Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Homoliikumise valed
 
moosimaole 23. oktoober 2014, kl 21.15
Moosimadu, anna teistele hingamisruumi. Su demagoogia ajab juba üle ääre. No mis sul niiväga nüüd valutab ja kriibib? Kardad, et jääd oma seadusest ilma või? Ikka nii aktivist peab olema? Sa ei too mitte üht fakti välja, mis oleks ka usutav. Kuula kasvõi Liisa Pakosta argumente Kuku raadios olnud vestlusest. Kui sa ainult nõuad - veenge mind, andke fakte jne, aga ise mitte kunagi mitte midagi ei arvesta, mida siin välja on toodud, siis sa käitud täpselt samamoodi nagu valitsus. Valitsus käitus absoluutselt ebaeetiliselt, ta ei arvestand enamuse inimeste tundmustega, väärtushinnangutega, usuga, õigustega, peremõiste devalveerimisega, ega sellega, et paljude inimeste hing oli peale selle seaduse vastuvõtmist sõna otseses mõttes katki, neist sõideti julmalt ja halastamatult üle, solvati, survestati, meedia valetas, naeruvääristas ja pilkas neid, süüdistas, laimas jne jne. Neid, keda nimetati vihkajateks ja vihaõhutajateks, vihati hääleka ja palju suurema vihaga. Kui Peeter rebane, homo ja homoaktivist, ostis meedia praktiliselt ära ja see oli täiesti kreenis, mida mitte kunagi ei tohiks olla. Meedia ei jäänud erapooletuks, kui aus olla, siis kõige rahuldavamalt käitus selles olematus debatis Tallinna TV, mis paneb muidugi imestama. Aga kõik suuremad väljaanded olid valinud endale ühe ja sama poole ja teisi ei lastud praktiliselt üldse jutule, vaid neist tehti Hitlerid ja Putinid, isegi pilt "uudise" juures oli šokeeriv. Seega on sündinud selle seadusega väga suur ülekohus, rahvas on lõhestatud, alla surutud, nende tundeid ja väärtushinnanguid mitte arvestatud, neist teerulliga üle sõidetud ja siis neid naeruvääristatud ja pilgatud pealegi.

Vaata, igal teol on oma tagajärg. Ja tagajärg ei saabu kohe, me ei näe nende häbematute tegude vilja kohe, aga see tuleb. Rahvas ei unusta endale tehtud ülekohut ja endast ülesõitmist. Pole muud võimalust kui taastada endine olukord ja minna siin riigis sõbralikult edasi.
 
Häbi, homod! 23. oktoober 2014, kl 21.35
Siin isegi ütleb seda Priit hõbemägi välja, et meedia oli kallutatud, valis poole ja seda ei oleks mingil juhul tohtind olla. Homod tegid midagi, mis tegi neid sellisteks, et nad ei ole väärt elama ja olema siin Eestis. Nad sõitsid oma rahvast üle, pidades enda egoistlikke õigusi tähtsamaks kui rahvaga head läbisaamist. Nad ei otsinud koostööd ja mõistmist, vaid käitusid teisi alla surudes, teistest üle sõites. See ei tee neile au, vaid häbi!

http://etv.err.ee/v/meelelahutus/terevisioon/terevisiooni_lood/a522d72e-b918-4987-898c-27e54b3cce7c
 
moosimadu 23. oktoober 2014, kl 21.50
Kas ma olen kelleltki hingamisruumi ära võtnud või ootate te tõesti, et kõik, kes siin teemas kommenteerivad, hakkavad teile kohe kaasa kiitma?
Te ju vastustate seadust, mis hakkab parimal juhul kehtima ülejärgmisel aastal, selle asemel, et siin teistmoodi mõtlemist demagoogias süüdistada või mingiteks aktivistideks nimetada võiks tõesti asjad selgeks rääkida. Ma olen selle seaduse läbi lugenud, nagu ka härra Vooglaiu üllitise, uuurinud artikleid, millele selles viidatud on, lugenud nii poolt- kui vastuargumente ja olen nüüdseks arvamusel, et selle seaduse vastu ollakse kõigepealt sellepärast, et "nad on ju peded!", mida vürtsitatakse rohkete piiblipudemetega.

Ma olen esitanud argumente. Rahastamisee numbritele sain vastuseks solvanguid täis kommentaari, milles oli põhiväide see, et "kuula saadet, nad seal ju ise ütlesid" ja samas igaks juhuks omistati mulle kõikvõimalikke sante iseloomuomadusi. Ei olnud usutav, no ei olnud.

