Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Kes on satanist?
 
veits kaua aega möödas 19. märts 2015, kl 22.42
Inimesed, saage aru: satanismi nö harusid on üpris mitmeid:Sethi satanism ja muud sellised!
Erinevate harude jälgiad käituvad erinevalt, ja nii edasi! Mina olen täiesti kindel, et vaid paari satanismi haru pooldajad, võivad olla veidi ebameeldivad, kuid ei pruugi! Satanism pole ka mingi paha asi, lihtsalt inimesed väärtustavad ennast rohkem!? Vaid minupoolne arvamus.
moosimadu 20. märts 2015, kl 05.24
Religioon nagu iga teinegi, seega kokkuvõtlikult BS, suurte tähtedega.
Karl Kindermacher 20. märts 2015, kl 15.20
Ühe vahepeal läbilipsanud kõrvalteema juurde tagasi tulles. Petntagramm oma algsel kujul on tähistanud hoopiski täiuslikkust, ka on teda antiikajal mõnede jumalatega seostatud. XX sajand on päris tugevalt muutnud arusaamu sümbolite tähendusest ja mitmeid asju on hakatud seostama just satanismi ja kurjusega. Niisiis muutus tagurpidipööratud pentagramm Saatana sümboliks. Eks filmid on selle arusaama levikule aidanud kõvasti kaasa. Siit edasi juba näpuviskamise ja "saatana märgi" teema, mida armastavad vandenõuteoreetikud.

Aga jätaks kõrvale vägivaldsuse teema. See läks autori algsest küsimusest kõrvale.
Kui ma nüüd ei tunne satanismi vastu nii palju huvi, et tahaks neelata sadu lehekülgi kirjandust kuues kohalikus keeles, vaid tahaks saada / kujundada lihtsalt mingit ettekujustust satanimistmis. Siis tulles tagasi algse küsimuse juurde: mis see satanism ikkagi on? Milline maailmavaade, milline religioon? Mis on talle kõige iseloomulikum?
 
sanitar hullarist 20. märts 2015, kl 19.48
meil on kahtlaselt tihti ravil inimesi kes tohtritele on tunnistanud, et on tegelenud satanismiga ja vaime välja kutsunud
tohtrid räägivad, et enamasti on nad koolilapsed kel mingit sorti psüühiline trauma, kas lahkuminek või tülid vanemate vahel
Karl Kindermacher 20. märts 2015, kl 20.39
Räägi õpetajate või lasteaiakasvatajatega. Nad näevad laste käitumise pealt alati ära, kas kodus on probleeme. Aga see on jälle peateemast kõrvale kaldumine
Teismeliste "põnevad mängud" on lugu omaette ja tõenäoliselt peaks terve psüühikaga lapsel mingi hetk lihtsalt üle minema - põnevust ju pole teema ammendab ennast. Aga täiskasvanud? Miks? Mida nad sealt otsivad ja mida leiavad?
 
noh 21. märts 2015, kl 11.12
arvata võib, et loodavad saada saatanalt mingit erilisi võimeid
rumalakesed ei tea, et saatan ei jaga mitte kellelegi oma võimu, on ainult ohvrid
kõik kurja teenijad kaotavad oma hinge ja muutuvad kurja orjadeks, ka terved rahvad kes kurja kummardavad manduvad,
võimed antakse hoopis tasuta headuse meie toitja Emakese poolt mitte tolmuse peegelduse poolt ja ka tasuta peab neid ka jagama, sest muidu jääb halb pidama ja ei lähe läbi
 
