Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Kui rumal saab olla üks kass!?
 
Närvid läbi 05. august 2014, kl 15.44
Absoluutselt ei reageeri millelegi ega kuula sõna. Ronib laua peale, saab laksu vastu perset, ronib kohe jälle uuesti laua peale. WC-sse saab, tõmbab kõik WC rullid lõhki, saab laksu valusalt vastu perset, ei tee välja ka, tuimalt laseb edasi. Lapsetuppa ronib kogu aeg ja veab väiksed papud mööda tuba laiali, viid ta sinnasamasse ja ütled ei, lööd käega vastu kappi tugevalt ja noomid, ei saa midagi aru, tuleb kohe uuesti jalanõusid vedama. Samamoodi veab kuivavaid riideid minema voodi alla ja närib kardinaid. Absoluutselt sõna ei kuula ja mitte miski teda ei hirmuta.

Mida ometi sellisega teha? Ja veel tõukass, 400 eurot tänavale päris viskama ei hakka, aga oi kui närvid läbi juba on sellest!!!!
 
sdf 05. august 2014, kl 15.56
piira kassi territooriumi. las ta olla sellises ruumis kus ta palju pahandust ei saa teha
nii nagu on rumalaid inimesi nii on ka rumalaid loomasid ja peksmisega sa ei saavuta sa midagi
 
nohh 05. august 2014, kl 16.02
selle 400 euri eest oleksid saanud osta omale riiuli peale oi kui palju kass mänguasju ja mitte ükski neist ei teeks pahandust. Kuidas mõned nii madalalaubalised ikka on. Müü maha või otsi uus kodu, sest varsti kättemaksuks hakkab sul riideid ja kingasid täis kusema ja seda küll sa ei kanntaks, närvihaigetel kasvavadki nende omasugused närvihaiged loomad, kes pole õiget kasvatust ega õpetust saanud.
 
loomadega 05. august 2014, kl 16.41
anna kass ära. sinust küll kassipidajat ei ole. ega siis looma löömisega ei õpeta ! ja kust peaks kass teadma, mida see "ei" tähendab. tõesti, kassid on väga kättemaksuhimulised - raudselt teeb varsti su elu täieti põrguks.
 
kah kass 05. august 2014, kl 17.17
mul samuti selline väike pärdik- päeval põõnab ja siis kui mina magama lähen, hakkab tuuseldama; köögis toimetades istub mu kõrval kasvõi supipoti peal; mulle meeldib ja ma ei tee numbrit seni, kui ta mind ninast hammustama hakkab, siis kasutan veepritsi (mida ta muidugi eriti ei karda). Aga löönud ei ole ma teda kordagi, pigem mängin kaasa ja juhin tähelepanu mujale. Sa peaksid kassist kavalam olema- pane asjad nii, et ta ei saa kätte seda, mida ei tohi.
 
Heheh 05. august 2014, kl 17.30
Tõukassile ei tohiks raske olla uut kodu leida... Oma 400st eurost jääd küll vaid unistama, aga vähemalt jäävad närvid alles..
 
irooniapõõsas 05. august 2014, kl 18.04
nojahh, arvasid, et 400 euro eest saad omale nunnu mänguasja, aga võta näpust:) Soovitan ka ära anda või maha müüa ja edaspidi moepärast omale loomi mitte võtta.
 
kogemustega 05. august 2014, kl 18.10
Tundub,et kassil on probleemid ja oma rahulolematust ta oma käitumisega väljendabki.Lüüa ei tohiks küll mitte mingil juhul, see võib asja hullemaks teha. Kassi ei saa õpetada nagu koera käskude-keeldudega.Ehk on praegusel juhul asi selles, et talle ei pöörata küllaldaselt tähelepanu.Kass mõistab inimest küllaltki hästi, oleks vaja sama ka inimese poolt.Aga teineteisemõistmine tuleb alles pikkade kooselatud aastate järel. Nii et kannatust ja hoolivust.
 
koogiküpsetaja 05. august 2014, kl 18.41
Savi, kas tõukass või tõuta kass, ega see tõug teda targemaks ei tee. Ma aga arvan, et ta on noor ja tal on igav. Kui sa linnas korteris elad, siis sitt lugu. Kui elad eramus, rahulikumas kohas, siis lase õue.
 
aga 05. august 2014, kl 19.16
kassiga saab täiesti asjad selgeks rääkida , tuleb lihtsalt katsuda silma vaadata ja katsuda rääkides hästi piltlikult ette kujutada mida ta tohib teha ja mida mitte
laksu peale võib tulla tuhvli sisse kusele
 
miisik 05. august 2014, kl 19.38
Mis tõugu ta on?
 
kass 05. august 2014, kl 19.46
Õpetada kassi laksudega tagumikule? Ma ei oska isegi kommenteerida. See on kass, mitte kutsikas või inimlaps.
 