Ka kuulsat trükist olen lugenud, mitte sirvinud. Lugedes viidatud artikleid nägin, et tihti olid artikli järeldused viites väidetust erinevad, et mitte öelda vastupidised, ka see ei tekita usaldust.

Miks, muide, arvatakse, et kooseluseaduse pooldajad on kõik homod? Kõik homod, muide ei poold seda seadust ja kõik pooldajad ei ole homod.

Lõpuks võtame kaks lauset viimastest kommentaaridest:

"Pole muud võimalust kui taastada endine olukord ja minna siin riigis sõbralikult edasi."
ja
"Homod tegid midagi, mis tegi neid sellisteks, et nad ei ole väärt elama ja olema siin Eestis"

Esiteks - on ka muud võimalused. Rahulik dispuut ja seaduse lõplik viimistlemine koos seletustega, kas ja kuidas see meist kedagi mõjutab.
Teiseks: ma ei ole veel kordagi kuulnud seaduse pooldajate poolt ühtegi sellist ähvardavat lauset nagu kasvõi see viimane kommentaarinäide. Mida seaduse pooldajad ja need, kes lihtsalt tahavad teada, mida see seadus mõjutab, sellise suhtumisega inimeste vastu peaksid tundma? Sõbralikkust?
 
Kuulatud 23. oktoober 2014, kl 21.53
Häbi, homod! Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> http://etv.err.ee/v/meelelahutus/terevisioon/t
> erevisiooni_lood/a522d72e-b918-4987-898c-27e54b3cc
> e7c

Kuulasin ära ja nagu küsiks, et mis siis selles intervjuus nimetamisväärivat väljatuua oleks?

Kas seda, et rahvahääletust ei tehtud või? Sellele on vastus, et enamik seadus ivõetaksegi vastu rahva esindajate ehk riikikogu hääletusega. Ja antud juhul oli mitu ülelugemist selle seadusega ja aus hääletus. Samuti oli euroopa ja maailma poolt juba see seadus läbi töötatud ja vastu võetud- sedapuhkudel ei ole mõtet palju aega ise raisata vaid piisab ka tuimast kopeerimisest. Näiteks euro valuutana vastu võtmine on selline näide, et milleks siin rahvalt midagi küsida üldse.
 
Miks kustutati täiesti alusetult? 23. oktoober 2014, kl 21.57
Siit teemast minu pandud lingid?
Panen siia tagasi.
Kõigepealt raadiosaade, milles märkus Järvi vastab SAPTK rahastamise kohta Tarmo Jüristule, kes on homode kaitsja või mingi eestkostja. Kuulake "Poolt ja vastu" saadet 10.10.2014

http://www.pereraadio.ee/uus/index.php?option=com_content&view=article&id=1824%3Aobjektiiv&catid=21%3Aarhiiv&Itemid=1
 
foobikule 23. oktoober 2014, kl 21.58
Häbi, homod! Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Siin isegi ütleb seda Priit hõbemägi välja, et mee
> dia oli kallutatud, valis poole ja seda ei oleks m
> ingil juhul tohtind olla.

Riikikogulased ei hooli hääletamisel sellest meediast, vaid hääletavad objektiivsete argumentide alusel, ja need töötati läbi mitme istungiga.
Kas sa tõesti arvad, et meedia ja sina oled targem kui euroopa ja riikikogulased?
 
pane pane 23. oktoober 2014, kl 22.01
Miks kustutati täiesti alusetult? Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Siit teemast minu pandud lingid?
> Panen siia ta
> gasi.

Kustutatakse kõik sinu IP-ga positused ühe nupule vajutusega.
Aga kõik sinu asjad on läbivaadatud ja vastatud sulle. Võid proovida uusi fakte välja mõelda, saad ka nendele vastuse. Isegi su kopipasteerimise tekst on üksipulgi sõnasõnalt läbi arutletud.
 
Miks kustutati täiesti alusetult? 23. oktoober 2014, kl 22.07
Teiseks siis panen lingi sellest, kust leiab SAPTK-i Kaebuse Pressinõukogule laimu eest, Päevalehes ja Delfis, kus väideti, et SAPTK on ühes paadis Putini lähikondlase Jakuliniga. Vaadake kaebust 531,532. Praegu on veel menetluses.

http://eall.ee/pressinoukogu/kaebused.php

Ja siit ka Tallinna TV-s antud intervjuu samal teemal

http://www.decivitate.ee/?news_id=2413
 
Kuulatud 23. oktoober 2014, kl 22.21
Miks kustutati täiesti alusetult? Kirjutas:
-------------------------------------------------------
Kuul
> ake "Poolt ja vastu" saadet 10.10.2014
>
> http
> ://www.pereraadio.ee

Kuulatud, no ja mis sealt siis välja tuua oleks või kokku võtta oleks?
Ma teeks sellise kokkuvõtte: pereraadio ja piibel võiks jutlustada kirikus, ja jumala teemadel, mitte aga reaalse elu teemadel.

