Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Kassi nohu ravimine
 
Mammu 22. märts 2012, kl 13.09
Ütelge palun, kas kassi nohu ravitakse tõesti vaid antibiootikume sisse söötes või on olemas alternatiive (v.a. süstid)? Või läheb nohu äkki ise mööda nagu inimestegi puhul? Kass hingab läbi suu ja ilmselt koguneb tal vedelik kurku kuna ilastab kogu aeg ja aeg-ajalt oleks nagu okserefleks.
 
kassinohu 22. märts 2012, kl 13.42
Helista loomaarstile. Minu arust läks küll ise mööda, tuli looma soojas hoida ja tuuletõmbusest eemale hoida. Meie kiisul oli hääl ära ka.
Aga proovi sinepiplaastreid, kuuma jalavanni ja sooja piima meega :-)
 
wq 22. märts 2012, kl 14.19
tegelikult vist ravivad küll antibiootikumidega aga meie võtsime kassi natuke aega tagasi, öeldi ka, et peab antibiootikume saama hakkama aga läks iseenesest üle paari päevaga.
 
. 22. märts 2012, kl 14.21
kui tegu on viirustest põjustatud nohuga, siis seda ei saagi ravida. saab ainult toetavat ravi teha, st kui nina on väga tatine, siis ettevaatlikult imikute pumbaga ninast tatti eemaldada või füsioloogilise lahusega nina loputada ning tuleb vaadata, et kass kindlasti sööks. kuna kassid on 'ninaga sööjad', siis lõhna kadudes kaob tavaliselt ka isu. sellisel juhul aitab tavaliselt toidu soojendamine (konservide puhul), mis toob lõha paremini esile.

kui nõre ninast muutub kollakaks või rohekaks, siis on tekkinud teisne bakteriaalne põletik ja vaat seda küll ravitakse antibiootikumidega. lihtsalt läbipaistva nõre ravi antibiootikumidega on kurjast ja käib pigem ravimite väärtarvitamise alla.
 
? 22. märts 2012, kl 16.58
Mis paganama moodi te saate kassiga niiviisi "mängida", et pumbaga ninast tatti eemaldada, kiisu ju sõdib igatpidi vastu ja ei lase enda kallal kuidagi toimetada !?
 
Mammu 22. märts 2012, kl 19.48
Konsulteerisin meie loomaarstiga, tema tahab küll kohe antibiootikume anda, aga kassil tuleb suust ja ninast täiesti värvitu vedelik, seega bakt. põletik see vast ei ole. Ma ei teagi nüüd, kas siis ikka anda neid antibiootikume või loota, et läheb niisama nohu mööda?
 
. 22. märts 2012, kl 20.41
nohuga on nii, et kui ravid, siis läheb 7 päevaga üle, kui ei ravi, läheb ühe nädalaga üle. arstilt võib uurida, miks ta antibiootikume anda tahab, st mida ta nendega ravida soovib ja mida need antibiootikumid tema arvates kassi tervises praegusel hetkel paremaks peaksid muutma. kui on vähegi normaalne arst, siis suudab ta sulle veenvalt ja loogiliselt ära põhjendada, miks ta soovib praegu antibiootikume anda, mitte ei tee seda põhimõttel ah paneme talle mingi ravi peale ehk aitab.

küsimärgile - kass tuleb vannilina sisse mässida, nii et ainult pea jääb välja.
 
Mammu 22. märts 2012, kl 22.52
Kassikesel tuleb päris paksu valget ollust suust välja ja nina on vesine, tal on väga paha hingata ja suu on kogu aeg pärani lahti. Nii kahju on temast, aga aidata kuidagi ei saa. Mida siis ikkagi teha, kas loobuda antibiootikumidest? Kass ei söö üldse, ainult vett joob.
Homme ostan kassikonservi ja soojendan seda, vbl seda siis ikkagi proovib süüa. Kaua see nohu võib küll kesta?
 
muidugi anna 23. märts 2012, kl 09.13
mis sa ootad veel. Need antibiootikumid ei tee midagi halba, kui ka oleks see nohu lõpuks ilma üle läinud. Aga kui on selline variant, mis muidu ei paranegi, siis oled hulga väärtuslikku aega kaotanud. Ega enne paremaks ei lähe, kui oled vähemalt 3 päeva rohtu andnud, aga kuur tuleb ikka lõpuni teha, nagu arst määras.
Sellest pole midagi, kui kass mõne päeva ei söö, peaasi et ta jooks.
 
