Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Saame tuttavaks
Vananev mees ei paku rahuldust
 
Sid. 24. veebruar 2016, kl 17.23
Alu Kirjutas:
-------------------------------------------------------

> Kas seegi algus mitte ei ole virutamine ja äsamine?
> Või mille poolestsa yldse teistest nagu "parem" oled?

Kui järele mõelda, siis tegelikult on see mingis mõttes äsamine küll, või pigem parastamine. Tegelikult ma seda nii pahatahtlikult ei mõelnudki ja ma pigem rõhusin sellele, et need numbrilised väärtused (mis numbrid siis iganes) ei ole inimese juures peamised. Peamine on see õige ära tunda. Ma arvan, et selleks piisab vaid ühest pilgust, kui äratundmine on vastastikune. Selline vedamine on aga pigem lotovõidu moodi asi. Pisikesi võidukesi saavad tuhanded inimesed iga päev (arvestamata kulu, mis maha mängitud), aga peavõit on väga haruldane.
 
õigus 24. veebruar 2016, kl 17.47
Arvestades sellega, et Alu on siin ilma peavõiduta veetnud juba 15 aastat, siis oleks vähemalt tema puhul õige öelda, et peavõit on üliharuldane.
 
Alu 24. veebruar 2016, kl 18.16
Tjah, siinsetest "peavõitudest" on mind kellegi hoidev käsi eemale hoidnud ja mitte ainult 15a:)
 
välipreester 24. veebruar 2016, kl 18.32
Varahommikut jah, eilne meestepäeva tähistamine läks natuke pikale. 1/6 maakerast tähistab 23. veebruaril meestepäeva, aga et keegi siinsetest kasvõi mokaotsast mainiks... ma õnneks selles plaanis eriline optimist polnud ja õigesti tegin. Võib-olla olen ka põhjust andnud.

Küll aga tekitab lausa füüsilist valu naisteka püsiklientide vähene lugemus. (hetkel tuikab eriti oimukohtadeds). Kõigepealt kirjutatakse, et ega nimi meest riku ja välipreester ei tohiks nime poolest naiste poole vaadatagi. Siis hakkab lõbus lesk mingeid kahtlaseid vihjeid tegema. Provokatsiooni näen ma tegelikult läbi ja no - ainult minu juures, mis eeldab,et sulle vabalt viisasid väljastatakse.

Haritumale osale inimkonnast tekitab termin "välipreester" täiesti teistsuguseid assotsiatsioone. See on päris huvitav elu, ei saa võrreldagi Miia kassipiltide ja hoole-armastusega valmistatud tundmatu looma lihast pühadepraega, mis ilma mingi tänutundeta keresse õgitakse (kui ma nüüd Miia kodukorrast ikka õigesti aru sain )

Mingigi ettekujutuse loomiseks tsiteerin siis klassikuid nagu arstionu (või tädi, krs seda teab)

"Švejk ei pidanud sobivaks kapten Šnáblile, kapten Fišerile ega ka ülemleitnant Mahlerile sõnakestki hingata, et välipreester peab hobusemoona kinni maksma, vaid toetas välipreestri palvet jutuga, et välipreester peab õiendama alimendid. Ja igal pool sai ta raha.
Kui Švejk oma kurikuulsalt teekonnalt tagasi jõudis ja kolmsada krooni ette näitas, oli juba pesta ja ümber riietuda jõudnud välipreester lausa rabatud.
„Võtsin korraga kõigi käest,“ seletas Švejk, „et meil homme-ülehomme raha pärast jälle muret poleks. Kõik läks päris ladusasti, ehkki kapten Šnábli ees tuli mul põlvili lasta. On see aga metslane. Aga kui ma talle ütlesin, et me peame alimente maksma…“
„Alimente?!“ küsis välipreester kohkunult.
„Alimente jah, härra feldkuraat, lepitusraha tüdrukutele. Te ise ütlesite, et ma midagi välja mõtleksin, ja mul ei tulnud muud pähe. Meil maksis keegi rätsep korraga viiele naisele alimente ja oli sellepärast lausa meeleheitel. Ta laenas samuti selle jaoks raha ja kõik uskusid hea meelega, et ta on kole raskes olukorras.
Nad küsisid mult, mis plika see on, ja ma rääkisin neile, et on väga kena plika, et ta ei ole veel viieteistkümne aastanegi. Siis küsisid nad tema aadressi.“
„Olete aga toreda supi keetnud, Švejk,“ ohkas välipreester ja hakkas toas edasi-tagasi kõndima. „Missugune hirmus häbi!“ ütles ta ja haaras peast kinni. „Kuidas mu pea küll lõhub!“

