Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Feministi nurgake
Feministid Eestis
 
totaalne feminist 09. detsember 2006, kl 13.29
Kas siin feministide nurgas õigeid feministe ka leidub? Feminist ei tähenda, et peab mehi vihkama. Tahaks teada, kas Eestis on feministlike organisatsioone, kes võitlevad naiste õiguste eest. Mulle ei meeldi naist madalam palk, et on ameteid, kuhu naisi ei taheta võtta ja et naiste aladel on üldse madalam palk, kuigi naiste tööd on üldiselt palju raskemad.
 
niinii 09. detsember 2006, kl 13.42
Kallis feminist! Millised on siis naiste alad? Kuhu naisi ei taheta?
 
feminist 09. detsember 2006, kl 13.54
Naiste alad on igasugused madalapalgalised teenindajad, kuigi teenindajatel on vaja suhtlemisoskust, kiirust, positiivsust ja keelteoskust. Meessoost tõstukijuhtidel ja kastiladujatel on vaja ainult see 1 operatsioon ära õppida ja saavad mitmeid kordi rohkem palka. Samas pole nende töö kuigi väsitav, emotsionaalselt pole neil üldse mingeid konflikte, aga proovi sa kiiresti ja puhkamata kedagi rõõmsa meelega teenindada, kui veel peale karjutakse!
Naisi ei võeta igasugustele ehitustöödele, kuigi kõik kohad pole ju raskete asjade tassimisega seotud. Seadmete operaatoriks, tõstukijuhiks jms kohtadele naisi ei võeta, kuigi pakutakse väljaõpet ja võetakse suvalisi noorimehi, kes pole ealeski tööl käinud! Sest nad on mehed. Ehituse projekteerimisega seotud erialadel ei taheta naisi näha. Noorte juristidena, juhtidena, projekti koordinaatoritena, majandusspetsialistidena tahetakse mehi näha. Tean mitut sellist naist, kes on saanud lõpuks ometi ihldatud töökoha, kuna teadmisi on tunduvalt rohkem, kui meeskandidaatitel, ja siis arvatakse, et nad on kelleltki suhu võtnud, et tööd saada. Mees ei pea naistest palju kõrgema tasemega olema, et töökohta saada, piisab ka, et ta on natuke madalama tasemega, ta on ju ikkagiu mees! Mina tahan ka karjääri teha ja head palka saada, no mis mina sinna teha saan, et naine olen. Soovahetusoperatsiooni sellepärast tegema ei hakka. Aga ma lähen kohe töölt ära, kui minusse hakatakse suhtuma kui eite, kellele saab odavalt palju ülesandeid anda.
 
jah 09. detsember 2006, kl 14.49
Eestis on naiste olukord vaga halval tasemel, peaaegu keskaegne, ja inimesed v6tavad seda kui loomulikku sest pole teistsugust suhtumist nainud. Eriti tuleb see valja paljude naiste arvamusi delfis lugedes et peavad suhtes olles ikka mehi teenima ja k6igega leppima, ja et k6ik on alati nende syy. Eestis on selline "hidden shovinism", mis tahendab et erinevalt m6nedest l6unapoolsetest maadest, ei karjuta naiste madalamat seisundit k6nepuldist, aga see kajastub inimsuhetes perekonnas ja t66kohas. Eesti naised peavad olema need kes sellest l6puks aru saavad ja teistsuguse olukorra eest v6itlema hakkavad. Aktivismi oleks rohkem vaja, aga Eesti yhiskonnas seda tihti paraku pole.
 
kuusk 09. detsember 2006, kl 16.10
mind sõimas sõbranna feministiks, kui lapse isa kohtusse andsin, et ta lapsele elatist maksaks.
ja kaotasingi sellega sõbranna, kuna tema meelest vastutab naine lapse tegemise ja kasvatamise eest 100%liselt. nüüd olengi selle naise silmis meheaahistja ning kurjategija ning feminist.

ma ei suuda uskuda, et selline naine elab Eestis nüüdisajal!
 
