Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Shovinisti nurgake
mehe endine suhe
 
naine 30 11. jaanuar 2002, kl 10.26
mul oleks küsimus meestele. väga lühidalt oleks asi selline. tutvusin viis kuud tagasi ühe suurepärase mehega. praeguseks hetkeks armastan teda kogu südamest ja sooviksin kogu oma elu temaga elada.
mure aga selles, et alles nüüd jõudsime temaga niikaugele, et ta rääkis mulle on varasemast suhtest ja oma tunnetest selle naise vastu lähemalt alles nüüd.
ta oli selle naisega koos 11 aastat. mees ise on teda petnud teistega korduvalt, aga naine andis ikka andeks. siis aga läks naine teise mehega (naisest 6 aastat noorem ja hetkel hoiab ta sellest mehest väga kinni)peole, tantsisid ja kindlalt ei ole teada kas ka midagi enamat oli. see mees läks talle peole salaja järgi ja nägi neid koos ning tundis ennast täielikult reedetuna ja ei suuda talle seda kuidagi andestada. nad on nüüd lahus olnud 7 kuud, millest viimased 5 on mees koos minuga.
rääkisime nüüd sellest ja ta ütles, et ei suudaks kunagi seda unustada kuidas ta nägi seda naist teisega ja et naine tegelikult valetas peol toimunud asjade kohta(mees ise oma silmaga ju nägi mis oli). ta ei suuda talle seda andestada, ütleb et vahel ununeb, aga siis tuleb jälle meelde ja ta ei saa sellest üle. samas oli see naine tema suur armastus.
olen küsinud, et kas sa läheksid tagasi, ta ütleb et ei tea. tema ego on muidugi väga suur.
olen sellest teisest naisest 15 aastat noorem. olen ka ise raske lahkumineku läbi elanud ja tean, et isegi kui andestan, siis ei unusta kunagi ja midagi endist ei taastu.
minu kaaslane ütleb, et ta heidaks naisele seda kuni surmani ette, et ta valetas ja pettis. nad on paar korda sel talvel telefonitsi rääkinud, aga mees ainult heidab talle ette.
milliseid kogemusi teil on olnu? kas on võimalik, et andestatakse ja suudetakse edasi minna või kuidas?
Ma ei tea mida teha. Olen ta ära kuulanud, mõistan teda kuna olen ise sama läbi elanud, olen olnud talle mõistvalt toeks. ei suru ennast ja oma tundeid peale, aga ma armastan teda ja mul on väga halb enesetunne. süda tahab lõhkeda.
 
Muidumees 11. jaanuar 2002, kl 10.36
Siin pole muud, kui et mehe ego sai sellest vaatepildist sellise hoobi, et nüüd põeb mitmendat kuud. Ta arvas, et ainult tema on kõva mees ja võib naist petta, aga kui naine ka seda tegi ja teda enam ei taha - vaat' see käib talle rängalt hinge pihta. Eks ta tegelikult armastas oma naist, aga lihtsalt tore oli teistega litutada...
Ja selle unustamisega on nii, et kui mees tahab unustada, siis ta seda ka suudab, kui aga ei taha, siis ka ei unusta. Eriti veel siis, kui nad oma endise naisega üksteist ärritavad: helistavad, kohtuvad jne. Pealegi on sellest lahkuminekust nii vähe aega möödas, kõik on liiga värske.
Seda, kas sa oled mehele vaid mängukann või võtab ta sind tõsiselt, pead sa ise selgeks tegema.
Kahjuks kaldun arvama, et sellest mehest veel niipea asja ei saa... :(
 
Feliks 11. jaanuar 2002, kl 10.39
Valetamine on jube...veelgi jubedam on valetamise talumine.
 
naine 30 11. jaanuar 2002, kl 10.55
see mees ei taha unustada ja ma tean, et ta ei teegi seda. ta on pigem nõus edaspidise elu kannatama. nad ei ole kohtunud 7-8 kuud. telefonitsi paar korda rääkinud, aga kohe riidu läinud. suhe on tegelikult vist ikkagi purunenud.
ta tunnistas mulle, et kui meie kohtusime, siis ta tahtis, et tal lihtsalt oleks keegi ja ta ei arvanud, et meie suhe võiks minna selleni, et ma teda armastama hakkan. nüüd on muidugi asi keeruline. minu tunded tema vastu toovad talle vanad mälestused meelde ja tema hing valutab veelgi enam ning viivad ta veelgi rohkema segadusse.
olen lihtsalt meeleheitel.
 
