Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
kas armastus või sõprus?
 
kiku 03. jaanuar 2002, kl 15.43
armastan endast 16 aastat vanemat meest kes pakub mulle oma sõnade kohaselt ainult sõprust, aga tegelikult on meie suhe midagi palju enamat.
mida sellise suhtega peale hakata? mida ma peaksin tegema? ma ei suuda kuidagi oma tundeid tema vastu maha suruda ja olla ainult sõber.
 
Tix 03. jaanuar 2002, kl 15.47
Minu 21 aastat vanem endine (autoõnnetus) abikaasa pakkus oma sõnul mulle kah "ainult sõprust". tjah, pärast selgus, et ta ei julgenud lootagi, et minusugune noor temasugusesse vanasse tegelikult ja sügavalt armub. Armastama hakkab, oleks parem sõna.
Kardab, arvan ma.
 
keegi 03. jaanuar 2002, kl 16.12
Sa peaksid uskuma teda. Kas ta on perekonnainimne või vaba mees, kui kaua te tunnete, kas olete lähedased?
Ma arvan, et kui tahad rohkemat, jääd kõigest ilma. Vaata mis elu toob, ära sunni ennast peale, see hirmutab eemale
 
keegi25 03. jaanuar 2002, kl 16.28
minu kalli rääkis ka kaua kaua pärast meie suhte algust ja pärast seda, kui ta juba oli kõrvuni ära armunud, et meil on ainult sõprus kahe vaba inimese vahel, st, selline sõprus, kus ka koos magatakse. sõpruse "kinnituseks" magas ta samal ajal ka teiste naistega, tehes mulle väga haiget. pärast mõningast lahusolekut aga saime taas kokku ning sedapuhku nimetame asja juba selle nimega, mis see on - armastus. Praegu tiksub kolmas kooselu aasta, mees on minust 20 aastat vanem.
 
kiku 03. jaanuar 2002, kl 16.31
ta on ametlikult abielus, aga elavad naisega juba 4 aastat eraldi linnades ja ei ole tegelikult kunagi õieti koos elanud.
me ei ole küll väga kaua tuttavad, aga suhe on olnud tormiline ja oleme saanud väga lähedasteks. oleme mõlemad selle pärast tegelikult hirmul ja kardame teineteisest ilma jääda. aga lõputult ju karta ei jaksa keegi. midagi peab ju otsustama. mina vajan tema armastust mitte sõprust. sõpru on mul niigi piisavalt.
 
Tix 03. jaanuar 2002, kl 16.48
räägi talle tõde oma tunnetest
 
kiku 03. jaanuar 2002, kl 16.51
olen talle oma tunnetest rääkinud. arvan, et isegi liiga tihti ja liiga põhjalikult. arvan, et ta kardab nüüd veelgi rohkem.
 
tsinna 03. jaanuar 2002, kl 22.57
Nimeta ise ka asju õigete nimedega. Sa oled ta armuke, et teil on armastus arvad sina. Et nad pole naisega kunagi õieti koos elanud, on tema jutt, ta naine väidaks tõenäoliselt vastupidist.
Kui mehed, kellega seksuaalsuhetes ollakse, hakkavad sõprusejuttu rääkima, tähendab see tõlgituna, et nad ei soovi tõsisemaid suhteid.
Kui vana sa ise oled, 18?
 
kiku 04. jaanuar 2002, kl 08.25
olen ise 30. tema on 47. tegelikult ei tea ta ise ka mida teha. tänane hommik algas aruteluga, et mina olen 30 ja tema 50. et vajan tema arust nooremat meest. temal on lapsed juba suured ja ta ei pea isegi nende peale enam mõtlema, aga minul on 5 aastane tütar jne. loomulikult tuleb sellisel juhul vastutust kanda ja pealegi tahan mina veel ühte last oma elus saada. olen talle oma soovid ja seisukohad selgeks teinud. palusin, et ta otsustaks mida tahab edasi teha meie suhtega. pakkusin välja, et olen siis sõprusega ka nõus kui ta seda soovib. siis oli vaikus ja ütles, et kui mul on kiire, eks siis mina otsustagu.
mul ei ole kiire, aga tunded või mitte tunded, aga lõputult ei pea ükski naine ühte meest ootama.
 