Kas sul on vähemalt ühte argumenti tuua lõpuks?
 
moosimaole 23. oktoober 2014, kl 23.09
See on üks tuntumaid demagoogitsemisi: ma olen kõik läbi lugenud, see "kõik" on lihtsalt valetamine. Seda esiteks. teiseks, sa oled mingil väga isiklikul põhjusel selle homonduse pärast mures ja arvad, et see siinne sinu "mina tean, sest mina üksi olen tark, lugend palju jne" aitab kuidagi õigustada homode alatut käitumist. Aga see ei ole nii. Mida rohkem sa demagoogitsed, seda vastikumaks nad muutuvad. Sa ei muuda midagi. Ainult see kui sa oleksid aus, võiks midagigi lepitada, paremaks muuta. Aga sa ei ole ega hakka selleks mitte kunagi. Sa ainult õigustad, veel hullem, sa ründad heteroseksuaalsete inimeste pereelu, süüdistades neid kõiges, mis on väga, väga suur patt. Tead, ma isegi ei kujuta ette kui suur ja sügav peab see põhjus olema, et sa niiväga püüad. Aga aiman, et see saab olla vaid VÄGA ISIKLIK.
 
ang 23. oktoober 2014, kl 23.18
"Valitsus käitus absoluutselt ebaeetiliselt, ta ei arvestand enamuse inimeste tundmustega, väärtushinnangutega, usuga, õigustega, peremõiste devalveerimisega, ega sellega, et paljude inimeste hing oli peale selle seaduse vastuvõtmist sõna otseses mõttes katki, neist sõideti julmalt ja halastamatult üle, solvati, survestati, meedia valetas, naeruvääristas ja pilkas neid, süüdistas, laimas jne jne."

Sissejuhatuseks tahan teada, kas hääletus toimus Riigikogus või valitsuses?

Edasi tahan teada, mismoodi konkreetne seadus pere mõistet devalveerib.

Siis tahaks ma teada, miks on nende inimeste hing katki, kelle elus selle seadusega absoluutselt mitte mingeid muutusi ei kaasne.

Veel tahaks ma teada, miks räägitakse "enamuse usust", kui eesti rahvas valdavalt ateistlik on.

Maailma usuleigeimas riigis, kus lisaks kirik ja riik lahus on, ei peaks religioon küll seadusi tehes rolli määrama.
 
to ang 23. oktoober 2014, kl 23.20
Kui ei taha mõista, siis löö aga veel maaslamajaid jalaga, nagu teil juba kombeks on.
 
moosimadu 23. oktoober 2014, kl 23.26
No näed - su vastus on taas mittte teemasse, vaid ad hominem suunatud vihjetega.

Mitte kusagil pole ma isegi vihjanud "mina tean, sest mina üksi olen tark, lugend palju".
See on vale.

"kui sa oleksid aus, võiks midagigi lepitada, paremaks muuta. Aga sa ei ole ega hakka selleks mitte kunagi"
Labane solvang.

"sa ründad heteroseksuaalsete inimeste pereelu, süüdistades neid kõiges, mis on väga, väga suur patt"
Vale. Pedofiilia on paraku kõigepealt heteroseksuaalsete perede probleem, kui sa seda silmas pead.

"ma isegi ei kujuta ette kui suur ja sügav peab see põhjus olema, et sa niiväga püüad"
Halvasti varjatud solvang. Puhtalt sinu rikutud fantaasia vili.

Kas see ongi sinu viis väidelda? Mida sa arvad mu eelmise kommentaari lõpus olevast ettepanekust rahulikuks aruteluks? Ilmselt sisaldub vastus su viimases kommentaaris. Sa oled siiani olnud võimeline ainult minu isikut arvustama, seda jämedalt riivitud valede ja solvamiste soustis.
Mind see ei riiva, aga sina pead valetajana edasi elama.
 
moosimadu 23. oktoober 2014, kl 23.28
Ma austaks väitlust küsimusega, et mis on demokraatia, defineeri seda palun nii, nagu sa seda näed?
 
küssarvaja 24. oktoober 2014, kl 00.09
ang Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> "Valitsus käitus absoluutselt ebaeetiliselt, ta ei
> arvestand enamuse inimeste tundmustega, väärtushi
> nnangutega, usuga, õigustega, peremõiste devalveer
> imisega, ega sellega, et paljude inimeste hing oli
> peale selle seaduse vastuvõtmist sõna otseses mõt
> tes katki, neist sõideti julmalt ja halastamatult
> üle, solvati, survestati, meedia valetas, naeruvää
> ristas ja pilkas neid, süüdistas, laimas jne jne."
>
>
> Sissejuhatuseks tahan teada, kas hääletus
> toimus Riigikogus või valitsuses?
>

Kas sa üldse tead mis rollid on riigikogul ja mis valitsusel, et nii lolli küsimuse esitad?