- 06. august 2014, kl 21.06
kui kassi edasi laksid, hakkab sulle öösel suhu kusema.
anna kass ära mõnele, kes oskab kassiga ümber käia.
tegu on loomaga, mitte mingi robotiga, keda saab programmeerida. kui hakata kassi taguma seepärast, et ta susse mööda põrandat veab või lauale hüppab, siis mine parem ise hullarisse kohe ja lase end kinni siduda, sest oma lapse ilmselt lööd lõpuks surnuks, kui too kõndima ja tegutsema hakkab..
 
jah 06. august 2014, kl 22.29
rumal on hoopis kassi omanik, aga mitte kass.
 
Mh? 07. august 2014, kl 00.24
Tavalise triibiku viskaks lihtsalt tänavale, aga tõukassi ei raatsi visata?
 
MA 07. august 2014, kl 09.22
See peab küll liba teema olema, kas on võimalik nii rumal olla ja seda veel siin reklaamida :-(
 
d 07. august 2014, kl 11.03
noh, inimene lihtsalt ei kujutanud ette, mis looma ta võtab endale!!!
 
miisik 07. august 2014, kl 20.17
Huvitav, mis tõugu see kass siis ikkagi on?
 
tundub 07. august 2014, kl 20.47
et kassiga ei mängita ja tal pole oma puud ja asju
 
kogemustega 08. august 2014, kl 00.19
Kirjutaja otsib abi ja nõu, mitte tänitamisi.Soovitaksin järele uurida, kas selline käitumine on iseloomulik seda tõugu kassidele ja spetsialistilt sel juhul nõuannet küsida. Olukord on raske,kass võib tõesti teha elu põrguks.Aga siiski on kõigepealt vaja muuta enda suhtumist loomasse, sest loom tunnetab,kuidas temasse tegelikult suhtutakse ja käitub siis ka vastavalt. Tuleks hoolega järele mõelda,millest selline käitumine tekkis ja millal jne. ja siis teha järeldused.Põhjuste leidmisel võib ka lahendus leiduda.
 
tagantjärele tarkus 08. august 2014, kl 10.46
ei tahaks näägutada, aga teemaalgataja on tõesti ise loll mis loll, kassil pole viga midagi :)

tekkis lihtsalt huvi, miks inimene võtab endale kassi, kui tal pole õrna aimugi kuidas temaga toime tulla.
ja miks antakse kassid sellistele inimestele, kes ei tea kasside pidamisest mitte midagi ja arvavad, et peksmisega saab kassi õpetada käituma nii nagu omanikule sobib.
kui pole mingit varasemat kogemust, siis peaks ju enne looma majja võtmist ennast asjadega kurssi viima.

kuna sul kass juba on kodus, siis
alusta sellest, osta endale mõni kassiraamat ja loe see kiiresti läbi. samal ajal vaata oma kodu üle - kas see on piisavalt ohutu kõigepealt, järgmiseks kas kassil on seal piisavalt tegevust ka siis kui ta üksi on.
pead arvestama sellega, et kassiga tuleb tegeleda ja temaga mängida iga päev jne. jne.
kassi saab väga edukalt õpetada, et ta ei roniks lauale, sinu voodisse, vms. kohta, aga kindlasti ei tohi seda teha ja ilmselt ei õnnestu ka, löömsega.

tegelikut tundub, et kõige mõistlikum oleks, kui võtad ühendust inimesega, kellelt kassi ostsid.äkki ta on nõus tagasi võtma, või aitab kassile normaalse kodu leida.
 
