Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
reageerin üle - mis mõttes?
 
liissss 22. august 2016, kl 13.17
Oleme mehega koos olnud natuke üle aasta -elame koos. Meil oli planeeritud üritus mehe sõpradega (praeguste ja kunagistega)ja nende elukaaslastega -vähemalt mina arvasin nii. Pidime sõitma teise linna kontserdile ja siis pärast ühe tema sõbra maakohta aega veetma. Kuna enamikel sõpradest oli pikk nädalavahetus siis nad otsustasid, et lähevad üks päev varem juba sinna maakohta pidutsema. Mina leppisin oma mehega kokku, et ta mingu ka sõpradega ees minema ja tulen siis hiljem teise linna järgi ja sealt sõidame peale kontserti sinna maakohta. (Sest minul oli vaja tööl olla.) Keset minu tööpäeva teatab mees mulle, et kle autod on täis ja ma ei teagi kuidas sa saad tulla. Uurisin, et kas siis mõni buss sinna ei sõida -ei sinna maakohta sellisel kellaajal buss enam ei sõida. Teades, et mina ei saa sellest peost osa võtta, sest puudub transport, otsustas mu mees ikkagi sõpradega kaasa sõita.(meil endil autot ei ole.) Ma olen nii hingepõhjani solvunud. Kui ma tean, et minu kaaslase jaoks pole kohta, poleks mina tema asemel ka läinud. Mulle jäi mulje, et ma ei mahu tema seltskonda, varsti äkki ei mahu ma üldse tema plaanidesse. Tol õhtul, kui tema pidutses, käisid minul peas mõtted, et lihtsalt viskan ta asjad ja riided ukse taha, kui mina ei mahu tema pidudele siis tema ei mahu minu ellu. Asi lahenes lõpuks nii, et mehe sõber, leidis veel ühed sõbrad, kes olid nõus sellel üritusel osalema ja nii sain ka mina endale lõpuks transpordi. Aga sitamaik oli sellel peol minu jaoks juures. Mees arvab, et ma reageerin üle, ütleb, et ta ei lähe siis kuskile enam, kui mina nii reageerin, mõistmata, et algul oli mul koht ja pärast enam mitte. Sellest asjast on aega küll natuke möödunud, aga mina ikkagi vaagin, kas ja millal siis jälle ma ei mahu tema plaanidesse ja kola kokku korjamise plaani pole ka veel täielikult maha matnud. Mehe argumendid on, et esiteks tema sõbrad ja no mis sest on siis, et sa ei oleks saanud tulla, ise ju ütlesid mulle, et mine ja nüüd teed kismat siin! Ta nagu ei pea seda millekski, et ma ütlesin võid minna päev varem kohale, aga tingimusel, et ka mina saan pärast järgi tulla.
 
Mees 22. august 2016, kl 13.45
Maha jätta ja autoga mees leida.
 
bemmimees 22. august 2016, kl 14.02
...ja kindlasti X6-ga
 
n31 22. august 2016, kl 14.52
Jah, sa reageerisid üle. Kui eelnevalt ütlesid, et mees mingu üksi, siis mees läkski.
Kui sina pärast mujale ei "mahtunud", siis pole ju mees süüdi.
Lisaks, kas mees ei peaks minema sõpradega aega veetma, sest sina ei saanud kaasa tulla, kuna pidid töötama?

Kas minul oleks hinges paha tunne, kui plaanid järsku muutuvad ja tekivad takistused. Samas ei tohi meest selles süüdistada - tema ju ei saa ette öelda, et sõbrad peavad sind peale võtma.

"Ta nagu ei pea seda millekski, et ma ütlesin võid minna päev varem kohale, aga tingimusel, et ka mina saan pärast järgi tulla."

Sa oled kõigest elukaaslane mitte mehe omanik, seega mis tingimusi sa saad täiskasvanud mehele esitada?

Muidugi võime me solvuda ja pahandada, aga reaalselt pole meil mitte mingisugust õigust mehele ette öelda, kuhu ta võib minna ja kuhu mitte. Ammugi mitte temaga pahandada, kui temast mitte sõltuvatel põhjustel ühised plaanid segi paisatakse.
 