keegi 04. jaanuar 2002, kl 08.44
Jah Kiku, Tsinna ütles välja ka minu seisukoha. See, et suhe on alanud tormiliselt, see ei ole ARMASTUS vaid kirg, armumine, lootused. Liiga kiiresti liiga kõrgele seatud ootused-lootused lõpevad tavaliselt naisepoolse haigetsaamisega. Mu oma mees läks ja andis lootust noorele tüdrukule ja mulle rääkis samuti, et nad on sõbrad, tüdruk lootis küll aga rohkem ja nii mu mees pendeldas paari nädalase graafikuga kodu ja tüdruku vahet. Nüüd andsin talle vabaduse kätte, näis siis kaua ta "sõpruse" nime all haiget teeb teistele. Ise ta aga otsustada ei suuda, uus suhe ja noore naisega on põnev, aga siduda ennast ei taha ja vana kah maha ei jäta, see on ju nii mugav, põnev ja kui esitatakse nõudmisi juba, siis hirmutav. Sa oled noor naine, miks sa endale kedagi normaalset ei leia? Ära tee endale ise haiget, see teeb su hinge väga katki ja südame ka, tean oma kogemustest.
 
k 04. jaanuar 2002, kl 08.51
Ei peagi ootama, nagu ise arugi said. Hakka üksi seltskondades ringi vaatama. Kui ta sind siiski armastab, haarab ehk sinu järele, kui näeb, et hakkad käest libisema. Kui ei haara, siis ei tule ka sealt midagi, unusta ta. Käsukorras ei hakka keegi teist armastama, kire puhub lõkkele kõige paemini kaotusekartus.
 
merka 04. jaanuar 2002, kl 09.30
Olen ise peaaegu samas seisus.Minu ja minu armastatu vahel on 15 aastat.Ta on minust vanem.Ta on juba vanaisa.Minul aga kasvamas pojad.Ta pole mulle veel kunagi öelnud, et armastab mind. Parim mis ma kuulnud olen on see, et ma olen talle väga-väga kallis.Tema (!!!) on teinud juttu ka meie abiellumisest, millest mina olen kõrvale hiilinud, kuna kardan, et tema teeb vea.Ise arvan, et armastan teda, sest ei suuda olla ilma temata.Ja kogu aeg närib kahtlus, et t a lihtsalt kasutab mind ära. Kogu oma käitumisega annab küll väga selgelt mõista, et ta väga hoiab mind ja ei taha kaotada, aga teada on et naised armastavad kõrvadega.
Mina oma suhte puhul küll ei kaota lootust, et kunagi ma kuulen ära ka need igatsetud sõnad ja siis olen ma ka teadlik, mis seis on meil praegu käsil. Peab olema õnnelik just nüüd ja see mis ei ole määratud, ei tule nagunii.
Ma arvan, et kui Sinu kallis soovib ainult sõprust, las ta siis ollagi praegu nii.Kui tekib vajadus millegi tõsisema järele, küll see suhe siis sinna ka välja viib ja kui ei vii, siis pole ka milleski pettuda.
Kas keegi oskab ka minu kirja kommenteerida?
Kiku, ole tubli ja ära kaota lootust
 