sabata kass 08. august 2014, kl 12.52
kuule, sul on jummala lahe kass. Tegutseb ja teeb "sigadusi" milleks lemmikloom, kui ta peab olema vait ja paigal ja nunnu.
Meil oli kodus üks tavaline laiguline voostrik, tassis jalatseid laiali, harutas paelad pealt ära. Polnud just väga lõbus hommikul kooli minnes avastada, et ühelgi kindal, ketšil ega tennisel paelu peal ei ole, et need on kuskil voodi all kerasse pusserdatud. Aga selle eest ei andnud keegi kassile laksu ega visatud teda tänavale. Lõbus oli.
Hiljem olen ma näinud igasuguseid trikimeistreid- kes majapidamises asju ümber paigutavad, su söögi laualt pihta panevad, kardinasse oma vaateava närivad, kommikausist kommid välja tõstavad ja põrandal nendega jalkat taovad. Lahe mu meelest.

Lõpeta kassi laksutamine, tema hirmutamine kappide kolkimisega, hoia WC uks kindlalt kinni, lapse papud kindlas kohas.
Ühesõnaga kohanda oma kodu selliselt, et kassil poleks võimalust ulakust teha, aga anna talle muud lubatud tegevust.
Ise küsi nõu kogenud kassipidajatelt, kuidas sina peaksid elurõõmsa kassikesega käituma.
Ja tegelikult tuleks sul ehk tõesti kaaluda kassile uue kodu leidmist.
ma kardan et ajapikku kaotab see 400 euri sinu jaoks väärtuse ja sa viskadki ta tänavale
 
kogemustetale 08. august 2014, kl 13.12
MIS tõugu? seda ei ütle. pealegi tõugu või mitte, kass on noor, tahab mängida ja tegutseda. ega kass pole kilpkonn. sellest peaks iga lollgi aru saama.
kui vetsus on KÕIK rullid lihtsalt lahtiselt põrandal, siis kass muidugi tõmbab need lõhki, sest mida sa idikas hoiad vetsus kõiki rulle lahtiselt väljas. kui tassib lapse jalanõusid mööda elamist, siis pane need nii ära, et ta neid kapist kätte ei saaks. kui hüppab lauale, siis hüppab, kassid kõnnivadki kõikjal ringi, nad on uudishimulikud. selle eest valusasti vastu prset laksida nagu autor teeb, on sadistlik.
autor on idikas. sellele ei aita ka mingi rääkimine, sest ta ei oska loogiliselt mõelda ja tal puudub normaalne empaatia. selline poleks tohtinud last üldse tehagi, kui isegi loomaga ei suuda normaalselt käituda, sest arvab, et peksu ja hirmutamisega saab kedagi õpetada või midagi selgeks teha. nii kahjuks arvab ja tegutseb veel suur osa lapsevanemaid, kes peksuga omaarust selgitavad lastele elutõdesid ja eeldavad, et laps saab nii asjad selgeks ja õpib mida tohib ja mida mitte. lapsed ja kassid ja koerad kasvavad selliste vanemate-peremeeste juures vigase psüühikaga indiviidideks, kes muutuvad agressiivseks ja hüperaktiivseks ning ettearvamatuks või siis kükitavad hommikust õhtuni kuskil nurgas ja kui keegi neile läheneb, siis löövad talle hambad sisse.
 
teemaalgatajale 09. august 2014, kl 22.18
Sellepärast ei luugai sind, et sa peksad teda. Loomapeksja oled, Sinult tuleks see kass ära võtta ennem kui ta maha lööd.

Kas sa inimesi ka niimoodi peksad?
 
