Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Kust on tulnud ütlus, et rahval polevat raha!?
 
tahan teada 18. detsember 2014, kl 11.28
Seda juttu on aetud nii uudistes telekas, kui kaajalehtedes. Et tavatõõtajad pidavat teenima vaid nii palju, et maksid saaks makstud ja et peale seda ei pidavat suurt midagi järgi jääma endale midagi lubamiseks. Aga millegipärast ei paista see nt söögikohtades välja, eriti kui seal on täiega ülerahvastatud. Kusxt rahval selline raha siis äkki on tulnud, et söögikohti ummistada, selle asemel et kodus odavamalt ise süüa teha, sest söögikohas pole eri odav käia.
 
Pärnu linnast 18. detsember 2014, kl 11.32
Venemaal pidavat rublaväärtus kukkuma, rahvas seal paanikas, et mida osta järgmiseks päevaks süüa, kuid sellele vaatamata on meil Pärnus Steffanis praegusel ajal just Venemaalt turiste nii palju, et sealgi pole vabu kohti naljalt.
 
Laenaja 18. detsember 2014, kl 11.47
Laenuraha peal.

Enamus tänavatel sõitvatest autodest ka laenuraha peal. Eluasemed laenu peal. Kõik elu elatakse võlgu.
 
to Pärnu linnast 18. detsember 2014, kl 11.52
Venemaa on suur riik ja see on siiski terve selle suure peale pisik käputäis, kes reisida saavad, sest nad on vastavate isikute kaaskonnast, kelle tasku Venemaa suured rikkused voolavad.
Mõhk Metsavana 18. detsember 2014, kl 12.17
Söögikohtades sa ei näegi vaesemat rahvast mittekunagi. Seal käib ainult jõukam kiht. Vaesem rahvas maksab köögisisustuse liisinguid ja teeb ise süüa.
 
:) 18. detsember 2014, kl 14.45
Kust on tulnud ütlus, et rahval polevat raha!?
------------
Loe kasvõi Delfi foorumeid, siis näed, kuidas inimesed kas laushädas on või peavad iga asja pealt kokku hoidma ning võimalikult odavaid tooteid tarbima.
See pole miski "ütlus".
 
to to Pärnu linnast 18. detsember 2014, kl 15.56
Venemaa elanikud ongi väga suured reisijad üle maailma, ei ole midagi pisike käputäis.
 
njahh 18. detsember 2014, kl 18.20
söögikohad söögikohtadeks, kuid kaubanduskeskused on samamoodi puupüsti rahvast täis, ostetakse kärud ja kotid täis... Mina oma veidi alla keskmise palgaga sellist ostlemist küll endale lubada ei saa. Kui aga delfi foorumeid lugeda, saame pidevalt teada, kui vaesed kõik on ja kuidas riik selles süüdi on...
Mille eest neid kaupu siis ostetakse??
 
to to to Pärnu linnast 18. detsember 2014, kl 19.01
Vaata kaardile, taevas hoidku. Venemaa on hiiglama suur, aga selle suure riigi ja rahvaarvu kohta siiski käputäis venelasi käib reisimas, aga arvuliselt muidu moodustavad teiste turistide seas silmapaistva osa. Eestlasi on ju alla miljoni ja ei kata ka kõige parema tahtmise korral maailma popimad turismipaigad. Venemaal rahvastik 143 miljonit!!!!! Kui neist kaks milli Euroopasse vajub, siis on nad näha, kuulda ja tunda rohkem kui mõni muud Euroopa rahvus.
Mõhk Metsavana 18. detsember 2014, kl 19.09
need rekkalükkajad seal kaubanduskeskustes ei ole kah tavainimesed. Tavainimesl on pisike korvike ja seal vaid kõige odavam kraam.
Rikka pere majahoidja käib poes korra nädalas ja kui lahkub siis on pika navara kastil kuhipeal.
 
toitsu 18. detsember 2014, kl 19.13
Just ma rääkisin käputäiest Venemaa rahvastiku suurust arvestades. Mis arvuna väljendudes muidugi on suurem kui teiste riikide turistid kokku. Ja siis mingid totud punnitavad silmi, et näe venelasi siin ja seal niiii palju, kas nad siis polegi vaesed. Neid lihtsalt on shitaks palju, et jätkub igale poole.
 