Mul on tunne, et sellistega ajupesijad vaeva näevadki.
 
vastus 24. oktoober 2014, kl 01.26
küssarvaja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ang Kirjutas:
> ---------------------------------
> ----------------------
> > "Valitsus käitus absol
> uutselt ebaeetiliselt, ta ei
> > arvestand enamu
> se inimeste tundmustega, väärtushi
> > nnangutega
> , usuga, õigustega, peremõiste devalveer
> > imis
> ega, ega sellega, et paljude inimeste hing oli
>
> > peale selle seaduse vastuvõtmist sõna otseses m
> õt
> > tes katki, neist sõideti julmalt ja halast
> amatult
> > üle, solvati, survestati, meedia val
> etas, naeruvää
> > ristas ja pilkas neid, süüdist
> as, laimas jne jne."
> >
> >
> > Sissejuhatus
> eks tahan teada, kas hääletus
> > toimus Riigiko
> gus või valitsuses?
> >
>
> Kas sa üldse tead
> mis rollid on riigikogul ja mis valitsusel, et ni
> i lolli küsimuse esitad?
>
> Mul on tunne, et s
> ellistega ajupesijad vaeva näevadki.

Kooslus moosimadu ja ang jälle homonduse pärast siin nii leilis. Kas on nii raske aru saada, et just valitsus sõitis rahva enamuse tunnetest üle, kuna just reformierakond ja sotsiaaldemokraadid hääletasid selle seaduse poolt. IRL-l liikmetest, kes hääletasid, hääletasid 100% vastu ja Keskerakond hääletas enamuses selle seaduse vastu (10 vastu ja 4 poolt). Seega opositsioon oli enamuses siiki vastu. Pole mõtet norida ja püüda teist lolliks teha, eksole!

Aga noh moosimadu on isiklikult ja südgavalt homo, see on 100% kindel. Angil on keegi lähedane inimene seda ja siis nii kriibib, et ei saa kohe mitte vaiki olla. Suuremal osal rahvast ka kriibib, sest neile tehti julmalt ära ja solvangud teadagi, ei unune nii kiiresti. Nagu nad lõid rahva hulka lõhe selle homoseadusega, nii on valitsuses endas ka juba lõhe - küll tehtud ülekohus saab kiire karistuse.
 
ang 24. oktoober 2014, kl 01.41
"Kui ei taha mõista, siis löö aga veel maaslamajaid jalaga, nagu teil juba kombeks on."

Kellel meil ja kes see maaslamaja on? Marginaalne grupp paduusklikke?

küssarvaja - milles sinu probleem täpsemalt seisneb?
 
moosimadu 24. oktoober 2014, kl 01.51
"Aga noh moosimadu on isiklikult ja südgavalt homo, see on 100% kindel"
Muig.. sa ei tea minust mitte midagi, musirull.

Isamaaliit hääletas ainsa erakonnana parteipõhiselt, teised hääletasid südametunnistuse järgi. Reformierakonnas oli ka vastuhääli, seega oli tegemist südametunnistuse järgi hääletamisega, sotside vastuhääled jäid "ei hääletanud" nimede taha, ilmselt on seal isamaaliitlastega sarnane parteidistsipliin.
Otsustas Riigikogu, mitte valitsus üksi, nimeta seda pealegi kuidas tahad.

Veelkord: mis on demokraaatia? Kas keegi üldse teab?
 
ang 24. oktoober 2014, kl 01.51
No ei saa suuremal osal rahvast kriipida, sest enamust see seadus lihtsalt ei puuduta.

Mismoodi saab see olla enamuse asi, kuidas x linna y linnaosas kaks gay-meest oma elu registreerivad või registreerimata jätavad? Kas see mingilgi moel mõjutab kellegi teise elu? Ei mõjuta ju. Täna elavad niisama koos, homme registreeritult - mis seal vahet on?
 
