Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Kas peksa saanud naised muutuvad jäädavalt?
 
n 31 25. november 2014, kl 15.52
nn. peksasaanute psüühikat ei oska kommenteerida - arvan, et igat juhtumit võiks siiski eraldi võtta.
On ikka vahe sees kas on kannantatud aastatepikkuse terrori all või lihtsalt paar korda kolakat saanud.

Ma ise kuulun viimasesse gruppi kus keskkooli ajal oli paarikuine suhe sellise tüübiga. Eks see ettevaatlikuks tegi ja püüdsin alati uue mehega tutvust alustades kuidagi selgeks teha kuidas ta suhtub naisepeksu. No tõenäoliselt küll esimesel kohtingul sellest ei rääkinud aga no mingi hetk olen maininud, et kunagi mul selline kogemus on olnud ja ma ei kavatse seda enam üle elada. Ning kui midagi sellist peaks juhtuma, siis tagasiteed pole - suhtlus saab päevapealt läbi.

Aga kommenteerida tahtsin hoopis seda tugeva õla teemat.
Ma olen küll iseseisev ja ei vaja meest, kes mind üleval peaks, suunaks, otsustaks.....aga ikkagi mõtlen, et kuhu on kadunud tugevad mehed?
Sellised, kes on tõeliselt mehelikud: targad, teenivad hästi, vaimselt ja füüsiliselt tugevad, hästi organiseeritud. Vaat sellised kes oleksid kohe päriselt perepead nagu eelm. saj teemalistes filmides/romaanides. Vaat sellised mehed kes toidavad ära kogu pere ja kellele naine saab alt üles vaadata ja ollagi nõrgem pool.

Nüüd on naised nagu mehed ja mehed nagu naised...või pigem on suurem vastutus/koormus tihtipeale naiste õlul, sest mehed on lihtsalt nii tossikesed: laisad, nõrgad, hirmudes vaevlevad, ambitsioonitud. Ei meeldi, ühesõnaga.
 
m 25. november 2014, kl 15.57
oh, ma olen ka mitme sellise naisega kokku puutunud kes siis oma ex-e arutama kukkuvad. Tüüpiline stsenaarium (enamasti on kõigil sama jutt). Olen selline tubli ja virk naine, mees pidevalt peksis, siis leidis mees uue naise, siis tuli mind tagasi paluma. Aga mina olin nii tark naine ja ütlesin, et ei võta tagasi. Selles mõttes, et erinevad naised, aga üks ja sama jutt
 
piripiiiga 25. november 2014, kl 16.02
"päris perepead"(sic!) käivad koos naistega tänapäeval perekoolis ja koos sünnitamas, pesevad pesu kodus, kokkavad koos kallimaga, mängivad ja jalutavad lastega jne. see pole ju halb, eks? kõike head ei ole vist võimalik saada.
 
