Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Jõuluõhtul eraldi

lucia 16. detsember 2014, kl 16.50
Juhtub nii sel aastal, et pühal jõuluõhtul olen oma perega ja minu kaaslane oma perega. Kui esitasin talle kutse liituda meie perega, ehk minna jõuluõhtuks minu õe poole teatas ta, et nad on oma perega otsustanud kohtuda oma ema juures. Mina sinna minna tegelikult väga ei taha ja seega siis kiirelt tegin kokkuvõtte, et oleme kumbki oma jõuluõhtul oma lähedaste sugulastega. Oleme koos olnud ligi 2a, meid võiks juba paariks pidada kuigi elame eraldi veel. kas selliseid paare on palju, kes rahumeelselt veedavad jõulud omaette? Või ponnistate igal juhul jõuluõhtul koos olla?

tea 16. detsember 2014, kl 17.02
vanust on palju?

njahh 16. detsember 2014, kl 17.10
kuna teil peret ei ole ega ole te ka ametlikult abielus ning elate eraldi, siis on selline käitumine täiesti normaalne.

Teada reegel ju on, et jõuluõhtu veedetakse perekeskis, pärast hakatakse külas käima ja pidutsema.

lucia 16. detsember 2014, kl 17.13
Mis tähtsust on vanusel siin? Minu arust peaks jõuluõhtu kõigile meeldiv olema ja selle pärast ei tasu tülli minna ja hullult koos olla punnitada.

lucia 16. detsember 2014, kl 17.18
Ja kui oleks kooselu, et siis on eraldi oma pere inimestega olemine imelik? Aga miks ometigi? Nad on mulle ju samamoodi lähedased. Lähedasemad kui kaaslase vanemad ja sugulased tegelikult.

tea 16. detsember 2014, kl 17.19
tavaliselt püütakse ikka koos olla. vanust küsisin sp, et kui 16,18 olete siis on norm kui eraldi olete. Muidugi ei pea olema, kui kumbki teist sellest probleemi üles ei tõmba siis miks mitte. tekkivad mõned küsimused, miks sina sinna minna ei taha, koos 2a ja ikka eraldi, see on midagi uut.

tea 16. detsember 2014, kl 17.21
tavaliselt leitaksegi kompromiss, üks aasta ühe vanemate juures, teine ja vastupidi. Meil käiakse nii vanavanemate ja vanemate juures, kõik jõutakse läbi käia.

ahzooloog 16. detsember 2014, kl 17.30
Et küsid, kuidas teised teevad ja siis hakkad mehele peale suruma, et teie peate ka samamoodi tegema?

lucia 16. detsember 2014, kl 18.03
Minule minu lahendus meeldib, miks peaksin kedagi suruma hakkama? Ma ei näe meeletut vajadust kogu aeg koos olla. Seepärast pole kokku elamagi kolinud, et meeldib omi asju ajada ja just nii ajada nagu ise tahan. Lihtsalt huvitav teada kuidas teised arvavad ja tegutsevad samas olukorras.

naljatilk 16. detsember 2014, kl 18.09
Siis ikka on mingi kahtlus, et nii ei ole normaalne vms? Ise teate ometi, mis seal vahet on.. :)
Me mehega vaatame jooksvalt, kuidas tuju on. Mõnel aastal oleme eraldi olnud kumbki oma vanemate juures, mõnel aastal koos kummagi vanemate juures.. Lapsi veel ei ole, sellepärast ongi lihtne. Kahekesi linnakorteris jõulude ajal olnud ei ole - ei ole mõtet, kui mõlemal maal vanemad olemas ja ootavad.

2 püha 18. detsember 2014, kl 14.59
Teatavasti on jõulud 2 päeva ja kui pere pole väga suur, saab kuupäevi nihutada, nii, et üks õhtu ühe vanemate juures, teine õhtu teise vanemate juures. Ma pigem näen siin seda, et sa ei tahagi sellist lahendust, vaid soovid üksnes, et kaaslane ainult sinu perega aega veedaks. Kaaslasel on igati õigustus sama vastu soovida. Aga kui lihtsalt 2 aastat sõprust pidanud noored jõuluõhtut eraldi veedavad, see täitsa tavaline. Täiskasvanud leiavad ikka lahendused, nii, et mõlemad pered saaksid külastatud.

lucia 18. detsember 2014, kl 19.29
Küsimus vist pigem selles, et mina ei taha tema vanemate ja sugulaste juurde minna. Ju siis pole mu tunded piisavad ja ma ei taha end liigselt siduda, eelistan oma sugulasi ja lähedasi. Ju ma siis ei pea teda nii lähedaseks, et külastada ka tema vanemaid. Pole enam noored, ikka üle 35 mõlemad.

vanemmutt 18. detsember 2014, kl 21.48
Elate eraldi - sellega on ju kõik öeldud! Elate eraldi ja vahel "käite" koos. Täitsa loomulik, kui kumbki on oma pere juures. Ja et kaaslane - veel mitte - oma pere hulka ei kuulu.
Üle 35 mõlemad? Kas sa jätad midagi rääkimata? On sul laps mõne teise mehega? Mehel on esimese naisega perekond?

mantowoman 18. detsember 2014, kl 21.58
väga tuttav olukord! vahest ei saagi kompromissile ja nii need pühad saadetakse vaikses üksinduses. kurb, et mõned nii kandilised on.

2 püha 18. detsember 2014, kl 22.00
Minu meelest te küll paarina ei näi. Sinu jutt kõlab kõike muud kui armastava naise jutt. Minge rahus lahku, kõik võidavad. Ise ütlesid välja ka, et sa ei taha mehe perest midagi teada ja tunded pole piisavad. Misjaoks selline ponnistus ja milles üldse probleem, te elate ju eraldi ja lahkuminek on aja küsimus. Sul pole ju üldse tundeid selle mehe vastu. Mis seob?

Korilla 20. detsember 2014, kl 00.10
rahha ja teise mehe labs!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!