kiku 04. jaanuar 2002, kl 09.37
to keegi:
tegelikult olen juba mõnda aega kogu seda asja kaalunud. mulle lihtsalt meeldivad vanemad mehed. ka minu lapse isa oli minust 12 aastat vanem, aga ta oli oma loomult kohutavalt liiderlik ja vägivaldne. loomulikult saatsin ta pikalt ja ei ole seda kordagi kahetsenud. kaks esimest aastat käis ja mangus, et ta tagasi võtaksin, aga kui tal lõpuks kohale jõudis, et seda ei juhtu mitte kunagi, siis hakkas mind lihtsalt kiusama. alguses oli seda raske taluda, aga nüüd ma lausa naeran tema tobeduste üle ja nüüd ajab see teda ennast vihale, et ei saa mulle kuidagi haiget teha. selle suhte puhul oli parim ravim AEG.
mul on küll mitmed noored austajad, aga neil ei ole minu suhtes küll mingit lootust. on ka vanemaid austajaid: (tähendab seda, et mul ei ole nendega intiimset suhet vaid lihtsalt need kes tahavad mind, aga keda ei taha mina).
aga mees keda mina tahan ja kellest jutt käib on mees keda olen kõik need aastad soovinud kohata. parimas eas, parajalt paks ja parasjagu kiilakas.
seaduse järgi olen jah tema armuke. aga paber ei tähenda küll midagi. see ei hoia kedagi kinni. või kinnitada, et teda ei seo oma naisega ammu midagi.
Meie suhet ta lihtsalt kardab. Olen ju siiski noor.mul ei ole midagi ka enda välimusele ette heita, ilus ja sale. eks see hirmuta teda veelgi enam.
aga mina tean mida tahan. soovin endale just sellist vanemat meest, veidi paksu ja kiilakat. lõheks meie vahele võib saada see, et mina sooviks temaga last saada.
tegelikult ei olegi siin midag muud teha, kui lasta ajal minna ja vaadata mis edasi saab.
haiget oleksin saanud siis, kui ta oleks meie suhte lõpetanud veel mõned nädalad tagasi, aga praeguseks olen temaga koos nii palju üle elanud ja arutanud nii paljusid asju, et suudan suhte lõpetada ka hetkega, ilma et kahetseksin hiljem.

to K:
käest võin ma kergelt libiseda, sest mul on tõesti palju neid mehi kes ainult ootavad minu jah sõna. aga ma ei taha neid kedagi.
samas on minu praegune kallim väga armukade ja seda taktikat tema puhul ei julge küll kasutada.
 
pikk 04. jaanuar 2002, kl 09.38
Ei ole mõtet temaga siduda.Tal on õigus.Viiekümneselt meeste seksuaalsus langeb, sinul on paremad aastad ees.Teed vea.Hingeliselt saad varem või hiljem väga haiget.Otsi omasugune.
 
kiku 04. jaanuar 2002, kl 09.57
ta on küll ligi 50, aga väga võimekas. mul ei ole talle midagi ette heita. tulevikku teab vaid vanajumal.
samas ei saa ma sinna midagi parata, et mulle ei meeldi nooremad mehed. ütleksin et ma lausa ei salli neid, kuigi kurbi kogemusi mul nendega ei ole. noorte meeste puhul on mul alati tunne, et mul on veel üks laps kelle eest pean hoolitsema, aga mina tahan meest mitte poisikest.
 
keegi 04. jaanuar 2002, kl 10.10
Kiku, kui Sa suudad tõesti kohe lahti öelda, siis tee seda, seda enam, et ta on veel ka armukade!!!! Tal on lihtsalt praegu mugav sind ära kasutada...See, et temas on kõik selline olemas, mida sa otsinud oled, see teeb tema olemise veel mugavamaks.
Proovi seda, tee talle ise abieluettepanek ja kui ta nii pikalt ei ela oma abikaasaga koos, siis ei ole mingi takistus ju kohe ka vanast lahutada! Kui hakkab keerutama, siis ära usu mitte ühtegi temapoolset versiooni. Sa teed ainult endale ja tütrele heateo sellega. Selliseid mehi on küll ja küll, kes sind õnnelikuks teevad ja need noored austajad saavad ka ükskord paksukeseks ja kiilakaks.Ära lase oma elul raisku minna ühe kinnisidee pärast. Su jutt ja elu sarnaneb nii minu omaga ja ma tõesti kahetsen, et varem kuulda ei võtnud teiste nõu ja lasin parimal ajal mööda minna. Tema poolt on see tegelikult ajuterror sind niimoodi segadusse ajada...Ja usu mind see läheb hiljem veel hullemaks, peaksid valmis olema temapoolseks reageeringuks, kui suhte lõpetad, üldjuhul sellised mehed hakkavad sind kõiges süüdistama, aga võta asja ise rahulikult ja mõtle, et see on sulle parim, las süüdistab, jaata kõike ja las läheb. See ON kohutavalt raske, usu mind, aga tasub hiljem positiivselt ...
Edu Sulle ja muidugi pead sa ise selgust saama, mis tunded ja mis toimub.Olete ju alles vähest aega koos, praegu on kõik ilus, aga tuleb ka hall argipäev ja kohustused jne.
 