närvipuntrast naisinimene 25. november 2014, kl 16.39
Kuulge tohlepid meeskommenteerijad siin teemas... Võtke teadmiseks, et naistevastast vägivalda esinebki väga palju ja palju rohkem kui teie oma alumises peakeses asuva ajuga ette kujutada oskate. Eriti huvitav probleemipüstitus - aga MIKS te mulle seda räägite? Irv. Kas te arvate, et sellist asja on lihtne kellelegi rääkida, eriti veel võõrale inimesele?
Ja vastuseks tulebki muidugi stereotüüpne paaniline mehemöla - ma ei taha selle naisega enam suhelda, muutub vastikuks, jube kahtlane, plääplääplää. Tõlge: ju tal kuradil ikka endal midagi viga on et peksa sai, ohver on ise süüdi, fui, mina küll sellisega tegemist teha ei taha, rikutud kaup.
Ja nii see edasi läheb - kõik, kes tabuteemast rääkida julgevad, saavad kogukonna käest uuesti materdada (meenutagem, mis nt Triin Tuleviga toimuma hakkas, kui ta peksja avalikuks tegi, interneti kommentaarid tõstsid mul ausalt ikka kulmud kukla taha). Sama muster toimib seksuaalvägivalla ohvritega, koolikiusamisohvritega jne jne jne. Ikka endal on midagi viga, ise süüdi, ju provotseeris jne.
Isegi naised kaagutavad siin "meestele" takka - jajah,on jah närvipundar, ma arvan ka, et enesekindlat naist mees ikka lööma ei tule. No tore jah siis. Kõik naised ega ka mitte mehed ei olegi enesekindlad. Need võib siis pudruks peksta jah???
Häbi, naised! Teie, peksjate õigustajad, olete hoopis need kõige hullemad põrandakaltsud ja meeste tallalakkujad. Vaadaka ainult, mehekesed, kui tubli ja tark mina olen, kiidan teile takka, ega siis minuga ju ometi midagi sellist juhtuda ei saa. Muidugi, õigustage aga orjameelselt edasi vägivaldseid inimesi ja lootke samal ajal selg küüru tõmmatud, et siis teid keegi ei puutu. Enesekindlad naised -- irvadi irv!
Naisel, kes läheb võõra mehega kohtuma ja tunnistab talle oma elust üles sellise seiga, on rohkem enesekindlust ja julgust, kui teemaalgatajal ja tollel oobergil ja teistel nendesugustel kunagi olema saab. Te ei julge ohvri asemel inimest näha, lihtsam on saba seljas ruttu minema joosta, mine kuradit tea, äkki on nakkav! Otsiks ikka edasi, kõlbulikud on ikka need tavalised "enesekindlad" naised, need kes mulle kaasa kaagutavad ja minu heade naljade üle naeravad ja kui ma neile peksa annan, siis mingil juhul kellelegi midagi ei räägi, sest hoidku jumal, muidu äkki mõni hakkab arvama, et ta on närvipundar! Fufufuu, seda küll ei tahaks, ega naisele ei ole negatiivsed emotsioonid ju lubatud, ei tohi olla pahane, närviline, solvunud, vihane, siis oled hüsteerik ja närvipundar. Peab ikka enesekindel olema. Muidu võid peksa saada.
 
Orochimaru 25. november 2014, kl 16.42
Arvan, et naised, keda eelmine mees on halvasti kohelnud, ei tahagi enam uut suhet. Neile naistele jääb alati pähe vasardama mõte, et mis saab kui see uus ja kenana tunduv tüüp on samasugune vägivallatseja? Sellised naised muutuvad meestevihkajateks ning loovad enda ümber müüri, et ükski meesisik ei üritakski nendega mingil moel suhelda. Isegi, kui tekib silmapiirile keegi uus, tuletab naine vägivaldset suhet meelde ja loobub uue suhte alustamisest.
 
ma ju ütlesin 25. november 2014, kl 16.56
ma ju ütlesin, et ega püstikusemine veel meheks tee.
ja tõsi on, naised peaks kohe muidumehed ja muidulontrused, kes püksid sita järgi haisema hakkavad niipea, kui naise exidest kuulevad, kohe ellimineerima.. tõesti puhas ajaraiskamine.
Et exidest ei peaks rääkima? no Eestimaal pole see ju teema, enamsti on see kohe väljaselgitatav, kes kellega lapse sai...ja koos elanud on.
Nii, et veelkord naised. asi pole mitte teis, et mehed kõrvale ei teki ja kõrval ei püsi.
Lihtsalt kerge kepilootusega saamapeal lontrusi on liiga palju.
 
übernaine to närvipuntrast naisinimene 25. november 2014, kl 17.01
Väga hästi kirjutatud. Ise ka ei oskaks paremini...:)
Nii ongi.
 
ilus naine 25. november 2014, kl 17.10
Pole mõtet igast trollide ja retardide peale närvi minna ja aega kulutada. Nagu oober ja P.