mees2 11. jaanuar 2002, kl 10.58
Igas peresuhtes toimub mingil määral partneritevaheline üksteise alandamine. Tavaliselt juhtub see alateadvuslikult, s.t et alandaja ei tunne ise oma tegu ära, ta ei teagi et on juhtunud midagi mis pääses kahjustama suhet. Seetõttu võiks selline alandus olla mõistetav, sest millest inimene ei tea selle eest ei saa ka vastutust nõuda, veel vähem teda selle eest karistada
Teine asi on kui alandatakse meelega. Seda nimetatakse alatuseks, see eeldaks siis ka vastutust.
Antud loos alandas mees oma naist kõrvalsuhtega ja korduvalt, naine kannatas ja kannatas. Mees seda ei märganud, jätkas alandamist. Naisel sai kannatamisest mõõt täis ja vastas lõpuks samaga - lõi kõrvalsuhte püüdes mehele sellega märku anda mis tunde selline alandamine võib tekitada. Mees aga ei suutnud omapoolse alandamisega naisele tekitanud tundega nüüd juba ise toime tulla ja lahkus. Järgmises suhtes algab aga kõik jälle otsast peale.
Tundub keerulisena. Nii see on, elu ongi keeruline....
Mis sellises olukorras aga ette võtta on omaette küsimus. Kuid...kõik on võimalik. Vajalik on vaid partnerite TAHE olukorda lahendada ja motiiv selle teostamiseks. Iga algus on raske. Kuid iga algus on juba ka pool võitu...
 
eneL 11. jaanuar 2002, kl 11.08
Ei saa ikkagi päris täpselt aru, MIDA see naine valetas ja pettis? Sain aru, et pole teada, et seal peol oleks midagi tantsimisest enamat toimunud?

Ausalt öeldes ajab selline mees mind päris tigedaks, kes käib SALAJA naise järele luuramas. Ju ta siis ise enda põhjal teab, et pole usaldusväärne. Inimesed, kes kahtlustavad teisi, pole ise usaldatavad

mees2:
Minu meelest ei ole räägitud, et naine lõi kõrvalesuhte. Jutt on pigem sellest, et ta püüdis midagi varjata. Sageli on vale mõeldud teise inimese tunnete säästmiseks. Kui mees on haiget teinud, siis ei usu, et enamike naiste motiiv oleks mehele samaga vastamine. Tavaliselt on motiiv kadumaläinud enesekindluse ja enesearmastuse taastamine. Sest partneri kõrvalhüpe mõjub paljudele naistele eelkõige enesehinnangule ja talle on tarvis teadmist, et kellegi silmis oled ihaldusväärne. Valetamine (või faktide varjamine, ükspuha) on siiski enamasti püüd konflikti vältida. Ei loobiks kive enne, kui pole kindel, kas mul pole olnud ühtegi hädavalet
 
Agne 11. jaanuar 2002, kl 11.09
Neil on 11 aasta kooselu jooksul ilmselt ka lapsed. Jutust lähtub, et esimene naine on eluarmastus ja Sina jääksid ikkagi teisejärguliseks - sellega tuleks arvestada. Ta jääks Sind võrdlema esimese naisega, ta eeldaks samalaadset koduõhkkonda jne - varem või hiljem hakkaks ta leidma, et esimene naine küpsetas nii ja käitus nii jne ja ootama esimese abielu kopeerimist kuna pikaajalistest harjumustest on raske lahti saada - kui sa ei paku tõesti midagi erakorralist. Hetkel tundub, et oled vaid lohutaja rollis. Kas ta hoolib Sinu isikust sügavamalt kui vaid isikust kelle rinna najal nutta kui ei siis paraku on tunded ühepoolsed. Ning kui ta endine naine ei leia endale uut elukaaslast läheb ta millalgi ikkagi tagasi. see on minu arvamus.
 
tsinna 11. jaanuar 2002, kl 11.10
Miks sa tahad sellist vastikut meest, kes naist petab, aga naisele sama ei luba!? Ta hakkab sama ju sulle tegema.
 