kähhh 18. detsember 2014, kl 19.15
Khmm ah need pole tavainimesed! Pildi järgi otsustades on meil suurem osa inimestest siis mitte tavalised. Välimusest näha, et täitsa tavalised inimesed ja Lasnamäelt, aga korvid on täis. Pole meil see tavaline inimene nüüd nii vaene midagist. Enamus poode sellist odavat ja ebakvaliteetset tavaari täis, mida jõuab iga keskmine omale soetada.
 
jaaniksa 18. detsember 2014, kl 19.25
Ma olen märganud, et ka ilmselge maaka välimusega Leida ja Jüri võivad ikka kohutavalt pika kuhja sinna lindile laduda igatsugu nänni ja pole need teps mitte makaron ja jahu, vaid igatsugu napsud, kommid ning coca-colad. Pole märganud, et söögikohad nüüd kohe nii väga täis oleks. Ja see, et praegu kaubanduskeskustes palju rahvast, siis mis teha, et jõuluks tuleb ju kingid ära osta ja kui kõik inimesed nagu üks mees korraga ühel ja samal ajal poodi lähevad, siis ei peegelda see kuidagi ühtlasi raharohkust. Veebruaris on selle võrra jälle hõredam ja enamasti hulgud täitsa üksi poest poodi.
 
to tahan teada 18. detsember 2014, kl 19.27
Kas sa tõesti käisid kõik söögikohad läbi? Võid tegid järelduse mõne kaubanduskeskuse järgi? Kus praegu on jõulude tõttu tavaliselt rohkem rahvast ja loogiline, et ühtlasi söögikohtades samuti.
 
Minni j 18. detsember 2014, kl 19.32
Ma olen juba kolm nädalavahetust kaubanduskeskuses hulkunud ja kingitusi otsinud, aga pole midagi veel ära ostnud. Seega rahvarohkuse järgi ära järeldusi tee ostuvõime kohta. Ma ei käi muidu nii tihti ega osta igas kuus nii palju asju kokku. Jõulude tõttu olen sunnitud.
 
ostleja 18. detsember 2014, kl 19.32
rahvas on ostukeskustes, pesupoes olid eile vaid haigutavad müüjad.
 
... 18. detsember 2014, kl 21.18
Just, te vaadake firmapoodidesse, mitte Prismasse või Maximasse, kui rahva raha üle otsustate. Kus ainult kallim kaup müügil, need poed on ka ostjatest üsna tühjad.
 
to 19.01 19. detsember 2014, kl 00.51
Mina käisin ostukeskustes lihtsalt jalutamas, aega veetmas, kodus üksinda hakkab ju igav.

Ei ole neid reisimas midagi nii käputäis. Terve maailm on Venemaa turiste paksult täis.
 
kats 19. detsember 2014, kl 08.26
Olen maalt ja käin korra kuus linnas ja siis ostan korraga terve kuu toidu.Linnas on see tunduvalt odavam kui maa poodides.
Muidugi saab siis käru peaaegu täis ja mina olen kohe suur rikkur seoses sellega. Sina "Tahan teada"ostad mitu kärutäit kuus,aga seda sa ise ei näe.
 
ma arvan 19. detsember 2014, kl 11.33
et see on vaid sõnakõlks, et rahval pole raha. On ikka küll ja kuidas veel! Ei saa aru, miks uudised ja lehed pasundavad vastupidist. Muud ei kuulegi ega loegi, kui et ,,rahval pole raha,, ja ,,rahval pole raha,,! Alles üleeile kuulsin uudistes mitu korda, kuidas rubla kurss pidi Venemaal langema. Kust need turistid seda raha siis enam võtavad, kui neil seal selline hull asi rahaga toimub!?
 
millest te aru ei saa 19. detsember 2014, kl 13.41
kellel on ja kellel ei ole. need kel raha ei ole need ei käi söögikohtades. need ei osta ka poest eriti midagi. see, et raha ei ole ei tähenda, et kellelgi ei ole. endalgi olnud elus periood, kus vaevalt hädavajalikuks naha toore hoidmiseks hädapärast piisas. ega sellepürast samal ajal KÕIK ei olnud vaesed. üldiselt on eestis ikkagi igal juhul üldine elatustase võrdlemisi madal. vaeste ja puruvaeste osakaal on päris suur tegelikult. aga nemad juba väljas ei hängi.
 