aga palun 10. detsember 2006, kl 21.19
niiniile: lendur, laevakapten, insener, tippjuht, kirurg, krirkuõpetaja, ITspetsialist, peaprokurör, minister näiteks, tegelikult on see loetelu kindlasti pikem.
Eeldatakse, et naised tegeleks madalamal tasemel asjaajamise ja teeninidamisega, abistamise ja lohutamisega, aga sellega paeb asi piirduma. Poemüüjaks naine sobib, müügijuhiks enam mitte, telleriks naine sobib, panagadirektori amet aga jäägu meeste pärusmaaks, hooldusõeks naine sobib, kirurgiks aga ärgu pürgigu, see naise labiilse psüühika jaoks liiga karm, lasteaiaõpetajaks naine sobib, ülikooli rektorina tahetakse meest näha jne. Pidevalt kurdetakse pedagookika, meditsiini ja humanitaarteaduste feminiseerumise üle, selle jätkumine olevat katastroof. Aga keegi ei kurda näiteks sõjaväe, merelaevanduse, lennunduse, mehhaanika ja elektroonika valdkonna püsiva maskuliniseerumise üle.
 
Ants Mändmets 18. juuni 2016, kl 12.10
Naine ei või olla transporttööline, kui on vaja 50 -70 kiloseid kaste tõsta
 
Igor 18. juuni 2016, kl 13.11
Vooglaid, Helme, Sven ja teised peded tahavad naistel täiesti õigused ära võtta. Soovitan kõikidel naistel siit riigist lahkuda!!
 
Vabakutseline feminist 19. juuni 2016, kl 18.52
Nii, mina ei kuulu küll mitte ühtegi feministlikku organisatsiooni, selleest olen vabakutseline.
Aga leian, et jah Eestis tõepoolest on naiste diskrimineerimine, seda olen ka ise kuulnud-lugenud nii mõnestki netifoorumist.
Kõigepealt on vale, et naised saavad madalamat palka, kui mehed.
Seejärel muud ei kuulegi, kuidas mehed naistega suhtes käituvad, peetakse iseenesestmõistetavaks, et naise kohus on mehele teenija olla, (tee süüa, pese nõud, pese pesu, kasi ja karjata lapsed) samal ajal kui ''härra'' õllepurgi taga diivanil lösutades jalgpalli vaatab, no anna kannatust.
Ja kolmanda ning väga olulise punktina toon välja naiste kohtlemise meditsiinilisel tasandil - naistele ei ole võimaldatud inimlikku sünnitust ehk siis keisrilõiget omal soovil ja siis ''tarkpead'' veel vinguvad ning treivad aga rumalaid artikleid a'la toonis et miks iive on madal ja latt kõrge.
Kuna nii mõnelgi pool mujal maailmas on keisrilõige sünnitajatele omal soovil võimaldatud ja meil seda ei ole, siis on see ilmselge naiste diskrimineerimine. Peale iseenda tean nii mitmeidki naisi, kes on sünnitamise pärast lastesaamisest loobunud, siis enne kui ei ole naistele võimaldatud inimväärseid sünnitamistingimusi, ei ole ka kohane selliste naisihalvustavate artiklite ja üllitiste meedias ilmumine. Siinjuures ei saa ära märkimata jätta, millise rõõmuga lugesin uudist, kuidas see õpetaja peale sopaartikli ilmumist sule sappa sai.
Meil on ikkagi vaba maa ja seda otsustab iga naine ise, kas ta elab üksinda, pereelu, kas ta saab lapsed või mitte ja mitte keegi ei pea hakkama mitte kellelegi põhjendama, miks tal lapsi ei ole. Selline sigimist õhutav ühiskonna surve on samuti inimeste diskrimineerimine.
 
Vabakutseline feminist 19. juuni 2016, kl 18.54
Ilmselgelt ei ole meil Eestis neid feministlikke organisatsioone, kes võitleks naiste õiguste eest või kui neid ka mingil määral on, siis sellises patriarhaadis nagu meil siin annab nende õiguste eest võidelda.
 