keegi 04. jaanuar 2002, kl 10.13
Kiku ja veel, ütlesid, et oled 30. Nojah, praegu veel mõtled nii, et noored on poisikesed, paari aasta pärast saad aru, et nooremad on rohkem mehed, kui vanemad mehed.Vanemad mehed on rohkem lapsed, usu mind...oota ja vaata ja sa tõded seda varsti ise ka...
 
kiku 04. jaanuar 2002, kl 10.25
to keegi:
kui aus olla, siis ma saan sellest ise ka aru, et ta ajab mind meelega segadusse (tegelikult ütles ei õhtul, et kuidas ma aru ei ole saanud, et ta on mind meelega solvanud!?!?) ja kasutab psüh.terrorit ja tegelikult vist tundubki, et ta tahab et mina teeksin suhte osas otsuse. polegi välistatud, et siis jään mina süüdlaseks kõiges. aga samas olen ma piisavalt tähelepanelik tema sõnade ja juttude osas olnud ja vajaduse korral käin kõik ette. ma ei ole midagi unustanud mida ta mulle öelnud on.
Palun kirjuta oma kogemustest mulle?
 
keegi 04. jaanuar 2002, kl 10.48
Ega mul neid polegi palju, aga piisavalt valusad, et edaspidi ettevaatlik olla.
esimene oli mitu aastat tagasi, ka minu tütar oli 4 aastane ja ise 26, tekkis minust ka pea 17 aastat vanem härrasmees ja kõik oli ilus ja tore jutt, et tema vaba ja naisega ei ela, aga abielus jne.ühesõnaga sama mula...minu jaoks oli ta ka see päris õige ja täpselt see, keda ikka otsinud oled jne. Saime koos oldud isegi kokku paar aastat, selle aja jooksul samad jutud, nagu sul.Tahab sõber olla, ei taha kiirustada, kardan kaotada, armastan meeletult jne.Mina nagu ikka ei sorkinud minevikus ja nautisin seda, mis on ja olin õnnelik ja lapsel tore olla. Vahepeal muidugi olid sellised mõnepäevased komandeeringud mehel, mis hiljem selgus,oli see, et käis kodus oma naise ja laste juures ja valetas neile samuti. Kui juttu tuli teisest lapsest ja abielust, siis hakkas vingerdama, asi tundus kahtlane ja saingi teada, et tegelikult elab kodus ja kasutab minu juures olekut selleks, et hea kuskil olla, kus midagi ei nõuta, noor naine kellega väljas käia ja tema tuleviku vanaduse hirme peletab ja tema mehelikkust tõstab. Kui suhte lõpetasin, oli selline skandaal tema poolt,muidugi hakkas ta ka vahepeal oma tõelist mina näitama - keelas teistega kohtuda, päris aru kus ja kellega töötan, armukadetses - nutsin vaikselt patja ja talusin ja arvasin, et ka tema mind nii armastab, tegelikult oli see midagi muud...Lõpp oli jah kohutav, süüdistused, isegi füüsiline vägivald...Suutsin siiski sellest välja rabeleda, kuid mitmeks aastaks jäid haavad hinge ja enesehinnang langes jne.
Teine variant oli mu nüüdne mees.Töötasime koos mitu aastat, hiljem selgus, et olime juba ammu armunud ja mõlemad vabad ja see kestis samuti kuus aastat, aga kahjuks....
 