Ei noh 22. august 2016, kl 15.35
Mehel peaksid hoopid häirekellad sinu suhtumise peale tööle hakkama ning kui on normaalne mees siis arvan, et varsti on ta vabatahtlikult oma asjadega minemas.
 
m39 22. august 2016, kl 15.43
Kusjuures mul on selline naine olnud, lõpuks ei aidanudki muu kui lahkuminek. Seal oli teisi põhjusi kah. No ütleme nii, et Jupiteri ja härja mängud muutusid vastuvõetamatuks. Naisele on lubatud - sõbrannadega ja sõpradega, kelleks muuhulgas huvilised austajad käia väljas st kohvikud, restoranid, teatrid jne. Mehele nähvatakse a la et sul pole aega, see sind nagunii ei huvitaks. Mees ei saa peenetest kunstidest aru, eksole. Mees OMA sõpradega praktiliselt kohtuda ei tohi, sellest tuleb skandaal. Hoidku taevas kui mõnele sünnipäevale mõneks tunniks üksi satub, ööseks jäämisest me ei räägi. Samas kui mees pakub välja oma firmaüritusi, siis ta justkui ei taha kaasa tuula ja vägisi kah ei vea. See "mine-mine" jutt ongi tegelikult solvumise näitaja = sa ei hooli minust, jätaksid muidu minemata ja pärast on draama.

Enesekindla naisega koos olla on hoopis rõõmsam. Esiteks ta usaldab oma meest ja mees usaldab teda. Naine teab, et kui mees petab, leiab tema endale igal juhul uue ja see hoiab ka meest petmast.
 
teemaalgatajale 22. august 2016, kl 16.25
Sul võiks olla veidigi austust nende vastu, kes su pikka ilma ühegi taandreata joru peavad lugema.
Ega ei peagi ja ega ei loegi.
Aga võrdle oma teksti näiteks n31 (14.52) omaga -viimane on selge ja arusaadav ja liigendatud, sinu oma arusaamatu mula.
 
Audi S8 22. august 2016, kl 16.50
Auto olemasolu pole argument. Paljudel inimestel pole autot, pole lubegi. Kes ei pea seda linnas elamise ja töötamise tõttu otstarbekaks, kes sõidab jalgrattaga, kes hoiab loodust. Isegi päris edukaid inimesi on selliseid. Rohkem küll välismaal. Eestis on ENSV mentaliteet sügavalt juurdunud. Auto oli luksusese, mis aitas naabrist parem olla. Staatusesümbol. Nüüd on "naabrist-parem" mõõdupuuks auto vanus, mark st hind.
 
nonoh 22. august 2016, kl 17.20
n31 Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Jah, sa reageerisid üle. Kui eelnevalt ütlesid, et
> mees mingu üksi, siis mees läkski.
> Kui sina pä
> rast mujale ei "mahtunud", siis pole ju mees süüdi
> .

Et kukus kohe tatistama, viitsimata teksti läbigi lugeda. Ei olnud öeldud, et mingu üksi. Oli KOKKU LEPITUD, et naine tuleb pärast järele ja saab koos teistega peale kontserti linnast maale. Ehk siis kui üks pool (mees) kokkulepetele sülitab, siis polegi nagu õigust solvunud olla? Väga huvitav. MItte midagi ei reagerinud üle, täiesti normaalne ja mõistetav reageering. Kõik need, kes siin leiavad, et naine peabki kõigega rahul olema ja alati naeratama, isegi kui varem kokkulepitud plaanidest välja visatakse, noh sellist meest polegi kahju kaotada. Mina oleksingi teinud nii, nagu teemaalgataja algul mõtles, visanud mehe asjad ukse taha ja head lendu.
 
oh, mehed! 22. august 2016, kl 17.47
Teemaalgataja ja nonoh on elavad näited, missuguste naiste otsa võite sattuda, kui te ettevaatlikud ei ole.:)
Parem testige juba enne kooselu (abielu) taolisi situatsioone ja naiste reageeringuid nendele, sest ega nad hiljem leebemaks lähe, ikka hullemaks.
 
