Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
võrdsus?
 
dharma 04. aprill 2002, kl 18.09
Peale ametikõrgendust teenin kallist kaasast rohkem, selletõttu töötan rohkem, väsin õhtuks rohkem...
Kas oleks minust ebanaiselik, et paluksin kallikesel õhtuks söögi valmis teha, kuna ta on nagunii viiest kodus ja tube koristada?
Ise ta selle peale ei tule, vaid vedeleb teleka ees, kuni ma toidukottidega koju tulen aga minul on siiber...
 
Tova 04. aprill 2002, kl 19.01
Iseenesest see, et sa kaasast rohkem teenid, ei ole veel mingi põhjendus, miks tema peaks koristama. Mina teenin samuti mehest rohkem aga ei eelda, et miski meie majapidamises peaks just seetõttu muutuma. Abielu eeldaks nagu niikuinii, et mingit tööd teeb see, kellel on selleks aega ja oskusi. Raha ei puutu küll asjasse. Kui sinu jaoks puutub, siis palka parem koduabiline. Maksad talle ja sul on õigus nõuda. Abielus peaks mu meelest ikka teisiti olema...
 
lexx 04. aprill 2002, kl 19.31
võid muidugi paluda, aga mitte sellepärast, et sa rohkem teenid, vaid sellepärast, et sul on tõesti abi vaja ja ainult tühmakas jätaks abivajaja hätta, sellal kui ta tõesti saab aidata

aga mõtle ka selle peale, et teatud hetkel võib töötegemisele kuluda tõesti liiga palju aega, näiteks 24h ööpäevas on ju palju? Aga 23? 16? 12? edasi mõtle ise...
Mitut head korraga ei pruugi saada - mehe mugavust, sinu (lisa)raha ja teie kodurahu. Midagi tuleb ohvriks tuua, et tasakaal säiliks. Vaja ainult kokku leppida, kes või mis see on ;-)
 
Sille 04. aprill 2002, kl 20.18
Kõik peaks olema kokkuleppe küsimus. Arutage rahulikult kujunenud olukorda ja võimalikke lahendusi. Aga see suurema raha jutt võib mehe nõrka kohta osutada, seda püüa vältida, vähemalt ära toonita seda. Kui mees hästi vedu ei taha võtta, paku välja nn prooviaega: vaatame, kas meile jääks rohkem ühist aega, kui sa teeksid mõnel päeval ise söögi selleks ajaks valmis jne. Ja loomulikult peab mehe pingutust vääriliselt tunnustama, kui ta Su plaaniga kaasa tuleb ja tõesti ise süüa hakkab tegema.
Minu meelest igatu normaalne. Meie peres on ka nii, et tööaeg pole kindlalt piiritletud. Kes varem koju jõuab, see söögi valmis teeb.
 
Kati 05. aprill 2002, kl 00.52

Einoh,tere hommikust - teie arvamustest jääb mulje,et see ongi normaalne,et naise töö on kõike kodus teha ja siis on veel vaja enne kaaluda ja vaagida kui kallile abikaaslale üldse julgetakse ettepanek teha,et äkki ta liigutaks ka veidike ?!
Tule taevas appi!
 
Lii 05. aprill 2002, kl 06.26
Jäta mees tõesti rahule.
 
Feliks 05. aprill 2002, kl 08.12
...kel janu, sel jalad..kui ikka mehel on kõht tühi, küll ta siis ka süüa teeb..mida iganes....
mumeelest pole kah asi selles, kas Sa Dharma (sic! Lahe nimi:) töötad ja palka saad rohkem..asi on vast ikka selles, kuidas te teineteisest hoolite...noh mul on ka vahel raske varemkoju jõudes valida, mida teha - külmutuskapi sisu ja selle planeerimine ikkagi valdavalt naise pärusmaa ja tõesti pole alati uurind, et mis toitu just tänaseks on planeeritud...aga aasaegsed sidepidamisvahendid aidaku...annab tema hilinemisest teadaandes või helistan ise...ja seleks ajaks, kui ta koju jõuab ongi toit valmis:) Kas just käsukorras aa viisakalt tahta võib ikka ju...ei kuuk meelkäed küljest, kui ta mõne lihatüki endale ja ülejäänudki perele valmis praeb:)
 
Vanaeit 05. aprill 2002, kl 08.40
To Dharma.
Kuna ilmselt suurem osa eesti naisi peab oma pühaks kohuseks kõik kodused tööd ise ära teha, siis vaevalt et Sa siin eriti palju poolehoidjaid leiad. Ise ma siiski arvan, et mõlema abikaasa panused võiksid olla enam-vähem võrdsed. Nii et Sinu soovis, et mees kodutöödes rohkem aitaks, ei ole minu arust midagi ebanormaalset, aga samas ma ei usu, et Sul õnnestuks olukorda eriti muuta. Kui ta oleks juba sedasorti mees, kes kodutöödes aitaks, siis oleks ta seda juba ise taibanud teha.
 
