Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
kõigest väsinud
 
tülpinud 09. jaanuar 2002, kl 14.20
mida teha kui enam midagi teha ei taha. hommikul ei taha üles tõusta, et tööle minna. töökaaslased tunduvad... kuidas öelda. ülemus vastik, ülejäänud laisad, ise tige ja väsinud.
töölt koju... jälle tee süüa. jälle pese nõusid. jälle korista.
vaatad elukaaslast ja mõtled- milleks ometi ma just temaga koos elan??? isegi magada rahulikult ei saa - raisk norskab kõrval...
unistan üksindusest. et ei oleks kedagi ega midagi. et ei oleks tööd, et ei oleks postkastis arveid, et ei oleks tühja kõhtu, et ei oleks ... jne.
kuidas leppida?
 
n25 09. jaanuar 2002, kl 14.27
Sellega ei peagi leppima - ilmselgelt on Sul tegemist üleväsimuse/stressi/depressiooniga. Olen sama asju tundnud ja mitte 1 kord. Abiks on olnud mõningane puhkus (no vot ei korista jupp aega ja valmis; vot ei tee süüa ja ei teegi jne) ja aja leidmine iseenda jaoks.
 
Tiramisu 09. jaanuar 2002, kl 15.00
Ma jõudsin ka millalgi arusaamisele, et elukaaslane ja töö tüütavad. Siis kogusin ennast pool aastat ja plahh! vahetasin töökohta. Siis kogusin ennast veel pool aastat ja plahh! vahetasin elukaaslast. Ja nüüd olen niiiii õnnelik!!!!! Jänes shampust ei joo :-)
 
mupsik 09. jaanuar 2002, kl 15.26
Oled Sa minu naine, tülpinu? Aga Sa ütle mehele, et oled tülpinud ja kõrini kõigest, "tüdinud hirmust ja armust..."
Äkki peab Sind veel natuke aega. Aga äkki ei pea kah... Mehi
on ju nii kuradi moodi vähe, neid tuleb hoida:))
 
n25 09. jaanuar 2002, kl 15.26
Tiramisu - arvad, et põhjus on jäneses? Ehk mõtlen valesti, kuid ei pürgi välja vahetama seda, mis mingi aeg ei meeldi. Nii jääkski elu aeg kõike vahetama.
 
mees 09. jaanuar 2002, kl 15.31
Lase Prozacit välja kirjutada,poolteist aastat poognat kindlustatud.
 
n 09. jaanuar 2002, kl 15.40
ma kah olin tülpinud,masenduses..eks need hood vahelduvad-lähevad..kõik asjad on tänu selle nüüd mehe kaelas-üür, söögitegemine,arved,...nö tegelen ainult enda töö ja kooliga. Lihtsalt mees mu abivalmis, et tegelegu ma siis ainult enda asjadega, ärgu ma muu pärast muretseks. Jah, tõesti kõik asjad ilusasti tasutud, tehtud,ei tea neist asjadest enam midagi.
 
Tiramisu 09. jaanuar 2002, kl 15.53
n25 Arvan jah, et põhjus on jäneses. Või selles, et ei teata, mida tahetakse. Kui oled tööl õnnetu, järelikult ei armasta oma tööd, ei tee õiget tööd. Tuleb leida selline, mis meeldib, mida teed armastuse ja õhinaga. Kui mees segab, ei tee õnnelikuks, vaja kah uus leida, selline, kes on õige. Mina muide ei tahaks oma praegust meest-tööd korterit küll välja vahetada, ja õnnetu pole kah.
Ja mingid hirmutused, et mehi vähe, neid tuleb hoida, küll õigel kohal pole.
 
n25 09. jaanuar 2002, kl 15.56
Vastan Tiramisule: mõistan Sind, kui Su probleem oli pikaajaline. Kui aga on tegemist hetkeemotsiooniga (näiteks tööl kole pinge taga (mingi 1 nädal), aga pärast jälle kõik ok)? Kas siis peaks ka vahetama hakkama? Ei usu!
 
k 09. jaanuar 2002, kl 16.04
ma ka arvan, et tuleb välja vahetada, kui midagi head enam pole. Töökoha vahetust aeg-ajalt peab vist enamus normaalseks. Miks siis elukaaslast ei võiks vahetada? Reeglina tuleb uus alati parem kui eelmine. Ja elukohta on ka normaalne elus mõned korrad vahetada, mitte samas korteris surra, kus lasteaias käisid.
 
lohutaja 09. jaanuar 2002, kl 16.07
tülpinud,
kui kaua see seisund kestnud on? Kui kuu või nii, siis mine ja puhka ennast välja! Mina jõudsin kroonilise üleväsimuse pärast juba arsti juurde, sest tülpimusele tulid lisaks tugevad valud. Kaks nädalat puhkust, valud kadunud ilma igasuguse ravita (arst ütles, et ilmselt olid närvidest), lahutada ka enam ei taha ja töö palju armsam.
 
