagi Jumala Sõna. See on muutumatu ja on seda olnud aastasadu, isegi tuhandeid. Seega selline seadus ja homoseksuaalsete kiuslik seaduse ära kasutamine selle vanapaari tõekspidamiste nurkasurumiseks, on väga suur ülekohus ja alatus. Ja meile on see lugu hoiatavaks näiteks sellest, mis on tegelikult selle "sallivuse" taga.
Aga ma ei viitsi enam siin moosimaoga vaielda, sest see ei vii kuhugi. Edaspidi annan selle Jumala hoolde, las Tema võitleb minu eest! Kui ei taheta kuulata, siis ei taheta. Kui must muudetakse valgeks, siis muudetakse. Kahju on, teeb nõutuks, aga ju see on nende homoaktivistide eesmärk.
 
kirjavead 29. oktoober 2014, kl 19.09
roomlastele
neid on muidugi hulgem, aga las olla.
 
ang 29. oktoober 2014, kl 22.51
Konkreetse abielupaariga seoses - kindlasti mitte ei ole nad katoliiklased. Tegu pole ka kirikuga, vaid nö, laulatuskabeliga. Et asi selge oleks, siis pole tegu mitte pühakoja, vaid äriga.

Samas, kui neil on vabadus kabelit müüa, siis ilmselt on tegu nende eraomandiga ning ma ei saa küll aru, miks nad ei peaks tohtima oma eraomandi koha pealt otsustada, kes selles abiellub, kes mitte. Ja miks peaks keegi soovima homofoobide kabelis laulatatud saada, jääb mulle ka mõistetamatuks.

Aga seda teemasse tuua on samuti narr, eriti nende poolt, kes sellest aru ei saanud, mis äri paarike ajab.
 
loogik 29. oktoober 2014, kl 23.47
Homod ei saa enamus maailma asjadest aru
 
to loogik 30. oktoober 2014, kl 00.45
Jep, samas kõik heterod eranditult saavad kõikidest maailma asjadest ainuõigel viisil aru.
 
heterovanaema 30. oktoober 2014, kl 08.44
Moosimadu, ma ei lugenud seda artiklit üldse. Lihtsalt jäi silma, et mingi paari ähvardati diskrimineerimise eest vangi panna. Kogu lugu. Assotsiatsioon KKK-ga tekkis iseenesest. Kui seal ka sellest juttu oli - noh, ütlesin, et võin selle peale kihla vedada. See on nii omane jumala nimega vehkijatele - kõik, kes neist nahavärvilt, mõttemaailmalt, tõekspidamistelt ja ... appi-appi! ... seksulaalselt orientatsioonilt erinevad, tuleb risti lüüa, üles puua, rattale tõmmata, gaasikambrisse saata vms. See ei ole täna ja Eestis tekkinud muster, vaid tuhandeid aastaid vana. Kurb, et veel 21. sajandil meie hulgas selliseid elab ja ilmselt veel sajanditeks jätkub.
Üks asi jääb silma kommentaare võrreldes silma. Neil foobikutel on ilmselgelt hariduslikke puudujääke (harituse osas nagunii). Võib-olla siia ongi kogu koer ühes tükis maetud.
 
targutaks ka 30. oktoober 2014, kl 15.04
*Kuna kristluses on homoseksuaalsus täiesti üheselt hukka mõistetud patt, sellest saab lugeda Pauluse kirjast Roomlastele.

Kas teile see meeldib või mitte, nii see on ja nii see jääb.

Ei tea, kas õnneks või õnnetuseks, on Vatikani arusaamad ajas muutuvad.
Aga ka see on tuntud tõde, et eestlane on paavstist püham, Stalinist ja Hitlerist kohusetundlikum jne

ja sellest laulatamisest, täpset tausta ei tea ega huvita ka,
aga kui ma avan äri, siis ma ei saa seadusega vastuollu minna ja teenindada ainult ....
mulle meelepäraseid, kahjuks või õnneks, aga nii see on.

loogiku loogikaga võiks hambaid ravida,
Et - Homod ei saa enamus maailma asjadest aru –
ja sina saad, tubli, hakka paavstiks
Ja enamus poliitikuid arvab samuti, tubli poolitikuhakatis
 
ang 30. oktoober 2014, kl 20.44
Ma arvan, et kui äri avada, sis muidugi võiks inimene dikteerida, kes sinna siseneda võib. Sellega võib äri varsti uksed kinni panna ja tore ngi. sest normaalses ühiskonnas eriti paljud heterod sellist kohta ei külasta, mis homodele suletud. Kogu moos.

Kui firma, mille nime ma ei nimeta, tuli välja avaldusega, miks just nad ei turusta rõivaid paksudele, siis paljud saledad loobusid ka nende kliendid olemast. Kaotajaks jääb reglina äri. Mudel ju seegi. :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!