Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Saame tuttavaks
Vaheaeg suhtes
 
Teemaalgataja 04. mai 2014, kl 17.14
Puntras...,

Mul on küsimus: Kuidas käituda manipuleerijatega?
 
Teemaalgataja 04. mai 2014, kl 17.22
Puntras ja ...,

Üks küsimus on mul veel: Kui kaua selline aeg võib kesta, kus oodatakse lahendust...?
 
Ingel, endine Ingel 04. mai 2014, kl 18.17
Palun ära oota.
Ära oota kohe midagi, eriti lahendust, mille tegemine sõltub kellestki teisest.

Kui sa ise end armastama ei hakka, siis jäädki virelema ja kunagiste suhete riismetest toituma - mentaalselt.

See ei tähenda kohest eitust - lihtsalt tee enda elu keskpunktiks iseend!
Keskendu endale, kuid ära eita kaaslasi enda kõrval, ka endisi kallimaid...kuid ära ole sõltuv nende tegudest või tegemata jätmistest.

Vaata tekkinud kilde - ehk saab neist kauni mosaiigi su koju, kasuliku ja pilkupüüdva veel pealegi...
Aga ära nuta kildude kõrval jätkuvalt või oota, et need iseenesest kokku lähevad ja endise kuju võtavad...
 
arstionu 04. mai 2014, kl 19.18
väike antidepressantide kuurike, nii paar aastat kestev ja tulemuseks on tuimalt teisi ärakasutav isend, kellel on vaid looduse poolt seatud vajadused, kuid puudub võime armastada ja hoolida. proovi, kallike, mured kaovad, rõõmud jäävad.
 
Puntras olnud ja arvamus üldiselt 04. mai 2014, kl 19.28
Kuidas käituda manipuleerijatega? Hea küsimus, millele kohe ei oska vastata, sest oleneb manipuleerijatest ja miks, kes, kus? Ise väldiksin manipuleerijaid ja ei laseks manipuleerida. Meil oli minevikus probleeme teiste valedest juttudest (mina olevat mitme mehega korraga suhtes jne). Mida kõike inimesed kokku fantaseerisid. Oli inimene, kes üritas meid lahku ajada. Mehega rääkisime ja sai aru, et on valed jutud, mida minust räägitakse, aga need valed jutud jätkusid ja mees veel õrritas mind hiljem, et kõik, mida teised räägivad, see on tõsi. See näitabki mehe nõrkust, kui elab teiste valede juttude järgi ja teeb nendest otsuseid-arvamus! Kaua ikka mehele jõuab selgitada, et on ainuke, kellega ollakse suhtes. No las elab teiste juttude järgi, kui tahab? Kahjustab vaid ennast sellega. Ikka kahtles, et mul on ikka veel keegi jne-see oli väsitav. Ma arvan, et ei oodata lõputult ja ei oska teiste eest vastata, sest see on inimestel erinev. Praegu enda olukorda mõeldes, siis kui ikka kestab vaikus ja lahendust ei tule ikka-siis arvan, et ikka tulevikus võib kõike juhtuda. Kui kohtan näiteks kedagi teist, kellega suudan ka suhet luua jne, siis miks mitte proovida uut suhtlust, suhet uue inimesega, aga siis pole enam sellel mehel, kellega olin suhtes -mitte mingit teed minu juurde tagasi ja seda olen sellele mehele isegi öelnud, kui mul oleks keegi teine, siis poleks enam pääsu minuni!
 
Teemaalgataja 04. mai 2014, kl 21.06
Tänan, Ingel, mul oli neid sõnu vaja... :)

Arstionu ravikuuriga veel ootaks, saan siin praegu mõtteteraapiat...
 
Teemaalgataja 04. mai 2014, kl 21.13
Puntras olnud...,

Tundub, et Sinu elu ei ole praegugi kerge. Mina vist nii ei suudaks. Oled enda jaoks selgeks mõelnud, mida selle mehe vastu tunned? Ma ei loe tekstist välja, kas armastad teda või on see hirm üksi jääda?
 