k 12. august 2014, kl 10.31
Njah, siin kõik räägivad, et kassi ei saa laksuga õpetada... No mul siis on mingi kassimutant, sest mina olen oma kassile küll füüsiliselt selgeks teinud, mis lubatud ei ole. Mõikab küll ja kuidas veel.
Loomulikult ei lahmi ma kassi poolvigaseks, aga kraban turjast kinni ja nipsan vastu nina, ise kurja häält tehes. Veel on mõjuv asi veeprits. Seda kardab ja kui leian, et kass on hakanud jälle ebatervet huvi laua peal toimuva vastu ilmutama, siis panen paar veepritsi pudelit lauale ja kass hoiab sealt eemale.
Kindlasti ära kuula ka selliseid jobusid, kes ütlevad, et kass hakkab kättemaksuks kingadesse pissima. See on puhas lollus - loomad ei mõtle nii nagu inimesed, et vot nüüd lähen ja kusen su raisa saapad täis. Kass võib hakata ebaloogilistesse kohtadesse pissima küll, aga ta teeb seda hoopis teistel põhjustel. Üks väga sage põhjus on stress ( ja stress tekib kassil ka siis, kui sa temaga piisavalt ei tegele, teda ei silita nt). Samuti terviseprobleemid. Kassi liivakast peab ka alati puhas olema, muidu võib kass hakata oma hädasid kuhugi mujale tegema.
Kardinates rippumise ja tapeedi kraapimise saab vahel ära hoida ka sellega, kui lõikad kassi küüned ära ( st et mitte päris ära, aga lõikad need tipud kuni küünesisese lihani ära ja viilid siledaks). Samas võib see küünte nudistamine jälle ka teistpidi halvasti mõjuda - kui kassi liiv on suurte graanulitena võib liiva kraapimine kassile olla siis ebameeldivam ja ta hakkab jälle eelistama muid kohti oma häda tegemiseks. Seega võiksid siis kasutada peent liiva mille kraapimine kassile valu ei tee.
Kassile võiks anda ka mängimiseks midagi - kasvõi pudelikorgid, mida ta saaks taga ajada. Noor loom on tihtipeale aktiivsem ja vajab oma energia kulutamiseks rohkem aega, vanem kass on kindlasti juba tasakaalukam ja rahulikum.
 
k-le 12. august 2014, kl 14.15
sa ei jaga kassidest tuhkagi, sa räme sadist.
kui see kass su juurest vehkat teeb ja teeb ta seda esimesel võimalusel, siis järgmiseks võta topis. sobite ideaalselt.
 
kohtuav 13. august 2014, kl 00.38
ei noh,

alustame sellest et ostad korraliku kratsipuu, ostad mänguhiired, ostad palle, ridva jne, jne

mängid temaga, oled hell ja empaatiline

aga , sa ei sobi kahjuks loomapidajaks, sest sulle köib see kass närvidele sest sa ei oska kassiga ymber käia ja sa ei taju kassimaailma absoluutselt, uskumatu et sulle kass anti, nojah suure raha est ju said ta-elava olendi kes on sinu armul ja sinu piinal ja sinu tujudel, saab peksa, nagu elutu ese.
jahh, sa arvad et see ongi ese
 
nette 14. august 2014, kl 22.38
Kassid maksavad kätte ja kuidas veel, kui neile miski ei meeldi.
 
kah kass 15. august 2014, kl 16.32
oli kunagi selline lugu, et naabri kassid sõid kapist ära mu viimase raha eest ostetud viimase vorsti; olin nii tige ja 'lennutasin' nad kapist välja... nad käisid mitu nädalat mu ukse taga ja tegid sinna hunniku- nii et maksavad kätte küll.
 
kassitante 16. august 2014, kl 15.09
Mu karvik on muidu tore tegelane ja hea semu, vaatame koos telekat ja sööme küpsist ja mul silma peal hoidmiseks magab ta kirjutuslaua sahtlis.

Ma ei tea, kas ainult see loom koosneb kiiksudest või on see kassi loomulik olek. Näiteks karbonaadide ja kotlettide hoidmiseks on kõige kindlam koht pliidi ja kraanikausi vahel või külmutuskapi peal, sinna ta ei roni isegi paludes, aga söögilaualt sööb kõik nahka, isegi tomatisalati ja keedukartulid. Ma juba rõõmustasin, et mis nüüd viga, suvel hea odav pidada, aga kui samasuguse salati talle hommikusöögiks nina alla torkasin, siis seda ta nagu enam väga ei tahtnudki:D

Ja siis ta kipub veel veekaussi ümber keerama. Ja ei tule see sellest, et vana vesi või midagi. Tundub, et ta teeb seda kas minu kiusamiseks või lihtsalt meeldib, sest tähelepanupuuduse all ta kindlasti ei kannata.

Mul kargas ükskord süda täis ja viskasin talle kaussi jäänud vee kraevahele. Oi kus siis oli kiire õue minek. Nüüd on nii, et kui tuppa ära kuulen, et ta jälle köögis veekausiga kolistab, käratan ja kui kööki jõuan, on tema juba välisukse ees valmis. Ärge tulge rääkima, et kass pole õpivõimeline:D

Kassiga tuleb kaval olla.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!