Femme fatale 20. juuni 2016, kl 09.50
Viimane uuring kinnitab, et naise orgasmini viimine ei olegi nii traditsiooniline, vaid hoopis väga üllatav... Üheks abivahendiks naise orgasmini viimisel on anaalseks. Kas need teadmised võivad muuta su käitumist magamistoas?!
Asja uurisid Indiana ülikooli terviseeksperdid, kes heitsid pilgu peale 5865 inimese seksuaalkäitumisele, vahendab The Sun. Uuritavad oli vanuses 14-94.
Kõige üllatavam oli see, et parim viis viia naist orgasmini -üllatus, üllatus - on läbi anaalseksi.
31 protsenti naistest tunnistas, et on proovinud anaalseksi. 94 protsenti kinnitas, et on just nii orgasmini jõudnud.
Järgmine populaarseim viis orgasmini jõuda oli vaginaalne vahekord, millele järgnes oraalseks.
Eksperdid rõhtuvad ka, et orgasmini jõudmisel on naise jaoks oluline, et lähenemine oleks erinev ega korduks.
did_276662 22. juuni 2016, kl 20.08
See on küll väga rumal jutt, et naisi ei võeta nn traditsioonilistele meeste töödele! Põhjus on pigem selles, et naised üldjuhul e kandideerigi neile töödele. Ja miks ei kandideeri? Sest nad pole soovinud seda ametit õppida. Kui vaadata koolide statistikat sugude kaupa, siis on näha, et naised eelistavad teatud erialasid õppida ja kui siis hiljem selle haridusega ei saa ei laeva ega lennuki kapteniks, ei ehitajaks ega buldooserijuhiks, ei kaevuriks ega prügiveoki peale, jne.
Nüüd feministid hakkavad karjuma, et me tahame olla juhid! Aga palun! Ainult et juhiks olemine tähendab tööd 24/7, juhatuse liikmele ei kehti töölepinguseadus, ei ole mingeid kellast kellani töötamise õiguseid, pole koondamist, pole töötukassa abiraha, jne. On tööandja, kes ütleb, et ettevõte peab saavutama nii ja niisuguse tulemuse ja kui tulemust ei ole, siis on aidaa, päevapealt ja tihti ilma igasuguse hüvitiseta. Ja vot siis kui mõne juhatuse liikme leidmiseks kuulutatakse konkurss, selgub, et ühtki naist ei kandideerigi. Meil on väga maskuliine seltskond oma ettevõttes ja võtaks hea meelega naisi juhtivatele kohtadele, aga kui pole kandidaategi, siis no mida teha?
 
nooo 23. juuni 2016, kl 05.17
Sellele, kes räägib transporditöölistest - tehastes on teisi töökohtigi peale raskete kastide tassimise. Kusjuures, kas paljud minu tuttavad mehed ei suuda kastitassijana töötada, selleks on ikka teatavat kehaehitust vaja, et taolist tööd väsimata teha.

Viimasele - kui väljaõppeta mees ja naine otsivad tööd, siis naine saab üldiselt müüjaks, mehele pakutakse igasuguste ettevõtete poolt tasuta koolitusi, õpetatakse tõstukijuhiks, seadmete operaatoriks, mehaanikuks vms. Mees saab kordades rohkem palka. Enamiku nende tööde puhul ei ole vaja erilist jõudu ja kus on vaja, seal saab tugevam naine ikka hakkama. Päris tibid vaevalt et sinna ise lähevadki. Tehastes on naljakas ka see, et kui mehi pole piisavalt tööl, seadistavad poole vähem palka saavad liinioperaatoritest naised ise liini, sõidavad tõstukiga ning nii mõnigi kogenud naine õpetab meestele nende tööd. Pealegi on naiste tööd sageli raskemad, sest nõuavad täpsust ja kiirust, tempo võetakse kiireima inimese järgi ja teised naised peavad kannul püsima. Mehed lihtsalt seisavad kõrval ja seadistavad aeg-ajalt masinaid. Nagu vanasti, kus naine pesu küüris, süüa keetis ja lapsi kasis ja mees lehte luges, aeg-ajalt jahipüssiga ligi hiilivat karu hirmutades.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!