Puntras .....jne 06. mai 2014, kl 10.09
Hommik! Kirjutasin siin juba enne, et ma ei ole suhte näljas ja üksindust ma ei karda. Meil oli pidevalt kokku lahku suhe, suhtlemine. Olen olnud üksi ja oli ka paus mõtlemiseks jne. Mina armastan ja see mees ehk teab seda. Tean ka tema eesmärke. Praegu on mees reaalselt minule jätnud sellised olukorrad, et ma teeksin ise järeldused, sest on vaikus ja ta ei helista jne. Kas põgeneb vaikides, sest pole räägitud omavahel suhte, suhtlemise lõpetamisest? Tahtis kordamist-teab, et kui hoiab eemale, siis inimene tuleb ikka hingepiinades foorumisse oma teekonda jätkama-arvamus! Miks mees jälle hoiab eemale? Teen omad järeldused tema öeldud sõnadest, mida on minule otse öelnud ja olen kõik enda jaoks selgeks mõelnud seoses selle mehega. Kui tõesti arvab, et jään netiavarustesse, siis see kord eksib. See on ju manipuleerimine ja manipuleerimist tuleb vältida. Mõtted on, aga oleks avaldamiseks ainult temale otse, kui soovib kohtuda ja rääkida omavahel-olukordadest, mis, kuidas edasi või lõpp jäädavalt ja ausalt?! Kui hoiab eemale, põgeneb otsesest rääkimisest, siis nii jääbki ka minu poolt vaikus tema suhtes ja eks elu näitab, kuidas kõik edasi kulgeb? Teen jälle omad järeldused üldiselt: Kui mehel poleks kellegi teisega suhet, siis ikka tahaks ju mees rohkem aega koos olla. Ma ei saa aru sel juhul, et mille jaoks otsib siis vahepeal harva naisega ühendust? Arvan, et selline jama tuleb lõpetada. Kaua võib mehe suhtes taluda sellist olukorda- mõtleb üht, aga räägib teist või mida mõtleb? Ei ole tutvuste otsija, tutvumis foorumites ei käi, aga juhtusin siin lugema ja mõtlesin kaasa. Tutvutakse inimestega väljaspool internetti ja ja lülitan ennast praegu sellest interneti maailmast välja. Mul on teisi probleeme ka ja pean nendega tegelema reaalis! Teema algatajale: Kõike ilusat tulevikus!:)
 
njahh 06. mai 2014, kl 10.13
Nagu kopipeist minu suhtest. Huvitav, kas meil on sama mees? :)
 
Puntras olmud...jne 06. mai 2014, kl 10.36
njahhile: Ei pruugi olla sama mees, aga võiks mõelda, et võib olla sarnaseid olukordi ja sarnase iseloomuga meesisikuid, kes elavad oma elu internetis ja neil on raskusi ehk suhtlemisel reaalis? Vihjed: mängud, suhted jne, jne.
 
Puntras olnud ...jne 06. mai 2014, kl 10.55
Mõte üldiselt manipuleerimisest: Kui siin oli juttu manipuleerimisest, siis võiks siia teemasse ka müstikat tuua. Kirjutaks arvamuse interneti teel ennustajatest, selgeltnägijatest jne. Kui palju inimesi võib olla sõltuvuses ennustajatest, kes usuvad ennustajaid ja peavad pettuma? On kindlasti õigeid ennustajaid, aga kunagi ei tea kindel olla-arvamus! Ise ei jama nende ennustajatega jne, sest enda otsused, enda elu tuleb endal elada. Olen palju lugenud ja on jäänud mulje, et võib olla ka ennustajate seas manipuleerijaid. Kahju on nendest inimestest, kes elavad ennustajate järgi ja on sellest sõltuvusse jäänud-just interneti teel ennustajad-õige või vale? Ka sellega võivad minna inimsuhted puntrasse, sest ei tea kunagi,kes, milleks, kellele, kellega ja mis eesmärkidel manipuleeritakse?-mõtlemiseks ainult!
 
Teemaalgataja 06. mai 2014, kl 20.47
Puntras olnud ja ...

