Koer teeb häda sinna, kuhu ta on harjunud. Kus on ees tuttav lõhn.
Mina sain kutsika, keda polnud õpetatud õues häda tegema, st et tegi minu nähes tuppa uksematile pärast õuest tulekut. U 3-kuune oli. Kasvataja vabandas, et "no lapse asi, ikka juhtub". Minu viga, et sellelt tüübilt koera ostsin (paberitega ja puha).
Meil kodus leidis endale ka koha, kuhu häda teha. Kahjuks ei avastanud kohe (sünteetiline vaip, millest piss läbi imbus, leidsime alles siis, kui juba komme oli sisse harjunud ja põrandavärv kooruma hakkas).
Mitte miski ei aidanud, ka vaiba äraviskamine mitte. Alles siis kui tegime suvel sanitaarremondi ja värvisime põranda üle, kadus see komme ära.
Teine kogemus oli teise koeraga, kes talvel ei viitsinud õues lumehange minna, vaid tegi hädad trepi ette kõnniteele.
Rookisime spetsiaalselt eraldi teeraja ja käisime teda aianurka hädale õpetamas, aga ei midagi - oota või tund aega, et ta sinna midagi teeks, aga enne tuppaminekut kükitas oma loigu käigupealt ikka ukse ette. (Julgad tassisime aianurka, siis õppis lõpuks sinna junnima).
Tuttav õpetas siis, et pane ajaleht pissiloigu peale ja vii see sinna aianurka. Ja kõnnitee pesime räige keemiaga puhtaks. Siis läkski aianurka ajalehe peale pissile ja lõpuks õppis ära, et see on õige koht.