tülpinud 09. jaanuar 2002, kl 16.36
vahetada tööd, elukaaslast ja elukohta??
ei. kõike korraga enam ei taha vahetada. niigi palju kolinud ühest kohast teise, töökohti ka olnud erinevaid.
ja hakata uuesti harjuma uute tingimustega (sama kehtiks ka mehe vahetuses ju) tunduks veelgi tülitavam.
aga jah.. kõige enam häirib vist elukaaslane. ja kuidas talle öelda, et ära võtta isiklikult, aga ma olen sinust tüdinud???
tegelikult ei ole ma ju TEMAST tüdinenud. kõige rohkem häirib mind see, et ma ei saa rahulikult olla. üksi. igal pool on inimesed, kes ootavad midagi.

ja mupsikule niipalju et: mees ei pea mind. ja mina ei pea teda. ja kui sa oma naist pead siis ausalt- võta koer endale, keda pidada.
 
Krista 09. jaanuar 2002, kl 17.13
Ära siis ütle mehele, et oled temast tüdinenud, vaid nii, nagu asi on - tahaksid veidi üksi olla. põhiline probleem ongi selles, et inimesed ei räägi sellest, mida tunnevad ja vajavad. ja teine inimene ei ole soolapuhuja ega mõtetelugeja, ta lihtsalt ei tea. ja nii kuhjuvad probleemid ja hakatakse viha kandma. Tuleb lihtsalt rääkida. Tüdimust süvendab veel see ka kindlasti, et valgust on vähe - talv ju. Mine solaariumisse ja võta vitamiine+mineraalaineid. Kõige parem oleks võtta aeg maha, aga ma tean omast käest, et sageli pole see lihtsalt võimalik...
 
Lohutus 09. jaanuar 2002, kl 20.37
Tuttav teema-tüdinud, väsinud, tülpinud... Aga kui Sa sellest ikkagi juba tükil ajal pole üle saanud, siis tuleks vast ikkagi arsti poole pöörduda. Vahest hakkavad ka mõned haigused sedasi pihta, et algul oled lihtsalt väsinud, selle süvenedes tekivad juba muud probleemid.
Ja igal inimesle ON vaja aeg-ajalt üksi olla, kasvõi mitte millestki mõelda ja mitte midagi teha. Kui Sul oleks võimalus kasvõi maale sõita, suvilasse või mujale. Hea kui metsa, parem veel kui mere äärde. See aitab ja laadib uuesti tühjaksminevaid patareisid.
Mehele esialgu ei oleks veel mõtet öelda, et oled tüdinud ja tööd ega elukohta ka poleks veel mõtet vahetada. Ehk on ikkagi mööduv tüdimus ja tülpimus, siis oleks pärast kuradima kahju.
 
Sirts 09. jaanuar 2002, kl 20.58
1. Võta natuke puhkust (alla 2 nädala ju ametlikult ei antagi, see oleks paras).
2. Tee iseendaga midagi: käi kosmeetiku juures, solaariumis, juuksuris. Ühelt poolt on see lõdvestus, teiselt poolt aitab üldjuhul enesetunnet tõsta. Võiksid muuta imidzhit või siis lasta teha mõne sellise protseduuri, millest oled ehk seni vaid unistnud, kuid pole mingil põhjusel veel teinud (nt massaazh).
3. Maga end korralikult välja ja unusta ära, et Sul on kohustusi. Muidugi oleks hea mehega kokku leppida, et ta hädavajalikud toimetused mõneks ajaks enda peale võtaks, muidu võid mõne olulise asja tegemata jätmise tõttu hiljem ahastusse sattuda. Jäta ühel päeval korter koristamata, toidunõud pesemata ja naudi seda, et saad seda endale lubada. Teisel päeval ütle endale: ma olen nüüd tubli ja teen midagi kasulikku. Ja vali üks kasulik tegu, mis on ühtaegu ka meeldiv. Või mille suudad piisavalt meeldivaks mõelda.
4. Alusta kohe Gerimaxi kuuri. Nädala pärast tunned, et hakkab mõjuma ja suudad juba iseenda ja maailma suhtes leebem olla. Võta toidumenüüsse biojogurtid.
5. Loobu ebameeldivatest kontaktidest (ära mine seltskonda, kus on isikuid, kes Sulle vastukarva). Vali ise seltskond, kellega koos end mõnusalt tunned ja korraldage endale üks erakorraline lõõgastusõhtu.
6. Mõtle positiivselt. Seda on lihtne öelda, aga raske teha, kui pole varem harjutanud. Aga hakka nüüd seda harjutama.
Olen ise selliseid perioode korduvalt läbi elanud, üldiselt need võtted aitavad. Muidugi mitte päevapealt, ikka tasapisi...
 