Audi S8 22. august 2016, kl 17.59
Tahate, naised, ma ütlen jämedalt? Kaaslase otsimine on nagu kasutatud auto otsime. Kui puudub dokumenteeritud hooldusajalugu, on edasine õnnemäng. Isegi hoolikalt täidetud hooldusraamat ehk taustakontroll ei pruugi 100% kindlust anda. Odavam on kaaluka investeeringu eel lasta auto margiesinduses teostada täiskontroll. Maksad 100-150 eurot, ent võid vältida hilisemat tuhandete tuuldeloopimist. Elus on selleks ostueelseks ülevaatuseks ootamatu situatsioon. Ühine reis. Natuke küll maksab see test, ent väldib hilisemaid ebameeldivusi ja varajagamisi. Ootamatutes olukordades on kohe näha, kes on kes ja mis on mis.
 
Diagnoos 22. august 2016, kl 18.26
Ütlen veel rämedamalt: Loll lehm oled!
 
dr meyer 22. august 2016, kl 18.30
Patsienti ei tohi sõimata, aga sa eelmine oled makaak!
 
liissss 22. august 2016, kl 19.53
No ma ei saa aru, kas delfikute arust ongi siis normaalne, et mees lepib midagi kokku, aga sõna ei pea, mees käib üksi väljas ja naine muudkui ootab õndsalt. Milleks siis koos üldse eksisteerida - võib ka ju eraldi olla. Muide neurootikutele - ei kontrolli mehe igat sammu ja pigem on jäänud minul sõbrannadega kohtumisi vähemaks, mehe sõbrad on peaaegu iga nädalavahetus meil külas.
 
teemaalgatajale 22. august 2016, kl 20.32
On üks kena soovitus: "Ära küsi - siis ei vastata sulle!"
Aga sina küsisid teiste arvamust. Siis pead ka leppima sellega, et kõik ei arva nii, nagu sina.

Konkreetsel juhul ei sõltunud ju mehest, et pidite plaane muutma, milles sa teda siis süüdistad?

Kirjutad: " Milleks siis koos üldse eksisteerida - võib ka ju eraldi olla."
Parem siis tõesti eraldi olla, kui käeraudadega teise külge aheldatud olla, et vältida skandaale.

Ja üldse, mida lühema keti otsas tahad meest pidada, seda kiiremini ta sinu juurest põgeneb.
 
Esopus Spitzenburg 23. august 2016, kl 18.24
Muidugi reageerid üle. Nagu siin juba öeldud, plaanide muutumine ei sõltunud sinu mehest. Ja ilmselt selles, et ta sõber lõpuks need sõbrad leidis, kellega sa siiski said hiljem ka minna(nii nagu ju plaan oli), oli oma osa ka su mehel, eksole:)
Muidugi võid ju nüüd oma mehe peale ilgelt solvunud olla elu lõpuni ja ta maha ka jätta. Niikuinii leiad kohe uue. Kuniks juhtub umbes taoline situatsioon, kus sina mingil x-põhjusel leiad, et sulle on jubedamalt liiga tehtud ja mees on selles süüdi. Ja siis jätad selle mehe maha ja leiad uue, no nii kauaks kuni sarnane situatsioon kordub jne jne. Või siis käitud nagu täiskasvanu...valik on sinu.
 
xxxx 23. august 2016, kl 19.51
Mina oleksin ka solvunud. Meest välja viskama mõistagi ei hakkaks, aga sant tunne oleks kindlasti.
Minul on õnneks mõistlik ja minuga arvestav mees (mitte nagu need macho-tropid siin). Tema poleks sõpradega kaasa läinud, teades, et mina tulla ei saa. Oleks sebinud meile mingi muu transpordi ja oleksime läinud koos hiljem.
Need suured naisetestijad siin on moslemi meelelaadiga, kes leiavad, et naine peaks üldse vagaselt kodus istuma ja kummardama oma mehe iga mõttevälgatuse ja teo peale.
 