nii on 21. märts 2015, kl 13.28
Tõles tähendab saatan "laimajat" ja "süüdistajat". Deemon beliar, aga "mõtetut". Satanist on seega mõtetu, kasutu inimene.
Ta räägib küll lauseid aga nendel lausetel puudub sisu - nad on vaid vaht; ta teeb tööd aga see pole mitte töötamine vaid askeldamine; ta armastab aga see pole mitte armastamine vaid omamine; ta õpetab aga see pole mitte õpetamine vaid enese kiitmine; ta hoolib aga see pole mitte hoolimine vaid egoism. Mõtetu ja kasutu inimene ühesõnaga.
Saatanlikud rituaalid jagunevad aktiivseteks ja passiivseteks, passiivsetega tegelaved enamus inimesi iga päev. Nagu näiteks: suitsetamine, joomine või õhtune tipsutamine, hasart mängud (totalisaatorid, kihlveod, panustamised ka arvutimängud), trollimine internetis, lõputu vaidlemine vaidlemise pärast, igasugune aja surnuks löömine.
Kõik asendustegevused mis viivad inimese eemale tegelikult teha tulevast on saatanlik rituaal. Näide: inimesel on vaja aed ära värvida. Aga ta ei viitsi seda teha ja võtab nii öelda "hoogu". Mõtleb:" Ah, ma ei viitsi täna seda aeda värvida, aega on - teen homme" Ja selle asemel hakkab internetis surfama. Ja nõnda muutub inimene mõtetuks-ta ei tee seda mida tegelikult teha tuleks ja netis surfamisest saab saatanlik rituaal.
Aktiivsed saatanlikud rituaalid on karmim teema, sellega tegelevad õnneks vähesed. Näiteks nagu nõidumine (loitsumine, ohverdamine), kaartidega ennustamine, horoskoopide koostamine, vaimude välja kutsumine, valeprohvetluse abil inimeste eksiteele juhtimine, süstemaatiline ja teadlik küüniline valetamine, hooramine, Piibli kümne käsu tahtlik rikkumine jne.
Aktiivseid saatanlikke rituaale praktiseerival inimesel läheb Lunastaja leidmisega keeruliseks - ta on saatana oma ja läheb pärast surma sinna kuhu läheb see kes teda omab.
 
antikommunist 21. märts 2015, kl 18.32
mina kannan ka pentagrammi, peamiselt seepärast, et see n'itab nõukogude viisnurka vastupidiselt ehk NSVL impeeriumi lagunemist. Hitleri haakristi ei kanna, sest kuigi olen antikommunist, ei ole fašist. Mõned peavad tõesti satanistiks, siis pean jälle seletama, et ei, olen antikommunist
 
mõtiskleja 22. märts 2015, kl 18.23
"nii on" mõtetega üldjoontes nõus, seda passiivset poolt võib siis nimetada patuks kristlikus mõistes ja patused oleme me kõik. Hullemad patud on sellised, mida inimesed endal isegi ei oska arvata, nt uhkus. Saatana languse põhiliseks süüks saigi auahnus/kõrkus/uhkus. Kuna ta kavaldas ka inimese sellise patu sisse, siis on see kõrkus inimloomusele juba sünnist saati omane ja nad ei saa arugi, et nad midagi valesti teevad kui ennast kellegagi võrdlevad ja siis ennast teisest paremaks peavad, ennast teistest kõrgemale seavad ja neile ülevalt alla vaatavad. Samas neile, kes siis neist kõrgemal asuvad, neid nad kadestavad. See on uhke inimese suhtumine endasse ja teistesse. Kui nüüd sellest lähtekohast asjale läheneda, siis on kogu maailm saatana valitsuse all ja siin lausa peetakse loomulikuks üksteisega konkureerimist ja oma ego maksmapanemist. Kristlus vastandabki Jumala riiki maailmale.

Aga seda vist siiski ei mõelda päris satanismi all. Satanism on päriselt olemas, nagu religioon, inimese tahtlik ja teadlik valik. Ma küll ei tea rohkem sellest kui et ühes Venemaa selgeltnägijate saates oli selline juhtum, mida nad seal püüdsid lahendada (see võib olla muidugi nende selgeltnägijate väljamõeldis), et tegemist oli satanistliku rituaaliga, kus noored inimesed piinati surnuks, need siis ohverdati eriti räige piinamise läbi - ma täpselt ei mäleta, vist oli suguelundid enne veel küljest ära lõigatud ja rinnad ja veel muud jubedust tehtud enne kui inimene suri. Seda siis väidetavalt ka filmiti. Soomes vist oli ka mingi juhtum, kus keegi tapeti rituaalselt ära ja siis söödi tema liha. Ühesõnaga midagi sellist. Aga kuna satanism on vist salastatud, siis teavad sellest vähesed. Vist on see ka keelatud, ehkki meil on usuvabadus ja igasuguseid usuorganisatsioone võib ametlikult luua, siis satanismi vist ikka ei tohi. Täpselt ei tea ka.
 
üks näide 22. märts 2015, kl 18.56
http://www.pealinn.ee/koik-uudised/oovastav-morv-satanist-tukeldas-oma-endise-naise-ja-soi-ta-ara-n29403
Karl Kindermacher 22. märts 2015, kl 18.59
Vaat ongi nii, et kes teavad, need vaikivad, kes ei tea, targutavad. Mullu (vist) jooksis läbi uudis, et Eestis ei registreeritud sataniste usuühinguna. Oi, kuidas Delfi kommentaariumis riiki sõimati seepeale. Aga kui küsima hakata, siis selgub, et keegi nagu ei tea / ei räägi midagi.