Donna 10. jaanuar 2002, kl 10.22
Olen ka väsinud, tüdinud jne Aga see igatsus üksi olla???? Mõtlesin ka kunagi niimoodi - tahaks rahu, tahaks vaikust ja olla päris üksi. Nüüd olen ja usu mind ,see ei ole kõige parem tunne. Alguses olin nagu seitsmendas taevas aga praegu on kurb olla :( Kui kõigest kõrini saab mine puhkusele, sõida kuhugi, kui finantse ei jäyku - kasvõi Haanjasse suusatama. ole kodust ja töökaaslastest natuke eemal. Ja usu mind, pärast mõningast vahet ei tundugi nad sulle enam nii ärritavad ja tüütud. Katsu üle olla ära uisapäisa küll sildu lõhkuma hakka.
 
Heli 10. jaanuar 2002, kl 11.48
Nõus sirtu ja donnaga. Mul oli eelmisel aastal sama tunne. Lained lõid üle pea kokku. Rääkisin mehele. Ta sai aru ja andis puhkust - ehk saatis mu nädalaks Eestist minema. See temapoolne käik oli ootamatu, sest lapsed ja majapidamine olid tema pidevate komandeerngute ja pikkade tööpäevade tõttu senini minu pärusmaa.
Nautisin üksindust ja uusi elamusi, kodustega suhelda ei tahtnud (isegi küsida kas lastega on kõik korras). Ei ütleks, et tagasi tulles oleks kõik 100 % parem olnud. Nädal jäi lühikeseks, kuid see must tunne oli siiski läinud. Elu hakkas taas värvilisemaks minema.

Kui ei ole võimalik Eestist välja minna, piisab ka kasvõi asukoha vahetusest (mõnda teise eesti linna sõites, vali mõni turismitalu vms). Igapäevatoimetustest eemale (lihtsalt puhkust võttes eldavad kõik, et pühendad oma isikliku aja kodu ja laste peale). Eeldusel, et keegi sinuga enne kontakti ei otsi kui sa ise selleks valmis oled. See aitab prioriteedid taas õigesse valgusesse asetada.

Ole tubli ja räägi. Mõistlik mees saab asjast aru.
 
Kati 10. jaanuar 2002, kl 12.07
See on täiesti tuttav tunne... Minul käib see ka ikka korra aastas peal vähemalt. Tunded samad, aga ega mees küll selles otseselt süüdi pole olnud kuigi ta käib ka siis tohutult närvidele. Mina arvan, et süüdi on see rutiin, tööle, koju, süüa tegema, lapsi kantseldama jne. siis veel rahamured. Mina saan küll aru, et sa tahad üksi olla. Vaat tahaks lihtsalt olla, diivanil vedeleda, telekat vahtida ja shokolaadi süüa, Mitte kohe süüa tegema, tube koristama jne. Võta ennast kodustest kohustusteks lihtsalt korraks vabaks.Rakenda mees ka ametisse, mis ta ootab kogu aeg nagu linnuke nokk lahti. Ma lihtsalt ütlesin, vaata ise, mida sööd. Miine ise, või veel parem, komandeeri pereliikmed kodust minema ja lihtsalt vedele. Mine juuksurisse, lase juuksed teist värvi värvide, lase teha masaazi ja jaluta, vaata head filmi. Mida iganes, usu see aitab, lihtsalt sa oled kohustustest tüdinendnud. Ja veel. Vaadake kui kõrgelt käib päike ja kui kevadine on juba õhk. Juba on läinud valgemaks, varsti varsti on kevad ja siis on juba palju parem...
 
tülpinud 10. jaanuar 2002, kl 12.32
tänan kõiki, kes nõu andsid!

heli lause, et mõistlik mees saab aru... saab küll.
kuigi ma ei kujuta ette kuidas ta köögitoimetustega hakkama saab ja kõige muu sellisega. õnneks on tänapäeval neid poissmehetoite poes, et lapski oskaks endale toitu teha.

hetkel ei tundugi kõik nii lootusettu. ja homme on juba reede. plaanin tõesti sõita kuhugi... ennast välja magama:) esialgu nädalavahetuseks puhkus võtta.

aitäh!
 