Sippsikk 05. aprill 2002, kl 09.34
Kogu tarkus algab ikkagi lastetoast, kui mehe mudeliks oli isa käitumine, siis ei taha miskit eriti aidata. Aga lootust ma sul ära ei võta. Teie puhul on kasuks teie noorus ja mõjutatavus. mis põhineb naise tarkusele. Kui te teineteisest hoolite ja tahate, et mõlemad oleksid pikki aastaid õnnelikuna teineteise kõrval, siis peaks olema võimalik elus põhimõttelised asjad omavahel paika panna.
 
Valeria 05. aprill 2002, kl 10.12
Mis küsimus see selline on?!!
See,kes varem töölt koju jõuab, selle kohus on söök valmis teha. Ei saa ju eeldada,et igal juhul peab see söögitegija/koristaja NAINE olema. Ole mõistlik ja pane end maksma loogika abil!
Just sellele rõhugi,et sina teed rohkem tööd,seega oled tööpäeva lõpuks väsinud ja enda jaoks vaba aega ei jäägi.
 
Feliks 05. aprill 2002, kl 10.15
Valeria: miks peab? Miks peab esimesena kojujõudja tegema söögi valmis...ei ole söök miski eriline prioriteet...onlihtsalt normaalne, et inimene millegiga tegeleb - ka puhkamine on tegevus. Kui ma nimetasin, et ma esimesena kojujõudes süüa teen, siis see on vaid seepärast, et mul on regelina kõht tühi....teen ruttu söögi valmis selleks, et oleks jõudu kiiresti teiste tegevustega tegeleda....ja ku pole, siistahan kiiresti kasutada nappi päevavalgust veel õuetegevusteks...mis on ju loomult samaväärselt olulised tegevused....
 
Minake 05. aprill 2002, kl 10.24
Palganumbri suurus ei tohiks küll kodust tööjaotust mõjutada. Küll aga ajaline ressurss. Kui ikka mees enne mind koju jõuab, teeb ta söögi; ja roogadega oskab ta üllatada.
 
cat 05. aprill 2002, kl 10.25
Minul oli sama lugu paar aastat tagasi. Jõudsin töölt õhtuks kaheksaks koju ja mees hõikas diivanilt, et mis sa söögiks teed?! Lihtsalt marru ajas. Võtsin ta letti ja arutasin temaga ning leppisime kokku-kes ikkagi esimesena koju jõuab hakkab süüa tegema. Kokkulepe kehtib siiani. Elamise koristamisest võtavad kõik osa(mina, mees, poeg ja tütar). Igapäevane nõudepesu käib ka graagiku alusel. Kõigil kohustused teada ja ei mingit virisemist. Naine ei ole perekonnas ju teenjanna!
 
kenny 05. aprill 2002, kl 10.49
milleks jageleda söögitegemise pärast, ostke valmistoitu kulinaariast ja ajage soojaks kui vaja, võtab 5 min; igal õhtul vaaritamine on luksus
 
cat 05. aprill 2002, kl 10.58
to kenny:
Kui ma iga päev hakkan ostma perele valmistoitu kulinaariast, siis mõjub see hävitavalt meie pere eelarvele.
 
kenny 05. aprill 2002, kl 11.00
to:cat siis tee üks suur potitäis suppi ja sööge seda nädal aega jutti :-)
 
sandra 05. aprill 2002, kl 11.02
Nojah, mul olikord selline lugu, et vaaritasin kõik valmis kuna teadsin, et jõuan järgmisel õhtul hilja. Jõudsin siis kell 10 õhtul koju ja küsisin, et kas mees ja laps ka söönud on. Toit oli vaja ju ainult soojaks ajada ja nemad tegid suured silmad ning ütlesid, et nad ootasid mind, et ilma minuta oleks neil igav õhtust süüa:)) No mis sa teed sellistega?:)))
 
Feliks 05. aprill 2002, kl 11.06
Sandra: a tead kus ajab ikka närvi küll, kui oled asja valmis vaaritand...ja kui siis kutsud naist ka sööma...toit valmis, laud kaetud..ja siis leiab tema, et ei tema ei saa veel tulla et tegevus pooleli ja hakaku me sööma......ah eks muidugi tead:))
 
margit 05. aprill 2002, kl 11.08
Arvan, et kõike korraga kohe nõudma hakata oleks mehele liig!
Esiteks, nagu ma aru saan, tegid alati sina süüa, nüüd aga ajanappuse tõttu tahad, et seda teeks ka mees. Minu meelest on mehele ääretult solvav igasugune raha-teema ja eriti veel kui naine temast rohkem teenib. Sa pead majapidamistöid kuidagi leebelt väljendama. Mitte mingi juhuj, ei tohi öelda, et sul on palju tööd, teenid palju raha ja ei jätku lihtsalt kodu ja söögi jaoks aega. Mees tunneb end siis väga halvasti- usu mind. Ja see võib ka teie omavahelisi suhteid rikkuda! Arvan, et esialgu pead sa ta nädalavahetustel söögitegemisele ning muudele maj.pidamistöödele kaasa haarama ja siis huljem leebelt paluma, et jõuad hiljem, äkki viitsid midagi valmistada!
Edu Teile mõlemale !
 