kivike 24. august 2016, kl 08.50
No see pole ka päris õige, et kui kõike ja kohe ja nii nagu tahaks ei saa, siis solvu ja jalaga tagumikku. Mehed pole siin ilmas selleks, et naiste tahtmisi viimse detailini täita. Shttt happens! Miks seda nii raske mõista on? Ise jätad kuhugi, kuhu väga tahaks minna, minemata, kui mees mingil x põhjusel kaasa ei saa tulla?
 
liissss 24. august 2016, kl 09.47
Jätaksin jah, eriti kui veel põhjuseks on, et mehele ei jätku ruumi. Kui mees mingil x põhjusel ei soovi tulla, siis on see juba tema otsus. Meil ongi kooselu ja seepärast me koos elamegi, et jagada oma elu ja aega üksteisega. Vastasel juhul elaks me eraldi, käiks eraldi ja oleks lihtsalt sõbrad/tuttavad.
 
Arvamus 24. august 2016, kl 11.14
Loomulikult on õigus solvunud olla, sest mees ei pidanud kokkuleppest kinni ja ei hoidnud ka naisele kohta autos, kuigi teadis, et naine ühineb hiljem. See näitab, et ega ta väga hooli naisest ka muudes küsimustes. Suhtumine on mehel selline, et kuniks väga kräunuma ei hakka, võin ju naiseke kodus olla.
Karl Kindermacher 24. august 2016, kl 13.08
Ma ma sain aru, et see polnud tolle paari auto. Ju autoomanik ikka ise otsustab, kelle ta vabale kohale võtab. Päris nii ei saa, et kukun võõral pinnal tingimusi esitama.
Ja usu mind, teemaalgataja, vahel on vaja teineteisele pisut vabadust ka anda. Abielu abieluks, aga ka paarina olete siiski kaks erinevat inimest ja "hingamisruumi" on tegelikult mõlemale vaja.
 
kivike 24. august 2016, kl 13.47
liissss Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Jätaksin jah, eriti kui veel põhjuseks on, et mehe
> le ei jätku ruumi. Kui mees mingil x põhjusel ei s
> oovi tulla, siis on see juba tema otsus. Meil ongi
> kooselu ja seepärast me koos elamegi, et jagada o
> ma elu ja aega üksteisega. Vastasel juhul elaks me
> eraldi, käiks eraldi ja oleks lihtsalt sõbrad/tut
> tavad.

Oijah, eks see abi- ja kooselu ju välistab selle, et ollakse sõbrad. :) Ikka kohe kräunuma, kui mingi proble ilmneb - "ma olen nii hingepõhjani solvunud, et mees tahtis oma sõpradega aega viita" ja s..tta sellest, et aeti veel jalule inimesi, sest sinul oli vaja "tööl olla" - küsind vaba päeva töölt, kui mees ja temaga aja veetmine sulle nii hirmus tähtis on. Arvata võib, et just mees toppis kõik võõrad autod, kus ei ole ju tema otsustaja, kes sinna istub ja kes mitte, täis, et sina mitte ei saaks tulla. Ja eriti tore on veel see, et mees oleks pidand sealt koju tulema ilma autota, kohast, kus bussid ei käi. Sitamaitse mõtled endale ise endale suhu, et mees ei pinguta sinu arvates sinu tahmiste täitmiseks piisavalt ja kui oma tahtmise saad, siis ikka on sitamaitse suus. See on muidugi tore, et olles elanud aasta koos on sinu otsustada, kuhu mees tohib minna ja kuhu ei tohi. :) Kui juba sihuke tühine asi nii rööpast välja lööb, mis juhtub, kui nagu mingi tõsine probleem saabub?
 
