Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Edukas mees loeb sente
 
Leila 12. detsember 2016, kl 22.02
Mõni aeg tagasi kohtasin meest, kes mulle väga meeldima hakkas. Ta oli enamat kui ma oskasin soovida. Mehelik, arukas, asjalik, elas huvitavat elu ja oli iseloomult meeldiv. Ma olen iseseisev naine kuid kui me väljas käisime, maksis tema, kuidagi see nii kujunes. Ma vahel pakkusin aga ta maksis ise. Olen hakanud märkama, et ta jälgib mingites asjades väga kulusid. Ta võib viie sendi pealt tingida ja see hirmutab mind. Mul on viimasel ajal ebamugav temalt midagi vastu võtta ja ma väldin temaga seepärast väljas käimist. Tunnen end süüüdi, et lasin endale välja teha. Ta ei ole nii vaene, et peaks igat eurot lugema kuid ta teeb seda ja ma kahtlen, kas suudaksin seda ise teha, kuigi olen ka rahaasjades üsna täpne. Rääkige oma kogemustest ja andke nõu.
Agne Tamm 13. detsember 2016, kl 00.20
Ta v6ib siiski vaene olla, liisingud peal! K6ik see sentide lugemine ja kurjustamine hävitab tundeid! Kui sa arvad et oled täpne varsti tehakse selgeks sulle et sa pole täpne!
 
Ups 13. detsember 2016, kl 09.53
Arvan ka mina, ta ei ole see, kellena näitab.
 
kahtlane värk 13. detsember 2016, kl 12.10
Edukas mees loeb sente ja raha on nende suurim armastus. See on muidugi vaid üks varjant, ehk ta on tõesti hoopi võlgades. Ent põhjusel pole vahet, sentide lugeja on ohtlik valik. Nagu näed, ta mõjub juba nüüd su vaimsele tervisele halvasti tekitades süümekaid. Soovitama ma ei hakka midagi, sest igaüks teab ise paremini mida teha kui kuulata ja usaldada oma sisetunnet.
 
Mees 13. detsember 2016, kl 12.27
Jah, õige mees on see, kes raha ei loe ja muudkui loobib seda vasakule ja paremale. Ma ei saa üldse aru, milles probleem on. Oled pidanud tema eest maksma? Minu meelest üsna mõistlik kontrollida oma kulusid, arvestades seda millises kohutava tarbimissurve all me kogu aeg elame.
 
kahtlane värk 13. detsember 2016, kl 12.31
to mees

Ära kle liialda siin. Küsimus oli "viie sendi pealt tingida" -juhtumist mitte normaalselt rahaga arvestavast tegelasest.
 
to kahtlane värk 13. detsember 2016, kl 12.36
No mine poodi ja osta 1.20 maksev õlle ja ütle, et sul üle 1.15 euro pole ja ürita siis ost ära teha. Mis sa arvad, kas sa saad selle õlle 1.15 eest?
Ei ole see viis senti mingi olematu summa. Kuigi ka praegusel juhul ma arvan, et "viie sendi peale tingida" on naise mingi enda arusaam asja hinna üle kauplemisel. Naine arvab, et ei peaks üldse soodukat küsima ja mees just teab, et tasub küsida ja siis naisele on see mingi imelik värk, et mismõttes sa julged väljas oleva hinna kahtluse alla seada.
 
kullerkupp 13. detsember 2016, kl 12.50
edukas ongi seepärast vast edukas, et jälgib oma kulusid. su probleem on aga su enda kompleksides ja eelarvamustes. arvad, et mees ei peaks olema selline nagu on... et ise peaksid ehk samasugune olema... tunned süüd oma tegemistes või tegemata jätmistes jne.jne. esimese sammuna soovitan edaspidi oma kulud siiski ise maksta
 
Mees 13. detsember 2016, kl 12.51
Edukaks saamise üks komponente on ka finantsdistsipliin.

Kui sa selle mehega koos elaksid, siis kumb sulle rohkem meeldiks, kas see, et mees suvalistes kohtades sente ei loe, või see, et mees sulle kord kuus üllatusena lillekimbu toob? Rahaline kulu võib olla sama, aga ühel juhul on see lihtsalt võõrastele laiali loobitud, teisel juhul loob lähedasele positiivse emotsiooni.
 
to Mees 13. detsember 2016, kl 12.54
Naelapea pihta pandud postitus :)
 
eks 13. detsember 2016, kl 13.06
Nu rikkaid on ju ka erinevaid.
Üks asi on planeerimine ja mõistlik kulutamine. Teine asi on sendi saagimine, koitamine ja vaatamine, et kus on võimalik oma arve või osa sellest kellegi teise kaela riputada.
Neid teisi on ka rahakate inimeste hulgas piisavalt.Ei maksa nüüd arvata, et rohkem raha viletsat iseloomu kuidagi paremaks muudab ;)
 
Ei noh 13. detsember 2016, kl 14.03
ma ei saa pihta, kas sa käid väljas mehega või mehe rahakotiga?
 
vbla ongi 13. detsember 2016, kl 14.08
just mõistlik inimene. ärialaselt edukad loevadki sageli sente. ja mis sul häda on? sinuga ta ju ei kooneda. oh, on ikka rumalaid naisi.
 