Sippsikk 05. aprill 2002, kl 11.43
Et asja ikka keerulisemaks teha, veel üks näide: mees on jube töökas ja kodus ei ole ühtki asja, mis oleks korrast ära või lohakil. Pidevalt uued ideed kas ehitamiseks või remiondiks. SUPER!!! Pealegi veel priima armastaja ja kodust välja viija. AGA..... kööki tuleb vaid söögiajaks ja külmutuskapi kõrvale sureb nälga, no ei saa lihtsalt ust lahti. Mina olen rahul!!!
 
leena 05. aprill 2002, kl 12.00
What`s the question about? Loomulikult ei ole ebanaiselik. Naiselikkuse või ebanaiselikkusega ei ole siin midagi tegemist, aga elementaarse viisakusega küll. Räägi mehega, muidugi rahulikult ja viisakalt, küll ta aru saab.
 
mj 05. aprill 2002, kl 12.55
Nii ta on, igaühel omad mured. Minu mees tegi süüa, pesi pesu ja koristas tube, aga...Ta joob ja nüüd elab oma ema juures.
 
eesti naine 05. aprill 2002, kl 13.25
Jaan kallis, ae! Tule virisema, toit on valmis!
 
täpi 05. aprill 2002, kl 14.02
selgita talle jah natuke loogiliselt, et koos kodutöödega töötad sina praegu päevas 12 tundi (või palju sul palgatöö+poeskäimine+söögitegemine+koristamine+pesupesemine jne kokku tuleb), aga tema töötab 9-5 ehk 8 tundi. ja sulle tundub et võiks natuke võrdsemalt neid asju jagada.
 
dharma 05. aprill 2002, kl 14.09
Rääkisin kallikesega sellel teemal.
Seletasin ülimalt rahulikult asja ära, selgitasin et olen õhtuks väsinud ja palusin, et kui mina toidu koju toon, kas tema on nõus midagi tegema.
Vastuseks sain m9dagi sellist: " Kas mina pean naiste töö sinu eest ära tegema, mis siis saab kui mu sõbrad sellest kuulevad?"
Vihastasin ja läksin magama.
Täna hommikul vedeles laual minu märkmikust rebitud leht sõnumiga Läksin sinna kus mees saab mees olla.
Umbes 10 minutit tagasi sain teada, et ta on oma ema juures. Praeguse seisuga jäägugi sinna...
 
Cathy 05. aprill 2002, kl 14.43
No kuhu see maailm kyll minemas on?eelmise sajandi algul olid jah meestetööd-raha koju toomine-ja naiste tööd-kodu korras hoidmine,lastekasvatus jne.....teinekord tundub et naised pole vordsete oiguste tagaajamisega saavutanud muud kui kohustuse tööl käia ja raha teenida...lisaks jääb neile ikka kodu ja lapsed...
 
.Feliks 05. aprill 2002, kl 14.46
 
kiisu 05. aprill 2002, kl 15.24
see pole mees ega midagi, hea, et lahti said..
 
täpi 05. aprill 2002, kl 15.34
irw läks emme juurde mees olema, vedeleb järelikult mehelikult diivanil ja laseb end ümmardada? tal on ikka mehelikkusest väga huvitav arusaam. teil vist lapsi ei ole, mõtle mis siis veel oleks! lastekasvatamine ie ole ju ka mehe töö..
no kui ta juba selliseks läks siis teata, et okei, sa teed siis kõik naistetööd ära, aga mis naistetöö see raha koju toomine on, tema siis muretsegu, et teile oleks praegune elatustase garanteeritud. ps, meie tutvusringkonnas on kõige popim mees, kellel on kodus samasugune olukord kui sul (naine töötab rohkem ja jõuab tunduvalt hiljem) ning see mees teeb KÕIK kodutööd vabatahtlikult ära!
 
Bella 05. aprill 2002, kl 15.45
No sel juhul oli teie suhtes juba midagi viltu. Ma ei kujuta ette, et mees laseks kodunt jalga paljalt selle pärast, et tal paluti suppi keeta. Ju sa siis ei meeldi talle või pole voodis hea. :-)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!