Mind ajendas seda teemat edasi torkima just see, et tegelikult ju teema autor vastust ei saanudki.
moosimadu 22. märts 2015, kl 19.01
Kuna ma juba mainisin, et satanism on nagu iga teinegi religioon, siis tasakaalu huvides veel üks uudis:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa...
Karl Kindermacher 22. märts 2015, kl 19.14
Noh, antud juhtum ei paista olevat religioosse taustaga
 
mõtiskleja 22. märts 2015, kl 19.32
Viimase lingi kohta nii palju, et mis Aafrikasse puutub, siis on nad seal ikka tohutult musta maagiaga tegelevad ja kuigi Euroopast käib sinna misjonäre, kes siis püüavad seal kristlust juurutada, see ei toimi 100%. Selle maagia mõju siiski on neile emapiimaga sisse söödetud, selle keskel on nad üles kasvanud ja kui nad ka n-ö kuskil kristlasteks hakkavad, siis ilmselt usuvad nad ikka ka endiselt maagiasse. Kristlus on ehk kasulik kui misjonärid neile riideid või toitu jagavad koos jumalateenistustega. Nagu Olevistes jõulude ajal. Ega siis ei minda kristluse pärast, vaid toidukoti pärast. Nõidumised ja must maagia muudab inimese ka eriliselt nende mustade jõudude poolt juhitavaks. Kuna tegu on deemonitega, mis asuvad inimese sisse elama, siis vaevalt keegi, olgu siis kristlane või mitte, suudab teda neist deemonitest vabastada. On küll lugu sellest kuidas Jeesus ajas ühe inimese seest terve leegioni suuruse hulga deemone, aga enamasti ei ole inimestel sellist väge.

Satanism on ka kindlasti ohverdamine deemonitele ja deemonite peamehele ehk siis saatanale.
moosimadu 22. märts 2015, kl 19.35
Kumb?
Ühtemoodi vaimselt ebastabiilsete inimeste teod, usundiga seob neid tõenäoliselt ainult publiku üldistav mõttemall.
moosimadu 22. märts 2015, kl 19.39
Mõtiskleja- lihtsalt küsin - sa kirjeldad satanismi kui kristlane, mitte kui usunditesse ühtemoodi neutraalselt suhtuv inimene? Su meelest on jumal olemas, aga sinu jumal on õige(m)?
Karl Kindermacher 22. märts 2015, kl 19.49
Klassikalise kristliku (ja dualistliku) arusaama kohaselt kehastab Jumal kõike head ning Saatan kõike halba. Nende kahe mõiste kõige äärmuslikemates tähendustes. Kristlikus kultuuriruumis ei pääse me sellest arusaamast kuidagi. Ega pääse ka satnistid. Kardan, et rohkemal või vähemal määral hakkab vähemalt mingi osa neist paratamatult käituma kui "kurjuse teenrid". See suhtumine on sajanditega juurdunud ja nii lihtsalt ei pääse.
Aga jah: suur osa siinsest arutelust on ikkagi eelarvamused.
 
mõtiskleja 22. märts 2015, kl 19.55
Jah, ma lähtun oma seletuses nagu ka "nii on" kristlikust vaatevinklist.
 
mõtiskleja 22. märts 2015, kl 20.03
No kui on tegemist satanismiga, siis juba sõna saatan tuleneb kristlikust usundist. Teised usundid ju ei nimeta saatanat, või kuidas? Järelikult on satanism kas kristluse vastand või vastuhakk sellele. Võimalik, et siiski teismeliste inimeste protest ja tahtmine ennast välja elada, olla kuidagi eristuv n-ö hallist massist. Sel juhul on see vaid nimi, mitte midagi musta maagia ja deemonite teenimisega. Lihtsalt pealuud ja säärekondid.
moosimadu 22. märts 2015, kl 20.11
Selge, siis ma loobun teemas kaasa löömast.
Minu jaoks on kõik religioonid ''nähtamatud sõbrad'', nad on toredad imelusate legendide kogumikud, ei enamat. Inimesega, kes neisse tõsimeeli usub ei ole kahjuks võimalik sel teemal arutleda. Loodan, et sa nüüd järgneva peale ei solvu, aga sa ei saa ühtegi religiooni neutraalselt suhtuda ja isegi kuivad faktid võivad su jaoks tunduda võõra usundi poolt olemisena.
moosimadu 22. märts 2015, kl 20.14
Ah-kommentaar su viimasele kommentaarile: saatan on pea kõigis usundites sees. Islamis, enamikus india religioonides, skandinaavia usundites- kõikjal. Monoteism on alati duaalne. Alati on selles hea ja halb pool koos.
Karl Kindermacher 22. märts 2015, kl 20.35
20.14 kommentaariga võtsid mul sõnad suust. Tahtsin just sama kirjutada.
 