Kirjutasid, et lülitad end internetimaailmast välja, ent kui peaksid veel siia lugema tulema, siis mind huvitab, milliseid omadusi selles mehes hindad, mis on sinu jaoks nii väärtuslik, mis paneb teda armastama?
Millised on mehe eesmärgid, kes selliselt käitub?

Mina olen ühel korral elus ennustajal rääkida lasknud. Mineviku kohta ta eriti täpselt ei öelnud, aga huvitaval kombel tulevikku puudutav on täppi läinud (see ei olnud teadlik ennustaja juurde minek).

Mida ma arvan ennustajatest? Leian, et inimene peab nagunii oma eluteed puudutavad otsused ise tegema.

Teine lugu on ravitsejatega ja sensitiividega. Arvan, et kui inimene haigestub, sest ei oska ise oma mõtteenergiat suunata-korrastada, võivad tervendajad abiks olla.
 
Tp 08. mai 2014, kl 22.21
Manipulaatorile omased käitumismustrid

http://naistekas.delfi.ee/suhted/suhted/psuhholoogilise-vagivalla-viisteist-hoiatusmarki.d?id=63713674
 
Ingel, endine Ingel 09. mai 2014, kl 17.59
Teemaalgataja, räägi arengutest, edukatest, luhtunutest... aga ära valeta!
 
x,x 09. mai 2014, kl 18.06
Tp Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Manipulaatorile omased käitumismustrid
>
> http
> ://naistekas.delfi.ee/suhted/suhted/psuhholoogilis
> e-vagivalla-viisteist-hoiatusmarki.d?id=63713674

Austajad, tundsite oma iidoli ära ikka?
 
T-a. 09. mai 2014, kl 20.20
Inglile...

Kui päris ausalt, siis on veidi tühi tunne...
Ta on selle aja sees kolm - neli korda helistanud. Ühel korral püüdis selgitada oma käitumise tagamaid, et kui me kohtuksime, siis oleks jälle raskem...

Arengut tunnen selles osas, et ei ole enam nii sõltuv "teiste tegudest või tegemata jätmistest".

Aga pean tunnistama, et olen ikkagi solvunud. Võib-olla olen liiga isekas ja see on üks minu elu õppetund.

Ja siis veel. Selle Tp lingi lisasin mina... Püüdsin analüüsida, kas ka mina ei ole mitte sarnases olukorras, samas on sellest artiklist kasu ehk teistelegi...
 
Sama siin 10. mai 2014, kl 00.11
Mõistan Sind, samuti seda tühja tunnet. Olen ise see, kes hetkel mõtleb, juba pikemat aega. Põhjus ongi manipulaatori kartus, sest mees on ilmselgelt raske natuur. Samas, ta on hakanud mulle meeldima, on mu mõtetes, pealegi minu vastu on ta praegu veel hooliv ja kena kena. Raske on see, et süda ütleb üht, aga mõistus teist. Kui tühi ja raske paus üleelada, siis see suhe ununeb ja elu läheb edasi. Manipulaatoritega suhte puhul ongi kõige raskem see, et nad võivad olla ka imearmsad inimesed, eriti suhte algusaegadel, nii kaua kui sobitud tema maailma.
 
T-a. 10. mai 2014, kl 07.40
Mõtteid Elu mõtte otsingul...

"Sa ei tohiks teha oma armastusest liimi, vaid pigem tee sellest magnet, mis esmalt tõmbab ligi, siis keerab ringi ja tõrjub eemale, et nood, kes on ligi tõmmatud, ei hakkaks uskuma, nagu peaksid nad ellujäämiseks sinu külge kleepuma.
Miski ei saa tõest kaugemal olla. Miski ei saa teisele inimesele hukatuslikum olla.
Las sinu armastus tõukab sulle kallid inimesed maailma ja laseb neil täielikult kogeda seda, kes nad on. Sellega näitad sa tõelist armastust.

Suhte eesmärk on otsustada, missugust osa endast sa tahaksid välja näidata, mitte missugust osa teisest sa saaksid vangistada ja hoida.
Keskendumine teisele - teisest kramplikult kinnihoidmine - ongi see, mis põhjustab suhete purunemise. Kellegi vajamine on kiireim viis suhte surmamiseks.