naine 30 11. jaanuar 2002, kl 11.17
meie suhte algus oli meeldiv ja hea. mõni aeg edasi, kui minul tekkisid tunded, tekkis temal tegelikult meeletu hirm. ta käitus minuga halvasti. ütleme nii, et meelega noris ja ka püüdis mind solvata. sain ise sellest ka aru, et ta tegi seda meelega. nüüd kui rääkisime, siis ta ütles, et ta lootis et ma ta ära ajan enda juurest ja saadaks ta põrgu. ma elasin neid jamasid hingelt väga raskelt üle, aga samas ma ju teadsin milles asi oli. nüüd kui mina rääkisin talle oma varasemast elust ja tema sellest suhtest, ütles ta mulle, et ta ei tee enam minuga nii, sest ma ei ole seda ära teeninud ja ta teab mida pean läbi elama. selliseid lubadusi annavad mehed küll kergelt.
On see teie ego või usute te ise ka selliseid lubadusi või kuidas?
 
Feliks 11. jaanuar 2002, kl 11.22
Naine 30: mida siin rääkida meestest..igaüks on ise. Mehe lubadus on (peaks olema)lubadus...mingite mööndusteta...ja nii tulebki võta...isegi tema ise ei tea Sulle öelda,kas tema lubadus on lubadus või niisama sõnakõlks...Sina saad aint otsustada, kas Sa usud seda lubadust või mitte.
 
mees2 11. jaanuar 2002, kl 11.23
eneL,
Valetamine (või faktide varjamine, ükspuha) on pigem püüe olukorra lahendamisest põgeneda, nn "jaanalinnu pea liiva alla peitmine". See on ka mõistetav kuna lahenduskäik on keeruline, ettevõtmine nõuab julgust vaadata enesesse ning võimet tunnistada oma "vigu", kasvõi iseeneselegi
 
naine 30 11. jaanuar 2002, kl 11.25
To Agne:
neil oli küll niinimetatud suhe 11 aastat. pigem nagu visiit külastustega. abielus nad ei olnud ja lapsi ka mitte. naisel on praegu suhe selle sama mehega sealt peosaalist. temast endast noorem 6 aastat ja sellest mehest noorem 8 aastat. küllap see mängib rolli mehe egole.
 
Minake 11. jaanuar 2002, kl 11.31
Tean konkreetset meest, kelle juurest naine (tema suur armastus) ära läks. Mees elas seda väga raskelt üle. Tekkis tal töö juures suhe naisega, kes õigel ajal lohutamist vajava mehe kõrval oli. Mees läks vooluga kaasa, asjaolude tõttu ka abiellus. Nüüd on aastaid abielus oldud ja isegi kõrvalt näha, et õnne pole see toonud ja armastust samuti mitte. Ja mees läheks võimaluse korral endise naise juurde tagasi: aastad on möödunud, aga armastus pole kustunud...
 
Tova 11. jaanuar 2002, kl 11.34
Nilbe mees. Tahad nilbet eesti hüljest - siin ta on.
 
kiis 11. jaanuar 2002, kl 11.48
Tõsiasi ta on et kui teha, siis nii et vahele ei jää ja teisele haiget ei tee. Arvestada tuleb ka vasupidise olukorraga ning "vaheleäämisest" tingitud tagajärgedega.
Ehk sai naine teada, et mees "vahelt võtab" alles nüüd.? Kaua koos oldud, usaldatud mehe patud päevavalgel, pettumus suur, läks tundis end hästi sest tallegi pöörati tähelepanu kellegi teise kui oma mehe poolt, ainult et nüüd sai tunda seda sama petmist ja alandust mees, kes piinas end veel nii hullult et vaatas pealt kuidas ta naine teisega end hästi tunneb.
Omad vitsad peksavad.
Arvan et ta võibki eks naise jätta ja ajapikku valust ka pääseda, aga seda enam ta oma uut naist jälgib ja kontrollib. Ka on tal enda käitumisele vabandus kohe "varnast võtta", aga kui ei proovi siis ei tea.
 
eneL 11. jaanuar 2002, kl 12.43
to mees2:
Kelle "vigu" tunnistada? Kumbast Sa räägid - mehest või naisest (ei saa millestki aru)
Mis puutub faktide varjamisse, siis algsõnumis oli selgelt öeldud, et naine TANTSIS teise mehega. Kui ta seda fakti varjas, siis pole see mingi jaanalinnupoliitika. Pigem arvan, et haiglaselt armukade mees
 
