Olen noor, hariduseta, kogemusteta inimene, kellel pole mitte mingisuguseid oskuseid, kuid siiski oleks hädasti natukenegi raha teenida vaja. Elan kohas, kus kohapeal ei ole mingit tööd, nii et töötasu peaks katma vähemalt bensiinikulu (100 km edasi-tagasi lähimasse linna, so umbes 125 eeku üks sõit, busse ei käi normaalselt, nii et auto on ainus variant) + natukene elamisraha ka (õnneks püsivaid elamiskulutusi ei ole peale toidu ja hügieenitarvete). Rahaliselt on selles mõttes praegu normaalne, et elan vanematega ja nende rahakotil (mis tegelikult on tõsi küll ebanormaalne), aga vähemalt ei ole näljas ja paljas ja kuuse all. Ka linna kolimine oleks väga keeruline, sest kust võtta raha, et elamispinna eest maksta? Olen täiesti teadlik sellest, et minusugune ei saagi unistada mingisugusest kõrgest palgast või heast töökohast, aga vaevalt ma ainus selline olen ja kuskilt peavad ju ka ülejäänud mingisugustki väikest teenistust teenima? Aga ma ei julgegi ennast ühelegi töökohale pakkuda, sest mida mul CV-sse kirjutada on? Põhiharidus ja paar suve sugulase firmas sekretäri asetäitjana (sisuliselt istusin ja kõlgutasin jalga, sest suvisel ajal oli ülejäänud kollektiiv puhkusel ja päevas tuli mõni üksik klient ja kõne)? Võin ju kirja panna, et olen kohusetundlik ja õpin kiiresti, kuid seda lubavad ju kõik, mis eriline argument see on. Ja kust üldse alustada? Tööpakkumisportaale olen vaadanud, aga kõik nõuavad keskharidust, mida mul ei ole, ja mille omandamine ilmselt ka üle jõu käib, sest olen korduvalt proovinud, aga alati pooleli jätnud. Tunnen ennast täiesti kasutu debiilikuna, mida ma ilmselt ka olen, ja ei kujuta absoluutselt ette, miks peaks mõni tööandja mind mistahes tööle palkama. Juba see, et kooli korduvalt pooleli olen jätnud, on ju tööandja jaoks ohumärk, ja ma võin ju selgitada, et töö ja kool on minu jaoks kaks eri asja, töö on konkreetne asi, mida ma teen, sest mul on vaja seda teha, ja seetõttu suhtun sellesse ka tõsisemalt kui koolis käimisesse, aga miks peaks tööpakkuja mind uskuma? Ja kuidas ma saadan oma CV, kui tööpakkumises esitatud tingimustelegi ei vasta?
On ehk keegi sarnases olukorras olnud, või oskab lihtsalt veidi nõu anda? Sest ma ei taha enam lihtsalt kasutu teiste kulul elaja olla, aga ei näe ka, kuidas praeguses seisus seda olukorda parandada saaksin.