„Ma andsin neile ühe kuradi vanaeide aadressi meie tänavast,“ seletas Švejk edasi. „Ma tahtsin asja nagu kord ja kohus joonde ajada, sest käsk on käsk. Ma ei tahtnud lasta ennast välja visata ja pidin ometigi midagi välja mõtlema. Ja siis veel — eestoas oodatakse selle klaveri pärast. Ma tõin mehed kaasa, et klaver pandimajja viia, härra feldkuraat. Ega see halb ei ole, kui klaver ära on. Siin saab rohkem ruumi ja meil on palju rohkem raha. Ja mõneks ajaks pole meil miskit muret. Kui aga peremees peaks pärima, mis me selle klaveriga teha tahame, siis ütlen, et tal on keeled katki ja me saatsime ta töökotta parandada. Kojanaisele ma juba rääkisin, et ärgu tehku väljagi, kui klaver alla kantakse ja vankrile pannakse. Ja niisamuti on mul ostja ka diivani jaoks. See on üks mu tuttav vanakraamikaupmees, astub pärast lõunat sisse. Tänapäeval on nahkdiivanid heas hinnas.“

Kui Švejk pandimajast tagasi jõudis, leidis ta välipreestri avatud pähkliviina pudeli juures istumas ja kirumas, et ta on saanud lõunaks pooltoore šnitsli.
Välipreestril oli nina jälle õline. Ta kuulutas Švejgile, et homsest peale alustab uut elu, et alkoholi pruukimine olevat närune materialism, kuid elada tuleb ideelist elu.
Nii ta filosofeeris oma pool tundi. Kui ta kolmanda pudeli lahti lõi, tuli vanamööbliga kaubitseja ja välipreester müüs diivani võileiva hinna eest maha. Ta mangus kaubitsejat, et see istuks ja ajaks temaga juttu, ja sai väga pahaseks, kui kaupmees ütles talle, et ta peab veel ühte öölauda ostma minema.
„Kahju, et mul öölauda pole,“ tähendas välipreester kurvalt, „inimene ei taipa ka kunagi kõigele mõelda.“
 
Miia 24. veebruar 2016, kl 18.33
Miks jahud Alu, "siinsetest peavõitudest". Kogu su elu möödubki siin? Peavõite on kõikjal. Ole ainult meister ja leia oma Margarita. Kui pole leidnud, siis vaata peeglisse.
 
huvitav? 24. veebruar 2016, kl 18.41
Miia on reinkarnatsiooni läbi teinud TB? samasugune targutamine võtmes "on ainult üks tõde, see on minu tõde".
 
Sid. 24. veebruar 2016, kl 18.59
välipreester Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Varahommikut jah, eilne meestepäeva tähistamine lä
> ks natuke pikale. 1/6 maakerast tähistab 23. veebr
> uaril meestepäeva, aga et keegi siinsetest kasvõi
> mokaotsast mainiks... ma õnneks selles plaanis eri
> line optimist polnud ja õigesti tegin. Võib-olla o
> len ka põhjust andnud.
>
> Küll aga tekitab la
> usa füüsilist valu naisteka püsiklientide vähene
> lugemus.

Kes siis Otto Katzi ei teaks, eks seda Švejki ole loetud küll. Üks väheseid raamatuid, mida ma kaks korda olen lugenud. Tõsi, esimene kord kooli ajal ja teine kord vene kroonust tulles. Viimasel põhjusel ei tähista ma ka seda "meestepäeva". See seostub alati nende vastikute okupantidega, kelle hulka ma olin sunnitud kuuluma tervelt 2 aastat.
 
Miia 24. veebruar 2016, kl 19.12
Äsamine on nakkav. Tõsi. Sellest tuleks hoiduda, nagu ka siinsest portaalist.
 
Alu 24. veebruar 2016, kl 19.24
Miia Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Miks jahud Alu, "siinsetest peavõitudest". Kogu su
> elu möödubki siin? Peavõite on kõikjal. Ole ainu
> lt meister ja leia oma Margarita. Kui pole leidnud
> , siis vaata peeglisse.

Jah emme!
 
Lõbus Lesk 24. veebruar 2016, kl 19.29
see "Jah emme!" piuksatus on Alu põhiargumendiks, kui kõik argumendid otsa lõppenud....ja peavõidulootus lõplikult uttu tõmmanud, koos testosterooniga.
 
emme Miia 24. veebruar 2016, kl 19.29
Poisiklutt Alu, nurka! delfi naistekas ei ole laste koht!
 