Anda nõu 13. detsember 2016, kl 14.25
"Olen hakanud märkama, et ta jälgib mingites asjades väga kulusid. Ta võib viie sendi pealt tingida ja see hirmutab mind. Mul on viimasel ajal ebamugav temalt midagi vastu võtta ja ma väldin temaga seepärast väljas käimist. "

Näidet tahaks.
Tingida meie kauplustes, teeninduses pole nagu eriti võimalik, järelikult on see kusagilt mujalt pärit toimimine.
 
Edukas meez 13. detsember 2016, kl 14.39
Kuidas pole meil kauplustes võimalik tingida?!? Absoluutselt igas kaupluses on, mingi defekti kaubal alati leiab. 5 senti on ka raha, antud juhtudel kauplejalt teenitud raha. Ainult loll laob kõik tuima näoga lindile, maksab kaardiga kinni ja siis topib kogu kauba kotti ees nägu et kõrini on.
 
Mees40 13. detsember 2016, kl 15.16
Ole parem õnnelik, et su mees mõtleb oma peaga ka ja ei lähe nagu lammas kaasa esimese hinnaga, mis öeldakse. Peast vaese inimese mentaliteet on see, et laon kohe selle raha letti, mida esmalt küsitakse.
 
eid_14fec927128b1b 13. detsember 2016, kl 15.19
Üsna sarnane kogemus. Suvehakul kohtusin meeldiva Tartu härrasmehega, kes enda elu kenasti ära korraldanud. Korralik oma maja jms. Esimesel kohtumise päeval käisime restoranis, kinos ja oli tore õhtu.
Kui meie suhe muutus mõne nädala pärast lähedasemaks ja tegin ettepaneku koos välja minna, kinno - siis oli vastuseks, et ei saa kulutada.
Ja nii pidevalt. Ma pakkusin välja, et ma saan ise kulud kanda, kuid see ei sobinud. Samamoodi märkasin, et oma arvete majandamisel luges igat senti. Kord ta arutas oma telefoni arvet - et arvele oli jälle 50 senti juurde pandud.
Samas oli mehel plaanis oma paat korda teha ja selle pealt näis, et kokku ei hoitud, kuigi paadiga väga minu teada sõitmas ei käidudki, aga ju siis lihtsalt edevuse jaoks oli vaja omada seda.
Tänaseks on see lugu lõpetatud. Ei vii selline kooneramine kuhugi välja.
 
Edukas meez 13. detsember 2016, kl 15.25
Asja eest täis hinda maksta saab ainult siis, kui see tõesti on enda hinnas parim. Ja hinnalt soodsam, kui teiste pakkujate juures. Selles on vaja aga hindasid, hinnapoliitikat ja pakkujate tarnijaid teada, seda iga lammas ei tea, kes kõik võlgu võttes kinni taob.
Loomulikult on ka neid mehi, kes mulje avaldamaiseks maksavad nagu oleks täiesti suva, peaasi, et kiirelt tehtud saab. Selleks peab kas lõpmatult vahendeid olema või tõesti lihtsalt peast vaene. Nii mõnigi mees mõne naise nimel seda ka on. Ise arvutades, kaua nii veel läbi lööb.
 
eks 13. detsember 2016, kl 15.30
Nu vot. Midagi sellist. :)
Õige edukas mees võiks ju võtta leivategijatelt ka kord nädalas hinnapakkumisi, et mitte tühja maksta.
Ega pimesi poes laristades kaua läbi ei löö....
 
Võta vabalt 13. detsember 2016, kl 16.04
Ei näe selles midagi kahtlast. Kulud peavadki kontrolli all olema. Pealegi ei ole sa öelnud, et mida see 5 senti määrab, äkki muutub sellest palju tehingu lõpphind? Loomulikult tuleb küsida soodsamat pakkumist. Tegemist on loogiliselt mõtleva mehega. Sina aga suudad jubeda kolli välja mõelda kogu kupatusest. Vanasti oli ütlus, et kes kopikat ei korja, see rublat ei saa. Sama põhimõte kehtib ka siin.

