Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Saame tuttavaks
Vanasti oli teisiti
 
keskealine 04. mai 2014, kl 17.59
Kooselud püsisid kauem ja inimesed olid rahulolevamad. Tutvuti ilma netiportaalide vahenduseta ja armastuski oli nagu olemas.
Mida või keda me kaasajal otsime? Vabu ja vallalisi on ju küllalt... aga inimesed ei sobitu kohe kuidagi kokku. Elu eesmärgiks on muutunud otsimine. Et leida ideaalne... Ja elu muudkui veereb.

Ps. sattusin siia lugema ja tuli tahtmine rääkida. Minu abielu on püsinud.
 
Reegleid ei ole 04. mai 2014, kl 18.09
On püsinud küll, aga kas õnnelik ka oled? Hambad ristis kellegagi koos olemine ei ole ka kangelaslikkus, kuigi paljud nii arvavad.
 
selgitus 04. mai 2014, kl 18.11
Inimesed on liiga enesekesksed, et kellegagi sobituda ja veel pikaks ajaks. Midagi ei meeldi, siis nägemist! ja kohe uut otsima, sest elutempo kogub tuure.
 
ebakangelane 04. mai 2014, kl 18.25
Et jorss endast liiga palju ei arvaks, peab teisi ka vaatma.
 
>< 04. mai 2014, kl 18.26
See on lihtsalt praeguse ajastu märk. Vanasti oli jah teisiti ja tõenäoliselt on kuidagi teisiti ka tulevikus, kõik on ju pidevas muutumises. Kunagi olid ka ajad, kus tunnustatud olid orgiad ja mitmenaisepidamine. On olnud ka aegu, kus populaarne on karjas elamine (kasvõi hipikultuur). Nõuka ajal oli välise monogaamse liidu periood, nüüd on egoisimiajastu. Eks häid ja halbu külgi ole neil kõigil.
 
Ingel, endine Ingel 04. mai 2014, kl 18.27
Ma usun pühendumisse, vastastikku toimivasse siis..
Unustamata ära kogu ümbritseva maailma ja tema mõjud...
Aga mina ja tema saame toimida sümbioosis...
 
mõtlik inimene 04. mai 2014, kl 18.32
inimesed ei tahagi pikaajalist suhet, sest nad on harjunud pealiskaudsusega. Selline tekitatud tarbijamentaliteet ja iseenda upitamine eriti kõrgele unustades, et ilma kaasinimesteta ei ole sa ka mitte keegi. Otsitakse ja leitakse vigu ning süüdlasi teistes . Millegipärast ei märgata iseenda puudusi. Minu jaoks on kõige õõvastavam, et elementaarne tõde:"maaslamajat ei lööda "( otsese kui kaudses mõttes)ning " väärikad võitlevad mees mehega ( mitte karjaga ühe vastu)ei kehti ammu enam. Kui tümitatakse siis ikka seni kuni maaslamaja on täiesti löma. Ka minu kooselu on olnud pikaajaline. Lepime teineteise "vigadega" ja hindame väärtusi.
 
Kui jätta hetkeks kõrvale oma 04. mai 2014, kl 18.34
"suur pühendumine ja üksteisemõistmine" ja vaadata avali silmi ringi, siis võib õudustäratavalt tihti kohata "õnnelikus" abielus paare, kes ümbrust unustavalt teineteise peale sisistavad, sõimavad või juuresolijaist hoolimata teineteist alandavad. Ja tegu on justkui haritud ja intelligentsete inimestega.
Olete märganud?
Vaat see on jube.
 
keskealine 04. mai 2014, kl 18.42
Kui jätta hetkeks kõrvale oma Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> "suur pühendumine ja üksteisemõistmine" ja vaadata
> avali silmi ringi, siis võib õudustäratavalt tiht
> i kohata "õnnelikus" abielus paare, kes ümbrust un
> ustavalt teineteise peale sisistavad, sõimavad või
> juuresolijaist hoolimata teineteist alandavad. Ja
> tegu on justkui haritud ja intelligentsete inimes
> tega.
> Olete märganud?
> Vaat see on jube.

Ei ole märganud (vähemalt oma tutvusringkonnas mitte). Kurb, kui see nii on.
 
ka keskealine 04. mai 2014, kl 19.33
elan oma abikaasaga koos juba 35 aastat.olen rahul, mees tõenäoliselt kah.aga sügaval nõukajal läksin esimesest mehest lahku kah! küll oli põlastajaid, oh sa taevas! mina tegin ikka, nagu õigeks pidasin ja tegingi õigesti, nagu siiani usun.praegu ei püsi abielu, teine ega kolmaski koos...lapsed lahutanud, naabrilapsed mitu korda...ei tea, kas on ikka inimesed süüdi, pigem totralt kiire elu-pole aegagi üksteise jaoks.mina vähemalt arvan nii.kurb, et lapsed kannatavad.oma kogemustest tean, aga noorena ei märka seda nii täpselt.nüüd, meenutades ja lapselapsi vaadates näen küll.samas-lahutatud isad pole lapsi unustanud nagu minu esimene abikaasa enda omad "unustas".
 