Mammu 23. märts 2012, kl 09.50
Lähen siis ja toon need antibiootikumid ära. Aga mure on veel ka selles, et kuidas ma selle suspensiooni kassile manustan kui isegi tervena on väga raske talle ussirohtugi anda, sest rapsib ja sipleb nii mis kole. Nüüd on aga nina ja suu umbes - kuidas see rohi tal küll sisse saada?
Vabandan, et nii äpu olen, aga ma noor ja roheline ka veel.
 
... 23. märts 2012, kl 13.58
on võimalik kassile lasta 10 päeva antibiootikumi süst teha lasta minuteada. siis ei pea mässama.
kuigi oleneb antibiootikumidest. mina purustasun pulbriks ja vähese koguse lemmiktoiduga(nb! mikrokogusega!) sõi ilusti ära. kui juba suhu toppinud oled, siis ei pruugi enam ei õnnestuda lemmiktoiduga anda.
 
valge kass 23. märts 2012, kl 17.05
Mina lahustasin antibiootiku vees, süstlasse, kass kõrini tekisse ja ilma nõelata süstlaga külje pealt hammaste vahelt suhu, natukesehaaval, muidu tõmbab kurku. Aga üks igavene loomapiinamine on ikka. Minu teise kassi puhul ütles noor arst, et tõesti pole alati antibiootikuid vaja, kassi nohu peaks ilma nendeta paranema, kui ikka joob ja sööb /inimene ka ei ravi nohu antibiootikutega, põletik, siis iseasi/.
 
Mammu 24. märts 2012, kl 09.27
Andsin kassile atibiootikumi vedelal kujul just nii nagu valge kass ütles, suu külje pealt. Kass ei söönud kolm päeva, ainult käis vett joomas aeg-ajalt. Täna hommikul sõi esimest korda kassikonservi. Nina nohiseb ja löriseb, tundub, et kõik see värk seal on paksemaks läinud. Tõesti, täpselt nagu inimesegi nohu. Nüüd jäin aga mõtlema, kas ma mitte liigselt ei paanitsenud ja kas on ikka vajalik neid antibiootikume kiisule sisse sööta? või ikka peab?
 
sapsik 24. märts 2012, kl 09.50
Kui arst ikka arvas, et peab andma, siis anna. Seda enam, et peale rohu andmist on juba tervenemist märgata. Ja kindlasti ei paanitsenud sa üle. Kassi nohu ei ole ikka päris sama nagu inimesel ja kass ju nina nuusata ka ei oska. Kujuta ette kui halb tal tatise ninaga olla on.
 
sapsikule 24. märts 2012, kl 10.06
kui kassi nohu on täpselt samasugune nagu on nohu inimestel, põhjustajad on samad (bakterid, viirused üldiselt, mitte liigiliselt) ja nohu tekkimise füsioloogia on sama. ainus erinevus on see, et inimene on võimeline nina nuuskama ja manustama ise ravimeid, mis limaskestade turset vähendavad, kassidel tuleb kas tatti välja imeda (nagu imikutelgi, kasside nohu on pigem võrreldav imikute omaga) või teha ninaloputust (seda tehakse ka inimestel, nii meresoolalahusega kui füsioloogilise lahusega).
 
valge kass 24. märts 2012, kl 19.35
Kui te kassile antibiootikuid sisse söödate, kuhu see tatt siis jääb? Kui kassil on nohu, siis ta aevastab. Meie kass turtsus, nii et tatt lendas ja välja ta selle turtsuski. Palju hullem on, kui koorikud ninna tekivad, kuidas neid kätte saada. Arvan ikka, et antibiootikud on PÕLETIKURAVIMID, viirused tuleb välja põdeda, kassi joota ja kui ei söö, siis süstlaga lahjendatud kassipasteeti.
 
Mammu 24. märts 2012, kl 19.48
Aga kust ma tean, kas kassil on põletik või viirusest tingitud nohu. Arst lihtsalt andis need antibiootikumid minu jutu peale. Nüüd olen kaks päeva seda kiisule andnud. Täna ta sööb täitsa ilusti juba, kuigi nina on nohune, aga muidugi ei ole asi enam nii hull. Kas jätkan rohu andmist?
 
kui 24. märts 2012, kl 20.43
oled alustanud antibiootikumikuuri, siis peab selle ka lõpuni viima . muidu pole sellest mingit kasu. ja kui jätate katki ning kassil halvemaks läheb, siis NEED antibiootikumid enam ei mõju. nagu inimestelgi.
 