kiku 04. jaanuar 2002, kl 10.50
To keegi:
mille poolest siis meie elud ja jutt sarnanevad?
 
keegi 04. jaanuar 2002, kl 11.15
nimelt selles osas, mis puutub sõprusesse ja tema juttu ja enda sidumisse jne...Loomulikult on palju pisinüansse, tundeid ja emotsioone, mis meil erinevad ehk, aga põhiskeem on enamjaolt sama ju...Nagu ma ka ütlesin, sa pead siiski ise nägema, kogema kõike, keegi ei saa tegelt sellist üksühele nõu anda ja niipalju kui on suhteid on need kõik erineva sisuga.rääkisin oma kogemustest ja mis sellest välja tuli.Aga sinul võib hoopis teisiti minna ja kõik õnnelikult lõppeda, kes teab? Ja enne ei tea, kui ei proovi:-)))) Igaljuhul head õnne ja positiivset mõtlemist
 
kiku 04. jaanuar 2002, kl 11.31
To keegi:
sinu kogemus on tõesti vähemalt hetke olukorras sarnane minu omale ja arvatavasti läheb nagu sinul.
otsustasingi praegu temaga suhte lõpetada.

ostsin hiljuti endale korteri ja lasen tal seal vajalikud pisitööd veel järgmisel nädalal ära teha ja siis aitab küll.

teen talle ettepaneku ainult sõber ja tuttav olla. minul ei ole küll midagi kaotada, nagu ka sinu kogemusest näha. olen tema pärast tõesti kohutavalt pidanud kannatama, nutnud patja nagu sina. olen palunud tal vähemalt kaks korda nädalas, viimase kuu jooksul, mulle enam mitte helistada, aga ta helistab lõpuks ikka. ega kui ma ise lõppu ei tee, siis ei suuda tema kunagi otsustada.
ma kirjutan järgmisel nädalal kuidas mul läinud on ja jagan seda kogemust ka teistele õpetuseks.
 
kiku 04. jaanuar 2002, kl 11.57
tegelikult oleks siiski huvitav ka veel teiste kogemustest teada. vaevalt, et mina ka keegi need ainukesed oleme, kes midagi sellist on pidanud läbi elama.
 
kiku 04. jaanuar 2002, kl 12.14
To keegi:
Kui vana sa ise oled ja loodan, et tegemist ei ole meil sama mehega?
seda, et mul võib teisiti minna kui sinul, ma nüüdseks hetkeks enam ei usugi. olen tundide kaupa mõelnud meie suhtele ja lisaks veel täna hommikusele vestlusele. ta oli nii külm ja kauge. kui küsisin mis valesti on, siis tema ütleski et kõik. esimeseks tuli kohe see, et tema 50 mina 30. vajan nooremat meest kui tema. teiseks, et tema on oma lapsed juba suureks kasvatanud ja ei pea enam nende peale mõtlemagi, kolmandakse et oleme nii erinevad, tema tahab rahulikult mõelda ja liikuda, mina aga kiiresti, kuna olen noor. samas tundus mulle, et ta tahtis mulle lausa meelega haiget teha. autos tööle minnes küsisin uuesti, et mis siis juhtus selle aja jooksul kui sõitsime õhtul töölt tema juurde, kuna esialgu oli ta hirmus armas ja hoolitsev. siis tuli välja, et ühe minu jutu pärast tekkinud armukadedus. täitsa segane ikka. sul on täiesti õigus, kui ta juba praegu on minu minevikus olnud asjade peale armukade, mis siis tulevikus veel saab.
tundub,et nii mõnegi elulugu on sama.
 