Neile naistele kes pole trollid aga soovin, et see kahe teraga mõõk neid endid ükskord tabaks. Siis on aega oma teooriaid enda peal rakendada ja haiglavoodis pikalt mõelda et mida siis valesti sai tehtud et kere kuumaks köeti.
 
mees 25. november 2014, kl 17.26
Teate naised, kui ma oleks rüütel ja nutaks kaasa sellele, et te eelmise mehe käest kolakat saite, siis te lähete nurga taha ja halate, et vaadake milline tossike mees. Ta pole üldse mees, ta võttis seda nii südamesse. Krt, mitte ükskord pole juhtunud seda, kui olen juhtumisi olnud kaastundlik, siis lõpuks vaadatakse, et see küll normaalne pole. Enam, ever, seda viga ei tee, et hakkaks kaasa tundma kuna te ei oska tänulikud olla sellele.
Aga vastupidi, kus olen näidanud, et mind ei koti teie probleemid, siis millegi pärast hakatakse külge klammerduma. Hakatakse meili ja telefoni teel terrorit tegema, et kokku saada jne. Isegi see Triin Tulevi case oli hale, kuidas ta proovis ära leppida. No mida fakki, sa saad seda mida ise palud
 
ilus naine 25. november 2014, kl 17.31
Lisan veel juurde et ma ei ole ptui-ptui-ptui kunagi tappa saanud aga sellepärast ma ei pea ennast kellestki paremaks.

Siin mõnel kommenteerijal lhtsalt puudub arusaam sellistest asjadest nagu fantaasia ja empaatia. Nemad aravad et igaüks räägib ikka ja alati endast, sest kellest muust ta ikka rääkida oskab, :D.
 
ilus naine mehele 25. november 2014, kl 17.32
Kaasa tunda peab ka oskama. Kõige parem kaastunne on ise olla teistsugune.
 
suurim hirm 25. november 2014, kl 18.15
no nende tutvujate suurim hirm on ikka omeense (ees)nahk. et kui see naise exmees õnnetuse korraldab ja mõne tutvusesobitaja molu ära rihib. ikka ju juhtub õnnetusi.
need uued tutvumislontrused ei kannata ju välja, et naise exmehele alla jäävad...isegi arguse mõttes.
Ses mõttes ei saa kohe keppi ka anda, pärast see tutvujalontrus läheb ju exmehele kelkima, kuidas tema exnaist panna oli.. ja mitu volti kõhupeal ja kas orgasmi ka sai ja kuidas suhu võttis.

Ses mõttes peab ja aega andma ja endale aega võtma väljaselgitamaks, kes on kes.
 
mehe lause: 25. november 2014, kl 18.17
Enam, ever, seda viga ei tee, et hakkaks kaasa tundma kuna te ei oska tänulikud olla sellele.
----------
mis mõttes peab nagu tänulik olema? kuidas seda nagu väljendama siis peaks?
 
to suurim hirm 25. november 2014, kl 18.38
Mul on sinust lausa kahju. Sa said oma mehe käest peksa, võib olla saad praegugi. Aga ikkagi on TEMA sinu jaoks see ÕIGE mehe etalon. Masendav. Kogu su jutt viitab sellele, et näed, need uued mehed on veel aramad, veel kehvemad. Vat, minu mees küll peksab, aga armastab
 
igaühel oma maailm 25. november 2014, kl 18.45
totutajale vastaks päris ausalt, et pole kunagi lasknud endale isegi halvasti öelda või pahurat pilku langeda. sellega juba lugesin teema lõpeatatuks mehe jaoks.
Et su mätas allapoole vööd pole ainuõige, siis lisaks et olen ammu- ammu abielus, isegi lahutada ei kavatse.Lapsed ka ammu suured.
 
totutaja suurim hirm 25. november 2014, kl 18.48
oot, mis nüüd sinu suurim hirm siis nagu on?
et saad naise exmehe käest kogemata mööda molu?
võib juhtuda küll, on ennegi juhtunud, kuna see exmees oligi ju vigadega..
ainult ega arga uut lontrust sel naisel ju ka vaja pole, et nagu kuseb ikkagi ju püsti? ainuke meheks olemise möödupuu?
 
jah, ega mõsitust kuskil ei müüdagi 25. november 2014, kl 18.52
to suurim hirm 25. november 2014, kl 18.38
Mul on sinust lausa kahju. Sa said oma mehe käest peksa, võib olla saad praegugi. Aga ikkagi on TEMA sinu jaoks see ÕIGE mehe etalon. Masendav. Kogu su jutt viitab sellele, et näed, need uued mehed on veel aramad, veel kehvemad. Vat, minu mees küll peksab, aga armastab
----------
igaühel ikka oma mätas jalgevahel..
see exmees olekski olnud ju õige etalon, kui ta vigadega poleks olnud. Tead, geenimuutused toimuvad ka eluajal...
aga uut arga, võimetiut meest, veel aremat kui ta enda ex oli, pole naisel probleemidega tõesti ju tarvis.
 