kassiomanik 26. märts 2012, kl 08.04
Meie kiisu sai ka mingi aeg tagasi nohu. Alguses aevastas meeletult, siis muutus nina vesisesks ja kohati tekkisid tal hingamisraskused, kuna läbi nina hingata ei saanud. söögiisu kadus. arst kirjutas antibiootikumid ja soovitas anda veel juurde inimestele mõeldud täiesti looduslikke sinupred (rohelised tabletid)tablette, mis vähendavad turset limaskestas. andsin kuskil 4-ndik või rohkem tabletti juurde lisaks antibiootikumidele. Peale selle loputasin nina beebidele mõeldud soolalahusega. Kiisuke paranes jõudsalt, kuid eks see loomulikult oli tema jaoks väga tülikas. Kuid niisama näha kiisut piinlemas ja arvates, et küll nohu läheb mööda, minul küll südant polnud.
 
nurr 30. september 2012, kl 11.53
millised antibiootikumid kassile sobivad? minu kass ka turtusb ja on nohune ja üle ei lähe. sööb, joob, eriti hapukoort, seda vist lihtsam ja libedama neelata.seega saakisn hapukoorega rohud sisse küll.elan maal ja loomaaarstini on 60km.
 
nurrile 30. september 2012, kl 13.09
ise kassile antibiootikume ei määrata, selleks on vaja kass veterinaaril üle vaadata ja ära kaaluda. kõik antibiootikumid ei sobi kassidele ning praegu pole kindel, aks ta antibiootikumi üldse vajakski.

tüüpiline inimene, kes annab oma panuse antibiootikumiresistentsuse tekkimisele ja siis on ülejäänud inimesed hiljem hädas, kui loomal on teatud bakteritüvi, mis ei allu ravile...
 
nurr 30. september 2012, kl 15.45
Aitäh nurrile vastuse eest, aga kass juba 2 nädalat turtsub, silmad mädased,ninast tuli täna veresegust eritist, usun, et tegemist on millegi tõsisemaga.Järelikult on tekkinud põletik ja ei kujuta ette midamoodi loomal seda siis ravida kui AB ravi ei sobi. oodata surma?
 
nohukass 30. september 2012, kl 16.04
Minu nohuninale soovitas loomaarst pastat Enisyl-F.
Tulemused: kassi silmad on naaatuke suuremaks läinud aga karva pani väga kaunilt läikima, hea seegi.( 30 eurtsi vastu.... )
Tegin 3-nädalase kuuri.
Nohu elab endiselt hästi:( Kui kass aevastab, siis tatti lendab.
Pean uuesti minema asja arutama.
 
nurrile 30. september 2012, kl 16.15
siis kass kaenlasse ja arsti juurde!
 
nurr 30. september 2012, kl 16.34
kas see Enisyl on käsimüügis?
 
nurrile 30. september 2012, kl 20.54
loe, mis see enisyl on http://zoovet.ee/tooted/ravimidveterinaarsedtooted/seedetraktainevahetus/teisedmojutavadained/?product=1090, sinu kassi ei pruugi see üldse aidata. sinu kassi aitab praegu ainult loomaarst, kui sa oma kassist vähegi hoolid.
 
antibiootikumid 02. oktoober 2012, kl 13.46
on retseptiravim. seda ei kirjuta arst inimesele ega loomale ilma läbivaatuseta välja. Pead ikka kuidagi arsti juurde saama või äkki saad veterinaari kodukülastusele kutsuda?
 
mesilane 10. oktoober 2012, kl 15.49
Kas tõesti ükski loomakliinik ei anna kassile niisama antibiootikume, kui pole ise looma üle vaadanud?Minu kiisul ka nohu ja aevastab koguaeg ja rohelist tatti pritsib välja.Magas täna minuga,ja nii ragises, tundus, et tal bronhiit ka.Oleks vaja antib.kuur läbi teha.
 
mesilasele 10. oktoober 2012, kl 17.43
nii uskumatu kui see ka pole, siis jah, ei anta niisama. ülla-ülla. on siis raske kassiga arsti juurde minna?
 
nurr 12. oktoober 2012, kl 16.53
No turtus mu kass mis turtsus ja oma 3 nädalat, silmad olid mädased aga õnneks sõi isukalt hapukoort. Silmi pesin kummeliteega ja lasin tal aevastada. Veidi sadistlik vast küll, aga tänaseks on ta praktisliselt terve.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!