Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Töö ja koolitus
Firma võiks...
 
Tööandja 19. november 2002, kl 12.54
Meil töötab firmas 10 inimest.Palkka saavad kõik täpselt nii palju, kui on võimalik - ja nad teavad seda.Kahjuks pole palganumbrid kuust kuusse eriti suured,küll aga paar korda aastas
preemiad.Viimasel ajal olen hakanud mõtlema, et peaks firma poolt oma töötajatele midagi veel pakkuma.Päris otse ei tahaks kysida, pigem oleks tore mingi üllatus valmistada.Kas kellelgi on head ideed? Tänud!
 
kruiis 19. november 2002, kl 13.00
marsruudil Tln.-Rostock või Tln-Helsinki-Stockholm...meil sama suur firma oli ja kord aastas käisime ikka ära ja just ilma
pereliikmetetta,igatahes tiimi- vaimsus tõusis peale selliseid üritusi alati.Pereliikmed osalesid siis tavaliselt aastapäeva-ja jõulu- ja jaanipäevaüritustel.
 
tjejen 19. november 2002, kl 13.39
vii näiteks keegeldama, või kingi kontserdi-teatri piletid kahele ... paku vabu päevi ... korralda pereüritusi
oleneb ju koosseisust
 
töötaja 19. november 2002, kl 13.53
kanuumatk firma poolt on olnud lahe asi, aga praegusel aastajal muidugi ekstreemne :))
 
tüdruk 19. november 2002, kl 14.02
Tasuta trenn mõnes spordiklubis!
 
Ljenka 19. november 2002, kl 14.22
tegelikult on aga nii: kõik käivad oma reisil/üritusel rõõmuga ära ja on tänulikud (u. päeva jagu)

2 päeva pärast hakkavad uurima, palju see kõik siis maksta võis ja 3 ndl pärast on veendunud, et targem olnuks see raha niisama inimestele välja maksta -igaüks teadnuks paremini, mida sellega teha ja kuhu paremini kulutada ja et nad üleuldse ei tahaks kolleegidega rohkem kui 8 tundi päevas kohtuda...

vott
 
... 19. november 2002, kl 14.26
Kui sa juba kirjutad, et palk pole suurem asi, siis peaks olema esmaselt SELGE, et sa ei hakka neid bowlingusse-kanaaridele vedama vaid tõstad palka.
Huvitav, et sa ise pole selle peale tulnud. Raha pole küll parim motivaator aga see-eest kindlalt on suurim demotivaator väike töötasu. Ja kui juba sina kui tööandja kirjutad, et palganumbrid on kesised, siis kujuta ette kuidas see teadmine su töötajaid demotiveerib.
Lühivastus - ei, ilmselt sul ei õnnestu töötajaid taskukalendrite või loomaaia-ühiskülastusega ära osta.
 
sepp 19. november 2002, kl 14.28
Ljenka, sul küll kurb kogemus. Mina pole selliseid inimesi kohanud, aga kui sa ütled, et neid on, ju siis on...
 
Ljenka 19. november 2002, kl 14.30
teatavasti mõtleb suur hulk suhteliselt madalapalgalisi inimesi nii... ja eelttodiu põhjal jäi mulje,et tegemist on just nimelt väikse palgaga
 
tööandja 19. november 2002, kl 14.34
Pean lisama, et palganumbrid ei ole nii väiksed, et keegi oleks tahtnud lahkuda. Ja ilmselt on meie firma ka yks mitte paljudest ,kes on suutnud iga aasta palka tõsta.Ja yllatuse teeksin oma ,mitte firma raha eest.Oleks nagu väike tänu mönusa seltskonna ja lojaalsuse eest.
 
Ljenka 19. november 2002, kl 14.43
irw- ma tuleks ka siis sinna sinu firmasse kasvõi ajutiselt tööle... ja soovitaks kogu kollektiiviga Kanaaridele sõita
 
tea 19. november 2002, kl 15.01
Ära ainult nii tee, nagu ühe mu tuttava firmas juhtus, et kah madalapalgalistele töötajatele firmajuht kinkis mingi restorani kliendikaardid, aga paraku oli see restoran nii kõrge hinnatasemega, et kingisaajaid see 10% ale, mida kaart võimaldab, üldse ei morjendanud.
 
.... 19. november 2002, kl 15.19
Kingi neile lubadus, et lähed ja taotled kõigi vahenditega, mis sinu käsutuses on, neile palgatõusu. Ja ära ütle, et niikuinii ei saa. Millal sa viimati juhatuse/nõukogu vms käest taotlesid suuremat palka töötajatele? millal sa viimati vaatasid eelarvet ja kärpisid muid kulutusi, et nende palka tõsta. Usu mind, ükski keegel ei rõõmusta neid sama palju kui see, kui sa mitte ei eelda, et palka juurde ei saa, vaid lähed ja teed nii, et nad saaksid palka juurde. Sina oled tööandja. Tee neile see kingitus, et sa tõesti püüad teha kõik endast olenev (palumine, arvutamine, säästmine, nõudmine), et nende palka tõsta.
 