donna 04. jaanuar 2002, kl 12.46
Ei saaks ütelda, et just sarnases olukorras oleksin aga ka minu kallim on minust 16 aastat vanem, abielus ning väidab, et ei ole naisega midagi siduvat. On mind hellitanud lootustega tulevikust, kus me koos oleme ja üldse igasugust mesijuttu ajanud. Aga mida aeg edasi seda kaugemaks ta minust jääma hakkab. Olen püüdnud talle seda ka selgitada, et lubadutele peaksid ka teod järgnema. Rahulikult, ilma pressinguta aga arvan, et ta ei mõista või lihtsalt mängib lollikest. Koos oleme olnud pea kaks aastat ning selle aja jooksul on meie koosolemise aeg järjest lühenenud. Pärast viimast kohtumist tahaksin küll talle sarkasmiga visata, et milleks ta üldse oma väärtuslikku aega raiskab - selle tühise paugu saaks ju ka telefonis korda ajada. Kurb on ja viha teeb ning lootust ei ole mingit. Kõige kurvem on see, et olen end lolli peaga temega niivõrd tugevalt sidunud, et lahkuminek vägagi probleemiks muutub (materjaalne pool!)viimasel aja olen ennast aga väga alandatuna tundnud.
Sellepärast soovitan - tõrjuge ära mehed, kes tingimusteta teiega koos ei taha olla, lõpuks jääte kaotajaks ikkagi teie ise
 
Bin Laden 04. jaanuar 2002, kl 13.12
No mis t6rjuge selliseid mehi!?Aga kuidas te lollikesed siis ilma meieta hakkama saate?NIIII tore on ju teil loota ja uskuda,et oma naine on vana kr6nks,kellega me tonksu enam ei tee aga minema ta ka ei lase kuigi me NIII vajame noore naise sooja voodit....OODAKE VEEL NAISED,KUNAGI ME YKSKORD IKKA TULEME(kui oma moor on kylmaks t6mbunud)....
 
Feliks 04. jaanuar 2002, kl 13.31
to bin laden:
tundub,et sa oled lihtsalt üks nõme mees.
 
Feliks 04. jaanuar 2002, kl 13.37
Tunnistan kellegi feliksi 13.31 kirjutatud kommi Bin Ladenile libafeliksi kirjutatuks.
 
AAA 04. jaanuar 2002, kl 13.45
samas peab nentima, et bin laden on selle jutu järgi lihtsalt nõme. meie lollikesed saame ilma teie, NÕMEDATE meesteta, väga hästi hakkama.
 
keegi 04. jaanuar 2002, kl 13.51
Kallis Kiku, parem kohe, ma arvan, et selliste pisiasjade tegemiseks on sul ka sõpru.Kui oled otsustanud, siis kohe pauguga, ei ole mõtet venitada ja mõelda, et lasen veel seda ja seda teha, see teeb asja hullemaks, sest siis see endale valutegemine lihtsalt venib ja venib ja venib ja ta leiab jälle mooduse, kuidas magusalt su hinge pugeda, ära seda lase, ära venita kummi, mõttetu...
Sama mees vaevalt, mina 34 ja praegune oli 40, meil ei ole ühiseid lapsi, temal eelmisest abielust laps ja minul samuti, ka mina pigistasin silma kinni, kui tahtsime last ühist ja lõpuks ta enam ei tahtnud, tuues igasuguseid põhjendusi.Lootsin samuti, et ükskord oleme nii mat.kindlustatud, et saame siis lapse, aga kuue aasta jooksul ei midagi, kuigi on mul samuti korter ja kõik on olemas ja...Sellised ebakindlad tüübid, kes loodavad veel peale 40 e.a-t et leiavad sellise n.ö ideaalse naise, no sorry! Olen korduvalt küsinud oma ex-lt, et milline on ideaalne naine? Ta ei tea...ja muudkui otsivad...Kahjuks aga ei oska hinnata seda olemasolevat ja seda, kes neid armastavad nende endi pärast, mitte rahakotisisu ega millegi muu pärast. Kahju ja kurb.. Aga edu sulle ja kirjuta ...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!