Agne 11. jaanuar 2002, kl 13.01
Tundub, et sinnani kui mehel oli too naine OLEMAS oli kõik korras, elu rahulik - vihjab omandiinstinktile kui nüüd äkki valiti keegi teine ja veel noorem - sellisest solvumisest on arvatavalt raske üle saada ja mida sügavam tunne - seda raskem on sellest üle saada (vrd. mida raskem laps seda suurem armastus). Kas ei ole küsitav - miks nii pikalt vaid visiitabielu?
 
mees2 11. jaanuar 2002, kl 13.12
eneL,
"Kelle "vigu" tunnistada?" - Valetamisega, varjamisega või mõnel muul viisil olukorra positiivsest lahendamisest põgeneva suhtluspoole enese "vigu" iseendale.
"Kumbast Sa räägid - mehest või naisest" - antud juhul rääkisin jaanalinnupoliitikast. Suhtes võivad seda kasutada (kasutavadki tavaliselt) mõlemad, oleneb kuidas igal konkreetsel juhtumil asjaosalisele enesele tundub "kasulik" olevat

Naine tantsis jah teisega. Kuid mis põhjusel ta sellise käigu ette võttis? Sest ta ei suutnud enam oma mehe poolt kõrvalsuhtega tekitatud alandustunnet taluda. Teisiti ta aga omale ebameeldivat olukorda lahendada ei osanud. Seega läks kättemaksu teed....Nii see hakkabki korduma...üks teeb ühele, teine teisele... seni kuni kas siis suhe lõpeb emmakumma allaandmise(ei kannata välja, lahkub jne.) tõttu, jääb aastateks virelema lootuseta paranemisele (pidev rahulolematus, haigus) või siis võtab üks pooltest julguse kokku ja hakkab asjadele otse näkku vaatama ja neid õigete nimedega nimetama ning iseenese "vigadega" tutvuma et katkestada see lõputu nõiaring (kõik OK)
Antud loos ei julge kumbki pool asja endale tunnistada ja ette võtta, tegelevad üksteise alandamisega ja kättemaksmisega. Kui neile nõnda meeldib ....lasku käia! Igaüks saab vaid enese eest otsustada, teisele näpuga näidata ei saa mida ta tegema peaks.
Seega, teise inimese probleeme ei saa keegi peale tema enese lahendada. MOTT. Ja igaüks teeb selle otsuse enese jaoks ise, teisiti ei saagi see ju olla. Või saab???
 
eneL 11. jaanuar 2002, kl 13.22
mees2:
Vaata, me räägime erinevatest asjadest. Mina räägin antud teemast, Sina mingil abieluteemal üldiselt.
Antud teemal läks naine tantsima ja mees tema järele luurama, mille tagajärjel mees jättis naise maha. Ei olnud aastate viisi koosvirelemist. Tantsimaminekut ehk ikka võib abieluinimene endale lubada? Ja minu meelest seda kättemaksuks nimetada on ka liig
 
mees2 11. jaanuar 2002, kl 13.42
eneL,
Vastasin Sinu küsimusele otse üldistades seejärel käesoleva loo näite kõigile lähisuhetele.
Teen paranduse
"Seega läks kättemaksu teed...." loe edasi: Tavaliselt lähisuhetes sisuliselt sedasama (mõnel teisel juhul lihtsalt mõne teise väljundi kaudu) ju tehaksegi. Ja see hakkab korduma.....Mõnes suhtes veereb nõiaratas aeglasemalt mõnes kiiremini, vahet pole - sisu on sama
 