Lõbus Lesk 24. veebruar 2016, kl 19.55
Välipreester,
keda peakski nii väga kottima mingid nõukaaegsed tähtpäevad? hea põhjus "vene moodi" nina täistõmbamiseks, seda kindlasti.
vähese lugemuse suhtes ei saa nõustuda. Švejk kui nn laiatarbekirjandus on kindlasti enamusele tuttav. minul oli juba 10-aastaselt kohalik raamatukogu otsast otsani läbi loetud ja sellest ei piisanud lugemisnälja rahuldamiseks.

klassikuid tsiteerivad need, kellel oma mõtted otsa saanud. kui neid üldse on olnud. igal juhul eelistaks sinu originaalteksti- tunduvalt mahlakam.
aga võiksid endale kasvõi Põrgupõhja Jürka, Dorian Gray, kapten Grant või Väike Prints nimeks võtta. olemuselt jääd ju ikka naisi (loe: tundeid) pelgavaks kepimasinaks, kelle EQ sinna nulli lähedale jääb. sellegipoolest jätad mehisema mulje kui ülejäänud delfi kolmejalgsed hädapasunad.
sul on vähemalt, mida mäletada.
 
Polkovniku Lesk 24. veebruar 2016, kl 20.26
...on rääkinud. Hau!
 
sidile soovitaks 24. veebruar 2016, kl 20.47
vaseliiini. läheb libedamalt.
 
hinnang loetule 24. veebruar 2016, kl 21.02
Tarkus ei tule alati koos vanusega. Mõnikord tuleb vanus üksinda.
 
tarkpea 24. veebruar 2016, kl 21.19
Eelmisele, ega sa ka tarkuse poolest hiilga kui siin lugemas käid
 
lugmemist 24. veebruar 2016, kl 21.30
Miia on hoopis Kadakajupi reinkarnatsioon,samasugune mõtetu targutis. imelik hoopis,miks Kadakatupp pidevalt oma nimesid vahetab,lõbus lesk ei sobi talle üldse.

huvitav? Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Miia on reinkarnatsiooni läbi teinud TB? samasugun
> e targutamine võtmes "on ainult üks tõde, see on m
> inu tõde".
 
Alu 24. veebruar 2016, kl 21.33
Kui vananev mees ei pakugi rahuldust, siis mõlema puudumisel pakub seda klahvide tagumine. On ju nii, peaauhinnad, netis on ju seegi võimalik?
 
Miia 24. veebruar 2016, kl 21.44
Mis sulle vaheldust pakub peale klahvide tagumise, Alu? On ka mingi hobi või aitad virtuaalselt vaid piimavannikraane keerata Kleopatratel?
 
Alu 24. veebruar 2016, kl 21.47
Minu eas mees enam füüsilist rahuldust millestki ei saagi. Klahvide toksimine millegi muu toksimise asemel on hea aseaine...
 
irww 24. veebruar 2016, kl 21.48
Miia on alu südame võitnud,tupli oled:-)
 
Alu 24. veebruar 2016, kl 21.49
Sooh, nyyd on mingi meestenäljas peaauhind ise juba meheks hakanud. No anna minna:D
 
punapea itsitab 24. veebruar 2016, kl 21.54
üks palvetajaritsikas, teine must lesk - vali kumba tahad - muid valikuid rohkem siin pole, Alu:D
 
kolmas on ka 24. veebruar 2016, kl 22.04
reptiilpunapea:D
 
:D:P:D 24. veebruar 2016, kl 22.08
tarkpea Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Eelmisele, ega sa ka tarkuse poolest hiilga kui si
> in lugemas käid

hinnang astus tarkpeale valusasti varba peale :D
 
kiilaspea sügab mune 24. veebruar 2016, kl 22.16
kolmas on ka Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> reptiilpunapea:D

Reptiilpunapea, see ju kõige suuremas nokunäljas siin, aga ei saa kuidagi otsa peale. Milles küss?
 
mees 24. veebruar 2016, kl 22.22
niikaua punapea näris kadakatupe kallal kuni sai endale väärilise nime. eks tupe ahvatlevad inimkannikad teevad reptiloidid öelaks.
 
punapea itsitab 24. veebruar 2016, kl 22.28
vähemalt nüüd teab ka kõige võhiklikum võhik, et siin on lisaks arstitjotjale veel üks reptiiltupp, kes kõik teemad täis kirjutab - hakkab vist otsi andma, saagi puudusest... - viimasel ajal päris paiste läinud - netitähed ikka enne suurt lõppu lähevad suureks, eredaks ja võimsaks, kuni käib pauks ja ...rahe:D
 
rep. punapeale 24. veebruar 2016, kl 22.35
mitu korda peab kordama, arstiONU,mitte tädi!!!
 
punapea 24. veebruar 2016, kl 22.38
kel veel mõistus kodus, neile head pidupäeva lõppu!

* endiselt soovituslik siin neid reptiilblonde ja -tuppesid ehk netitrolle ignoreerida - jääb mõstus koju ja ei ligune nende hapupiimavannis:D
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!