Feliks 10. jaanuar 2002, kl 13.19
Tülpinud: unusta ära mõtegi, et mees ei saa hakkama köögis! Ka mina olen kodus seda repliiki korduvaltkuuld, et elaksime lapsega kohe mustuses ja näljas, kui tema korraks ära läheb....võimalik, et see kord kodus ei vastaks Sin uettekujutusele aga mitte midagi hulu ei juhtuks ja nad saaksid hakkama küll..kindlasti saavad..mehed on lausa uskumatuteks kangelastegudeks valmis...anna selleks võimalus. saad ise kah pos emotsiooni osaliseks:))
 
kiis 10. jaanuar 2002, kl 16.29
Olen kuskilt lugenud sellisest asjast nagu valgusteraapia. Pidi jube hästi mõjuma, kuna inimene talvel saab väga vähe valgust siis on vaja seda lisaks saada.
Peaaegu sama mõju on solaariumil, muidugi kui seda mõistlikult kasutada.
Milleks sõita alati lõunasse kui on ka muid vahvaid variante näit. sanatooriumid kus pakutakse erinevaid nädalavahetuspakette.
!!! Need ei ole ainult vanematele inimestele mõeldud hüved.
Otsi ja kindlasti leiad midagi "kosutavat".
 
A 10. jaanuar 2002, kl 16.33
Aga mida teha, kui mees keeldub lapsega kahekesi koju jäämast ja igast mu pingutusest üksi kuhugi minna tuleb selline sõda et ma parem enam ei hakkagi proovima ja närve rikkuma, teeb ainult asja hullemaks. Lapsehoidjat (vanavanemaid) ka pole. Tahaks lapse võtta ja ära minna ja ükskord rahu saada.
 
kiis 10. jaanuar 2002, kl 16.44
Siis võta laps kah kaasa sest ka lastepakette või vähemalt lastetoad on kõikjal olemas ja las see mees jääb oma tusaduse ja egoga üksi koju sõdima. Sa tuled siis ilusti, mõne aja pärast puhanuna või veidi värskemana tagasi ja ei tee argisusest ja tema poolt KINDLASTI tekitatud skandaali mingi aeg välja või oled sellest lihtsalt üle.
 
topik 10. jaanuar 2002, kl 22.21
Huvitav, huvitav . . . mehest väsinud? Mehed ju nii-nii nunnud, ni-nii head, kuidas saab küll väsida. Meestele tuleb elu anda, paar ootamatut kallistust ja mõni näpistamine ja endal ka väsimus läinud. Tuleb ise ka asjalikum ja otsivam olla, mehelt pole igaks elujuhtumiks rohtu saada ja sellepärast ei pea neid kohe vahetama hakkama. "Oh sa väsitasid mu ära, tõmba uttu ! Jama ju nii see elu?
 
A 11. jaanuar 2002, kl 09.12
Vaata kulla topik, ma olen seda meest turgutanud kallistuste (ja ka näpistanmise-kõdistamisega) ja kõige muuga juba pikka aega ja kui pead kogu aeg tegelema ühe mehe n.ö. ülalhoidmisega, siis lihtsalt väsid sellest surmani ära. Ja kõik see aur, mis selle peale kulub, jääb saamata sul endal ja su lapsel ka. Kui ikka inimesel endal elu sees ei ole ja ta ootab, et teised inimesed peaksid talle elu sisse ajama, siis - unusta ära. Ma tõesti arvasin, et ta muutub (nagu me kõik loodame oma magic poweri peale). Unusta ära, kallis topik
 
Feliks 11. jaanuar 2002, kl 09.18
No mida kudrutada!? Ammu teada, et inimesed omavahel jagavad ja/või neelavad energiat. Kui inimen eon kurnatud...energiat pole, tuleb seda kuskil võtta.....ja ku iei taha võtta, tulebki hääbuda.
Kindlasti Sa Tülpinud tead, kust just Sina saad energiat...ma räägin neistsamadest pudest-merest-jugadest-elamustest. Võta jõud koku ja tee ära!
Ja positiivset mõtlemist! Mis krdi nimi see Tülpinud on? Lõpeta enesele negatiivsuse sisestamine!
 
tülpinud:) 11. jaanuar 2002, kl 09.51
täna rõõmsam:)
 
N33 11. jaanuar 2002, kl 12.41
Algavad jah mõned haigused samamoodi. Mul oli ka armas noor kolleeg, kes pool aastat kurtis, et juba väsinud ja hommikul ei taha tõusta ja töö tüütab ja elukaaslane tüütab jne. Vahetas siis tööd ja elukaaslast ja lõpuks, kui enam üldse ei jaksanud, läks arstile. Pandi haiglasse uuringutele ja 2 nädalat hiljem oli surnud. Uuringutega ei jõutud veel kuskile ja lahang tuvastas, et ammu tulnuks ravi alustada.
Esmalt pöördu mõne väga hea psühholoogi juurde (näeb Sinus tervikut), siis tee perearsti juures täielik tervisekontroll, see on muide ette nähtud kord aastas, kuid tuleb ise soovi avaldada. Ja muidugi räägi oma lähedastega, mis sind vaevab. Me siin räägime igaüks oma kogemusi, aga sind ju ei tunne.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!