liissss 24. august 2016, kl 14.42
Ma ei räägigi auto omaniku otsustest vaid oma mehe otsusest. Kas siin ongi enamuses neurootilised mehekesed kommenteerimas, kes koguaeg arvavad, et nende naised neid pidevalt kontrollivad, takistavad kuhugi minemast, luuravad, seetõttu pidevalt nn põgenevad kodust, ajavad oma naistele kodus mingit jama suust välja, toovad lollakaid põhjendusi ja peavad oma naisi närvihaigeteks jne. Või siis komposteeritud ajudega naised, kes lepivad kõigega, mida nende mehed teevad või tegemata jätavad ja elavad al laa stiilis: mu mees pettis mind, aga ma olen ise süüdi, ta ei teadnud mida teeb, ta oli purjus, ma olen nii paksuks läinud ja ennast käest lasknud, ma olen kõiges ise süüdi, vaene meheke -ta pidi nii palju kannatama kuni läks ja trukkis võõrast naist. Kui te nii arvate, et mehel pole ajusid ja ei suuda mõelda, mis on õige või mis vale -siis edu teile nende jõmpsikate kasvatamisel.
Noooh kivike -oleks võtnud ma vaba päeva ja mis siis -kohti ju ikkagi autos poleks olnud! Asi pole mitte selles, kuhu mees tohib minna või ei tohi minna, vaid selles, kuidas mees meie eelnevatest kokkulepetest ei hooli. Tõesti, vat mõtlengi, et mis siis saab, kui mingi tõsine asi juhtub ja mees teatab, et vaata ise, mis teed, mul on sõpradega kräu vaja pidada.
 
Ei noh 24. august 2016, kl 15.04
Kokkulepe oli, et tema läheb ees peole ja sina tuled hiljem järgi. See, et sina hiljem järgi ei saanud tulla EI SÕLTUNUD ENAM MEHEST NING TEMA EI OLE OMAPOOLSELT KOKKULEPET MURDNUD.

P.S. Ta tegi kõik, et ka sina saaksid peost osa võtta ja organiseeris sõprade abiga sinule transpordi AGA SINA OTSUSTAD IKKA SOLVUNUD OLLA.

See, et tema peolt ära oleks pidanud tulema kuna sina ei saanud minna koos temaga ei olnud teil ju ometi KOKKULEPITUD.
 
liissss 24. august 2016, kl 15.13
Mehel oli enne sõidu alustamist see selge, et autod täis.
 
liissss 24. august 2016, kl 15.16
ega ta seda alles auto juures teada ei saanud, ikka juba kodust minnes teadis.
 
Ei noh 24. august 2016, kl 15.25
Siis oleks võinud ka nii oma teemas kirja panna, mitte mingit segast juttu ajada mingitest ees minemistest ja keset tööpäeva helistamistest jne.
Karl Kindermacher 24. august 2016, kl 15.31
No tõesõna. Ma ei lugenud ka seda kusagilt välja, et ta juba enne teadis. Kujutlesin (ja miskipärast tundub see mulle ikkagi tõepärasem), et kui mees läks auto juurde, siis selgus: ups, Aadu on kaasa võetud ja vabu kohti enam polegi.
 
kivike 24. august 2016, kl 15.38
No ma räägin, et sa nõuad ju ohvreid sisuliselt, et sina ei saa, siis ärgu tema ka saagu ja teatad uhkelt, et ise ka ei läheks - milleks mingeid ohvreid tuua eriti veel sellistel naeruväärsetel põhjustel. Pluss, kui ta ikkagi nii või naa tahab minna, siis milleks keelata sõpradega aega viita - ma saaks aru, kui iga nädal neljapäevast esmaspäevani oleks mees kadund, et on põhjust viriseda. Pealegi, sa said ju oma tahtmist, kurdad sitamaitset lihtsalt. See on nonsenss, et üldse peab luba küsima täiskasvand inimene kuhugi minna. Kui sul see asjade ukse taha loopimine nii lihtsalt käib, siis ega ta vist millestki ilma jää - maailmas vabu naisi küll. Sitamaitse on sul sellest, et sa arvad, et oled sita mehe saanud, aga ise valisid ju. :)
 
Sultan Süleiman Tore 24. august 2016, kl 15.43
Keskajal oleks taoline käitumine mehele pea maksnud...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!