kle 19. november 2002, kl 16.09
to.... ka sa siis ei saanud et ta ikke om araha eest tahab seda üllatust teha..ega siis om araha eest ei saa palku tõsta! ja peale selle mulle küll meeldiks rohkem mingi üllatus kui sularaha..Näiteks miski mõnus teatrietendus, sööming..kasvõi kinno tööajal :) vot tegelt meeldiksi kõige rohkm kui ülemus tuleb ja ütleb.."nii nüüd lähme kõik kinno" ...(ja siis ostab popkorni ka veel :P
 
keegiuus 19. november 2002, kl 16.33
meie oma töötajatele pakume tööjuures massaazi:-) 2x aastas, kevadel ja sügisel ja ...oleneb muidugi ka millega tegelete ja kas vajadust on:-)
 
tsinna 19. november 2002, kl 16.57
Spordiklubi kaart on kõige parem, sportivad inimesed on ju tervemad ja terved inimesed jõuavad rohkem tööd teha. Nii et sinul ka väike kasu sees:)
Või nt inimesed, kes käivad oma autoga tööl ja vahel natsa teevad ka tööasju sellega, autokompensats. Saad ka maksusoodust selle pealt.
Aga igasugu üritused liidavad küll kollektiivi. Siin võib küll saada komistuskiviks, et kui üritus ööbimisega ja ainult töötajatele, siis kasvab küll kollektiivi ühtsus, aga võib kannatada kellegi peresuhe. Aga kui enamus töötajaid vabad, siis parim!
 
tööandja2 19. november 2002, kl 17.12
kuna sa oled nii ehk nii anonüümne siis plju see väike palk on. Minu jaoks oleks 10000 väike palk, teise inimese jaoks on 3000 väike palk! Nõudmised ju erinevad. Mis töötajate keskmine vanus!

Keegi soovitas siin kanuumatka! Aga et praegusel aasta-ajal? Aga loomulikult just praegusel aasta-ajal ja öösel taskulampidega! Tõesti lahe ja mitte igapäevane kogemus. Helista Soomaale Aivar Ruuklile ja räägi temaga- saad ka majutust ja sauna suht normaalse raha eest. Võin kinnitada, et kuigi algul kahtled ise ja teised veel enam siis pärast on kõik tänulikud ja keegi ei akka maksumust arvutama.

Jõudu inimeste motiveerimisel!
 
Sippsikk 20. november 2002, kl 09.02
Pidage hoogu!
Kanuumatk ja spordiklubi on head, aga kui töötajaid ona ka näitex üle 50 aastaseid ja mitte eriti sportlikke. Kas need tuleks siis kollektiivist välja lükata?
Demokraatlik ja kõiki töötajaid austav juht püüab leida neutraalse motiveerimise võimaluse, millega ei asetata osa töötajaid väljapoole kollektiivi. Eriti just Jõulude ajal.
 
mukk 20. november 2002, kl 09.38
töötaja jaoks ei ole oluline ainult palk.
väga paljud, eriti noorte jaoks on oluline, et töö oleks huvitav ja et nad tunneavd et saavad midagi sisulist firma arengu nimel ära teha.
töötajatega tuleks pidada arenguvestlust kaks korda aastas ja kuulata ära, mida nad arvavad ise et nad võiksid teha. näiteks kui klienditeenindajal on ajud kõrvade vahel ja kui talle ka huvi pakub siis võiks ta tegeleda ka kliendisuhete juhtimisega (arvutada välja klientide kasumlikkus etc). inimene ise teab mis teda motiveerib ja tal tuleb lasta see välja öelda. mind motiveerib näiteks, kui ma saan tegeleda oma suure hobiga firma kulul (firma finantseerib minu treeningud).
 
Pille 22. november 2002, kl 23.47
Firma võiks korraldada üritusi, millest väikesepalgalised töötajad muidu oma raha eest osa ei saa - külastuskäik Aura veekeskusesse, kalakasvandusse forelli püüdma, aastakoosolek kuskil turismitalus koos noolemängu, ratsutamise, võistlusmängude, õhtuse sauna ja väikese õllega, trennitegemise toetamine jne jne. Ära ei tohiks unustada ka inimese sotsiaalset turvalisust - väikelastega töötajatele võimaldada firma kulul täiendavalt nädal aega puhkust aastas, tasuda lasteaiamaks, jõuludeks kommikotid kõikdele firma töötajate alla 16-aastastele lastele, töötaja sünnipäevaks alati lilled ja tort. Firma kulul võiks peale aastaaruande valmimist nt kõrtsus söömas-joomas käia. Jõulude ajal võiks kõikide töötajatega minna kinno "Lepatriinu jõule" vaatama.

Võimalusi on tohutut. Omast kogemusest võin ütelda seda, et palk pole kindlasti ainus näitaja, mille järgi tööle jäädakse/ tullakse. Palju olulisem on see, kuidas kollektiiv omavahel läbi saab, kuidas üldine õhustik on firmas, ülemuste suhtumine alluvatesse, mitterahalised toetused. Kõik see kaalub üles 1000-2000 krooni suurema palga.

Tööandja, soovin Sulle jõudu ja leidlikkust! Tänuväärt on, et leiad aeva sellistele asjadele mõtelda ja usu mind - kui töökeskkond ja -õhustik on meeldiv, on kaadri voolavus märksa väiksem ka mõnevõrra madalama palga puhul!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!