nii on 22. märts 2015, kl 20.58
Ei ole olemas selliseid mõisteid nagu must maagia ja valge maagia. Maagia on maagia. Satanism noh. Passivne saatanlik rituaal on patt ja aktiivne saatanlik rituaal surmapatt. Aga ei tasu tunda ükskõiksust selles osas et päevast päeva tehakse pattu ja mitte surmapattu. Patust surmapatuni on väike samm.
Ja on olemas küll selliseid inimesi kes on võimelised deemoneid teistest inimestest välja ajama - neid nimetatakse eksortsistideks. Aga ei tasu väga panustada ekortsisti peale ja mõelda et oh ma teen pattu ja küll siis eksortsist mind pärast puhastab. Tegemist on maailma kõige haruldasema ametiga. Enne leiate heinakuhjast nõela üles kui kohtate suure vaimujõuga eksortsisti. Sest tõeline ekortsist on sisuliselt pühak - miniatuurne Jeesus Kristus. Tema omab sellist väge et inimestest roojaseid vaime välja ajada ja inimesi nende endi roojast puhastada.

Ei tasu praktiseerida aktiivseid saatanlikke rituaale. Tegelikult ei tasu praktiseerida ka passiivseid saatanlikke rituaale. Saatanast on üldse mõtekas oma näpud eemale hoida, pole vaja temaga tegemist teha. Talle tuleb ei öelda. Pärast on suur jama. Elada tuleb kristlikult. Neid kes ei oska nii elada, neid õpetab Piibel ja kogudus.
 
viimasele 22. märts 2015, kl 23.49
Kuidagi kahtleselt täpsed teadmised satanismi kohta. Sa oled kindlasti ise satanismiga tegelenud, et detailid nii selged on?
Kord juba satanist - igaveseks satanist, sellest usust juba ei parane. Ära valeta end kristlaseks ja hoia end kristlusest eemale, sellised on praeguseks katoliikluse juba vallutanud ja tantsivad altaritel stepptantsu!
 
soovitus 23. märts 2015, kl 07.46
vaadake pikemalt mõnda läänepoolset vägevat, näiteks Elizabethi, jälgige kuidas ta huuled lähevad pikkamööda punasemaks ja sealt nagu hakkaks voolama miskit, pilku tasuks vältida, kui ei õnnestu siis kujutletava mõõgaga hoop kas ta kaela pihta või näo eest mööda
võib-olla et seda näen mina , sest näen muudki, üksiku lapsena olen end treeninud juba lapseeast kuulama vaikuse tagant ja püüdnud näha nähtamatut, kuid arvan, et kui püüda siis suudavad seda kõik
 
rituaalide harrastajatele 23. märts 2015, kl 07.58
juba üks satanistlike rituaalide armastaja siin nõu andmas. niimoodi te kristlaste hulka imbutegi. moosimadu on hea näide kuidas masside ajude pesijad saatana kummardajaid värbavad.
Karl Kindermacher 23. märts 2015, kl 19.02
Päris huvitav on lugeda selle pilguga, et kes (minu arvates)
- teab;
- arvab;
- fantaseerib;
- fantaseerib ja ise usub oma fantaasiaid.

Aga naljaviluks: tehke pakkumisi: milliseid kommentaatoreid siin kõige rohkem on. Pelgalt kõhutunne ja ei mingeid solvanguid või solvumisi, palun. Seda ei saagi teisiti võtta, kui ainult subjektiivse arvamusena.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Karl Kindermacher 23.03.2015 19.03.
moosimadu 23. märts 2015, kl 22.37
Sellele küsimusele ei ole pädev vastama ükski siin kommenteerinuist, kuna igaüks pakuks ennast ''teadjaks'' ja debatikaaslasi vastavalt vaadete kattumisele või lahknevusele alanevas järjekorras kuni oma fantaasiad uskuva fantaseerijani välja.
Karl Kindermacher 23. märts 2015, kl 23.05
Mina kinnitan, et ma ei tea. Ja nagu eespool ütlesin: ei huvitugi sedavõrd, et süvitsi uurida. Aga mõnigi eelnev (väga kindlal toonil esitatud) sõnavõtt paneb päris korralikult kukalt kratsima :)
 
väga veider 23. märts 2015, kl 23.14
On seisukoht, et maagia=satanism. On väga palju muid liikumisi, kus on maagia, kuid puudub saatan, kui kristliku usundi vastand. Näiteks maausk, shamaanid, castanedakad. Satanism tuli ikka koos kristliku kirikuga sellele vastandudes. Enne kristlust polnud ka satanismi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!