Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Kass pissib voodisse
 
An 17. juuni 2012, kl 16.18
Mul kodus isane Shottish Fold,aastane,kastreerimata,viimased kuud olen mäganud,et kass üsna tihti pissib voodisse,vahest mu riiete peale,ei tea mida teha,olen nii ahastuses,kas kastreerimine aitaks või on probleem selles,et olen tihti kodust ära öösiti kuid kass tahab hirmsasti minu lähedust ja öösel magab minu kõrval?
 
aitan soovitusega 17. juuni 2012, kl 16.22
aga sa kuse kättemaksuks kass üleni täis, ma enda kassiga proovisin, mõjus küll. nüüd mu kass enam voodisse ei pissi, vaid ainult kakkab.
 
* 17. juuni 2012, kl 16.41
Mis see "kakkab" on, kas midagi ebameeldivat? Kui vähem kuseda (eriti teisi täis kuseda), tuleb õigekiri paremini välja.
Kastreerimine pidavat kassi sirtsutamise vastu üldiselt enamikel juhtudel aitama küll. Aga kui Su kassi käitumine on tingitud otseselt sellest, et ta näitab oma suhtumist Sinu pideva äraoleku osas, siis siin kastreerimine abiks ei ole. Kui harjutasid kassi enda juures magama, siis nüüd lihtsalt pead ka kodus tema juures magama.
 
67 17. juuni 2012, kl 17.02
pane riided alati kappi, ära jäta neid kuskile diivanile, toolidele jne, et kassil poleks võimalust riiete peale pissida, mõnikord kassidele ei meeldi, kui liivakasti pole puhastatud või see haiseb või pole neile sobiv liiv, siis pissivad mujale, kui on voodisse pissinud siis pese kõik linad, tekk, tekikott ja kattemadrats ära, et poleks mingit lõhna, muidu kass läheb uuesti sinna pissima just lõhna pärast, mida ta seal tunneb
 
šotlase omanik 17. juuni 2012, kl 17.50
Mul aitas mõlema kassi puhul steriliseerimine. Enne pissisid ja tõesti ka voodisse, aga pärast seda enam mitte. Tee asi ära ja saad inglikese. Kaua sina ja kass kannatama peate???
 
kassid 17. juuni 2012, kl 18.20
Meil polnud enda kõutsi plaanis kastreerida, aga kui ta valimatult kõikjale pissima hakkas, siis siiski tegime selle ära. Seda ei kordunud hiljem kunagi. Pigem on asi selles, et isase kassi jaoks on korteri liiga väike territoorium, kuid peale kastreerimist ta "isased tungid" vähenevad.

Teine kass (emane) pissis jalanõudesse vaid siis, kui solvunud kas üksijätmise peale või ei sobinud talle liivakasti juures midagi - kas polnud piinlikult puhas või ei sobinud talle konkreetset tüüpi kassiliiv.

Hullem lugu on siis, kui pissimine on seotud neeruprobleemidega, kuid see on tüüpilisem vanade kasside juures. Pissiproov annab vastuse.
 
eke 17. juuni 2012, kl 18.36
Minu kassike hakkas pahandust tegema ikka siis, kui liivakast must. Ja loomulikult pidi tal olema kaks liivakasti - üks pissi, teine kaka jaoks.
Isased paraku märgistavad territooriumi ja seal polegi muud lahendust, kui kastreerimine.
 
mamsel 17. juuni 2012, kl 20.33
An on ikka väga külma närviga - "viimased kuud olen mäganud,et kass üsna tihti pissib voodisse,vahest mu riiete peale". Ma panin kohe esimesel korral tähele, et vooditekk on ühe koha pealt märg ja lõhnab kahtlaselt kassipissi järele.

Mu üks (umbes poolteise aastane isane, kastreerimata) on mulle 2 korda voodisse pissinud, aga see oli tegelt puhtalt mu enda süü - asjakast oli vahetamata. Aga vähemalt toas meil küll mingit märgistamist ega suva kohta kusemist ei toimu.

Teine (umbes 3-aastane emane, steriliseeritud) pole mulle kordagi sihukest jama korraldanud. Enne istub hambad ja jalad ristis ja ootab, kuni õue saab. loomad on ikka väga erinevad.
 
kass tuleb 18. juuni 2012, kl 12.39
kastreerirada. meil aitas. kastreerimata kass ikka mõne sirtsu laseb ja ei saa ootata, et ta seda ei tee või kui juba teinud, et siis järgi jätab.
krissumissu24 18. juuni 2012, kl 13.24
See on tegelikult valearvamus, et kass pissib voodisse omanikule kättemaksuks. Kui su kass voodisse laseb, siis see on tõenäoliselt põhjustatud kas haigusest, erutusest või on probleemid kassi liiva või kastiga. Kas talle ei meeldi liiv või liiv on liiga räpane tema jaoks. Kõigepealt tuleks kass viia loomaarsti juurde ja kontrollida ega tal midagi viga pole. Kui selgub, et kassi tervis korras, siis on viga tõenäoliselt üks järgnevatest:

*kassi kast on must,
*kassile ei meeldi keemilised lõhnad(kui kasutad mingit pesuvahendit kassikasti puhastamiseks)
*liiga palju või liiga vähe liiva.
*proovi teistsugust liiva.
*halb kassikasti asukoht.
*teised loomad segavad kassi kui kass ajab oma asju.
*kassikast on liiga väike. Kasti suurus peaks olema umbes 1,5x kassi pikkusest. (ilma sabata)
*kassil on hiljuti küüsi lõigatud. Kui oled seda hiljuti teinud, siis kassil on valus liivakastis kraapida ja ta otsib teisi võimalusi.
*stress. Kas olete hiljuti kolinud, või võtnud juurde uue lemmiklooma, või on mõni tema tuttavatest loomadest surnud.

Loodan et oli abiks :)
 
ruttu opile 18. juuni 2012, kl 15.14
Kastreerimata isast ei olegi võimalik toas pidada, kui tahad, et korter oleks elamiskõlblik. Märgistamisinstinkt on loodusjõud, mille vastu ei saa. Või õigemini saab ainult kastreerimisega.
 
kastraat 18. juuni 2012, kl 17.24
mul ka 3 a aastane kastraat kodus, muidu teeb liivakasti ilusti ,aga kui õue saab siis käib ikkagi põõsaste juures märgistamas
 
mamsel 18. juuni 2012, kl 19.37
ei ole päris nii, et kass kättemaksuks kurja ei tee. teeb ikka, eriti siis, kui tunneb, et ta on mitte lemmikloom, vaid lihtsalt kass, kelle asi on hiiri püüda. mu emal oli kunagi niiviisi. üks pätt, kellest ilmselt eriti ei hoolitud, toppis talle hiirelaipu saabastesse ja situs just konkreetselt hoolimatu omaniku toapõrandale. stress, mis muud, tahtis veidike armastust ja tähelepanu. täitsa loomuik soov ju.
 
loomulikult 18. juuni 2012, kl 20.43
kastreerimata kas märgistab! KASTREERIDA KASS.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!