No kui sa juba norima hakkasid, kullake...
Noor naine olemine on vabandus. Ma tean päris mitmeid taimetoitlasi ja nemad on reeglina väga noored st puudub elukogemus, terve elu paneelmajas elanud st side loodusega on olematu, koolis ei ole endale isegi mitte põhibioloogiat selgeks tehtud. Maailmapilt koosneb naiivsetest ettekujutustest+ soovist kusagile kuuluda ja vähemalt milleski hea olla. Kriitilist mõtlemist ei ole, faktidele ei toetuta, kõik on väga emotsionaalne. 16 või 20 aastaselt on muidugi ok pidada ekstreemseid dieete, olla toortoitlane vms, keha kannatab nii mõndagi, hetkel on hea sellel teemal kaagutada, kuidas on saavutatud igavene noorus, Youtube videod kuidas keegi kusagile elas vot x aastaseks ei ole mingisugune tõestus, elage ise veel 15- 20- 25 aastat, siis on alles põhjust öelda, et oho, mu tervis on palju palju parem kui ülejäänutel. Neid youtube videosid võiks igaüks kokku keerata kes tahaks, mul isegi oleks põhjust, suguvõsas on vaatamata omnivoorlusele üle saja aastaseks elanud. Ja täitsa võimalik et teil ongi paarikümne aasta pärast parem tervis kui keskmisel inimesel, aga seda mitte liha arvelt, vaid selle arvelt, et vaatate muidu ka ette, omate üldiselt tervislikumat eluviisi. Ega ei ole mõtet võrrelda ennast mingisuguse poolfabrikaatidest saastasööjaga ometi?
Mina näen oma eakaaslasi, taimetoitlasi, kelle tervis on halb, immuunsüsteem nõrk ja ka välimuses on juba ühtteist näha. Põhimõtteliselt on võimalik taimetoiduga hakkama saada, kui oma menüü väga läbi mõelda ja tarvitada toidulisandeid, aga paljud seda ei tee ja siis on jama käes.
Mul on paar head sõpra kes ei söö liha eetilistel põhjustel, ja miks mitte, nende vaba valik. Nemad ei käi oma arusaamu teistele kaela määrimas.
N35, supersportlik ja väga terve
Aga ega nüüd selle peale mingit mõistlikku juttu ei tule, onju, ainult üks emotsionaalne lahmimine :P