well 19. detsember 2014, kl 15.03
Söögikohtadel on ka muidugi vahe... Aga näiteks lõuna ajal päevapakkumist süües saan ma küll odavamalt hakkama kui ise kodus vaaritades.
 
arvamus 19. detsember 2014, kl 17.30
ma ei näe küll midagi imelikku ,et kellel võimalus on ,et pole sobilik söögikohtades käia,mis ajast neid vaeseid esile tõstetakse,pole kunagi nad esiplaanil olnud,
 
no kuulge 19. detsember 2014, kl 18.48
Selleks on statistika olemas, kui palju jääb inimestel raha kätte peale maksete tasumist, see on ju reaalselt see raha millega veel toidupoodi ja kärutäite viisi kaupa ostma minnakse nagu sina seda ette kujutad.
Kui keegi ostab parasjagu peo jaoks toidukraami siis on tobe eriti arvata, et iga päev nii süüakse ja juuakse.
 
Delila 20. detsember 2014, kl 09.23
Kusjuures samuti olen imestanud, et kaubanduskeskuste söögikohad on rahvast täis. Ja ostetakse ka palju.
Need, kel raha napib, teevad oma ostud väiksemates poodides või siis käivad suures poes harva. Kes seda täpselt teab, kuidas protsendiliselt vaeste osa jaguneb. Aga keskmiselt ja hästi hakkma saavaid inimesi näib olevat siiski palju rohkem kui sunnitud kokkuhoidjaid.
 
Vaene inimene 20. detsember 2014, kl 13.01
to: Delia

Loogiline ju, et kaubanduskeskustes põhiliselt rikkad. Vaesel inimesel sinna väga tihti asja polegi. Kui ongi, siis käivad kiiresti 5 minutiga poes ära, mitte ei vaata seal ringi terve päeva. Sest nagunii pole raha, mille eest asju osta.
 
Top5 oleme juba ammu 20. detsember 2014, kl 13.07
vaadake kasvõi megamarketite täistuubitud parklates autosid-iga teine on x5, q7, cayenne, länkkär. Need on muutunud juba täielikeks rahvaautodeks mida iga kipsimees endale lubada saab:)

Et Eestis eristuda peab juba vähemalt Lamborghini olema ja sageli tuleb ka nende kõrvale mõni Ferrari või Maserati:)
 
iks 20. detsember 2014, kl 19.37
Praegu on kodus hordide kaupa kalevipoegi. Käivad koos naiste-lastega mööda kaubanduskeskusi ringi. Õhtul teevad kodus remonti.
Ning maal elavadki rikkad inimesed. Vaadake mõne taluniku õue. Miljonilised traktorid, mitmed maasturid, ATV-d, põdravorstid jne, kõik mis kuulub maaelu juurde.
 
Miski vend 22. detsember 2014, kl 16.36
Kui ostukeskuses on 4300 inimest siis see tundub üüratu palju - samas on see kasvõi Tallinas elava inimeste hulgast 1% ehk siis mitte midagi.
 
Vi4 22. detsember 2014, kl 21.17
Mina vaatan kassalintide peal alati kõige suurema imestusega viilutatud ja kilesse pakitud singi/juustu pakikesi ja igasugu muid pisikesi pakendeid - müslibatoonid ja mis iganes. Mõnel on neid pisikesi pakikesi suur kärutäis! Sinki-juustu oleks suurema tükina odavam osta ja müslibatooni asemel oleksid kaerahelbed palju odavamad ja tervislikumad. Selge, et need inimsed ei pea arvet, kui palju neil toidule kulub.

Ja siis imestan veel, kuidas inimesed ostavad massiliselt pudelitega vett - no tõesti, võib-olla on Tallinns mõni üksik maja, kus kraanivesi ei kõlba juua, aga miks kõik ülejäänud vett ostavad? Ilmselgelt on neil liiga palju raha!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!