naine3 11. jaanuar 2002, kl 14.03
mees2
Sul on õigus. Olen isegi elanud sellises nõiaringis. Mehele meeldis pidudel käia ja teistega sehkendada, jättes mind (oma naist) unarusse ja väikese lapsega teda ootama. Kui laps sai nii suureks, et tööle läksin, hakkasin ise, mitte küll teadlikult, aga suurest puudujäägist meie suhetes, silmarõõmu otsima. Ja kes otsib, see leiab. Ei tekkinud küll midagi pikka ja tõsist,aga ikkagi. Möödusid veel mõned aastad ja sattusin juba tõsisemasse suhtesse. Otsustasin, et ei ohusta sellega abielu ja jäime sõpradeks. Veel mõne aasta pärast armus mees oma töökaaslasesse ja hakkas käituma nagu narr. Leidmata sealt küll vastuarmastust. See mõjus omakorda mulle täiesti laastavalt. Võtsin ühendust oma sõbraga ja nüüd sai sellest juba kolmandat aastat kestev suhe. Tänaseks on mees leidnud omale naise, kellega neil on midagi vastastikust. Keeruline, aga nii see edasi toimibki. Lahku pole me seni veel läinud, aga ega see enam kaugel pole. Kuidas sellest ringist küll välja saada ja kas enamus abielusid sipleb selles?
 
naine 30 11. jaanuar 2002, kl 14.38
tundub, et mina olen veel kergelt pääsenud.
teistel miljon korda hullem (naine3).
 
mees2 11. jaanuar 2002, kl 14.39
naine3,
Kahjuks jah sipleb enamus abielusid selles.....
Kuid kuidas lahti saab? No sellest on siin täna juba palju juttu olnud. Kuid kui väga lühidalt, siis......tuleb ISEENDALE otsa hakata vaatama!!! Teist teed mina ei tea.
 
Feliks 11. jaanuar 2002, kl 14.42
To Mees2: kust võtad, et enamus...on Sul ehk mõne uuringu andmed...?
Mull eon seni old küll selised suhted võõrad....või olen ma vähemuses?
 
juu 11. jaanuar 2002, kl 14.54
Tundub väga ebameeldiv mees olema, minus tekitavad küll viha sellised inimesed, kes endale kõike lubavad ja kõrvalhüppeid loomulikeks vajadusteks peavad ja andestamist iseenesestmõistetavalt võtavad, aga kui neile samaga vastata, on äkitselt tegu alatuse, petmise, tunnete haavamise ja jumalteabmillega. Vastik egoist, sry, et ma nüüd kellegi armastatu kohta niimoodi ütlen, aga mind valdavad vastikusvärinad.
 
Mann1 11. jaanuar 2002, kl 14.56
Mu meelest peaks enne natuke ikka haavu lakkuma ja oma mõtteid-tundeid iseendaga aega veetes selgitama, enne kui pea ees uude suhtesse tormata. Võibolla otsib see mees sinus, naine 30, alateadlikult oma endist naist, kellest ta ilmselgelt üle ei saa ning tõenäoliselt ei tahagi üle saada? Ja ise vaba mehe elu elades naisele isegi võõraga tantsimist luurata? Appi- see on ju lausa haiglane. Et mis on lubatud Jupiterile, pole lubatud härjale? Aga kust mees üldse arvab, et tema Jupiteri osas peaks olema?
 
BB 11. jaanuar 2002, kl 16.06
naine *tantsis* teisega ja selle peale ollakse elu lõpuni haavunud ja solvunud ja lõpetatakse aastaid kestnud suhe ära?? mõtle mis elu sul siis tuleb, et sa jumala eest mõnele meesterahvale tänaval tere ei ütle.
 
naine 30 11. jaanuar 2002, kl 16.43
eks ta üks imelik mees tundub olevat küll. kord kui läksin pärast tööd poodidesse kolama, helistas iga 15 min. tagant, et kus sa oled ja mida teed. ära raha raiska ja mine kohe koju. meie tutvuse kolm esimest kuud kuulsin iga päev tema suust, et kindlasti on sul oma ülemusega suhe, et kõigil tema tuttavatel naistel on ja kindlasti sinul ka. peab ikka haige mõtlemine olema ja peab vist ise pataloogiline petis olema, et kõigist nii arvata.
 
a 11. jaanuar 2002, kl 16.46
mida sa temas armastad nii tuliselt, naine 30?
 
mees2 11. jaanuar 2002, kl 16.54
Feliks,
See on minu isiklik veendumus mis on tulnud mulle läbi mu enda kogemuse.
Ei ole uuringu andmed.
Kuna olen ise üks neist "siplejaist", siis olen sellega lihtsalt tegelenud ja tunnen paljude juures sama asja ära.
Jah, selles mõttes oled küll õnnelik, kindlasti oled väemuses
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!