Kaua võib 24. oktoober 2014, kl 07.41
Kas homofoobikud hakkavad lõpuks peale vaenu ja hala fakte välja tooma ja neile esitatud küsimustele vastama?
 
angile 24. oktoober 2014, kl 09.35
Valitsus on täitevorgan, igasugune seaduste loome toimub riigikogus. Valitsuse ei hääletata seaduste üle, see pole nende töö.

Kooseluseadus aga peaks ju kangesti naisteka rahvale sobima, nii on ju ilma abieluta ka võimalik eelmiselt poldilt midagi nõuda.
 
eestlane . 24. oktoober 2014, kl 11.47
Ega siin pole mõtet rohkem selgitada, need kes aru saavad, et homoseksuaalsus on patt ja isegi kui nad ei ole usklikud, saavad nad aru, et see on loodusseadustega vastuolus ja see kuidas selle legaliseerimise nimel järjepidevalt töötatakse, ebaausate vahenditega, saavad kõigest niigi aru. Kinnituseks on siin neile piisavalt ka selgitavat kirjandust, intervjuusid ja muud materjali. Sekkugu nüüd edasi Jumal ise! Lahendus tulgu tema käest, usaldame kõik Tema hooleks. Küll Ta toob esile õiguse ja õigluse kui päeva selguse. Meie olukord on praegu ärev ja keeruline. Ühelt poolt võimalik sõjaoht, teiselt poolt kõlbluskriisi tekkimine, mis on hullemgi, sest see seksrevulutsioon laastab rahvast ja perekonda, mis on rahva säilimise aluseks. Jumal toogu lahendus ja aidaku neid, kes sellise kõlbelise kriisiga ei lepi!
 
preestrile 24. oktoober 2014, kl 12.20
eestlane . Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Sekkugu nüüd eda
> si Jumal ise! Lahendus tulgu tema käest, usaldame
> kõik Tema hooleks.

Jumalat pole olemas ja kogu piibel on ebareaalne fantaasia vili nagu ka UFOd. Äkki usaldame UFOdele hoopis küsimused?
 
eestlane . 24. oktoober 2014, kl 12.33
Sinu uskmatus ei tee asju olematuks. Jumal on olemas ka siis kui maa peal ei oleks enam ühtegi usklikku, kes seda usuks. Jumala olemasolu ei sõltu kellegi usust. Ta lihtsalt on. Tänu neile, kes seisavad meie rahva pattude eest müüripraos ja palvetavad ja leevendavad sellega Jumala palet, on meie maa ja rahva peal veel kaitse. Annaks Jumal, et selliseid inimesi meie maal ikka leiduks ja rahvas pöörduks oma pattudest ja hakkaks otsima Jumala palet.
 
preestrile 24. oktoober 2014, kl 12.36
eestlane . Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Jumala olemasolu ei sõltu kel
> legi usust. Ta lihtsalt on.

Seadus võetakse maailma riigikogude poolt vastu olenemata usust ja on ainuõige. Nii lihtsalt on.
 
Muideks 24. oktoober 2014, kl 12.40
siin teemas on juba eespool jumala jm seonduva fantaasia maailma (sh pereraadio) kohta öeldud et need ei päde. Milleks taas jumala lalinat siis ajama hakata?
 
väga tore 24. oktoober 2014, kl 12.48
Sekkugu nüüd edasi Jumal ise! Lahendus tulgu tema käest, usaldame kõik Tema hooleks.

lõpuks ometi väga mõistlik ettepanek,
las jumal lahendab olukorra,
karistab patuseid ja õnnistab oma lapsi

Ja palgalised kisakõrid, vaikust
 
terve mõistus 24. oktoober 2014, kl 12.48
Perekond on mehe ja naise vaheline liit. Seda ütleb Jumala sõna ja terve mõistus. Seega kattuvad need arusaamad 100%
 
piibliga pähe 24. oktoober 2014, kl 12.58
terve mõistus Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Seda ütle
> b Jumala sõna ja terve mõistus.

Sel pole tähtsust, mida jumal ütleb. Korduvalt on juba seletatud, et pole mingit tähtsust, mida su piibel kirjutab.
 
kivike 24. oktoober 2014, kl 13.06
terve mõistus Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Perekond on mehe ja naise vaheline liit. Seda ütle
> b Jumala sõna ja terve mõistus. Seega kattuvad nee
> d arusaamad 100%

Abielu on seaduse järgi mehe ja naise vaheline liit, öelgu Jumal selle kohta, mida tahes. Perekond on midagi enamat kui abielu ja sisaldab rohkem inimesi kui mees ja naine.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!