Hülgehall kuub 04. mai 2014, kl 20.30
Ei olnud need inimesed vanasti teistmoodi midagi, täpselt samasugused kui praegugi - hoorad, joodikud, abielurikkujad, lihtsalt perverdid jne..jne..lihtsalt toona olid rangemad reeglid ja kogukond ka hoidis oma liikmetel tõsiselt silma peal, et liiale ei mindaks..ja mis nende kaua kestvate ning õnnelike abielude varjus tegelikult toimus, sellest olekski vbl parem, kui me midagi ei teaks, ikkagi respect oma vanemate-vanavanemate vastu..nende elu ja valikud, meie asi on elada oma elu ja teha omi valikuid ning mõelda laste peale, mismoodi nemad meie valikutega edasi elada saaksid..
mansion ghost 04. mai 2014, kl 20.37
"... meie asi on elada oma elu ja teha omi valikuid ning mõelda laste peale, mismoodi nemad meie valikutega edasi elada saaksid.. "

Igal korralikul lapsel peab ikka elukestel arvestatav hulk erinevaid "isasid" olema. Ja nii põlvest-põlve.
 
isad? 04. mai 2014, kl 20.52
no ega laste emad neid mehi koju ei pea ju tassima selliste vabaajasuhete jooksul. aga ega lapse ema nunn ka peaks olema, kui lapse isaga elu ei klappinud.
 
keskealine 04. mai 2014, kl 21.55
Vist tõesti ollakse praegu rohkem enesekesksed. Ja muidugi on valikute paljusus - naised ise sätivad ennast turule. Kogukonna järelvalve oleks mõnel juhul ju kaasajalgi vajalik.
 
kus sa sellega 04. mai 2014, kl 21.58
tänapäeval võid iga liigutuse eest ahistamissüüdistuse kaela saada, mis sa seal valvad või oled...
 
keskealine 04. mai 2014, kl 22.08
kus sa sellega Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> tänapäeval võid iga liigutuse eest ahistamissüüdis
> tuse kaela saada, mis sa seal valvad või oled...


Kui elad Ameerikamaal, siis vast jah ahistamissüüdistused populaarne rahateenimise viis... Eesti mustal mullapinnal hooratakse rõõmuga ja süüdimatult...
mansion ghost 04. mai 2014, kl 22.08
Aga laskem inimestel elu nautida, pärast vanuigi üksikuna kiiktoolis hea elu eredamaid hetki meenutada. Pole ju kedagi püsivat suutnud oma kõrvale leida/hoida.
 
keskealine 04. mai 2014, kl 22.12
Muidugi, ei mina keela ega käsi - tehku kõik oma vajaduste järgi. Kuid kuidagi palju murtud südameid, kibestunud ütlemisi on siin foorumites... Ei tea, kas see otsimine-leidmine-kaotamine nii meeldiv meenutus vanaduses ongi.
 
noo jah 04. mai 2014, kl 22.13
hoorad ja hoorajäägrid on ju au sees, siingi laiutavad oma oksi, õigust jääb ülegi - neid ei mõisteta, ei armastata, ei anta keppi ja mis kõik veel. peegel nende isikute omanduses puudub.
 
piff 04. mai 2014, kl 22.15
Noh, oled suutnud või mitte leida ja hoida, aga kurb statistika räägib seda, et eakad naised peavad ikkagi lõpptulemusena üksi kiiktoolis kiikuma, sest nende sobivas eas kaasad on lihtsalt juba teisi ilma lahkunud.
Seega ainus variant on ühel hetkel endale noorem mees vaadata. Noores eas ju ei taha nooremat meest, sest vanem on etem. Ja siit tekibki naistel eluline vajadus "ringi hoorata" ehk siis meest vahetada. Meestel jällegi on see eluline vajadus seotud sellega, et end rohkem mehena tunda.
 
Hülgehall kuub 04. mai 2014, kl 22.17
Aga inimene ju tahabki, et teda mõistetaks, armastataks ja puudutataks..peab siis seepärast veel lahutama ka hakkama või..?
 
Peletis 04. mai 2014, kl 22.19
Olen peeglise vaadanud, peletis vahib vastu. Ei oota, et keegi armastaks, mõistaks jnejnejne Kuhu need oksad panna? Lõkketulle?
Keppi saab Kummituselt, tal oli terve valik, kunagi lugesin- kask, jnejnejne.
 
Peletis 04. mai 2014, kl 22.20
Kuule kuub, kas sel põhjusel peab abielluma hakkama või?
 
huvi pärast 04. mai 2014, kl 22.21
Hülgehall kuub Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Aga inimene ju tahabki, et teda mõistetaks, armast
> ataks ja puudutataks..peab siis seepärast veel lah
> utama ka hakkama või..?


mis sul vastu pakkuda on?
mansion ghost 04. mai 2014, kl 22.22
´piff´
Statistika on tore asi, kui lähteandmetele ligi pääseks. Siis saaks ehk teada paljud üksikuist naistest on lesed, paljud oma toslemi kunagi suure uhkustundega uksetaha tõstnud, paljud niisama lõbusalt ringi tõmmanud...
 
Peletis 04. mai 2014, kl 22.27
Ja mida see annaks?
 
Hülgehall kuub 04. mai 2014, kl 22.31
Vastu pakkuda..? mitte halligi,
mansion ghost 04. mai 2014, kl 22.34
Tegelikult?
Ei midagi.

Kui siis vaid seda, et üksikuna vananenavad naised pole 100% lesed, kelle lontrusest mees on otsustanud kõrvad pea alla panna. Alatu tegu meestest igastahes.
 
just 04. mai 2014, kl 22.35
Vanasti oli nii, et abielupaar, kes oli pika ilusa elu koos ära elanud, lahkus teispoolsusessegi lühikese vahega, polnudki vaja üksi mälestusi heietada.
 
muig 04. mai 2014, kl 22.37
mõtle kui tore! sinusuguse mees on lausa taeva kingitus- lubad ennast mõista, armastada ja puudutada ja vastu ei paku mitte kui midagi. lausa unistus! oled vaba?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!