Kui sa nii kangesti iseseisev oled, maksa edaspidi oma kulud ise kui välja lähete. Ei maksa ennast sealjuures lolliks mõelda. Lihtsalt pakudki, lõbusa naeratuse saatel, et sa nüüd tahad ka iseseisvust näidata ja enda eest maksta :)
 
Sama mure 13. detsember 2016, kl 16.16
Mees ei tahtnud laenu võtta. Ma ütlesin, et 35% aastas pole mingi probleem ju, aga tema hakkas ikka oma protsente taga ajama, et ikka liiga kõrge jne. On ikka koonrid küll need mehed. Tahad paar korda aastas reisil käia ja siis ka ei saa seda reisilaenu võetud ja muudkui jaurab.
 
möhh 13. detsember 2016, kl 16.34
5 senti 2 miljoni tossupaari pealt on ju suht soliidne summa, või mis?
 
Edukas meez 13. detsember 2016, kl 17.01
Kui sidefirma võitleb iga kliendi pärast ja arvestab muu hulgas kõneaega stopperiga, siis miks ei võiks või peaks klient arvet lugema ja maksma sendi täpsusega?!? Sel pole mingit seost kliendi enda harrastuste kulude või vaba aja kulutustega. Paati võib põhjendatult laduda tuhandeid, ilma et sellega mitmel aastal sõidaks või üldse vette laseks. Ega see naine pole, mis tuleb ja möödub nagu kinoskäik. Põhjus, et mees kinno ei taha minna võib mujal olla ja miks mitte naisele öelda, et ei taha kulutada selle peale. Ei peagi tahtma. Kinno minek on rohkem aja tühja kulutamine ja kunagi ei või ette teada, kas on seansi ajal mingid debiilikud saalis või mitte.
 
Sid. 13. detsember 2016, kl 18.07
Edukas mees loeb alati sente, kui ta sealjuures veel viisakas ka on, siis ta lihtsalt ei näita seda välja. Mis aga tingimisse puutub, siis allahindlust võib igas poes küsida, eriti, kui osta "täishinnaga" asju. Kusjuures üsna tihti tehaksegi mingi 5-10% alla, sest niipalju on müüjal õigust allahindlust teha ilma juhataja nõusolekuta. Suures supermarketis muidugi toidukaupadele allahindlust küsida on natuke palju tahta, aga seal on võimalus sul ju alati ise soodsamaid valikuid teha.
 
arvan 13. detsember 2016, kl 21.15
Liisingud, elamise laen ja muud maksud. Ju ta pole arvestanud, et võiks veel abielluda, sest raha läheb võlgadele.sa oled liigne ja ega ta sest numbrit ka ei tee. See on hea, et arvestab ja kuidas arvad sina, et raha ei pea lugema, no mine otsi siis mõni väljamaamees, kui Eesti poiss loeb su arust liiga palju enda teenitud raha ja maksab ausalt laene tagasi.
 
arvan 13. detsember 2016, kl 21.19
Kinno? kes on oma raha peale vihane, kui inimesel maksumured, mis huvi tal lõbutseda on ja kinos passida.Kinopiletid on kallid ja mees teeb oma ajaga pigem midagi asjalikku.

Reisida? Mine ja reisi oma raha eest, miks peab mees raha priiskama!!! Kui niigi vähe ja elama peab ka . Mine ja reisi, naine, see üks kord aastas aga oma teenitud raha eest.
 
Leila 14. detsember 2016, kl 01.02
Kordan veel, ma ei himusta selle mehe raha. Mind huvitab, kas sellise käitumise taga võib veel midagi olla. Suurem kontrollivajadus tavalisest jm
Agne Tamm 14. detsember 2016, kl 08.09
Aga milleks kurjustamine? Lugegu siis oma raha! Aga milleks kurjustamine?Kuri ahistav inimene kes v6tab r66mu ära! Rahakotti jäävad alati ju kasutud sendid, isegi minul! Olen ise paar korda täpselt v6i peaaegu täpselt k6ik kulutanud, lihtsalt psühhololoogiline hirm tuleb, kas saan veel viimase euro ja sentidega koju s6ita, aga saab ja veel uhke bussiga, keset talvist metsa ja järgmine päev on ju rahapäev! Miks need sendid kasutult seisma peavad?
 
Pede Endel 14. detsember 2016, kl 08.41
Kindel mats, et mees on pede.
 
to Leila 14. detsember 2016, kl 09.52
No ma soovitaks, et ära temaga enne abiellu ega last tee, kui selgeks saab, kas tegemist on tähtsusetu asjaga või on see märk millestki olulisemast ja häirivamast. Olge koos ja vaadake, mis saab.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!