no minul on viirukad olnud. Enam pole, aga seeeest on tuttavatel. Emane ja isane,elav´ad puuris mille uks on alati lahti, sest teisi loomi pole kes liiga teha saaks. Päevasel ajal siutsuvad ja suhtlevad nii vahvalt omavahel. Emane ei lase isast ligi, kössitab üksi pesakastis...aga isane on selline vahva uudishimulik linnuke,kes tõttab kohe vaatama kui miskit tema jaoks huvitavat käes hoiad. Istub klaviatuuril ja lenndab toas ringi kuidas juhtub..lemmikkoht on muidugi kardinapuu peal:) Vahvad loomakesed, lihtne pidada, kuigi tiba võib nende alaline siutsumine häirima hakata. Üks vahava asi on muidugi veel see, et kui tuli kustu panna või puurile rätik peale visata, arvavad et on öö ja jäävad hoobilt vaiseks:) Muidugi ma ei soovita seda nippi koguaeg kasutada...kui häirib linnuvidin,pole üldse mõtet linde võtta,eksju?!
Aga kui sa otsustanud veel kindlalt pole ja rahalised võimalused lubavad...soovitan soojalt võtta suurem papagoi. Mu emal on, selline parajalt suur...väike aranga või väike aara on tõug(suudan alati ära unustada selle liigi). Sellise linnu plussiks on tema kõrge vanus, elab ta 15 aastaseks. Lisaks ei siutsu, vaid teeb häält kui tahab süüa või tahab teise tuppa pimedasse magama minna ja kui tahab rätti puurile peale. Lisaks on ta hästi seltskondlik,kui suudad ta usalduse võita...näiteks algab mu ema päev sellega et ema sööb köögis ja shaara(linnu nimi) istub puuriga tema kõrval(vahel ka väljas) ja nõuab suure kisaga kõike maitsta mida emagi sööb. Lisaks hakkab selline usalduse võitsnud lind ka sind teistest eriti hästi eristama ja karjub rõõmust kui koju tuled ja ta su häält kuuleb(shaara karjub alati ka minu peale, peale ema) ja samuti hakkab ta siis ainult sinult süüa küsima,mitte ei "karju" teiste pereliikmete peale....ohh neid lugusid on palju ja mina kui inimene kes on koos elanud nii viirukate kui ka suurema papagoiga, soovitan viimast ikka esimesele:) Kahjuks pole ma eestis kuskil enam sarnaseid papagoisid müügil näinud...miskit sarnast oli sõpruse pst loomapoes tallinnas ja need olid hinnaga 5000-6000.-
Aga eks igaüks otsustab ise!
Ja eks igal loomal/linnul on oma eelised teiste suhtes...
kõike paremat lemmiku valikul!