masendajale 25. november 2014, kl 18.55
Kogu su jutt viitab sellele, et näed, need uued mehed on veel aramad, veel kehvemad. Vat, minu mees küll peksab, aga armastab.
-----------
aga ongi ju aremad ja kehvemad. kus sa vastupidist tõestust näed. Ärajooksja kiir kepihimuline lontrus ongi ju arg lapsmees. Miks üks teisega välja tuleks vahetada.
Kumbki ei kõlba elu äraelamiseks. Tuleb lihtsalt edasi otsida ja mitte kohe kepiprovokatsioonidele alluda.
 
nimekiri 25. november 2014, kl 18.58
ooberg 25. november 2014, kl 07.42
Püstikusejad:D:D

Vaadake mutid, te võite ülbitseda ja enda arust jubedalt "ära panna" palju tahate, ei morjenda. Mehele mõjub eide ülbamine sama palju kui konna krooksumine kukil all rohu sees.
Sest e jääte ikka suhu- ja tahasaajateks, ükskõik, kui suurelisteks te ise end peate.
---------
palju sa nagu siis neid peksaaanud naisi suhukusenud ka oled? ma lihtsalt huvipärast küsiks.
mulle tundub, et sinusugune ongi väljapraagitud lapsmees.
 
g 25. november 2014, kl 20.14
Mina ikka imestan, et miks või kuidas saab end lasta veel teist korda lüüa? Sellises psüühikas PEAB midagi juba enne nihkes olema, et mitu korda ühe ja sama reha otsa astuda.
Aga kuidas siis kedagi aidata saab või kui kaua saab kaasa tunda? See on sõltuvus, millest ka inimene ise peaks püüdma end iga hinna eest vabastada.
Kas peaksin kaasa tundma ka näiteks rasvunud inimesele, kes end üldse ei liiguta ja seejuures pekki, võid ja kreemitorti sööb; või alkohoolikule, kes järgmist pudelit ostma tõttab?
 
ooberg 25. november 2014, kl 20.16
Ehh, arva mida tahad:)

Arvet ma ei pea.
 
gt 25. november 2014, kl 20.28
Ma olen elus meeste poolt igasugu asju kogenud. Väga palju ka varases nooruses, alaealisena. Ma pole mitte ühelegi inimesele neist asjust elus rääkinud. Mitte keegi ei tea kõike. Ja arvan, et sellist meest ei saa olema ka.
Ei maksa ette kujutada, et kõik naised sellest rääkida tahavad.
Ma olen iseeneses püüdnud üle olla ja hakkama saada. Siin võiks kirjutada ja inimestele pakkuda midagi taolist, aga ma ei pea ka internetti anonüümseks eriti.
Seega pole vaja karta.
 
oobergile 25. november 2014, kl 21.31
korjadki siis neid loksutatud naishingi üles, et neile suhu kuseda? annab nagu sulle siis kuivema tunde ju?
korralikud, tavlise hingeeluga naised nagu ei pane nokut püsti tõusma? jah,,ka see on teatud häire...
 
hahahaaaa 25. november 2014, kl 22.46
oobergi enda mutt ehk teisis6nu emme, sai ise kusagil v6lvialuses haledalt p6ske ja kottide rammimist kuulda, viimaste laksude raugedes pritsis reipari spermist osa ka peeru vahele, ja nii see h2rra ooberg eostatud saigi. nojahh, on ka lugusid siin eestimaa peal, miski ei unune, omamoodi ajalugu k6ik! :D
 
appppi 26. november 2014, kl 23.39
issand, mis psühhopaat!
"Ma vahest vaatasin, et kuidas ta enda lapse ja koduloomade peale täiesti hullunult ülekohtuselt mingi pisiasja pärast röökis, et no rsk, annaks paugu vastu hambaid, oleks talle paras.

Ma olen muidu vana kooli mees ja naisi löön enamasti jalaga. Käega on mark, määrib ära."

