Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
Haigusleht
 
S. 20. detsember 2016, kl 20.34
Tere,

Mure selles, et pole viimase kümne aasta jooksul kordagi pidanud haiguslehte võtma. Nüüd eile õhtul sain endale aga külge mingisuguse viiruse ja sellega kaasnes muidugi kõrge palavik ja üleüldine halb enesetunne. Teavitasin täna enda tööandjat, kes soovitas mul koju jääda. Kuna tervis ei ole paremaks läinud vaid pigem vastupidi, hullemaks, siis ei saa ma ka homme tööle minna. Samas ülehomse kohta ei oska ennustada ning loodan, et palavik läheb selleks päevaks juba alla ja olemine on kergem.
Tööandja palus mul nüüd haiguslehe võtta ent mina teadmatu ei tea, kas mul üldse on võimalik niiviisi haiguslehte võtta, et homme arstile helistades lasen ka tänase (20.12) haiguslehele märkida ja siis haigusleht tuleb ainult kahe päeva ehk tänase ja homse kohta? Kuidas need asjad tänapäeval käivad?

Aitäh
 
maniila 20. detsember 2016, kl 20.41
loomulikult saab arst tagantjärele haiguslehe välja anda. helistad, ütled momendil nii halb, et ei saa kohale tulla ja lepid visiidiaja kokku. on muidugi ka võimalus arst koju kutsuda, aga see peab vägagi põhjendatud olema. usalda oma perearsti!
 
S. 20. detsember 2016, kl 20.42
Ma tänan :)
 
nonoo 20. detsember 2016, kl 22.48
maniila Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> loomulikult saab arst tagantjärele haiguslehe välj
> a anda. helistad, ütled momendil nii halb, et ei s
> aa kohale tulla ja lepid visiidiaja kokku. on muid
> ugi ka võimalus arst koju kutsuda, aga see peab vä
> gagi põhjendatud olema. usalda oma perearsti!

Ega ikka enam ei saa niimoodi suvaliselt tagantjärele lehte võtta. Reeglina annab arst lehe sellest päevast, kui arsti juurde pöörduti. Ärge unustage, et nüüd käib kõik elektrooniliselt.
 
maniila 20. detsember 2016, kl 23.03
to nonoo. mina sain haiguslehe tagantjärele. aga ma ei tea, sõltub vist perearstist. perearst peab muidugi sind usaldama. muidugi peab arsti informeerima, eelmine vist ei saanud minu mõttest aru. et nüüd kõik elektrooniliselt käib, seda tean ma isegi. aga fakt on see, et enne haiguslehe vormistamist peab perearst sinuga kohtuma.
 
Urmas 21. detsember 2016, kl 00.02
Kui homme helistad perearstile, siis haigusleht hakkab kehtima homsest. Kaheks päevaks ei ole mõtet küll mingisugust haiguslehte võtta, haigushüvitist hakkad saama alates neljandast päevast. Kui praegu on nii paha olla ja plaanid haiguslehte võtta, siis ravi ennast ikka korralikult terveks: ca. kaks nädalat.
 
maniila 21. detsember 2016, kl 10.26
no Urmas sai mu mõttest aru. just helistamise päevast hakkab haigusleht kehtima. põhiline on arstiga kontakteeruda.
 
nonoo 21. detsember 2016, kl 10.27
maniila Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> to nonoo. mina sain haiguslehe tagantjärele. aga m
> a ei tea, sõltub vist perearstist. perearst peab m
> uidugi sind usaldama. muidugi peab arsti informeer
> ima, eelmine vist ei saanud minu mõttest aru. et n
> üüd kõik elektrooniliselt käib, seda tean ma isegi
> . aga fakt on see, et enne haiguslehe vormistamis
> t peab perearst sinuga kohtuma.

Mina olen ka haiguslehte tagantjärele saanud, aga see oli ikka mitmeid aastaid tagasi, siis kui see leht sulle paberipeal näpuvahele anti. Praegu, kui igast lehest kohe andmebaasi märk maha jääb, ei anna ükski perearst tagantjärele mingit lehte. Lehe saadki täpselt sellest päevast, mil arstile pöördusid.
 
maniila 21. detsember 2016, kl 10.27
veel üks märge. seaduse järgi on aastas ette nähtud 3 tervisepäeva, mille eest palka ei saa.
 