Sinu suhetes valitseva segaduse põhjus peitub selles, et sa püüad alati ära arvata, mida teine inimene tahab ning mida teised inimesed tahavad, selle asemel et selgitada, mida sina tõeliselt soovid."

Veel häid mõtteid:
http://www.para-web.org/showthread.php?tid=4222&page=2:
 
oijeee 10. mai 2014, kl 10.28
Psühholoogi, kus on psühholoogi, siia vaja psühholoogi, nii palju puntras inimesi, kes tutvuda tahavad aga ise on puntras kammitsetud.Puntratants.
 
Puntras olnud ... jne 10. mai 2014, kl 13.46
Sa teema algataja tead vähemalt, et oldi teie suhte vastu. Tean ka mina, et oli sekkujaid meil. Igas inimeses on head-ka temas ja võib olla ka inimestes halba. Tema headest omadustest olen kirjutanud sodiaagi nurgas ja ei hakka siin pikemalt kirjutama. Kui ma isegi aru saaksin, et miks armastan ja hoolin ja miks temaga seoses on nii nagu on? Ma ei saa seda nii lihtsalt jätta, sest on arusaamatuid olukordi seoses temaga. Mida ma pean mõtlema? Jäi mulje, et mehele on vist keegi halba soovinud ja elas seda minu peal välja. Rääkisin temaga, et kas temal on põhjust kedagi vihata ja miks seda minu peal välja elab? Ta küll mainis midagi, aga midagi täpselt ei rääkinud. Hiljem kuulsin ühe inimese käest, et see mees tahab mulle sitta keerata, solvata jne. Tekib jälle küsimus, et miks, millest, kellest? Temal ei ole põhjust mulle seda teha ja on olukordi olnud, kui on ilmaasjata mulle öelnud sõnu, mis panevad mõtlema. Ma ei taha uskuda, et mees ise tuleb selle peale. Või on keegi temale midagi rääkinud, aga see on vale, sest miks mees nii käitus minuga? Midagi on väga valesti. Võib olla süüdistab mind millegis- kellegi teise inimese läbi, aga milles mina pole süüdi. Igasugused mõtted tiirlevad peas. Kas keegi susserdab ja mõjutab teda või mis, kes? Võib olla soovib temagi lahendust, selgust? Teema algataja: Kas tead, kes, miks oldi teie suhte vastu? Kirjutasin oma olukorrast sinu teemas, mis mind ikka veel häirib. Tema eesmärkidest ma ei saa kirjutada, aga mingi seos on rahadega ja sellest ka palju probleeme võib olla.
 
võibolla 10. mai 2014, kl 14.02
Ta lihtsalt ei vitsi sinu haigeid valesid enam kuulata. Kes see ikka tahaks ennast valeliku susserdaja ja manipulaatoriga siduda. Inimeste väärtushinnangud on erinevad.
 
õde 10. mai 2014, kl 16.45
Oeh, naised mõtlevad ikka hullumoodi üle. Tegelikult on suhetes kõik väga lihtne.
Kui mees tahab sinuga olla, siis ta on. Kui ei taha, siis kaob ära. Pole oluline, mis vabandusi ta selleks leiutab: jääme sõpradeks, teeme pausi, oled liiga hea mu jaoks, pean veel mõtlema jne. Tähtis on see, et teda pole. Kui teda pole, tuleb ta unustada ja eluga edasi minna.

Kui mees hakkab mingit häma ajama, et ei ole võimalik kokku saada, sest palju tööd, liiga kiire, võibolla millalgi tulevikus... jne, siis tuleb talle adjöö öelda, ta unustada ja eluga edasi minna.

Kui naine peab eneseabiõpikutes tuhnima ja siia delfi naistekasse teemasid tegema, et mehest aru saada, siis pole see mees tema jaoks õige, tuleb öelda adjöö, mees unustada ja eluga edasi liikuda.

Jne.

Ma loodan, et mu mõte on arusaadav.
 
Ingel, endine Ingel 10. mai 2014, kl 18.16
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!