Rutt, sa kah elus veel? Oli sul nüüd veel vaja delfi rahva ette see vana lugu tirida! Mis tehtud see tehtud... Aga selles osas sa nüüd küll mäletad valesti:
Vanamutt Rutt Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ja mulle t tuli ühel päeval nigu välk
> selgest taevast, et võehh.. . musutavadki heinasa
> adus. Voldrmar oli nagu tuppa teind kass ja lubas,
> et enam nii ei juhtu. Aga vot kus seda Liidet, lu
> bas tulla maja maha põletama ja puha.
Ei tulnud see sulle midagi endale pähe. Volts lubas, et ei jäta mind eal, aga siis tol päival ütli: "Liide, meie vahel on nüüd kõik!" No ma siis suurest vihast ise sulle üteli ja ma mitte ei taht panna maja põlema.. mäletad, ma tegin ka ja mitte aint üits kord... 2 aastat istusite vee tünnid igaks juhuks taren, et hull luusib ümber maja ja panebki lõpuks maja põlema.
Aga ma nii tahtse näta veel Voltsi ja see oli ainus võimalus - tuli räästa all, küll ta siis sealt koti päält välja kobisse...
A seda ma ei tiidnudki, et sa Voltsi välja visase. Mul olid juba omad tegemised - no kaua sa kräunud aia taga ja lunid tähelepanu. Kui sa ike mehele enam armas pole, siis pole.
ma ise mõtlen küll aegajalt Voltsi pääle... selline soe ja hää tunne- tubli, hooliv miis, kes tahtse hääd, aga sai hoopis tule räästa alla , et hullu Liidega mehkeldas.
Aga kui nüüd käsi südamele panna, siis on mul ike Voltsist kahju ka. ta oli mu vastu igati hää ja no polnd ta seda ära teenind, et ma sulle ütlema tulli ja veel vähem olid sina selle maja mahapõletamise ära teenind... Aga hinge mina Voltsil küll pätsu ei pannud nagu noored siin üitsteisele teevad. kelle meie ajal oli aega selle hingega jahmerdada?!
Aga ära siis pikka viha pea. See oli ikkgi nõnna ammu. No näed, ma ike siin oma talun ja vanatütrik. No ei saand ma algul seda Voltsi meelest ja siis kui sain, oli juba isu meeste järgi kadund. Mis mul ütsinda viga? Linnud laulva, ojake sulise ja tööd vajavad tegemist...