ära ole koos siis sellisega, kes närvi ajab. Täiesti perses, kui haiget juttu võib inimene rääkida, vanakooli mees ja lööb jalaga.

Samuti muhe vanapoiss võib olla tegelikult vägivaldne, nagu sõbralik inimene võib olla varas jne. Naistevastane vägivald on Eestis nii tabu, nagu oleks siin mõni Vene agul.

Enesekaitse on see, kui rünnak peatatakse, mitte see, kui pekstakse vastu või minnakse närvi. Mine lahku, kurat küll, leidub siin ikka debiilikuid.


Teemaalgatajale, peksmine muudab, kuid mitte alati ja kõigil. Võib-olla reageerid ise üle, sest on arvamus naisest kui pidevast ohvrist, kelle identiteedi osa on endine väärkoheldud naine. Enamik läheb aga edasi. Kui on probleem, peaks sellest psühholoogile rääkima, naine siis. Enamik inimesi on olnud kas lapsepõlves või täiskasvanuna mingisuguse vägivalla tunnistajateks, kas koolis, vanemate poolt, vanemate vahel, kasvõi sõimamine õpetajate poolt, kiusamine, vägistamine jne. Kuigi peksjad on täisidioodid, ei ole ma arvamusel, et naine ei suudaks üle saada, v.a kui ta peksva mehe juurde jääb või on väga tundliku iseloomuga. Siis peakski aga psühooloogi kasutama. Mõnes riigis saavad naised kogu aeg peksa, see ei ole ok, kuid nad alustavad uut elu ja ei kanna seda pidevalt kaasas
 
teemaalgataja hirmud 27. november 2014, kl 00.35
no teemaalgatajal hirmud, et sellised juba karmi elu näinud naised ei lükkagi kohe jalgu laiali, ei kipugi kodu koos ehitama.
samas muidugi hirm naise exmehelt kolakat saada, sest "lapsi peab ju käima vaatamas."
 
naine 27. november 2014, kl 08.44
ma ei mõelnud õla all seda, et mingi uus mees naise jalule aitaks, vaid seda, et inimese peale saab kindel olla nii heas kui halvas (antud juhul on halva all mõeldud teise inimese kiikse) Sest ega meestel on samamoodi omad kiiksud ju. Kui suhtes ei saa usaldada ega vajadusel mõistmist ja tuge, siis ongi parem üksi olla..milleks suhet luua siis, kui võtad nii laadnalt, et kui teinepool peaks ära surema, siis on savi, mul jalad all, saangi ise hakkama. Suhtes on alati mingil määral sõltumist ja toetumist (ehk pimesi usaldamist)
 
ooberg 28. november 2014, kl 11.51
Joppenbuhh, ostke endale funktsionaalne lugemisoskus, lauajalad sellised.

Ütlesin nagu selgelt, et vahel ongi mees vägivaldne ja ründab nii ehk naa ka ilma mingi põhjuseta kuid alati ei ole see must-valge ning vahel naine ise provotseerib endale keretäie.

Ma rääkisin kogu aeg ainult seda, kas see ei ole siis tõsi? Dziisas, te vist tõesti arvate, et oletegi Pühad Lehmad, kes võivad mehega teha mis tahavad, ning mees ei tohi mitte kuidagi reageerida. Ühes foorumis oli teema: "Mul oli paha tuju ja lõin oma meest, nüüd on nagu natuke kahju temast."Ja mingi 50 naist vastasid, et nad on samamoodi teinud.

Hallooooo!

Ning mis puutub lapsmeestesse, siis keskmisest eesti mehest ma olen kõvasti üle nii elukogemuse, elukommete, sissetuleku, harituse kui silmaringi poolest. Ma olen väga meeldiv inimene tegelikkuses:)

Aga teie mõtlete kuidagi vasakule siin. Naisel on alati õigus, mh.. kuidagi liiga äärmuslik feminism.
 
Vanja 28. november 2014, kl 16.08
ooberg, istu, kaks!

Ei vabanda välja. Suhtumine ja sõnakasutus hullem kui voorimehel.
 
ilus naine 28. november 2014, kl 16.52
Millegipärast arvan, et ooberg on naine. Troll on ta aga kindlasti, imestan kes viitsib sellisega veel vaielda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!