** 21. detsember 2016, kl 10.48
Lõpeta ära, maniila! Pole sellist seadust olemas!
Kui mingi firma oma töökorralduse reeglites haiguspäevi ette näeb, see on tema vaba voli ja hea tahe, aga ära tule seadusest jahuma! Või kui juba, siis otsi see seadus üles ja näita teistele ka.
 
nonoo 21. detsember 2016, kl 10.58
maniila Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> veel üks märge. seaduse järgi on aastas ette nähtu
> d 3 tervisepäeva, mille eest palka ei saa.

Kle, jõua ükskord nõukaajast praegusesse aega. Sinu targutamine mingite kümneid aastaid tagasi kehtinud seaduste ümber hakkab juba ära tüütama. Lisaks annad küsijatele oma valedega asjatut lootust.
 
maniila 21. detsember 2016, kl 11.00
oh issand küll! kõik on jube targad. no kui mind ei usu, siis guugelda. meie firma käitub täpselt seaduse järgi, muide väga korrektne firma on. siin on ikka selliseid "tarku" koos et anna minna.
 
** 21. detsember 2016, kl 11.05
Vaata, guugelda ise ja otsi see seadus üles. Ma töötan nende seadustega iga päev, käin koolitustel, loen neid - selles vallas olen tark tõesti.
Teie firma võib käituda seaduse järgi - see nimelt ei keela firmadel selliseid tasustamata haiguspäevi anda, kui nad seda tahavad. Aga mitte ükski seadus ei näe neid ette.
 
rmp 21. detsember 2016, kl 11.16
maniila- see seadus on kehtetu.
 
maniila 21. detsember 2016, kl 11.43
ok. guugeldasin. seadus kehtis 2002. aastani, siis olid tervisepäevad tasulised. no meil antakse endiselt selliseid päevi, aga palka selle eest ei saa. aga väikese terviserikke korral võiks sellest oma tööandjaga siiski rääkida. paljugi mis ette tuleb, iga normaalne tööandja tleb vastu. see kes siin nõukaajast rääkis, on ilmselt noor ja loll kes ei tea nõukaajast muhvigi.
 
rmp 21. detsember 2016, kl 11.53
Miks nii ründavalt?
Rahulikku Jõuluootust!
 
oh ja ah! 21. detsember 2016, kl 12.28
esiteks! haigusleht hakkab sel hetkel, kui arstiga ühendust võtad. teiseks! haiguslehe lõpetamiseks/vormistamiseks ei pea kohale minema. kõik saab telefonitsi aetud. kolmandaks! kui firmal on 3 haiguspäeva süsteem, siis ei nõuta nende päevade jaoks haiguslehte. on firmasi kus saab nendel päevadel ka 100% palka.
 
nonoo 21. detsember 2016, kl 20.59
maniila Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ok. guugeldasin. seadus kehtis 2002. aastani, siis
> olid tervisepäevad tasulised. no meil antakse end
> iselt selliseid päevi, aga palka selle eest ei saa
> . aga väikese terviserikke korral võiks sellest om
> a tööandjaga siiski rääkida. paljugi mis ette tule
> b, iga normaalne tööandja tleb vastu. see kes siin
> nõukaajast rääkis, on ilmselt noor ja loll kes ei
> tea nõukaajast muhvigi.

Ah et noor ja loll. Et kui tean, et sinu tarkused väga vanast ajast pärinevad ( ja väga suures osas agentuurilt NSR (loe. naised saunas rääkisid), siis peab kohe noor ja loll olema. Sina oled siis vanadusest peast nõdraks jäänud järelikult.

Mina muide töötasin juba nõukaajal raamatupidamises ja tean seetõttu sinust kindalsti paremini, millised seadused sel ajal kehtisid ja millised praegu kohe kindlasti enam ei kehti.
 
appike 25. detsember 2016, kl 12.18
Kus kuu peal küll sellised inimesed elavad, et kui ise haige ei ole olnud, ei tea, et kohe, kui haigeks jääd, tuleb perearstiga ühendust võtta?
 
:)) 25. detsember 2016, kl 15.20
appike Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kus kuu peal küll sellised inimesed elavad, et kui
> ise haige ei ole olnud, ei tea, et kohe, kui haig
> eks jääd, tuleb perearstiga ühendust võtta?

Eks need elavadki jätkuvalt oma armsas nõukaajas, kus polnud probleemi kaks nädalat maha juua ja pärast tagant järele arstilt haigusleht küsida.
 
Arstile 10. mai 2017, kl 14.54
haigusleht hakkab kehtima siis, kui helistad perearstile ja ütled talle, et soovid haiguslehte.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!